Profil uživatele

Osgood

Každé divadlo má obecenstvo, které zasluhuje.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 9 % (10)
Jan Pařízek: 10 % (31)
Helena Grégrová: 14 % (36)
Jiří Landa: 15 % (47)
Michal Novák: 17 % (22)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3

(zadáno: 6.5.2016)
Angelika - Divadlo Broadway: 40 %
Upusť do mixéru 5 dílů Angeliky (nemáš-li 3. díl Angeliky, použij 2.část Tří mušketýrů), vmíchej 2 hrsti recyklovaných písní M.Davida a pár tuctů Fanánkových veršíků, přidej trpajzlika (nechybí v Kongresáku?), ochuť pobíhající ženštinou s klapkou, vznikne muzikál. Přesto vynikající pan Trapl a paní Fišarová (jinak ani neumějí), skvělý Jan Kopečný, dechberoucí Markéta Procházková. Pepa Vojtek je fajn, jeho Peyrac je hybrid Quasimoda a Meresjeva:-), Vilda tradičně baví. 2 povinní klauni jsou trapnější než obvykle. Company výborná, žel opět spartakiádní choreo. Kýč, kýč, kýč. Epizeuxis:-) 5.5.16
(zadáno: 2.5.2016)
Poprask na laguně - Studio DVA divadlo: 70 %
75% Příjemně pobavilo, rozhodně obstálo i ve srovnání s legendárním představením z Vinohrad. Hezky zpracovaná klasika s moderními prvky, nápadité kostýmy. Potěšil Bob Klepl, jeho Fortunato je velmi zábavný a přitom se nemusí polévat pivem a válet po zemi. Michal Slaný se v roli narcistického Titta-Naneho zjevně našel:-), Petr Pěknic chvílemi naprosto exceluje, okouzlující Marika Šoposká nadchne nejen fantastickou mimikou, Eva Holubová je standardně nadstandardně úžasná:-) Uliční hvězda Anna Fixová je na divadle neskutečně dobrá. Enskýý akamencký:) Těším se na Vyšehrad:-) 1. máj 2016
(zadáno: 2.5.2016)
Osmý světadíl - Divadlo Kalich: 80 %
Pecka anebo ne?:-) Musím hodnotit vysoko navzdory megastupidnímu příběhu. Elán ve skvělých aranžích a navíc v podání výtečného a nadšeného souboru, to se musí zažít, úvodní stompovská Stužková je nejlepší muzikálové číslo na naší scéně. Matfyzačkou roku je pro mě jednoznačně Kačka S., nejzábavnějším Tomášem je Tomáš Savka:-), Roman je ovšem famózní a uvěřitelnější. Partička kamarádů je nezastavitelná, tradičně perlí Filip G. (odbourá mě pokaždé), třešničkou na dortu jsou krásné slečny a paní tančící jako o život.
(zadáno: 25.4.2016)
Spejbl versus Drákula - Divadlo Spejbla a Hurvínka: 80 %
Jeden z nejlepších muzikálů na naší scéně:-), má děj, vtip a povedenou hudbu. Některá čísla jsou vskutku geniální včetně choreografie dřevěných herců. Nečekaně velmi pobavilo.
