Profil uživatele

Nick

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Veronika Boušová: 5 % (6)
Jan Pařízek: 7 % (21)
Lukáš Dubský: 7 % (15)
Pavla Haflantová: 11 % (7)
Jiří Koula: 12 % (12)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 18.12.2018)
Jsem nadšený, jak už jsem v divadle dlouho nebyl. Skvělý námět, skvělá režie, výtečné výkony obou herců. Téma ve své době kontroverzní a přitom vlastně obyčejné, příběh prostý, ale přitom komplexní. Dějová linka předvídatelná a přitom překvapivá. Mám tahlé malá a přitom tak plná díla nesmírně rád. 10 % ubírám jen proto, že bych si dokázal ve hře představit trochu větší dynamiku a v některých momentech pevnější výkony (což nic nemění na tom, že oba představitelé jsou celkově špičkoví).
(zadáno: 1.3.2016)
Tohle se opravdu povedlo. Silný námět, skvělé libreto, hudba, režie a úžasná pohybová složka dělají z Probuzení jara výtečnou muzikálovou podívanou. Scéna výtečně řešená (jen škoda, že se po konstrukcích pouze šplhá a nemají širší využití). Vraspírová a Režný úžasní, Kohout s přimhouřením očka také výborný, zaujali i Topinková se Shejbalem. Největší síla je v emocích, které nejsou polopaticky projevovány a předávány publiku, ale jsou na jevišti niterně prožity. Stejně tak energie, která jde z jeviště, není o náročných choreografiích a stříkajícím potu, ale o síle hudby, příběhu a tance. Bravo!
(zadáno: 17.3.2014)
V podstatě není tomuto představení co vytknout. Dílo jako takové je hudebně i textové perfektní, ozvučení skvělé, scéna je v rámci možností divadla velmi dobrá (snad až na štafle, po nichž se protagonisté nepohybovali zrovna s jistotou), výkony byly na premiérovém představení (až na pár momentů) téměř bezchybné. Vyzdvihl bych hlavně V. Příhodovu, B. Chybovou a M. Procházkovou. Pozadu ale rozhodně nezůstali ani R. Tomeš, Z. Fric, L. Hudec nebo T. Vaněk. Vše šlapalo jak na drátkách, představení mělo atmosféru i obrovskou energii. Jen tak dál.
(zadáno: 10.11.2019)
Thrill me je krásnou ukázkou toho, že skvělé představení nemusí být postavené na honosné výpravě, známých jménech nebo hitech. Stačí vzít dobrý příběh, dva mladé talenty, jednoho pianistu, citlivého režiséra, pár rekvizit a klenot je na světě. Tohle představení se zkrátka hrozně moc povedlo a 100% stojí za vidění, i kdyby jen kvůli Lukáši Adamovi a Richardu Pekárkovi, kteří jsou naprosto skvostní - nejen, že jsou typově perfektními představiteli svých rolí, ale jejich souhra je dokonalá, plná emocí. Sledovat je na jevišti je jako sledovat delfíny, jak vesele a přitom ladně řádí ve vlnách.
(zadáno: 29.10.2014)
Jedno z nejlepších představení na současné "muzikálové" scéně. Autorská trojice Vaculík-Malásek-Kopta opět nezklamala a stvořila dech beroucí představení. Stejně tak se ve skvělé formě předvedli Kluch, Ševčík a Marešová. Hudba (ač některá ne zcela původní, avšak perfektně zvolená), scéna, choreografie, výkony, dějová linka - vše je v souladu a zanechává na divákovi hlubokou stopu. Doporučuji každému s alespoň mírným zájmem o hlubší zážitek z představení.
(zadáno: 31.10.2014)
Moje srdcové představení. Nádherná temná hudba Maláska, skvělé texty Kopty a zajímavá a nápaditá režie a choreografie Vaculíka v kombinaci s vesměs skvělými výkony slibují dobrou show. Tenhle baletní muzikál je dle mě jedno z nejlepších děl, co se kdy na pražské hudebně dramatické scéně odehrálo. Děj má spád a nenudí, světelný design a scéna fungují výborně. Rozhodně stojí za vidění, i kdyby jen kvůli dokonalé Marešové a perfektním Fricovi. Dále zaujali Šemík, Savka, Benešová či Susová. Víc takových děl, prosím.
