Profil uživatele

Nada FM

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (3)
Lukáš Dubský: 10 % (4)
Michal Novák: 12 % (5)
Helena Grégrová: 14 % (7)
Jan Pařízek: 14 % (5)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 25.3.2019)
Knihu jsem zatím nečetla, bohužel ji tedy zatím nemohu porovnávat se zpracováním hry. Jinak mě celá inscenace a kontroverzní zpracování tohoto tématu celkem bavilo a nějak výrazně mi nevadily ani scény se sexuálním podtextem. Vzhledem k tomu, co všechno se v dějinách 20. stol. událo...mi to nic ze všech výrazových prostředků nepřišlo "přemrštěné", ať už to mělo značit patolízalství, nebo jiné morální i "opravdové" zločiny. Líbilo se mi s jakým nadhledem,nadsázkou a lehkou ironií je toto téma zpracováno. Co se týče herců, všichni do jednoho mě něčím zaujali a jejich výkony byly skvělé !!!!
(zadáno: 7.6.2019)
Líbí se mi zpracování zrovna tohoto historického okamžiku tímto způsobem. Vlastně si to ani jinak představit neumím. Vizuálně a pohybově velmi zajimavá inscenace! Bohužel i v této inscenaci pro mě byly některé pasáže mírně dlouhé, možná je to tím že mě příliš nezaujali dva hlavní herci/aktéři - fotograf a jeho manželka.
(zadáno: 7.6.2019)
Provedení stylem stand-up komedie, utahování si z nejrůznějších lidských úchylek a sexuálních identit mi v této nadnesené hře přišlo celkem zábavné a nějak mě nepohoršilo.Zřejmě ale notnou dávku tohoto "amerického" humoru postrádám. Proto jsem se s touto hrou hrou moc neztotožnila. V průběhu hry jsem bohužel začala snižovat svá očekávání a tak trochu mě přestala bavit, to vyvrcholilo poslední společnou scénou. Myslím si ale, že postupný úpadek hry není chybou herců. Lucie Juřičková nasadila svým výkonem laťku vysoko, ostatní ji následovali, ale konec už mi nepřipadal moc zajímavý.
(zadáno: 7.6.2019)
Náročný a zvláštní kus. Zajímavé zprac. Líbilo se mi vizuální provedení a herecké výkony byly také skvělé! Některé pasáže pro mě byly už trochu zdlouhavé.. spíš je to zřejmě tím, že představení je dlouhé, náročné a nemá pauzu. Některé symboly je pro mě trochu těžké rozluštit, nemohu ale říct, že bych neporozuměla většině výt. a výraz. prostředků, kterých bylo ve hře použito.. Tato inscenace sice nepatří k mým Number 1!...rozhodně si ale nemyslím, že by byla tak pohoršující, či špatná, aby lidé museli významně odcházet z prostředních řad Stavovského divadla a hlasitě za sebou práskat dveřmi.
(zadáno: 21.3.2019)
Velmi přirozený a upřímný projev. Ljubu Krbovou mám ráda a musím říct, že představení se mi líbilo. I když se nejedná o zrovna veselé téma, příběh s sebou po celou dobu nese určitý nadhled a myslím, že právě to ho dělá tak silným a zajímavým. Samozřejmě také krásný prostor Werichovy vily celý zážitek ještě umocňuje.
(zadáno: 20.4.2019)
Příběh Maryši je už sám o sobě silný a myslím, že na prknech národního se jim to podařilo vystihnout. Ačkoli je vynechán např. folklor a myslím, že i text je celkem zkrácen, myslím, že se povedlo zobrazit pravou podstatu příběhu a přiblížit ho všem divákům, kteří do N.D zamíří. Herecké výkony mě velmi bavili! I když je hra posunutá z prostředí "vesnice" a je přenesena spíše do naší doby, vůbec mi nevadilo ponechání moravského nářečí, ba naopak! Líbilo se mi také použití hudby, "výtvarných" prostředků (mouka) a scénografie (budka, jako světnice Maryši,....)
(zadáno: 8.4.2019)
Bohužel tento divadelní kus není úplně mým šálkem.... Přesto pro mě inscenace byla velmi zajímavá a ráda jsem ji viděla. Myslím, že není jen tak si s touto hrou poradit a kvalitně ji zpracovat. Některé herecké výkony mě uchvátily méně, některé více. Každopádně inscenace přináší silný zážitek!
(zadáno: 18.5.2019)
Velmi dobrý herecký výkon především Ondřeje Poláka, který byl svým hereckým podáním a zanícením do role velmi přesvědčivý...,dále mě velmi bavil spolužák Georg a v neposlední řadě Klára Fittnerová jako matka. Hra má sama o sobě velký potenciál a autor se zabývá silným a zajímavým tématem, což na půdě byt. divadla opět podařilo přesně zobrazit. Občas se pro mě během hry tu a tam zobrazili malé herecké či technické nedostatky..., ovšem v porovnání s tím ostatním to mohu brát jako maličkost a návštěvu této inscenace mou jedině doporučit.