(zadáno: 25.4.2016)
Ať žijí duchové! - Kongresové centrum: 40 %
Hezký úvod - Skálo a zábavný Elektrický valčík v podání šikovné company žel pokračují spektáklem pro masy. Některé kreace jsou z operety Proso. Není nutno v provedení Místního úřadu pod vedením Romana Práchenského Vojtka s bonusovým brejkováním M.Suchánka je fujtajbl vespolek. Skvělé jsou všechny 3 Leony, oba Pavlové Jendové, potěšil J.Dulava, omylem je Drtikol. Milým překvapením je B.Šampalíková a nečekanou hvězdou O.Bábor. Málo Leony, mnoho strašlivého Práchenského. Nejlepčí jsou trpajzlici a sporťačka Martina Ctiborová:-) Chantal ex machina:-), vážně? Dumky žalky. A přece stojí za vidění:-)
(zadáno: 18.4.2016)
Přízrak Londýna - Divadlo Hybernia: 70 %
Překvapivě dobré. Vkusná scéna s atmosférou, výborné sborové písně (Šup tam, Mít kšeft), skvělé sólo Evelyn "Svět nezbavil mě nadějí", Martina Šnytová je Zázrak z Londýna nad Čeladenkou:-). Lukáš Adam též vyniká. Škoda, že příliš brzy zahyne Annie v tarantinovsky nemravném podání Lady Bělaškové, zatímco Škaredá (spíš Strašná) M.Dolinové vydrží až do konce. Trapný je Dědek, zbytečná Královna (byť dobrá Ilona). Výtečné jsou děti, tradičně Natálka, ale i Mikuláš Matoušek. Ve 2.polovině zcela vládne Vrah a Psycho Matka, Jana Musilová zválcuje všechny. Vraždy vskutku na úrovni:-) 16/04/16/odp.
(zadáno: 14.4.2016)
Mimo hru aneb Mariana?... Komu ta nedala?! - Divadlo Radka Brzobohatého: 60 %
Tři rozhodčí v kabině, o žluté kartě nemluvě. Zábavná hříčka nejen o fotbale sice nedosahuje kvalit legendární Osamělosti fotbalového brankáře, nicméně rozhodně přispěje k příjemně strávenému večeru. Možná by stálo za to přizpůsobit fotbalové reálie více českému prostředí, některé maďarské historky vyznívají zbytečně do ztracena. Miroslav Vocas Hrabě výtečně odřídil zápas Sparta - Plzeň:-) Ale pět červenejch a 2 penalty je fakt moc!:)) Pelta Berbr ven!:-)
(zadáno: 13.4.2016)
Líbánky aneb Láska ať jde k čertu - Divadlo Palace: 70 %
68% Na Jiřím Langmajerovi záleží aneb Langoš a ženy, protřepat, nemíchat:-) Zábavné, leč nedotažené, nemožnost přenést metodu filmového střihu na jeviště hru poněkud rozbíjí (náhlá brzká přestávka v momentě, kdy se představení rozjede, zdlouhavá přestavba v 2. části) Nicméně pozitivní dojem z představení určitě převažuje, již zmiňovaný bravurní Jiří Langmajer často dostává nejen diváky, ale také svoje úžasně krásné a typově odlišné herecké kolegyně Jitku Čvančarovou a Ivanku Jirešovou. Jan Teplý ml. je v roli škrobeného suchara také fajn. 12.4.2016
(zadáno: 12.4.2016)
Velká zebra aneb Jakže se to jmenujete? - Divadlo Palace: 80 %
Výborná, dnes již proslulá komedie s fenoménem Ondřejem Vetchým. Jeho úžasná souhra s neméně skvělým Jaromírem Dulavou opravdu stojí za vidění. Pobaví velice, nedoporučuji návštěvu představení s naraženými žebry či hrudníkem:-) Ženy nemají až tak velký prostor, snad kromě Dany Černé, která hraje znamenitě, pro mě milé překvapení večera. Martina Hudečková potvrzuje, že je úžasná kominda a její ňadra dmoucí rozhodně nikoho neurazí, dokáže se pohybovat tak akorát na hraně dobrého vkusu a humoru, což k této komedii naprosto patří. Bohužel Kateřina Kaira Hrachovcová již pod hranou. Škoda:( 75%.