(zadáno: 7.12.2014)
Krásných, poctivých 95%. Nádherné, citlivé představení mistrně kombinující zajímavý příběh s vývojem jednotlivých postav. Hudba, texty, režie, kostýmy, scéna, vše funguje tak jak má a dohromady tvoří úchvatný celek. Pro mě rozhodně jedno z nejlepších a nejkrásnějších muzikálových představení v ČR vůbec. Úžasní Holišová, Jícha, Novotný, Kolář. Jen mě mrzí, že jsem neměl možnost vidět Janotovou, která už dle interpretace písní na CD mohla být zcela geniální papežkou Janou. Každopádně pro mě zážitek na celý život a velká škoda, že má Papežka po derniéře. Více takových děl, prosím...
(zadáno: 31.10.2014)
Skvělé, skvělé, skvělé! Ústecký Činoherák v nejlepší formě, v čele s odzbrojujícím Janem Plouharem. Příběh, který chytne a nepustí, scéna celkem funkční a zajímavá, více než obstojná režie a výkony, které berou dech. Není to tak úplně o ukázkovém herectví, ale o naprostém ztotožnění se s postavami a překročení hranic klasického hraní. Energie a emoce srší přímo do hlediště a při finále se dostavuje pocit téměř absolutní fascinace. Pokud bude ještě někdy příležitost, tohle se prostě musí (znovu) vidět!
(zadáno: 29.1.2017)
Paradoxně nejslabší stránkou představení je libreto. Hudebně i textově špička, choreografie a výprava průměr. Nejlepší Johankou je podle mě zcela nová Iva Marešová, v těsném závěsu Bára Basiková. Lucia Šoralová je taky výborná, ale Marešová s Basikovou tomu o dost přidávají. Jinak dobrý Kříž, ucházející Ruml, Čok, Zonyga a Střihavka (když má zrovna svůj den), špatní Tesařík, Opava, Pleskot (proboha, proč v tak dobrém divadle pořád hrají tyhle osoby?). Rozhodně stojí za vidění, i kdyby jen kvůli nové excelentní Ivě Marešové :) 75 %
(zadáno: 15.4.2015)
Tak hořké, tak klasické, tak současné... I přes drobné výhrady na mě Racek udělal dojem. Svůj podíl na tom rozhodně mělo netradiční usazení diváků na jeviště a práce s prostorem, výkony (zejména Medvecká, Prachař, Dolanský, Němec), ale i hra samotná. Jednoduchý děj o několika více či méně neopětovaných milostných vzplanutích dává hodně prostoru k vývoji charakteru postav a skvostně představuje tehdejší (a vlastně i současný) stav společnosti a její pohledy na lásku, cit, umění i život jako takový. Místy to snad mohlo být trochu méně hysterické a polopaté, celkově ale hezkých 80% :)
(zadáno: 29.10.2014)
Brněnský Duch vyniká zejména nápaditými triky, světelným designem a scénou. Příběh, ač notoricky známý, nenudí a díky dobře načasovaným gagům občas i překvapí. Hudba, dle mého názoru velmi dobrá, v této inscenaci bohužel příliš nevyniká, čemuž nepřidá ani nenápaditý (avšak rozhodně ne zlý) překlad. Aleš Slanina velmi zajímavý, herecky jistý, hlasově suverénní. Ivana Odehnalová už je na tom se zpěvem hůře, ale herecky opět velmi uvěřitelná. Robert Jícha po všech stránkách výborný. Markéta Sedláčková je královnou celé inscenace. Duch je celkově velmi dobré představení a stojí za návštěvu!
(zadáno: 24.5.2015)
Po úchvatné Papežce další super kousek D. Martina v MDB a opět bravurně provedeno. Citlivě a zajímavě vystavěné dějové linky, funkční scéna, přiměřené kostýmy, perfektní a stylově naprosto odpovídající hudba, výtečné výkony. Exceluje zejména Aleš Slanina, a to ve všech 3 polohách své role, herecky naprosto skvělé, pěvecky oslnivé - už jen kvůli němu se vyplatí na Ostrov pokladů vyrazit. Za zmínku stojí ještě Petr Štěpán, který své postavě vtiskl nezapomenutelnou podobu. Škoda začátku představení, který může působit trochu zmateně. Jinak ale skvělé představení, MDB opět válí!
