Profil uživatele

Národosolsobě

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 14 % (122)
Pavel Širmer: 14 % (177)
Jan Pařízek: 15 % (122)
Helena Grégrová: 16 % (128)
Kateřina Jírová: 16 % (44)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>

(zadáno: 9.4.2014)
takové generické Rusko, za pozornost to stojí díky (jak jinak) fenomenálním hercům, bavili mě především Lenka Krobotová, Marek Taclík a Jana Holcová,no
(zadáno: 7.4.2014)
(zadáno: 6.4.2014)
(zadáno: 6.4.2014)
scénické listování katalogem představujícím, jak by bylo možné pojímat téma "násilí" - od existenciální teze, že násilí je konstantní okolnost života po docela konkrétní scény rozmanitých odrůd:násilí na ženách/porno/hooligan /zábavní/škola atp.Poněkud překvapivě se představení zkoumající limity zobrazování násilí při snaze o ,,autenticky působící" scény několikrát chytá do pasti, načež působí nezáměrně srandovně. What up s Ódou na radost pořád? Jo a variace na MP to teda rozhodně není.P.Kamanová je opět čarodějka.Herci z alterny jako každý rok vtipní, sympaticky civilní i přesně stylizovaní<3
(zadáno: 31.3.2014)
(zadáno: 25.3.2014)
prostě nám ukáže tu story, v trochu příliš pietní (ne)úpravě, je to lajdácky nasvícené, v estetice televizní inscenace, která je občas docela vtipná. Dobří hlavně F. Kaňkovský a I. Orozovič. Na Pitínského překvapivě srozumitelné (i pro děcka, myslím), až na pár zavinutých odkazů. Vyvstává několik otázek: Poslouchá JAP Arcade Fire? Nemluví se zbytečně moc o režii a málo o hře?
(zadáno: 21.3.2014)
(zadáno: 8.3.2014)
je to frivolní! spíš o divadle než o Tartuffovi, ale zábava
(zadáno: 26.2.2014)
(zadáno: 23.2.2014)
Na stará kolena se zřejmě stávám milovníkem hudebně zábavního divadla. Je tam i nová Hegerka
(zadáno: 9.2.2014)
(zadáno: 29.1.2014)
mám podezření, že je tam ještě nějaký rámec ,,zkoumající'' témata jako třeba ,eh, divadelnost/autenticita/herec vs. postava/vyprávění vs předvádění/magic mojo a tak, ale vystačil jsem si s tím, že jsem se soustředil na tu jádrovou ultradojemnou generační výpověď.
(zadáno: 12.1.2014)
Po nekonečném úvodu( stavěném zřejmě podle hesla ,,opakovaný vtip se stává ještě větším vtipem'') se prezentace nápadů rozjíždí trochu rychleji, představení se stává o něco zábavnějším. Džouky nad rámec všeobecných ( dost monotónních) variací na téma nechutné konformity/servilnosti v rámci kolektivu jsou poměrně povedené (viz. Zlaté české ručičky; Co Čech, to muzikant a Český lev). Magdaléna Sidonová v roli O.H. skvělá, ale asi měli posílit domnělou podmíněnost jejího činu dobou, takhle ta souvislost zůstává v rovině spekulace. Herci přesní a vhodně uměření. Alespoň vizuálně pořád nad poměry.
(zadáno: 7.1.2014)
To je tedy pekelná hříčka! Vlastně takový vychýlený Feydeau, takže story klasicky vykroucená jak Elton John, právě proto je hotový div, že pocit trapnosti se dostaví jen párkrát. Je to z velké části zásluha herců, vidět G. Míčovou znova v akci je potěšení, to samé platí o zbytku Komedie crew i Janu Hájkovi. Jiří Černý sdílí s občas-trochu-přes-čáru Ivetou Jiříčkovou zálibu v poněkud otravném opakovani gest a posunků, jinak není co vytknout. Sladce ilustrativní hudba, trochu připomene Růžového pantera. Dobrá práce s úspornou scénografií.
(zadáno: 11.12.2013)
je to zřejmě nějaká eurosatira nebo hra se stereotypy, což je vzhledem k destrukci vnějškové logiky příběhu(myslím, že nad rámec žánru) docela jedno. ale ti herci jsou fakt sympatičtí!
(zadáno: 11.12.2013)
každoroční příspěvek alterny do diskuze ,, Má dramaturgie smysl?'' (V tomto případě by ho měla)
(zadáno: 1.12.2013)
nebo tak...60%,pohlédnu-li na to následující optikou: V době, kdy se půlka tvůrců snaží o záměrnou béčkovitost, jsme díky časové bublině obklopující ,,kamenná divadla měšťanského typu''(ta formulace mě nikdy neomrzí) shlédli béčko starosvětsky upřímné, anachronicky naivní, téměř dojemné. Je to jako Xena, než v ní převládla ta sebereflexivní tendence pozdějších sérií, nebo jako televizní inscenace ze sedmdesátých let (to je vzhledem k užitému vizuálu patrně nejpřesnější přirovnání.) Jen škoda, že obdiv k autentickému braku nevydrží cca 3 hodiny, mohlo to být i 70%.
(zadáno: 1.12.2013)
Překvápko! Výborní herci v textu, který je bulvární popina jen na první pohled (což režisér vytýká před závorku simultánní projekcí úryvků Beverly Hills). Perfektní, přesní, střihovitě hrající herci v živém kontaktu s publikem, únosná míra stylizace vhodně vycházející z textu. Špinarovská finta (po přestávce se hraje diametrálně odlišně,snad dokonce v jiném žánru) byla tentokrát trefou do černého, komično nabralo temnější rozměr a inscenace si vysloužila dalších 10%. Pěkná scéna a dobrá práce s ní/v ní.
(zadáno: 30.11.2013)
Konečně vedle Boba Wilsona někdo povýšil pomalost a absenci gradace na úroveň režijní koncepce do té míry, že to ani Bezručovští herci nevytrhnou - snad jediní Gajdošíková a Dastlík se obtěžovali s vytvořením něčím specifických postav, jinak se jelo na vlně tématické,herecké i situační všeobecnosti. Norbert Lichý předvedl svůj standardní, neúnosně monotónní ,,osobnostní'' výkon a inscenaci tak zasadil smrtící úder. K tomu projekce jako z NDM a mluva herců, která zanechává nejedno nesplněné přání.
(zadáno: 30.11.2013)
velká nádhera, u takhle ostentativně krásné inscenace ruší normalizační plyšová megahlava myšky a lajdacké svícení dvakrát víc než ve svém obvyklém biotopu, tj.kamenném divadle měšťanského typu. Herci zprostředkovávají naléhavost textu (Vilišová, Brett, Krupanská, zbytek spíš jednorozměrně figuruje); zábavná práce s prostorem, ke konci nevyužitá možnost jeho zásadnější degradace (předepsané textem).
(zadáno: 28.11.2013)
no,teda, bohužel záporácky hodnotím jen první půlku, nicméně z té mě bavila asi jen hudba (sbor ftw!!, dejte jim vlastní šau) a občas P.Štorková, Možná jsem čekal příliš, možná se nevyvedla repríza v Dlouhé (ale zbytek publika zněl nadšeně), taky sem seděl až vzádu.

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>