(zadáno: 8.4.2016)
Hovory o štěstí mezi čtyřma očima - Studio DVA divadlo - Malá scéna: 60 %
Nu, není to žádný šejkspýr, že:-) Vlastně je to úplná blbůstka. Každopádně, kdo se chce pobavit, pobaví se a to také není v dnešní době málo. Filip Blažek je jednoznačně Mr.IKEA celého představení a umí bezva masírkovat:) Ani ostatní hoši nezůstávají pozadu, o děvčatech nemluvě (viděl jsem všechny alternace) a byť se jedná o sestavu zřejmě nejhubenějších hereček v Čechách, všem to moc sluší:-) Pozn. Zábavnější jest určitě shlédnout s pěknou slečnou či pánem na letním Vyšehradě než v Blaníku:-) A chcete-li na slečnu či pána (případně čivavu) zapomenout, stačí vyměnit potah!:-) 12.8.15 / 7.4.16
(zadáno: 5.4.2016)
Stará dobrá kapela - Divadlo Palace: 90 %
Nádherná záležitost se skvělými, dnes již se dá říci legendárními:-) herci. Králem večera byl ovšem pan Helšus. Vlastně byl esem, žaludským:) A paní Tesařová mi několikrát doslova vyrazila dech. Divadlo je o emocích a toto představení je poskytlo měrou vrchovatou. Bylo mi ctí připojit se k závěrečnému potlesku ve stoje.
(zadáno: 30.3.2016)
Africká královna - Divadlo Palace: 90 %
Skvělá divadelní adaptace legendárního romantického filmu. Ano, budu nosit dříví do lesa, leč musím opakovaně konstatovat, že v rolích typu Charlieho Alnutta se Hynek Čermák skutečně pohybuje jako ryba ve vodě:-) Ovšem Linda Rybová také plave více než zdatně, bez ohledu na krokodýla:-) Velké zábavné představení pro dva skvělé herce a jednu lodičku s délkou tak akorát. A ta nádherná jednoduchá scéna, otáčející se lodička, milý Bože, je geniální! (Viděno v říjnu 2015 a březnu 2016)
(zadáno: 30.3.2016)
Pomáda - Divadlo Kalich: 90 %
Trvalka pražské muzikálové scény. Pokaždé trochu jiná a stále skvělá. Ani holá zadnice mi nevadí:) Shlédnul jsem snad všechny alternace, mám svoje oblíbence:-), nechci nikoho vyzdvihovat, Pomáda je velmi kolektivní záležitost a tradiční kalichovské standardní nasazení všech na jevišti je více než nadstandardní:-), leč nejlepší a jediná Sandy je Kačka Steiner:-)
(zadáno: 29.3.2016)
Plejtvák - Cabaret Calembour: 90 %
Neuvěřitelně chytré, milé, kulturní, zábavné, české. Bavil jsem se báječně. Všechny nejvýraznější osobnosti Calembouru na jedné scéně:-) A k tomu jeden Ivan Lupták:)
(zadáno: 26.3.2016)
Opačné pohlaví - Studio DVA divadlo: 40 %
Pobavilo, nenadchlo. Nejméně 20% z celkových 40 je za neuvěřitelně roztomilou Míšu Maurerovou. Bohužel v rámci role chodila příliš často za scénu do kuchyně:-), zatímco Bob Klepl se válel.
(zadáno: 18.3.2016)
Sibyla, královna ze Sáby - Divadlo Hybernia: 20 %
Živé obrazy Járy Cimrmana (chyběl jen vembloud a první humr), podbarvené slabou, spíše scénickou hudbou. Hitovka žádná. O ději nelze hovořit. Hlavní tragéd Daniel Hůlka ležící, klečící, stojící, občas solidně zpívající (on umí, nemá ale co). Velmi šikovná company a zas je z toho Cvičme v rytme, tančící čas (Lenka Návorková) výborný, všechno už ale bylo k vidění třeba v červenomodrém (Romeo a Julie). Eva Burešová dobře zpívá i vypadá, proč je stále polonahá?, Sibyla byla královna, ne odaliska:-) Jeden Strenáčik vládne všem! A rapující Jirka Zonyga:-) Miminka jsou od Mattela? (Prem.17.3.2016)
(zadáno: 27.2.2016)
Mamma Mia! - Kongresové centrum: 30 %
Já mám zlý sen, naštěstí je anděl:-) a jmenuje se Ivana Korolová. Z těch celkem 30 jí patří 20%. Můj nejoblíbenější muzikál zprzněn. Viděl jsem na West Endu 8x. Kromě Ivanky a D. Gránského (jejich duet patřil k tomu nejlepšímu, bohužel nebyl moc slyšet, zvuk katastrofální), byla skvělá company. Příjemné překvapení večera Bořek Slezáček, na nic si nehrál a to bylo fajn. D.Šinkorová solidní (proč tak hubená?), pokud jí to nekazila ta dvě Dynama, zejména teta Jitka A. Šílená obrovská scéna (Sophie běží o život), alespoň výborně nasvícená. Propadák roku ne, to kratší na P co končí na R.
