Profil uživatele

Nick

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Veronika Boušová: 5 % (6)
Jan Pařízek: 7 % (21)
Lukáš Dubský: 7 % (15)
Pavla Haflantová: 11 % (7)
Jiří Koula: 12 % (12)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 18.12.2018)
Venuše v kožichu - Prague Shakespeare Company: 90 %
Jsem nadšený, jak už jsem v divadle dlouho nebyl. Skvělý námět, skvělá režie, výtečné výkony obou herců. Téma ve své době kontroverzní a přitom vlastně obyčejné, příběh prostý, ale přitom komplexní. Dějová linka předvídatelná a přitom překvapivá. Mám tahlé malá a přitom tak plná díla nesmírně rád. 10 % ubírám jen proto, že bych si dokázal ve hře představit trochu větší dynamiku a v některých momentech pevnější výkony (což nic nemění na tom, že oba představitelé jsou celkově špičkoví).
(zadáno: 17.3.2014)
Rent - Divadlo Kalich: 90 %
V podstatě není tomuto představení co vytknout. Dílo jako takové je hudebně i textové perfektní, ozvučení skvělé, scéna je v rámci možností divadla velmi dobrá (snad až na štafle, po nichž se protagonisté nepohybovali zrovna s jistotou), výkony byly na premiérovém představení (až na pár momentů) téměř bezchybné. Vyzdvihl bych hlavně V. Příhodovu, B. Chybovou a M. Procházkovou. Pozadu ale rozhodně nezůstali ani R. Tomeš, Z. Fric, L. Hudec nebo T. Vaněk. Vše šlapalo jak na drátkách, představení mělo atmosféru i obrovskou energii. Jen tak dál.
(zadáno: 29.10.2014)
Freddie – The King of Queen - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Jedno z nejlepších představení na současné "muzikálové" scéně. Autorská trojice Vaculík-Malásek-Kopta opět nezklamala a stvořila dech beroucí představení. Stejně tak se ve skvělé formě předvedli Kluch, Ševčík a Marešová. Hudba (ač některá ne zcela původní, avšak perfektně zvolená), scéna, choreografie, výkony, dějová linka - vše je v souladu a zanechává na divákovi hlubokou stopu. Doporučuji každému s alespoň mírným zájmem o hlubší zážitek z představení.
(zadáno: 1.3.2016)
Spring Awakening / Probuzení jara - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Tohle se opravdu povedlo. Silný námět, skvělé libreto, hudba, režie a úžasná pohybová složka dělají z Probuzení jara výtečnou muzikálovou podívanou. Scéna výtečně řešená (jen škoda, že se po konstrukcích pouze šplhá a nemají širší využití). Vraspírová a Režný úžasní, Kohout s přimhouřením očka také výborný, zaujali i Topinková se Shejbalem. Největší síla je v emocích, které nejsou polopaticky projevovány a předávány publiku, ale jsou na jevišti niterně prožity. Stejně tak energie, která jde z jeviště, není o náročných choreografiích a stříkajícím potu, ale o síle hudby, příběhu a tance. Bravo!
(zadáno: 31.10.2014)
Lucrezia Borgia - Divadlo Hybernia: 90 %
Moje srdcové představení. Nádherná temná hudba Maláska, skvělé texty Kopty a zajímavá a nápaditá režie a choreografie Vaculíka v kombinaci s vesměs skvělými výkony slibují dobrou show. Tenhle baletní muzikál je dle mě jedno z nejlepších děl, co se kdy na pražské hudebně dramatické scéně odehrálo. Děj má spád a nenudí, světelný design a scéna fungují výborně. Rozhodně stojí za vidění, i kdyby jen kvůli dokonalé Marešové a perfektním Fricovi. Dále zaujali Šemík, Savka, Benešová či Susová. Víc takových děl, prosím.
(zadáno: 7.12.2014)
Papežka - Městské divadlo Brno: 90 %
Krásných, poctivých 95%. Nádherné, citlivé představení mistrně kombinující zajímavý příběh s vývojem jednotlivých postav. Hudba, texty, režie, kostýmy, scéna, vše funguje tak jak má a dohromady tvoří úchvatný celek. Pro mě rozhodně jedno z nejlepších a nejkrásnějších muzikálových představení v ČR vůbec. Úžasní Holišová, Jícha, Novotný, Kolář. Jen mě mrzí, že jsem neměl možnost vidět Janotovou, která už dle interpretace písní na CD mohla být zcela geniální papežkou Janou. Každopádně pro mě zážitek na celý život a velká škoda, že má Papežka po derniéře. Více takových děl, prosím...
