Profil uživatele

Monulinka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 9 % (167)
Helena Grégrová: 10 % (194)
Iva Bryndová: 10 % (42)
Lukáš Dubský: 10 % (157)
Pavla Haflantová: 10 % (60)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 23.11.2015)
Upřímně řečeno jsem čekala, že tentokrát díky blízkosti tématu častěji rozklíčuju, co tím chtěl autor říci, nevadí. Jako obvykle povedená scéna a ani herci nezklamali. Každopádně zajímavý vhled do hereckého a divadelního zákulisí.
(zadáno: 3.6.2015)
Téma mě ze začátku docela odrazovalo, ale nakonec jsem ráda, že jsem šla. Komedií bych to tedy nenazvala, ale úplná depka to taky není. Velmi černého humoru je tam hodně, odlehčení přináší i revuální výstupy, i když některé už jsou docela na hranici. Vynikající D. Batulková, J. Hána a R. Fidlerová. Na mé repríze bylo hlediště prázdnější už na začátku, tak snad si tato hra brzo najde své diváky. 75 %
(zadáno: 30.12.2016)
Ibsen-Nebeský, dvojka asi ne pro každého. Rozhodně nápadité, moc se mi líbilo scénické zpracování, bavily mě kostýmy, všemožné metafory,... Z herců mě nejvíc zaujali L. Trmíková a R. Mikluš. Úplně bych vyškrtla postavu M. Turkové a předčítání do hry nezapadajícího textu. 75 % (17.10.2016)
(zadáno: 15.3.2015)
Moc se mi líbily režijní nápady a choreografie (teda kromě zbytečné a natažené scény s číšníky). I. Chýlková a J. Dulava mě jako obvykle pobavili, dvojka J. Meduny a K. Hádka byla roztomilá, škoda jen, že K. Hádek to pěvecky moc nezvládl. Skvělá živá hudba! Příjemná zábava, zvlášť v první polovině.
(zadáno: 16.2.2014)
Silná hra, pěkné zpracování (světlo, hudba) a především geniální P. Lněnička!!
(zadáno: 20.9.2013)
(Veř. gen.) Děj se dá shrnout v několika větách. Jako komedie to na mě nefungovalo tak, jak by asi mělo, jako romance/drama mi to přišlo příliš plytké a zkratkovité. Krátké výstupy J. Strykové jsem asi nepochopila, jejich hlavní smysl byla snaha odvést pozornost od přesunů v pozadí, byť za cenu trapnosti. Herci se ale snažili, jak to jen šlo, a námět taky není špatný, jen ho víc propracovat, třeba i jako konverzačku, přesunout na menší jeviště a bylo by to super... Ale to by už byla vlastně úplně jiná hra, že...
(zadáno: 16.1.2018)
Tohle byla nálož. Inscenace mě solidně rozložila a dlouho ve mně zůstala. Od souboru 11:55 jsem zatím viděla dvě inscenace, které obě vznikly ještě v Disku, obě mě mile překvapily osobním vkladem herců a očividnou kolektivní prací při zkoušení. Herci jdou až na dřeň. Ne všechny scénky jsou stejně úderné či správně dlouhé, větší část mě ale spíše mrazilo, závěr skvělý. Výborná hudba a scéna. 85 %
(zadáno: 3.11.2017)
Asi jsem nepřišla dostatečně koncentrovaná, což tato adaptace bohužel vyžaduje, neboť děj se posouvá především vyprávěním ústřední postavy a navíc skáče v čase. M. Finger a M. Štípková se mi nicméně líbili hodně, pobavila i živá píseň. Zajímavé bylo také využití kamery.
(zadáno: 8.10.2017)
Nějak nevím... Některé části se mi líbily hodně, naopak některé kabaretní výstupy jsem zrovna nepochopila. Moc se mi líbil M. Kopečný a provedení hudebních čísel vlastně taky. Text byl docela náročný, ale po měsíci si nepamatuji téměř nic, trochu ho zastiňují právě kabaretní čísla. Asi jsem nepřišla správně naladěná a zkoncentrovaná, u této inscenace je potřeba vědět, na co jdete.
(zadáno: 9.4.2017)
Další úderný text M. O'Rowea, který klade velké nároky na herce a vlastně i na diváka. J. Holík a O. Rychlý se s tím popasovali až na pár drobností skvěle, jejich nasazení je obdivuhodné. Oproti Terminovi je hra méně snová, režie je umírněnější a vyloženě soustředěná na herce. Vtipná hra sice zpočátku je, ale postupně úsměv zamrzá... Závěr mě dostal, pecka.
Podruhé viděno v Ungeltu, kde se hrálo na zcela holé scéně, tudíž závěrečný efekt nebyl, velká škoda. Nicméně zvedám hodnocení o 5 % díky hercům, intenzivní zážitek zblízka. 85 %
(zadáno: 9.6.2013)
Možná malinko pomalejší rozjezd, ale v druhé půli prostě pecka! Slzy smíchu, ale i silný závěr... Smekám před zručností herců při míchání karet i "kolečku". Také jsem se nemohla ubránit pocitu, že si herci představení užívají, což se pak odráží v jejich výkonu, všichni byli výborní! Líbila se mi také hudba a práce se světlem. 85 %
(zadáno: 3.9.2018)
Můj osobní problém - verzi z MDP znám až příliš dobře, takže jsem měla problém neporovnávat, a to jsou to inscenace velmi rozdílné. V čem se ale neliší, jsou kvalitní herecké výkony, jemně v čele s A. Čubou a M. Cisovským. Výborná je výprava, hra měla i díky absenci přestávky dobré tempo. Můžu doporučit a asi chci vidět znovu :) 85 %
(zadáno: 10.11.2014)
Viděno z TV záznamu.
