Profil uživatele

Osgood

Každé divadlo má obecenstvo, které zasluhuje.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 9 % (11)
Jan Pařízek: 10 % (32)
Iva Bryndová: 14 % (21)
Helena Grégrová: 15 % (40)
Jiří Landa: 15 % (47)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >

(zadáno: 12.3.2019)
Lež - Divadlo Verze: 100 %
Velké divadlo na malé scéně. Jedno dyzajnové kanape a 4 výteční herci. Jan Dolanský potvrzuje extratřídu, ovšem i vzhledem (leč nejen) k času strávenému na jevišti jde zejména o exhibici Petry Špalkové a Petra Lněničky. Silný text je skvěle režisérem uchopen, bez zbytečných kudrlinek a manýrů a přesto nebo spíše právě proto je inscenace velmi působivá. Tleskám ve stoje! Jen mě lehce znepokojuje, že polovina šťastných párů se po shlédnutí představení rozejde:-)
(zadáno: 13.4.2016)
Líbánky aneb Láska ať jde k čertu - Divadlo Palace: 70 %
68% Na Jiřím Langmajerovi záleží aneb Langoš a ženy, protřepat, nemíchat:-) Zábavné, leč nedotažené, nemožnost přenést metodu filmového střihu na jeviště hru poněkud rozbíjí (náhlá brzká přestávka v momentě, kdy se představení rozjede, zdlouhavá přestavba v 2. části) Nicméně pozitivní dojem z představení určitě převažuje, již zmiňovaný bravurní Jiří Langmajer často dostává nejen diváky, ale také svoje úžasně krásné a typově odlišné herecké kolegyně Jitku Čvančarovou a Ivanku Jirešovou. Jan Teplý ml. je v roli škrobeného suchara také fajn. 12.4.2016
(zadáno: 27.2.2016)
Mamma Mia! - Kongresové centrum: 30 %
Já mám zlý sen, naštěstí je anděl:-) a jmenuje se Ivana Korolová. Z těch celkem 30 jí patří 20%. Můj nejoblíbenější muzikál zprzněn. Viděl jsem na West Endu 8x. Kromě Ivanky a D. Gránského (jejich duet patřil k tomu nejlepšímu, bohužel nebyl moc slyšet, zvuk katastrofální), byla skvělá company. Příjemné překvapení večera Bořek Slezáček, na nic si nehrál a to bylo fajn. D.Šinkorová solidní (proč tak hubená?), pokud jí to nekazila ta dvě Dynama, zejména teta Jitka A. Šílená obrovská scéna (Sophie běží o život), alespoň výborně nasvícená. Propadák roku ne, to kratší na P co končí na R.
(zadáno: 14.4.2016)
Mimo hru aneb Mariana?... Komu ta nedala?! - Divadlo Radka Brzobohatého: 60 %
Tři rozhodčí v kabině, o žluté kartě nemluvě. Zábavná hříčka nejen o fotbale sice nedosahuje kvalit legendární Osamělosti fotbalového brankáře, nicméně rozhodně přispěje k příjemně strávenému večeru. Možná by stálo za to přizpůsobit fotbalové reálie více českému prostředí, některé maďarské historky vyznívají zbytečně do ztracena. Miroslav Vocas Hrabě výtečně odřídil zápas Sparta - Plzeň:-) Ale pět červenejch a 2 penalty je fakt moc!:)) Pelta Berbr ven!:-)
(zadáno: 16.9.2016)
Mnoho povyku pro nic - Divadlo v Dlouhé: 80 %
85% Parádní Šejkspýr se vším všudy. Moderní scéna stylizovaná do italské pláže, báječná moderní živá scénická hudba a moderní pětiboj včetně klubových kostýmů, bravo:-) Naprosto exceluje Marek Němec v roli Benedicka, jako Beatrice alternovala Eva Hacurová, bože, ona je boží!:-) Nelze nezmínit šarmantního Miroslava Hanuše a samozřejmě Jana Vondráčka, jeho don Pedro je nezapomenutelný, stejně jako báječná husička Kláry Sedláčkové-Oltové. Finálová scéna jako vystřižená z muzikálu Mamma Mia! (z West Endu, ne z Kongresáku) je dokonalou třešničkou:-) Roztomilé představení. 15.9.2016
(zadáno: 29.9.2016)
Mnoho povyku pro nic - Letní shakespearovské slavnosti: 60 %
Příjemné a letní. Trochu chaotické, kdybych kus neznal, asi bych malinko tápal, kdo je kdo a oč tu kráčí. Vše vynahradí Beatrice, která je v podání Petry Horváthové rozkošnou ďáblicí s andělem v těle:-) Výtečně funguje dokonalá souhra s též skvělým Václavem Jílkem, ve společných scénách excelují. Oceňuji také noblesní výkon Petra Čtvrtníčka, který svého jazykového prznitele Puškvorce udržel v rovině velice příjemného humoru a přesto byl naprosto nepřehlednutelný.