(zadáno: 31.10.2014)
Klub rváčů - Činoherní studio Ústí nad Labem: 90 %
Skvělé, skvělé, skvělé! Ústecký Činoherák v nejlepší formě, v čele s odzbrojujícím Janem Plouharem. Příběh, který chytne a nepustí, scéna celkem funkční a zajímavá, více než obstojná režie a výkony, které berou dech. Není to tak úplně o ukázkovém herectví, ale o naprostém ztotožnění se s postavami a překročení hranic klasického hraní. Energie a emoce srší přímo do hlediště a při finále se dostavuje pocit téměř absolutní fascinace. Pokud bude ještě někdy příležitost, tohle se prostě musí (znovu) vidět!
(zadáno: 15.4.2015)
Racek - Národní divadlo: 80 %
Tak hořké, tak klasické, tak současné... I přes drobné výhrady na mě Racek udělal dojem. Svůj podíl na tom rozhodně mělo netradiční usazení diváků na jeviště a práce s prostorem, výkony (zejména Medvecká, Prachař, Dolanský, Němec), ale i hra samotná. Jednoduchý děj o několika více či méně neopětovaných milostných vzplanutích dává hodně prostoru k vývoji charakteru postav a skvostně představuje tehdejší (a vlastně i současný) stav společnosti a její pohledy na lásku, cit, umění i život jako takový. Místy to snad mohlo být trochu méně hysterické a polopaté, celkově ale hezkých 80% :)
(zadáno: 29.10.2014)
Duch - Městské divadlo Brno: 80 %
Brněnský Duch vyniká zejména nápaditými triky, světelným designem a scénou. Příběh, ač notoricky známý, nenudí a díky dobře načasovaným gagům občas i překvapí. Hudba, dle mého názoru velmi dobrá, v této inscenaci bohužel příliš nevyniká, čemuž nepřidá ani nenápaditý (avšak rozhodně ne zlý) překlad. Aleš Slanina velmi zajímavý, herecky jistý, hlasově suverénní. Ivana Odehnalová už je na tom se zpěvem hůře, ale herecky opět velmi uvěřitelná. Robert Jícha po všech stránkách výborný. Markéta Sedláčková je královnou celé inscenace. Duch je celkově velmi dobré představení a stojí za návštěvu!
(zadáno: 24.5.2015)
Ostrov pokladů - Městské divadlo Brno: 80 %
Po úchvatné Papežce další super kousek D. Martina v MDB a opět bravurně provedeno. Citlivě a zajímavě vystavěné dějové linky, funkční scéna, přiměřené kostýmy, perfektní a stylově naprosto odpovídající hudba, výtečné výkony. Exceluje zejména Aleš Slanina, a to ve všech 3 polohách své role, herecky naprosto skvělé, pěvecky oslnivé - už jen kvůli němu se vyplatí na Ostrov pokladů vyrazit. Za zmínku stojí ještě Petr Štěpán, který své postavě vtiskl nezapomenutelnou podobu. Škoda začátku představení, který může působit trochu zmateně. Jinak ale skvělé představení, MDB opět válí!
(zadáno: 28.7.2016)
Evita - Studio DVA divadlo: 80 %
Bylo by to za podstatně méně, ale naprosto excelentní Fišarová to u mě vyvážila až na pěkných 80 %. Celkově průměrné zpracování, potěší více info ze života Evy (o něco méně už potěší pravopisná chyba v promítaných titulcích), velmi dobrý Strenáčik a samozřejmě nádherná hudba. Zcela otřesný byl Roden, který nejen, že neumí ani trochu zpívat, ale v zde je zcela prkenný i herecky, jakékoliv charisma je pryč a zbývá jen trápení sebe i diváků. Jak už jsem psal, Fišarová naprostá bomba, zejména v závěru, který pro mě byl v jejím podání jedním z nejemotivnějších divadelních zážitků vůbec.
(zadáno: 18.3.2015)
Tajemství - Divadlo Kalich: 80 %
Landa odvedl na Tajemství výbornou práci. Temná hudba, dobré a plné texty, nepřekonatelný námět a scénář. Výkony (Procházková, Čekan, Fric, Steiner Pilecká, Tomeš) jednoduše skvělé. Bohužel vše trochu kazí výprava a choreografie, které jsou spíše k smíchu. Každopádně jde o dílo hodně se vymykající obvyklému pražskému muzikálovému průměru a stojí za vidění. Tajemství je asi to nejzajímavější, co je momentálně k vidění a i přesto, že není perfektní, dá se mu díky jeho originalitě a poselství mnohé odpustit.