(zadáno: 28.7.2016)
Bylo by to za podstatně méně, ale naprosto excelentní Fišarová to u mě vyvážila až na pěkných 80 %. Celkově průměrné zpracování, potěší více info ze života Evy (o něco méně už potěší pravopisná chyba v promítaných titulcích), velmi dobrý Strenáčik a samozřejmě nádherná hudba. Zcela otřesný byl Roden, který nejen, že neumí ani trochu zpívat, ale v zde je zcela prkenný i herecky, jakékoliv charisma je pryč a zbývá jen trápení sebe i diváků. Jak už jsem psal, Fišarová naprostá bomba, zejména v závěru, který pro mě byl v jejím podání jedním z nejemotivnějších divadelních zážitků vůbec.
(zadáno: 18.3.2015)
Landa odvedl na Tajemství výbornou práci. Temná hudba, dobré a plné texty, nepřekonatelný námět a scénář. Výkony (Procházková, Čekan, Fric, Steiner Pilecká, Tomeš) jednoduše skvělé. Bohužel vše trochu kazí výprava a choreografie, které jsou spíše k smíchu. Každopádně jde o dílo hodně se vymykající obvyklému pražskému muzikálovému průměru a stojí za vidění. Tajemství je asi to nejzajímavější, co je momentálně k vidění a i přesto, že není perfektní, dá se mu díky jeho originalitě a poselství mnohé odpustit.
(zadáno: 29.9.2015)
Jde o jednu z nejzdařilejších muzikálových adaptací RaJ. Hudba je líbivá, melodická, místy však trochu stereotypní, české přebásnění na úrovni. Vaculíkova režie a choreo sympatická a pro mě jedna z nejlepších. Z herců nejvíce zaujali Kolář, Slanina, Růža, Fišarová, Zenáhlíková, Jagerčková, Jícha, Hundža, Navrátilová. Největším mínusem tohoto díla je pro mě pramalé propojení s originálním Shakespearovým textem (a někdy i změna děje), absence mluvených pasáží, které by mohly dílu dodat podstatně větší emocionalitu a dramatičnost, takhle je místy trochu plytké. Škoda toho. Ale jinak krásných 85 %
(zadáno: 27.12.2016)
Velmi dobré, ne však uchvacující. Nadčasový text v přiměřeně moderní úpravě, režijně celkem dobře zvládnuté. Výborný Děrgel, zbytek obsazení bez připomínek. Skvělý závěr! Celkově není moc co vytknout, na druhou stranu se ale určitě nejedná o nadpozemský zážitek.
(zadáno: 4.11.2016)
Docela jsem se bál, co z toho nakonec vyleze - zcela zbytečně. Až na pár zádrhelů jde o velmi příjemné dílo s opravdu skvělou hudbou, průměrnými texty a příjemně ubíhajícím příběhem. Co se týče výkonů, Noid je typově velmi přesný, pěvecky výborný a s mluvenými pasážemi si poradil po svém (čímž možná trochu utrpěla milostná linka příběhu), velmi překvapila V. Vyoralová, její Bonnie je naprosto precizní! Výborní byli i B. Skočdopolová a M. Písařík. Oproti tomu otřesný byl K. Střihavka, celkově špatná scénografie a choreografie spolu s místy hrozným ozvučením představení ubírá hodnocení. 75 %
(zadáno: 14.1.2016)
Velmi milé a příjemné představení, v podstatě nemám zásadnějších výhrad. Marie Doležalová jako Eva je skvělá, Ludmila Molínová jako teta Pa přímo okouzlující. Ani ostatní účinkující nezaostávají, většina složek inscenace v rovnováze, vše šlape, jak má. Nelze očekávat žádné hlubokomyslné dílo, nicméně na zpestření všedního večera poslouží dokonale. Jen si neodpustím drobnou poznámku - někteří herci by opravdu neměli zpívat :)
(zadáno: 20.2.2015)
Slibné to bylo, chybné nikoliv. Podle mě velmi povedené představení s průměrnou hudbou, velmi dobrou režií a funkční scénou. Lukáš Janota a Marta Matějová přímo úchvatní! Pokud nečekáte davidovský písničkál nebo podívanou alá Fantom opery, určitě budete spokojení, jde o milou a příjemnou muzikálovou komedii, která baví a nenudí.