(zadáno: 22.2.2016)
Mýdlový princ - Divadlo Broadway: 60 %
Příjemné překvapení. Neckář je Neckář, dost jsem se tedy obával, ale po (původní) Kleopatře se jedná o další solidní brodwayovský muzikál. Přidám 10%, pokud jednu z hlavních ženských postav ztvárňuje Ivanka Jirešová. A doporučuji v alternaci s Martinem Písaříkem. Písničky byly vesměs fajn, nejvíce mi nadchla netradiční verze Chci tě líbat. Scénář žádný zázrak, některé fórky trapnější, rozhodně mohlo být méně Kožíškova holuba, ale v zásadě příjemně nenáročně zábavné. Slušná choreografie, dobrý výkon company, Martin Schreiner je boží:-) A Věra Vodičková krásně nosí pivo:-))
(zadáno: 22.2.2016)
Robin Hood - Divadlo Kalich: 80 %
Legenda se vrátila. 90%, kdyby se nevrátili skřeti:) Aragorne? Pro mě nejlepší původní český muzikál. Vynikající Jan Kříž, tradičně zábavní M.Pleskot a F.Gröger, Betka Stanková (velice šarmantní Kitty) s M. Doubravovou (Mariana) hrály s neuvěřitelnou energií (tanec byl uragán),odpouštím některé intonační úlety (zejména tklivý miniduet Lístky čaje), L.Šoralová (Mariana) intonačně velmi jistá, ale trochu bez jiskry. Famózní čarodějnice R.Pavlovčinová!! M.Pošta skvěle zpívá a je úžasně hnusný:) Taneční company opět vládne, nápaditá scéna a kostýmy. Lépe svítit by se dalo. (19.2. /20.2. odpol.)
(zadáno: 18.2.2016)
Atlantida - Divadlo Kalich: 60 %
Ach jo. Tradiční úžasné nasazení všech a pěvecké výkony stojí rozhodně za vidění a slyšení:-) Nicméně, ani po několikerém shlédnutí, viděl jsem tedy všechny možné alternace, stále nějak nemohu tu svoji Atlantidu najít. Škrtat, škrtat, dramaturga povolat! Nedivím se, že jak Petr Novotný, tak Jan Kříž některá Jerryho moudra šumlují. 7 hlavních rolí, malý prostor pro company, škoda. Skvělé - Čierny deň, Mám rád, velký duet Majky s Brejny, sólová čísla v 2. půlce. MEGAHIT = Kabelky:)
(zadáno: 18.2.2016)
Zabiják Joe - Divadlo Kalich: 90 %
Brutální jízda od začátku až do konce. Černočerný humor, ze kterého mrazí, zejména díky fantastickému výkonu Aničky Fialové v roli Vicki, která je velmi pevná ve vlněných ponožkách:-) Všichni herci jsou skvělí, Igor Chmela báječně nenápadně přeměňuje svého Joea z buranského policajta ze sousedství (se zajímavým koničkem) v brutálního zabijáka (který v sobě má jakýsi morální kodex, byť notně zvrácený), Marek Taclík hraje slabošského bezcharakterního otce s lehkostí jemu vlastní. Tatiana jako vždy dokonalá - a ty nohy:-) Jsem zvědav a těším se na Ivanku. Ivan Lupták - došla mi slova:-) famózní!

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3