(zadáno: 22.2.2016)
Mýdlový princ - Divadlo Broadway: 60 %
Příjemné překvapení. Neckář je Neckář, dost jsem se tedy obával, ale po (původní) Kleopatře se jedná o další solidní brodwayovský muzikál. Přidám 10%, pokud jednu z hlavních ženských postav ztvárňuje Ivanka Jirešová. A doporučuji v alternaci s Martinem Písaříkem. Písničky byly vesměs fajn, nejvíce mi nadchla netradiční verze Chci tě líbat. Scénář žádný zázrak, některé fórky trapnější, rozhodně mohlo být méně Kožíškova holuba, ale v zásadě příjemně nenáročně zábavné. Slušná choreografie, dobrý výkon company, Martin Schreiner je boží:-) A Věra Vodičková krásně nosí pivo:-))
(zadáno: 31.5.2016)
Něco zatajit - Divadlo U Hasičů: 60 %
Zábavné, ale mohlo být mnohem lepší, kdyby se odehrálo v jednom kuse. Hra se rozjíždí pomalu a byť hlášky jsou vtipné, začátek je přec jen malinko rozpačitý. Ovšem Belmondo je bůh a Zuzana Maxa má nejen krásné nohy, ale také talent:-) Po půlhodině dochází k dějovému zlomu a bohužel také k přestávce s dlouhou totální přestavbou pódia, avšak druhá část vše vynahradí nejen překvapivými zvraty, ale také skvělým černým humorem a hereckými výkony. Saša Minajev jako columbovsky potrhlý detektiv je úžasný a Daniel Rous může brzy očekávat telefon od Guye Ritchieho:-) Body navíc za herce. 68% 30.5.16
(zadáno: 3.10.2016)
Nevillův ostrov - Divadlo Titans: 60 %
4 muži bez člunu (o rarohovi nemluvě):-) Oukej, bože: Mohlo být geniální, není. Nevěřím, že chlápci středního věku, ztroskotavší během teambuildingové akce na ostrově v jezerní oblasti (nikoliv LOST), začnou po pár hodinách vlhka a hladu prožívat Pána much. Leč přijměme odvážnou zkratku, užijme si nápaditou scénu s výbornými herci ždímajícími trika a porcujícími párek mačetou:-) Zejména Jan Révai hraje v zásadě nudnou titulní postavu bravurně a uvěřitelně. Raroh v tanečním provedení ztepilé A.Hessové je znepojivě fascinující. Svým způsobem přináší jakýsi hlubší smysl. Rozhodně neškrtat! Amen.
(zadáno: 26.3.2016)
Opačné pohlaví - Studio DVA divadlo: 40 %
Pobavilo, nenadchlo. Nejméně 20% z celkových 40 je za neuvěřitelně roztomilou Míšu Maurerovou. Bohužel v rámci role chodila příliš často za scénu do kuchyně:-), zatímco Bob Klepl se válel.