(zadáno: 18.9.2015)
Fantom opery je především geniální hudba, která už při předehře způsobuje husí kůži. Milým překvapením je funkční scéna, rychlé přestavby, dobré přebásnění, nádherná výprava, některé výkony (zejména výtečný Vaněk, ale také více než dobrá Sommerová). Obrovským zklamáním byl Fantom R. Schwaba - pěvecky docela v pořádku, nicméně po výrazové a herecké stránce skoro tragedie, jen slepě odzpívával a odříkával naučený text s otřesnou gestikulací (seberte mu někdo ten plášť). Scény The phantom of the opera a Masqeurade oproti Londýnu ostudné! Příště jiného režiséra a třeba to bude zase o něco lepší.
(zadáno: 13.4.2015)
Johnny Blue, jakou barvu má tvé slunce? :) Celkově hezké a milé představení, výborná hudba, textově celkem slibné, režijně to mohlo být zvládnuté o něco lépe. Škoda, že příběh se zde příliš nekoná. Hlavní postavy mají dostatek prostoru a mají tak šanci alespoň k náznaku jakéhosi vývoje. Proč vidět? Vitázek a Coufalová skvělí, hitová hudba, efektní scéna Moskva. Proč zůstat doma? Dějová linka, postava Freda (žerty za hranicí trapnosti), často až moc oslnivá světla (asi stále nevidím na levé oko). Věřím tomu, že by to MDB zvládlo udělat ještě o hodně lépe, ale přesto doporučuji. Lepších 65%
(zadáno: 5.11.2015)
Zase něco trochu jiného, než na co jsme u "muzikálů" v ČR zvyklí. Nedočkáme se působivých choreografií, citově náročného milostného příběhu ani prvoplánových hitů, které si budeme broukat ještě týden. Oproti tomu nabízí Pískání po větru příběh o síle víry, zvláštním druhu čisté lásky a o snech i realitě. Pochvalu si zaslouží režisér, kterému se podařilo zvládnout velké množství dětí s uspokojivým výsledkem. Z představitelů nejvíce zaujali Mach a Skálová. Vitázek je pro tentokrát vzhledem k věku krokem vedle. Weberova hudba standardně dobrá. Škoda trochu rozvleklé dějové linky. Slušných 75%.
(zadáno: 21.12.2015)
Režijní prvotina L. Pečenky dopadla velmi dobře. Celkem dobrá hra s vděčným tématem 60. let je zde inscenována s potřebnou invencí a více než slušným nasazením všech účinkujících (všichni velmi dobří, nejvíce zaujal V. Blahuta). Zajímavou složkou představení je hudba, která je sice trochu prvoplánová, nicméně jednotlivé příběhy doplňuje perfektně. Sympatické je i scénické pojetí. Hra je vzhledem ke své stavbě poměrně náročná na udržení stoprocentní pozornosti diváka, což se bohužel ne vždy daří, celkově jde ale o zdařilé představení, které stojí za vidění. Škoda poloprázdného divadla.
(zadáno: 16.10.2016)
Ale jo. V porovnání s ostatními kusy daného divadla je to určitě úspěch. Chválím hudbu, většinu textů, nápad, vtip. Výborný Kavalčík, dobří Háma, Svoboda, ucházející Tomešová. Kromě Kavalčíka pro mě ale na celé čáře vede původní obsazení (Langmajer, Zavřel, Čvančarová), které bylo zkrátka lepší. Zbytečná je délka představení, velmi by prospělo zkrácení. Stejně tak se mohlo od posledně trochu zapracovat na scéně a efektech. Jinak ale docela příjemné představení :)
(zadáno: 16.12.2016)
Nenadchne, ale hlavně neurazí, což je poslední dobou celkem úspěch. Jde o poměrně milé dílo, které nijak nevybočuje z lepšího průměru českých "muzikálů". Hudba je fajn, texty ujdou, režijně to mohlo být zvládnuto trochu lépe, choreografie průměr. Děj celkem odsýpá, na můj vkus je tam ale velké množství hromadných tanečních a rádoby zábavných scén, takže škrty bych přivítal s otevřenou náručí. J. Kříž naprosto precizní, možná jeho nejlepší role, stejně tak u J. Vojtka (na můj vkus trochu přehrává, ale stále výborné), Ivana Korolová milé překvapení. Celkově nic extra, ale za vidění určitě stojí.

Další stránky hodnocení: 1 2 >