Profil uživatele

Navvy

Volby

Hodnocení

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 28.4.2016)
Posel z Liptákova - Divadlo Járy Cimrmana: 100 %
V té záplavě smíchu si chvílemi uvědomíte, jak vážný je to kus. Kolik komedií toto umí? Málo...
(zadáno: 28.4.2016)
Dlouhý, Široký a Krátkozraký - Divadlo Járy Cimrmana: 100 %
Já vím, že to není žádný "Šejkspír", ale divadlo, na které jsem kdysi brečel smíchy si prostě takové hodnocení zaslouží. Je to směs minimalismu, naivního umění, filozofie, obrovské sumy znalostí a srandy - takové té správné české srandy, které se žádná legrace nevyrovná.
(zadáno: 28.4.2016)
Hospoda Na mýtince - Divadlo Járy Cimrmana: 100 %
Když herci hrají s radostí a diváci slzí od smíchu je to radost. Když je to ještě plné nápadů a krásné češtiny, je to divadelní skvost.
(zadáno: 28.4.2016)
Afrika - Divadlo Járy Cimrmana: 90 %
Jsem možná na ta procenta až příliš štědrý, ale toto je další český originál a kultovní záležitost hodná učebnic. Možná, že to není až tak úplně politicky korektní hra (zaplaťpámbu), ale sem se chodí lidé bavit a žádná z těch politicky nekorektních narážek není myšlena zle.
(zadáno: 28.4.2016)
Manon Lescaut - Národní divadlo: 90 %
Byl to kus odvahy, udělat z Nezvala takový kondenzát. Jenže Nezval je to stále a vůbec ne nějaký věkem vyčichlý nebo nebo moderně umělohnotný Nezval. Obecenstvo vypadalo spokojeně a výkony herců nad očekávání výborné. I scénografie působila velice dobře a pokud se takovéto (trochu filmově působící) zkracování klasiky nestane masovým, budeme na toto představení rádi vzpomínat.
(zadáno: 23.4.2016)
Stvoření světa - bez cenzury - Divadlo Různých Jmen: 80 %
Příjemně odpočinkový kus, ve kterém na premiéře příjemně překvapili dokonce i kulisáci převlečení za anděly. Jan Rosák v roli Boha ani nepřehrává, ani neuvádí další soutěžní hru, ale pěkně doplňuje ostatní herce, kteří diváka skvěle baví.
(zadáno: 28.4.2016)
Noc na Karlštejně - Hudební divadlo Karlín: 60 %
Je to taková novodobá česká klasika. A výkony tomu odpovídající podali jen Vydra, Štěpánek Kostka a Gala Macků. Nebylo to špatné představení, ale jiná jeho provedení nasadila laťku výše.
(zadáno: 28.4.2016)
Kabaret - Divadlo Disk: 60 %
Tento muzikál jsem viděl v několika provedeních, dokonce i jiných studentských. Snad i proto tentokrát budu na studenty trochu přísnější. Jejich kolegové odjinud jim prostě nasadili laťku trochu výš.
(zadáno: 28.4.2016)
Sluha dvou pánů - Národní divadlo: 50 %
Goldoni to nepsal pro divadlo jednoho herce! Miroslav Donutil je skvělý herec, mám ho moc rád, ale když s tímto představením začínal, měli ostatní více prostoru a on s nimi skvěle hrál. Postupem času se z ostatních herců stalo křoví a kouzlo Goldoniho zmizelo. To víte, na klasiku musí být přísnost...