(zadáno: 2.5.2016)
Osmý světadíl - Divadlo Kalich: 80 %
Pecka anebo ne?:-) Musím hodnotit vysoko navzdory megastupidnímu příběhu. Elán ve skvělých aranžích a navíc v podání výtečného a nadšeného souboru, to se musí zažít, úvodní stompovská Stužková je nejlepší muzikálové číslo na naší scéně. Matfyzačkou roku je pro mě jednoznačně Kačka S., nejzábavnějším Tomášem je Tomáš Savka:-), Roman je ovšem famózní a uvěřitelnější. Partička kamarádů je nezastavitelná, tradičně perlí Filip G. (odbourá mě pokaždé), třešničkou na dortu jsou krásné slečny a paní tančící jako o život.
(zadáno: 30.4.2017)
Perfect Days - Pantheon production: 100 %
Chytrá, vtipná a současně dojemná záležitost. Skvělý text perfektně režijně uchopený. Neuvěřitelně uvěřitelná Lenka Vlasáková dokázala nemožné. Nehrála. Prostě pozvala diváky do obýváku ženy, která chce být šťastná. Její kolegové nezůstali nic dlužni. Honza Dolanský odbourával všechny, ale nezkouzl do levné karikatury a vtiskl postavě nejlepšího homo kamaráda nezapomenutelný lidský rozměr. Paní Syslová právem patří mezi herecké legendy. Jan Hofman potvrdil svůj výjimečný talent. Také Petra Jungmanová a Vilém Udatný skvělě zapadli do rodiny:-) Tleskám ve stoje. Nebojím se toho:-)
(zadáno: 29.3.2016)
Plejtvák - Cabaret Calembour: 90 %
Neuvěřitelně chytré, milé, kulturní, zábavné, české. Bavil jsem se báječně. Všechny nejvýraznější osobnosti Calembouru na jedné scéně:-) A k tomu jeden Ivan Lupták:)
(zadáno: 19.3.2017)
Ples upírů - Goja Music Hall: 60 %
Celkem se povedlo, ale upíří opereta chvílemi nudila a vlekla se než konečně došlo na geniální pointu. I v nevzhledném jégrobodíčku elegantní M.Gemrotová neměla parťáka. M.Vojtko sice nádherně zpívá, leč postrádá onen mrazivý upíří šarm, který naopak nechybí T. Vaňkovi v roli buzíka:-) Postavičky Alfréda a profesora jsou úsměvně trapné. Skvělá kompačka, žel povětšinou v podivném choreu plesu retardů, s čestnou výjimkou finále. Famózní orchestr, sexy M.Nosková, vše válcující M.Malá, legenda českého muzikálu J.Zonyga:-) a zmíněná Sarah stojí za vidění a slyšení. Super scéna s projekcemi.