(zadáno: 13.1.2019)
Po Huse a Astorce můj třetí Idiot a bohužel nejslabší, celkově mě inscenace nedokázala zasáhnout, potenciál nebyl zcela využit. Silným článkem je určitě A. Bilík, dále V. Dvořák či N. Horáková, jinak ale myslím, že na hru zanedlouho zapomenu.. 65 %
(zadáno: 20.1.2016)
Tato inscenace mi již několik dní leží v hlavě, byl to zvláštní zážitek. Ze začátku docela nepříjemné pocity a vnitřní uvědomování si hranice, čemu se můžu a chci smát. Chytře zvolená přestávka pro oddych či vytracení z divadla již po 45 min. Druhá část se mi líbila víc, s výhradami ke konci té první souhlasím. Obrovská poklona ale před všemi herci, výborná kolektivní práce, jde vidět, že smyslu inscenace věří a jdou do toho naplno, i když se z hlediště ozývají všemožné reakce. 75 %
(zadáno: 8.10.2017)
Tady jde maximum bodů oběma skvostným hereckým výkonům. V. Khek Kubařová a J. Plesl si nic nedarují a nechávají diváka do poslední chvíle na pochybách, komu a čemu věřit. Jejich souboj mě maximálně bavilo sledovat, nedostatky textu jsou díky tomu zcela zapomenuty.
(zadáno: 15.3.2016)
Výjimečně dobře napsaný text, který i přes své intimní téma nesklouzává k prvoplánovému lacinému humoru. Ona to vlastně skoro není komedie, i když divák se nasměje dosyta. Výborné herecké výkony, každý má tu svoji chvilku. Komorní činohra mě vážně začíná bavit :) 85 %
(zadáno: 14.12.2014)
I TV záznam se mi líbil, naživo to ale byla čirá radost, která proudila z jeviště. Představení skutečně pro celou rodinu, musela jsem se celou dobu usmívat :-) Perfektní hudební čísla, jsou to multitalenti! Báječné nápady, kouzelným iluzím rád podlehne i dospělý. Pavel Tesař je dokonalé roztomilé dítko i neodolatelný V. Neckář. Příští Vánoce se chci nechat dojmout i pobavit zas!!
(zadáno: 22.11.2015)
Osekat ne zrovna známého Shakespeara na 80 minut nebyl dobrý nápad. I díky střídání postav jsem se docela úspěšně ztrácela. Pojetí Francouzů chvíli bavilo, ale pochopení to taky neusnadňovalo. Herecky ne úplně vyvážené, jednodušší výpravu vzhledem k nelehké situaci v Ústí neřeším.
(zadáno: 26.3.2015)
Moc milé překvapení! Nečekaně dobrý text, svižné tempo bez nudných pasáží, navíc i překvapivé pointy. Líbil se mi i voiceover při představování. Herecky velmi zdařilé, J. Dolanský konečně zase dostal větší roli, která mu navíc sedla, byl perfektní! Skvěle jsem se pobavila a ráda zajdu znovu!
(zadáno: 10.1.2015)
Pár scén mě hodně zaujalo, ale jinak to působilo poněkud roztříštěně.. Několikrát mě od textu úplně odpoutalo dění na jevišti a jen jsem se dívala, takže některé pasáže mě minuly. Herecky zdařilé, párkrát jsem se i zasmála, ale výrazněji mě to neoslovilo.
(zadáno: 5.3.2015)
V. Fridrich a J. Hána neměli chybu!! Spokojená jsem odcházela především díky nim a dalším hercům. Jistá rozkouskovanost ubírá inscenaci na tempu, přesuny a zatmívačky po dialogu o pár větách už byly ke konci poněkud otravné, ale líp už by to asi nešlo, scéna byla vyřešena skvěle. Humor asi ne pro každého, já se pobavila dobře.
(zadáno: 5.3.2019)
Šla jsem s obavami, ale bavila jsem se výborně. D. Drábek se nebojí strefovat do ničeho. Je to ujeté, plné hlášek, občas za hranou, scéna s V.K. na mě byla trochu moc. Vynikající je hudba a především scéna! V. Hybnerová, J. Hána a E. Leinweberová výborní. Závěr luxusní. Tohle určitě stojí za vidění.
(zadáno: 5.1.2018)
Všechny části mají něco do sebe a originálně zpracované koledy rovněž, hra pobaví nejen děti. Především u Dětí z Bullerbynu šlo krásně vidět, jak si herci představení užívají. Z herců musím vyzdvihnout skvělou M. Zoubkovou jako Barbuchu a J. Zadražila. Skvělé byly přídavky i občerstvení o pauze.
(zadáno: 5.11.2017)
Již díky přenosu NT Live z Londýna jsem věděla, že je tato nová McDonaghova hra poměrně jinak napsaná, takže divák, který zná jeho ostatní hry, může být trošku překvapen. Tempo v první části je volnější, i když oproti londýnské verzi mi zde hospodské scény nepřišly tak zdlouhavé a ani žádná z rolí přebytečná. Herci mě bavili všichni do jednoho, vykreslení postav je precizní, vyzdvihnu alespoň M. Fingera, V. Šandu a D. Černou. Na malé jeviště ČK se narvala poměrně velká scéna, která ale občas znesnadňuje výhled. Chválím také hudbu a projekce.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>