Profil uživatele

Národosolsobě

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 14 % (127)
Pavel Širmer: 14 % (180)
Jan Pařízek: 15 % (122)
Helena Grégrová: 16 % (128)
Kateřina Jírová: 16 % (45)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>

(zadáno: 26.2.2013)
(zadáno: 4.3.2013)
Myslím, že text mnoho dalšího nenabízí. Dobrá realizace.
(zadáno: 29.3.2013)
(zadáno: 25.4.2013)
zdá se, že hlavní snaha inscenátorů byla ironizace a podkopání mýtu ,,zlatých šedesátých'', vedla však k vytvoření vlastně dost monochromatického díla. Tradiční Mikuláškovská metoda, příhodné herectví. A trochu nejasný pocit, o čem to vlastně je, zdálo se, že nějaký výběr z rozsáhlé předlohy směřující k identifikovatelnému tématu, byl nahrazen spíše záměrem stvořit koláž či pásmo, dopadlo to však poněkud beztvárně.
(zadáno: 14.9.2013)
(zadáno: 12.1.2014)
Po nekonečném úvodu( stavěném zřejmě podle hesla ,,opakovaný vtip se stává ještě větším vtipem'') se prezentace nápadů rozjíždí trochu rychleji, představení se stává o něco zábavnějším. Džouky nad rámec všeobecných ( dost monotónních) variací na téma nechutné konformity/servilnosti v rámci kolektivu jsou poměrně povedené (viz. Zlaté české ručičky; Co Čech, to muzikant a Český lev). Magdaléna Sidonová v roli O.H. skvělá, ale asi měli posílit domnělou podmíněnost jejího činu dobou, takhle ta souvislost zůstává v rovině spekulace. Herci přesní a vhodně uměření. Alespoň vizuálně pořád nad poměry.
(zadáno: 25.3.2014)
prostě nám ukáže tu story, v trochu příliš pietní (ne)úpravě, je to lajdácky nasvícené, v estetice televizní inscenace, která je občas docela vtipná. Dobří hlavně F. Kaňkovský a I. Orozovič. Na Pitínského překvapivě srozumitelné (i pro děcka, myslím), až na pár zavinutých odkazů. Vyvstává několik otázek: Poslouchá JAP Arcade Fire? Nemluví se zbytečně moc o režii a málo o hře?
(zadáno: 17.6.2015)
humor o dost hrubozrnější (a chce se říct i samoúčelnější) než bývá u J. M. zvykem, vlastně takový sled občas vtipných gagů - metodou zřejmě byla poměrně mechanická ironizace asi tak každé repliky. Hraje se groteskní ultraexpre a hodně se to stříhá a zcizuje, zřejmě kvůli co největšímu komickému účinu(?), provedeno ovšem jako vždy v Dlouhé skvěle. Občas padá tempo, trochu. Scéna pěkná a řada magických obrazů. Story nebo téma (kromě nejpovšechnějšího "výsměchu buržoazii" a rozšířené praxi sebescénování) asi nemá cenu řešit?
(zadáno: 5.10.2016)
(zadáno: 17.9.2017)
mohlo to být hezké
(zadáno: 24.3.2017)
text nabízí zhruba to, co komentáře na serveru novinky.cz, i když zajímavějšími jazykovými prostředky. inscenace jej prezentuje dosti ironicky a pan Majer to, zdá se, ví, a je to docela zábava ho sledovat. úsměv vázne, když během besedy s autorem textu vyjde najevo, že to bylo psáno tzv."vážně" a má jít zřejmě o jakousi...výpověď?..reflexi..?
(zadáno: 7.6.2017)
(zadáno: 20.6.2017)
(zadáno: 17.9.2017)
Pěkně hraná, 'příjemně duchaplná', elegantně sexistická síť bonmotů ve stylu Woody Allen meets suchý dva-tři humor, v první části na široce přístupné palčivé téma What Is Love(Baby Don't Hurt Me), zatímco ve druhé spíš What If God - v hodně hezké scéně.
(zadáno: 26.2.2018)
Pozitiva: mile uvolněný J. Vlasák+všechny scény T. Dočekalové (zejména s J.Teplým)+nevšední výběr hudby+ew závěrečný obraz. Přesto jsem měl pocit, že se inscenace zasekla v roce 99, což z významově-politického hlediska sice asi dává smysl, z divadelního je to však trochu obnošené.
(zadáno: 5.3.2018)
text nechápu

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>