(zadáno: 30.3.2016)
Pomáda - Divadlo Kalich: 90 %
Trvalka pražské muzikálové scény. Pokaždé trochu jiná a stále skvělá. Ani holá zadnice mi nevadí:) Shlédnul jsem snad všechny alternace, mám svoje oblíbence:-), nechci nikoho vyzdvihovat, Pomáda je velmi kolektivní záležitost a tradiční kalichovské standardní nasazení všech na jevišti je více než nadstandardní:-), leč nejlepší a jediná Sandy je Kačka Steiner:-)
(zadáno: 2.5.2016)
Poprask na laguně - Studio DVA divadlo: 70 %
75% Příjemně pobavilo, rozhodně obstálo i ve srovnání s legendárním představením z Vinohrad. Hezky zpracovaná klasika s moderními prvky, nápadité kostýmy. Potěšil Bob Klepl, jeho Fortunato je velmi zábavný a přitom se nemusí polévat pivem a válet po zemi. Michal Slaný se v roli narcistického Titta-Naneho zjevně našel:-), Petr Pěknic chvílemi naprosto exceluje, okouzlující Marika Šoposká nadchne nejen fantastickou mimikou, Eva Holubová je standardně nadstandardně úžasná:-) Uliční hvězda Anna Fixová je na divadle neskutečně dobrá. Enskýý akamencký:) Těším se na Vyšehrad:-) 1. máj 2016
(zadáno: 18.4.2016)
Přízrak Londýna - Divadlo Hybernia: 70 %
Překvapivě dobré. Vkusná scéna s atmosférou, výborné sborové písně (Šup tam, Mít kšeft), skvělé sólo Evelyn "Svět nezbavil mě nadějí", Martina Šnytová je Zázrak z Londýna nad Čeladenkou:-). Lukáš Adam též vyniká. Škoda, že příliš brzy zahyne Annie v tarantinovsky nemravném podání Lady Bělaškové, zatímco Škaredá (spíš Strašná) M.Dolinové vydrží až do konce. Trapný je Dědek, zbytečná Královna (byť dobrá Ilona). Výtečné jsou děti, tradičně Natálka, ale i Mikuláš Matoušek. Ve 2.polovině zcela vládne Vrah a Psycho Matka, Jana Musilová zválcuje všechny. Vraždy vskutku na úrovni:-) 16/04/16/odp.
(zadáno: 19.10.2016)
Rapper - Divadelní spolek Frída: 90 %
Tohle se fakt povedlo! Výkon Martina Trnavského a 2 ztepilých tanečnic - gymnastek je fascinující, navíc podpořen silným příběhem na dokonalé minimalistické scéně. Laskavý i místy krutopřísný humor se nádherně mile prolíná s dojemnými momenty. To je skutečný FLOW:-) a jednoho donutí zamyslet se nad životnimi hodnotami. Hustý, vo*e, ty vo*e, fakt si dával!:-)
(zadáno: 22.2.2016)
Robin Hood - Divadlo Kalich: 80 %
Legenda se vrátila. 90%, kdyby se nevrátili skřeti:) Aragorne? Pro mě nejlepší původní český muzikál. Vynikající Jan Kříž, tradičně zábavní M.Pleskot a F.Gröger, Betka Stanková (velice šarmantní Kitty) s M. Doubravovou (Mariana) hrály s neuvěřitelnou energií (tanec byl uragán),odpouštím některé intonační úlety (zejména tklivý miniduet Lístky čaje), L.Šoralová (Mariana) intonačně velmi jistá, ale trochu bez jiskry. Famózní čarodějnice R.Pavlovčinová!! M.Pošta skvěle zpívá a je úžasně hnusný:) Taneční company opět vládne, nápaditá scéna a kostýmy. Lépe svítit by se dalo. (19.2. /20.2. odpol.)
(zadáno: 6.3.2017)
Rocky - Kongresové centrum: 70 %
POBAVÍ, ale muzikál to není, spíše atrakce se zpěvem, scénické ztvárnění storyboardu filmu:-) Hvězdou je pro mě M.Procházková v roli Adrian, tradičně skvěle připravený J.Kříž hraje jako o život a fakt vypije 4 vejce:-), uvěřitelnější Rocky s velkým srdcem, který nemá skříňku je však pro mě Peter Pecha:-) Dále zaujali: L.R.Simon (je fakt borec), Heňo, E.Čekan, M.Nosková, paní Křížová, J.Adamec a Z.Ďurdinová. Orchestr výtečný, písně slabší:( Vylepšený zvuk dost potěšil, hitovka Tygrovka v podivné aranži již méně:( Závěr lehce zmatečný, leč STRHUJÍCÍ, zejména díky triu Záruba Rocky Apollo.