(zadáno: 19.4.2019)
Výborné!Herečka byla velmi energická a po celou dobu inscenace dokázala udržet velmi silné emoční napětí. Ačkoli neměla k dispozici skoro žádné rekvizity a pracovala s víceméně prázdným prostorem, nejí herectví mě ani na chvilku nenudilo.
(zadáno: 8.4.2019)
Z inscenace jsem odcházela s velmi dobrým zážitkem. Hra na mě silně emočne zapůsobila. Herecké výkony byly skvělé. Každá z hereček mě zaujala jak samozřejmě svým řemeslem, tak osobitým zpracováním. Taktéž musím ocenit režii, scénografii i hudbu. Všechny tyto složky společně s intimním prostorem bytového divadla do sebe krásně zapadají. Jen až skoro na úplném konci hry je pro mě lehce zbytečná scéna skoku do dálky - zbytečná v tom smyslu, že mi v této skvělé insc. přišla nejméně zajímavá. Dál samozřejmě nemám co vytknout! Mohu jen doporučit! 95 %
(zadáno: 18.5.2019)
Velmi dobré herecké výkony (ostatně jako vždy ve Švandově divadle) zejména Ondřeje Krause, který dokonale zvládl Dorianovu úlohu a proměnu a také výkon Luboše Veselého. Inscenace mě komplexně celkem bavila - velmi mě zaujala scéna a celkové vizuální a pohybové provedení, společně se stránkou hudební, která mě také bavila.
Režisérka pracovala s faktem, že se jedná o celosvětově známé dílo.., pokud by totiž někdo náhodou neznal lit. předlohu, mohl by se občas lehce ztrácet v ději. Jediná věc, která mě moc nepotěšila byl její překvapivě náhlý konec -na můj vkus malinko zbytečně zahozené.
(zadáno: 25.3.2019)
Ačkoli hry tohoto typu nepatří k mým nejvíce oblíbeným, inscenace mě svým provedením velmi zaujala. Občas jsem se tedy zpočátku mírně ztrácela v ději a v tom, jak přesně a konkrétně postupně spolu souvisejí jednotlivé scény a postavy. To ovšem dávám za vinu především sobě, protože jsem hru předtím nečetla a také tomu, že se příběh pohybuje v několika časových a dějových rovinách a je vyprávěn retrospektivně. Herci znovu a znovu rekonstruují svůj příběh. Což mě ale zároveň velmi baví. O hereckých výkonech samozřejmě nemluvě. Těm nemohu snad nic vytknout. Doporučuji!
(zadáno: 20.4.2019)
Zpracování příběhů antických hrdinů se zasazením do současnosti a s jakýmsi porovnáním s dnešní politickou situací zní velmi zajímavě. Bohužel i přesto mě tento divadelní kus příliš nenadchl. První polovina pro mě byla zajímavá a dynamická, s příchodem druhé u mě toto nadšení bohužel opadlo. Chyběla mi nějaká větší podstatná dějová linka. Bohužel napětí, které na scéně jistou dobu vládlo se pro mě jen změnilo v kontroverzní, nudnou exhibici umírání. Občas jsem se také mírně ztrácela v použití některých symbolů... Na druhou stranu se mi velmi líbila scénografie a herecké výkony byly skvělé.
(zadáno: 21.3.2019)
Opravdu jedna z nejlepších inscenací, kterou jsem kdy měla možnost vidět! Dan Krejčík byl opravdu skvělý. Také lehce "násilné" zapojování diváků mě hodně baví! Hra je nápaditá, zajímavá, dějí se v ní nečekané zvraty. I když nejsem žádný expert, velmi oceňuji režijní provedení a hercovo stoprocentní nasazení po celou dobu inscenace. Zároveň také skvělý herecký výkon. Opravdu se nestalo, že bych na chvilku "ulítla" myšlenkami někam jinam. Návštěvu této inscenace mohu jen doporučit!
(zadáno: 18.5.2019)
Musím bohužel říct, že mi tato inscenace připadá ze všech počinů, které jsem zatím mohla v OLDstars vidět nejslabší. Herecké výkony mě velmi nezaujali, první půlku jsem absolutně nebyla vtažena do děje a neztotožňovala se absolutně se situací. S druhou půlkou pro mě přišla výraznější změna, což je zřejmě způsobeno i stavbou této hry... Přesto, že mě inscenace tolik neohromila, jde o zajímavý námět. Hra s sebou přináší spoustu důležitých otázek a celkové zamyšlení nad osudy všech postav. Věřím, že se najde spousta dalších diváků, kteří tuto insc. ocení více než já.