Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (168)
Helena Grégrová: 10 % (194)
Iva Bryndová: 10 % (42)
Lukáš Dubský: 10 % (157)
Pavla Haflantová: 10 % (60)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 26.10.2015)
Příjemný oddechový večer. O. Sokol si představení pěkně zrežíroval a především zábavně odvykládal. Nástup byl efektní a začátek ve velkém stylu, později se tempo trošku zpomalilo, ale věřím, že s postupem času to bude lepší. Čekala jsem trochu jiné příběhy, navíc jako velký fanoušek, který čte rozhovory s O. Sokolem, jsem bohužel několik historek už znala. Jsem zvědavá, kam se to bude vyvíjet dál. 75 %
(zadáno: 17.5.2018)
Joo, rozmotat to, úkol nelehký. Stejně jako soustředit se na místy zacyklený text a musím říct, že i rozpohybování scény mě docela rušilo. Moc mě ale bavila I. Uhlířová, V. Fridrich je jí velmi slušným partnerem. Souhlasím, že by inscenaci slušel ještě menší sevřenější prostor.
(zadáno: 30.12.2016)
Toto filozofování i hádání o malířích, umění obecně i samotném životě určitě dokáže strhnout i méně zasvěceného diváka. Komorní dramata v Řeznické mě moc baví, i tento příběh je hutný a naprosto pohltí. Inscenaci pomáhá i samotný prostor divadla a práce se světlem. Nejsem zrovna fanynkou ani jednoho z herců, ale jejich souhra byla výborná, skvělý herecký výkon M. Etzlera se mi vryl hluboce do paměti. (24.10.2016)
(zadáno: 17.5.2018)
M. Ruml - bravo!!! Ch. Chaplina má nastudovaného opravdu geniálně a jeho etudky jsou perlou inscenace. Nicméně hra celkově byla velmi zajímavá a poučná, co se týče Chaplinova života, závěr dojemný. Překvapila mě i poměrně velkolepá scéna, s použitou hudbou jsem se však úplně neztotožnila. Z dalších herců stojí za vyzdvihnutí P. Bucháček. Určitě doporučuji! (viděno na hostování na Kladně)
(zadáno: 5.3.2019)
A opravdu velká porce procent dolů jde za nekvalitní nazvučení v první půli, kdy jsem polovině textu nerozuměla a spíš odezírala, asi jsme jen chytly špatnou reprízu (10.11.2018), ale tohle by se nemělo stávat, je mi líto. M. Harich se opravdu snaží a ta čeština není tak špatná, jak jsem se obávala, ale dokázala bych si představit lepšího představitele. Mile mě překvapil M. Stránský. Dojem z celého muzikálu vylepšují árie (Ch. Pščolková!) a duety v závěru. 55 %
(zadáno: 24.11.2018)
Viděno jako letní open air produkce u Betlémské kaple, velmi komorní zpověď pro několik málo svědků-diváků. Většina bodů jde za sugestivním výkonem F. Tellera, který ten silný srdcervoucí příběh odžije. 75 %
(zadáno: 18.2.2018)
Velmi milá jednohubka, bavila jsem se výborně. Skvělé tempo hry, divák (a hlavně herci) si ani chvíli neodpočine, jen ten konec mi přišel trochu rychlý. Oba herci výborní, především kreace J. Noska sklidí u diváků úspěch. Určitě můžu doporučit :) 75 %
(zadáno: 20.9.2014)
Tohle rozhodně není lehká látka ke zdramatizování... Ale já odcházela spokojená :) Náročné dlouhé monology, zajímavé projekce, výtvarná stránka. Jen jsem měla občas problém pořádně vnímat význam slov, když se na scéně dělo tolik věcí. 75 %
(zadáno: 2.3.2017)
Ať už je to kouzlem uzavřeného prostoru Řeznické, vysokou kvalitou textu či povedenou úspornou režií, tento příběh jsem s postavami plně prožívala a rozhodně mě nenechal chladným. Všechny herecké výkony výborné, D. Krejčíka ale musím vyzdvihnout extra, 100% uvěřitelný, nominace na ceny jsou zasloužené :) Jediné, co mi nesedělo, byla použitá hudba v první části inscenace. Pokud vás nepohoršuje ostřejší slovník (viz samotný název), rozhodně doporučuju!
(zadáno: 30.1.2015)
Krásné! První část byla až nečekaně vtipná, druhá byla nádherně dojemná. Hofmann jako Cyrano zvládl všechny polohy a byl skvělý!! Hodně se mi líbila i J. Čvančarová, E. Elsnerová se mi bohužel na tuto roli moc nehodí. J. Jankovský mi sice jako typický Kristián nepřijde, ale jeho výstup v druhé půlce byl výborný. M. Tichý také dobrý, celkově ale musím říct, že předchozí obsazení se mi líbilo více. Jen pár herců, skvělé využití prostoru multifunkční Celetné a bohatě to stačí.
(zadáno: 11.11.2018)
M. Dlouhému role Cyrana sedla, obzvlášť v těch nejdůležitějších pasážích byl výborný, M. Tichý mu byl také obstojným partnerem. A. Mohylová bohužel moc přesvědčivá nebyla. Také se mi posun v druhé polovině nelíbil, zato konec byl krásný. Tato venkovní produkce každopádně má své kouzlo a kvality. 75 %
(zadáno: 27.6.2014)
Takhle si já představuju poctivé klasické divadlo. Nádherná předloha, ještě k tomu ve verších, vynikající herecké výkony (D. Prachař je opravdu úžasný Cyrano!!, J. Janěková ml., S. Rašilov a další), krásné kostýmy, velká a zároveň funkční scéna, pořádně využitá. Pár takových kousků by Národní divadlo prostě mít mělo, velká spokojenost!