(zadáno: 12.8.2016)
Romeo a Julie - Letní shakespearovské slavnosti: 90 %
Rychle a zběsile na SKUTRu: Veronská mise. Co na to Šejkspýr a diváci? Tato adaptace nikoho nemůže nechat lhostejným. Budete ji milovat anebo nenávidět. Já jsem byl naprosto uchvácen nejen Terezou Voříškovou:-), též skvělí jsou zejména J.Sklenář, J.Vyorálek, S.Rašilov a L.Krobotová. Expresivní groteska převládá, přesto však drama nechybí, dojme třeba seznámení Romea s Julií či smrt Merkucia a Tybalta - jejich kafíčka:-), o závěrečných křídlech motýlích nemluvě. Vše umocňuje báječná choreografie s kostýmy jako z filmu Tima Burtona. Shrnuto slovy Mercucia: "This show is Highway to Hell":-)
(zadáno: 1.4.2019)
Šakalí léta - Divadlo Na Fidlovačce: 50 %
Komiksová stylizace, šedé tepláky jako v lágru, nepřehlédnutelné zářivě bolševicky rudé prvky kostýmů, nástup svazáků a pionýrů z hlediště, to vše vyvolává velké očekávání, pak se vše ztratí v chaosu šedi. Prvky absurdní grotesky (směje se, až se za břicho propadá, Ivanova gorila) působí nepatřičně a úspěšně rozvracejí dějovou linku, potěší však skvělá karikatura bolševika Z. Vencla. Choreografie, nu, tohle tedy není rokenrol, bejby:( Nuda, bez chuti a vůně, až 2. část je svižnější, bo září Aneta Krejčíková:-) Kapela je výtečná, bohužel zvuk zatraceně mizerný:( Jo, a Lajka byla asi šakal:)))
(zadáno: 1.8.2016)
Sen noci svatojánské - Letní shakespearovské slavnosti: 80 %
Tato vskutku kultovní komédyje geniálně sprzněná dvojicí SKUTR patří k opravdu příjemně strávenému létu. Úžasná hudba a nápaditě vychytaná scéna podtrhují netradiční, ale přesto pohádkovou atmosféru. Herci výborní, nejvíce mi ovšem potěšily Eva Vrbková a Zuzana Stavná, za kterými bych rozhodně běžel do lesa nejen kvůli úžasnému podmanivému zpěvu. Elfí taneční company předvádí nadpozemský výkon. Schizofrenní Puk Csongora Kassaie mi přiváděl střídavě k smíchu i pláči. Shakespearovské vystoupení ochotnických řemeslníků vše zabilo, leč naprosto mi nadchlo:-) Josef Polášek je Lví král:) 30/7/16
(zadáno: 9.11.2018)
Sen v červeném domě - Divadlo v Dlouhé: 80 %
SKUTR na tripu aneb nejlíp nám bylo, když jsme ještě byli na houbách:-) Nádherně schizoidní dílo možná nenadchne každého, mě rozhodně ano. Výborné herecké výkony všech asi nikoho nepřekvapí, zejména Klára Sedláčková-Ottová a její barbína v babyboxu je až snově neskutečná. Pokud se snad někomu bude zdát, že jednotlivé příběhy nejsou propojené, řešení je prosté: PHILLIPS - SCART - SONY :-) 86%
(zadáno: 18.3.2016)
Sibyla, královna ze Sáby - Divadlo Hybernia: 20 %
Živé obrazy Járy Cimrmana (chyběl jen vembloud a první humr), podbarvené slabou, spíše scénickou hudbou. Hitovka žádná. O ději nelze hovořit. Hlavní tragéd Daniel Hůlka ležící, klečící, stojící, občas solidně zpívající (on umí, nemá ale co). Velmi šikovná company a zas je z toho Cvičme v rytme, tančící čas (Lenka Návorková) výborný, všechno už ale bylo k vidění třeba v červenomodrém (Romeo a Julie). Eva Burešová dobře zpívá i vypadá, proč je stále polonahá?, Sibyla byla královna, ne odaliska:-) Jeden Strenáčik vládne všem! A rapující Jirka Zonyga:-) Miminka jsou od Mattela? (Prem.17.3.2016)

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >