Profil uživatele

Národosolsobě

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Lukáš Dubský: 14 % (127)
Pavel Širmer: 14 % (180)
Jan Pařízek: 15 % (122)
Helena Grégrová: 16 % (128)
Kateřina Jírová: 16 % (45)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>

(zadáno: 1.12.2013)
nebo tak...60%,pohlédnu-li na to následující optikou: V době, kdy se půlka tvůrců snaží o záměrnou béčkovitost, jsme díky časové bublině obklopující ,,kamenná divadla měšťanského typu''(ta formulace mě nikdy neomrzí) shlédli béčko starosvětsky upřímné, anachronicky naivní, téměř dojemné. Je to jako Xena, než v ní převládla ta sebereflexivní tendence pozdějších sérií, nebo jako televizní inscenace ze sedmdesátých let (to je vzhledem k užitému vizuálu patrně nejpřesnější přirovnání.) Jen škoda, že obdiv k autentickému braku nevydrží cca 3 hodiny, mohlo to být i 70%.
(zadáno: 1.12.2013)
Překvápko! Výborní herci v textu, který je bulvární popina jen na první pohled (což režisér vytýká před závorku simultánní projekcí úryvků Beverly Hills). Perfektní, přesní, střihovitě hrající herci v živém kontaktu s publikem, únosná míra stylizace vhodně vycházející z textu. Špinarovská finta (po přestávce se hraje diametrálně odlišně,snad dokonce v jiném žánru) byla tentokrát trefou do černého, komično nabralo temnější rozměr a inscenace si vysloužila dalších 10%. Pěkná scéna a dobrá práce s ní/v ní.
(zadáno: 30.11.2013)
Konečně vedle Boba Wilsona někdo povýšil pomalost a absenci gradace na úroveň režijní koncepce do té míry, že to ani Bezručovští herci nevytrhnou - snad jediní Gajdošíková a Dastlík se obtěžovali s vytvořením něčím specifických postav, jinak se jelo na vlně tématické,herecké i situační všeobecnosti. Norbert Lichý předvedl svůj standardní, neúnosně monotónní ,,osobnostní'' výkon a inscenaci tak zasadil smrtící úder. K tomu projekce jako z NDM a mluva herců, která zanechává nejedno nesplněné přání.
(zadáno: 30.11.2013)
velká nádhera, u takhle ostentativně krásné inscenace ruší normalizační plyšová megahlava myšky a lajdacké svícení dvakrát víc než ve svém obvyklém biotopu, tj.kamenném divadle měšťanského typu. Herci zprostředkovávají naléhavost textu (Vilišová, Brett, Krupanská, zbytek spíš jednorozměrně figuruje); zábavná práce s prostorem, ke konci nevyužitá možnost jeho zásadnější degradace (předepsané textem).
(zadáno: 28.11.2013)
no,teda, bohužel záporácky hodnotím jen první půlku, nicméně z té mě bavila asi jen hudba (sbor ftw!!, dejte jim vlastní šau) a občas P.Štorková, Možná jsem čekal příliš, možná se nevyvedla repríza v Dlouhé (ale zbytek publika zněl nadšeně), taky sem seděl až vzádu.
(zadáno: 14.9.2013)
(zadáno: 14.9.2013)
nebo taky 90%. Dosahuje to úrovně, v níž se hrůza a zhnusení z asi všech složek inscenace stává fascinujícím, masochistickým potěšením.
(zadáno: 14.9.2013)
detektívka. škoda, že tak podsekli výklad Švehlíkovy postavy, mohla být víc než statistou.
(zadáno: 14.9.2013)
(zadáno: 14.9.2013)
v Plzni se to prý nepovedlo.
(zadáno: 14.9.2013)
JAP (mimo ND) FTW
(zadáno: 27.7.2013)
V ,nekonkrétnějších' pasážích pocit posté viděného arsenálu pohybových představení, který může sdělovat či evokovat prakticky cokoliv - tedy spíš nic. V těch ,konkrétních' exkurze do dob raného feminismu(proklamace ,,žena je sexuální objekt...''byla jako besídka Femenu). Vrší se i další banální fráze o ,situaci ženy', což spolu se scénografickým řešením - umístěním váhy do středu prázdného prostoru - podává stejně objevnou zprávu jako článek v nejnovější Mojí psychologii.Tklivá a atmosferická hudba Zrní byla pěkná,nijak zvlášť s inscenací nesouvisela.
(Viděno v rámci Colours of Ostrava 2013)
(zadáno: 25.4.2013)
zdá se, že hlavní snaha inscenátorů byla ironizace a podkopání mýtu ,,zlatých šedesátých'', vedla však k vytvoření vlastně dost monochromatického díla. Tradiční Mikuláškovská metoda, příhodné herectví. A trochu nejasný pocit, o čem to vlastně je, zdálo se, že nějaký výběr z rozsáhlé předlohy směřující k identifikovatelnému tématu, byl nahrazen spíše záměrem stvořit koláž či pásmo, dopadlo to však poněkud beztvárně.
(zadáno: 4.4.2013)
pořád dost vtipné, myslím, že odstředivější než výchozí rozhlasová verze, dojde i na trochu klišé vtipy o blbé blondýně. Pavla Tomicová udrží i slabší pasáže, zcela fenomenální je Zora Valchařová-Poulová.
(zadáno: 29.3.2013)
(zadáno: 29.3.2013)
(zadáno: 11.3.2013)
začátek sem miloval ale potom někdo odpalil dramaturgickou vodíkovou pumu a v přehršli variací na danou situaci a parodickych můstku sem ztratil zajem.hudba a vizuál-pěkné
(zadáno: 4.3.2013)
kletba
(zadáno: 4.3.2013)
Myslím, že tenhle princip komiky se poměrně rychle vyčerpá, což se v téměř tříhodinovém představení stalo někdy před přestávkou. Ten rámec, který zdůvodňuje, proč vůbec vzniká divadlo na divadle, je zbytnělý až hrůza. Respekt Veronice Kubařové, svůj úděl uhraje.
(zadáno: 4.3.2013)
První setkání s Drábkem, takže jsem miloval skoro všechno, že. Jen se občas trochu moc tlačilo na politicky angažovanou pilu drásavě pilinující nešvar korupčního marastu.(zejména v postavách soudců)
(zadáno: 4.3.2013)
Myslím, že text mnoho dalšího nenabízí. Dobrá realizace.
(zadáno: 26.2.2013)

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>