(zadáno: 22.6.2015)
Velmi dobře napsaná hra, i když k závěru bych měla menší výhrady. V první půlce větší komedie, než jsem čekala, ve druhé už mnohem vážnější struna, i když někteří diváci si toho asi jaksi nevšimli... Skvělá scéna, hudba, geniální M. Myšička, dál mě zaujali H. Čermák a K. Melíšková. Můžu doporučit!
(zadáno: 16.3.2013)
Tak tahle komedie mě vážně baví, především to, jak si s ní herci hrají. Představení jsem viděla nejdříve ze záznamu, poté dvakrát v divadle a hru jsem skoro nepoznávala. Herci si opravdu často přidávají či mění repliky, takže je každé představení jiné a já mám nutkání jít znovu, abych o něco nepřišla :) Hra samotná jinak není nic světoborného, ale je to moc příjemná oddechovka, u které se skvěle zasmějete. Z aktérů je vynikající především mužská část (duo Sokol-Holub!), která má také více prostoru. Pokud se chcete prostě zasmát, doporučuju!
(zadáno: 15.4.2018)
Nějak nevím, co o této inscenaci napsat, nedokázalo mě to pořádně vtáhnout. Některé pasáže a myšlenky byly vynikající, ale možná jich tam bylo až příliš na vstřebání, celkově trochu dlouhé. Jako vždy na Zábradlí výborné herecky i scénograficky. 65 %
(zadáno: 7.6.2017)
Vtipné, milé, krátké, příjemná jednohubka, která ale mohla být klidně víc rozehraná. (Mezi ploty)
(zadáno: 10.11.2014)
Viděno z TV záznamu.
(zadáno: 24.11.2018)
Tempo inscenace poněkud kolísá, stejně jako u Chaplina jsem se vždy těšila na pantomimu. Scéna u soudu je opravdu perfektní, R. Madeja za ztvárnění Deburaua rozhodně zaslouží pochvalu. Nicméně musím vytknout jistou proškrtanost a nečitelnost hl. postavy (možná to byl záměr?), bohužel mě Pierotův smutný osud nezasáhl tolik jako u seriálu s geniálním V. Javorským.
(zadáno: 3.9.2018)
Velmi autentický zážitek! Hraje se všude, hrají všichni, vlastně včetně diváků, roznáší se občerstvení, občas na vás někdo skoro spadne nebo se napije vašeho piva... Posuny v čase docíleny jemnými prostředky jsou velmi věrohodné, atmosféra výstižná. Katarze na závěr mohla být větší, ale lehko mi rozhodně nebylo. Oceňuji, že se do takových témat někdo vůbec pouští. Výborná kolektivní práce. (Sokolovna Řepy)
(zadáno: 15.6.2014)
Geniální K. Dobrý!! Vynikající výkon, chvílemi z něj šel strach, opravdu nepříjemné zkoumavé pohledy, náročný text a role. Výborně řešený prostor a působivá hudební složka. Hra jako celek opět náročná na pochopení, chce to minimálně vědět, kdo opričníci byli, o čem zhruba předloha je, a vnímat každé slovo, vysvětlivek ve hře zrovna moc není.
(zadáno: 1.11.2018)
Je dobré dopředu aspoň trochu vědět, do čeho jdete, ať nejste v takovém šoku, inscenace rozhodně nemusí sednout každému. Oceňuji informace v programu. Neříkám, že jsem porozuměla všemu a že mi nepřišly některé pasáže zdlouhavé, vše je ale vyváženo po všech stránkách vynikajícím výkonem M. Königa. Intenzivní divadelní zážitek.
(zadáno: 7.4.2013)
Bavila jsem se od začátku do konce! Ano, je to totálně ujeté představení, ale já byla spokojená. Skvělé písničky, zajímavá režie, z herců možná více zaujmou dámy, ale pánové jim velice zdatně sekundují. Některé vtípky jsem asi nechytla a některé věci nepochopila, nevadí, napravím příště :)
(zadáno: 10.11.2014)
(zadáno: 31.3.2014)
Dokonalé! Pro mě jedna z nejlepších inscenací, kterou jsem zatím mohla vidět. Oba dva herecké výkony dechberoucí a naprosto přesvědčivé, ocenění Thálií a širší nominací na ni pro mě naprosto zasloužené (i když Krajčo má přece jen trochu víc prostoru a někdy jsem z něj fascinovaná nemohla spustit oči). Minimalistická výprava, stísněnost Ungeltu se sehranými herci na dosah ruky a máme tu geniální představení, které mě vážně zasáhlo. Tleskám!
(zadáno: 18.12.2015)
Škoda, že předloha nebyla ještě více rozpracována, děj celého muzikálu je velmi stručný. Krásná hudba K. Marka mi trochu připomínala Vánoční koledu, duety v druhé půli byly nádherné. Z P. Strenáčika jsem nemohla spustit oči, vynikající! Dál mě velmi překvapil svým zpěvem P. Stach. Uvěřitelná Z. Stavná, čeština A. Šiškové mi taky trochu vadila. Dialogy Anděla a Štěstěny tam byly snad omylem, vůbec mi tam neseděly. Ale ten trik R. Štabrňáka! Nevím, jestli je to úplně muzikál pro děti, nebýt závěrečné písničky při děkovačce neodcházím vzhledem ke smutnému příběhu asi tak příjemně naladěna. 75 %

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>