Profil uživatele

Národosolsobě

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 14 % (127)
Pavel Širmer: 14 % (180)
Jan Pařízek: 15 % (122)
Helena Grégrová: 16 % (128)
Kateřina Jírová: 16 % (45)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 4.4.2012)
(zadáno: 4.4.2012)
(zadáno: 4.5.2012)
(zadáno: 8.5.2012)
(zadáno: 6.10.2012)
(zadáno: 6.10.2012)
(zadáno: 9.12.2012)
(zadáno: 10.12.2012)
pocit rozpolcení. Třetí dějství, řešení postav Aňa-Péťa a jejich vztahu, Raněvská v pozdější fázi, scénografie, celková syrovost, neživotnost, soundtrack, závěrečná scéna - budí nadšení. Inscenace nefunguje jako celek, diskontinuita je však patrně záměrná. Režijní nápady často vyvstávají poněkud neorganicky (nahá scéna, topení).
Zejména v prvních dvou dějstvích je trochu nejasná práce s divadelním jazykem. Krajní zjednodušení postav není vždy výhodné - viz. Varja, Jaša, Charlotta,do jisté míry Raněvská. Každopádně radši Čechov takto.
(zadáno: 19.1.2013)
(zadáno: 4.2.2013)
dobré prvky:winterová, špalková, matásek, pechlátova/černého man love, kostýmy, light design, délka představení.
(zadáno: 29.3.2013)
(zadáno: 4.4.2013)
pořád dost vtipné, myslím, že odstředivější než výchozí rozhlasová verze, dojde i na trochu klišé vtipy o blbé blondýně. Pavla Tomicová udrží i slabší pasáže, zcela fenomenální je Zora Valchařová-Poulová.
(zadáno: 7.1.2014)
To je tedy pekelná hříčka! Vlastně takový vychýlený Feydeau, takže story klasicky vykroucená jak Elton John, právě proto je hotový div, že pocit trapnosti se dostaví jen párkrát. Je to z velké části zásluha herců, vidět G. Míčovou znova v akci je potěšení, to samé platí o zbytku Komedie crew i Janu Hájkovi. Jiří Černý sdílí s občas-trochu-přes-čáru Ivetou Jiříčkovou zálibu v poněkud otravném opakovani gest a posunků, jinak není co vytknout. Sladce ilustrativní hudba, trochu připomene Růžového pantera. Dobrá práce s úspornou scénografií.
(zadáno: 26.2.2014)
(zadáno: 8.3.2014)
je to frivolní! spíš o divadle než o Tartuffovi, ale zábava
(zadáno: 6.4.2014)
scénické listování katalogem představujícím, jak by bylo možné pojímat téma "násilí" - od existenciální teze, že násilí je konstantní okolnost života po docela konkrétní scény rozmanitých odrůd:násilí na ženách/porno/hooligan /zábavní/škola atp.Poněkud překvapivě se představení zkoumající limity zobrazování násilí při snaze o ,,autenticky působící" scény několikrát chytá do pasti, načež působí nezáměrně srandovně. What up s Ódou na radost pořád? Jo a variace na MP to teda rozhodně není.P.Kamanová je opět čarodějka.Herci z alterny jako každý rok vtipní, sympaticky civilní i přesně stylizovaní<3
(zadáno: 6.4.2014)
(zadáno: 7.4.2014)

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>