(zadáno: 27.12.2016)
Hamlet - Švandovo divadlo: 80 %
Velmi dobré, ne však uchvacující. Nadčasový text v přiměřeně moderní úpravě, režijně celkem dobře zvládnuté. Výborný Děrgel, zbytek obsazení bez připomínek. Skvělý závěr! Celkově není moc co vytknout, na druhou stranu se ale určitě nejedná o nadpozemský zážitek.
(zadáno: 14.1.2016)
Eva tropí hlouposti - Divadlo Na Fidlovačce: 80 %
Velmi milé a příjemné představení, v podstatě nemám zásadnějších výhrad. Marie Doležalová jako Eva je skvělá, Ludmila Molínová jako teta Pa přímo okouzlující. Ani ostatní účinkující nezaostávají, většina složek inscenace v rovnováze, vše šlape, jak má. Nelze očekávat žádné hlubokomyslné dílo, nicméně na zpestření všedního večera poslouží dokonale. Jen si neodpustím drobnou poznámku - někteří herci by opravdu neměli zpívat :)
(zadáno: 20.2.2015)
Sliby chyby - Městské divadlo Brno: 80 %
Slibné to bylo, chybné nikoliv. Podle mě velmi povedené představení s průměrnou hudbou, velmi dobrou režií a funkční scénou. Lukáš Janota a Marta Matějová přímo úchvatní! Pokud nečekáte davidovský písničkál nebo podívanou alá Fantom opery, určitě budete spokojení, jde o milou a příjemnou muzikálovou komedii, která baví a nenudí.
(zadáno: 18.9.2015)
Fantom opery - Goja Music Hall: 80 %
Fantom opery je především geniální hudba, která už při předehře způsobuje husí kůži. Milým překvapením je funkční scéna, rychlé přestavby, dobré přebásnění, nádherná výprava, některé výkony (zejména výtečný Vaněk, ale také více než dobrá Sommerová). Obrovským zklamáním byl Fantom R. Schwaba - pěvecky docela v pořádku, nicméně po výrazové a herecké stránce skoro tragedie, jen slepě odzpívával a odříkával naučený text s otřesnou gestikulací (seberte mu někdo ten plášť). Scény The phantom of the opera a Masqeurade oproti Londýnu ostudné! Příště jiného režiséra a třeba to bude zase o něco lepší.
(zadáno: 29.9.2015)
Romeo a Julie - Divadlo Hybernia: 80 %
Jde o jednu z nejzdařilejších muzikálových adaptací RaJ. Hudba je líbivá, melodická, místy však trochu stereotypní, české přebásnění na úrovni. Vaculíkova režie a choreo sympatická a pro mě jedna z nejlepších. Z herců nejvíce zaujali Kolář, Slanina, Růža, Fišarová, Zenáhlíková, Jagerčková, Jícha, Hundža, Navrátilová. Největším mínusem tohoto díla je pro mě pramalé propojení s originálním Shakespearovým textem (a někdy i změna děje), absence mluvených pasáží, které by mohly dílu dodat podstatně větší emocionalitu a dramatičnost, takhle je místy trochu plytké. Škoda toho. Ale jinak krásných 85 %
(zadáno: 4.11.2016)
Bonnie & Clyde - Hudební divadlo Karlín: 80 %
Docela jsem se bál, co z toho nakonec vyleze - zcela zbytečně. Až na pár zádrhelů jde o velmi příjemné dílo s opravdu skvělou hudbou, průměrnými texty a příjemně ubíhajícím příběhem. Co se týče výkonů, Noid je typově velmi přesný, pěvecky výborný a s mluvenými pasážemi si poradil po svém (čímž možná trochu utrpěla milostná linka příběhu), velmi překvapila V. Vyoralová, její Bonnie je naprosto precizní! Výborní byli i B. Skočdopolová a M. Písařík. Oproti tomu otřesný byl K. Střihavka, celkově špatná scénografie a choreografie spolu s místy hrozným ozvučením představení ubírá hodnocení. 75 %
(zadáno: 29.1.2017)
Johanka z Arku - Divadlo Kalich: 80 %
Paradoxně nejslabší stránkou představení je libreto. Hudebně i textově špička, choreografie a výprava průměr. Nejlepší Johankou je podle mě zcela nová Iva Marešová, v těsném závěsu Bára Basiková. Lucia Šoralová je taky výborná, ale Marešová s Basikovou tomu o dost přidávají. Jinak dobrý Kříž, ucházející Ruml, Čok, Zonyga a Střihavka (když má zrovna svůj den), špatní Tesařík, Opava, Pleskot (proboha, proč v tak dobrém divadle pořád hrají tyhle osoby?). Rozhodně stojí za vidění, i kdyby jen kvůli nové excelentní Ivě Marešové :) 75 %
(zadáno: 31.10.2014)
Žebrácká opera - Národní divadlo: 70 %
Žebrácká opera v ND? Za mě rozhodně ano. Poměrně zdařilá adaptace naprosté klasiky s vynikajícím obsazením. Dobrá režie, funkční scéna, skoro až fascinující hudba. Kontrast podsvětí (a s tím související mluvy) a zlaté kapličky na mě působí skvělým dojmem boření konzervativních hranic a to mám rád. Trochu na škodu je zbytečná délka ve spojení s některými scénami, které skoro až nudí. Stejně tak pointa celého příběhu mohla být pro diváky trochu zřejmější.
(zadáno: 31.10.2014)
Kleopatra - Divadlo Broadway: 70 %
Poměrně zdařilá inscenace je typickým příkladem popové opery. Bylo by chybné poměřovat Kleopatru s klasickými muzikály. Na tomto poli by samozřejmě neobstála. Nicméně jako historická popová opera je to dle mého názoru v pořádku. Hudba výborná (škoda, že u dalších Davidových děl tomu tak není), texty nadprůměrné, režie obstojná, scéna a kostýmy vyhovující. Dějová linka občas trochu kostrbatá, ale budiž. V původním nastudování bych se nebál dát i 90 %, s postupem času se však zejména výkony neustále zhoršují a dnes je díky obsazení představení pro mě téměř nemožné navštívit.
(zadáno: 20.2.2015)
Čekání na Godota - Národní divadlo: 70 %
Čekání, a to nejen na Godota, ale i na silný divadelní zážitek, který se bohužel nedostavil. Prachař a Matásek sice výteční, ale evidentně trochu znudění jednak prázdným hledištěm a jednak počtem repríz, které mají za sebou. Režie podle mě nedostačující tak kolosálnímu dílu, scéna dejme tomu odpovídající, dramaturgie díla by mohla být lepší. Každopádně, kdo Godota neviděl, je to asi taková divadelní povinnost. Představení sice není dokonalé, ale pro představu o tom, jak vypadá takové skutečně absurdní drama, vlastně dokonale postačí.
(zadáno: 29.10.2014)
Divotvorný hrnec - Jihočeské divadlo Č. Budějovice: 70 %
Divotvorný hrnec je milé a příjemné představení, na krumlovské točně působí až kouzelně. Po všech stránkách se jedná o hezké představení. Hudba je sice ne příliš nápaditá, ale dobrá, texty jsou nadčasové. Výkony velmi dobré (Kříž, Blahynková, Hruška), scéna výtečná (jak jinak s takovými možnostmi). Některé scény ale bohužel působí zdlouhavě, někdy až nudně, děj mohl být pojmout trochu lépe s větším důrazem na rozvoj samotných postav. Ačkoliv se jedná o představení objektivně velmi dobré, bohužel ve mně nezanechalo takovou stopu, jak bych býval očekával a další návštěvu nechystám.
(zadáno: 13.4.2015)
Johnny Blue - Městské divadlo Brno: 70 %
Johnny Blue, jakou barvu má tvé slunce? :) Celkově hezké a milé představení, výborná hudba, textově celkem slibné, režijně to mohlo být zvládnuté o něco lépe. Škoda, že příběh se zde příliš nekoná. Hlavní postavy mají dostatek prostoru a mají tak šanci alespoň k náznaku jakéhosi vývoje. Proč vidět? Vitázek a Coufalová skvělí, hitová hudba, efektní scéna Moskva. Proč zůstat doma? Dějová linka, postava Freda (žerty za hranicí trapnosti), často až moc oslnivá světla (asi stále nevidím na levé oko). Věřím tomu, že by to MDB zvládlo udělat ještě o hodně lépe, ale přesto doporučuji. Lepších 65%
(zadáno: 21.12.2015)
Kennedyho děti - Divadlo Na Fidlovačce: 70 %
Režijní prvotina L. Pečenky dopadla velmi dobře. Celkem dobrá hra s vděčným tématem 60. let je zde inscenována s potřebnou invencí a více než slušným nasazením všech účinkujících (všichni velmi dobří, nejvíce zaujal V. Blahuta). Zajímavou složkou představení je hudba, která je sice trochu prvoplánová, nicméně jednotlivé příběhy doplňuje perfektně. Sympatické je i scénické pojetí. Hra je vzhledem ke své stavbě poměrně náročná na udržení stoprocentní pozornosti diváka, což se bohužel ne vždy daří, celkově jde ale o zdařilé představení, které stojí za vidění. Škoda poloprázdného divadla.

Další stránky hodnocení: 1 2 >