Profil uživatele

Osgood

Každé divadlo má obecenstvo, které zasluhuje.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 9 % (10)
Jan Pařízek: 10 % (31)
Helena Grégrová: 14 % (36)
Jiří Landa: 15 % (47)
Michal Novák: 17 % (22)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3

(zadáno: 9.11.2016)
Slzy ošlehaných mužů - Divadlo Vosto5: 80 %
Vtipné, poetické, velmi stylové a úchylné:-) Tradiční vostopěťácký humor nutí k zamyšlení nad tím naším vlastenectvím. Krásná vzpomínka na dnes již málo známého skvělého sportovce Bohumila Hanče. Úžasné je střídání různých forem divadla, geniální je zapojení naivních loutek. A nechybí ani tak pro Čechy typická sojka bonzačka. Stíral jsem z ošlehané tváře sněhové vločky z polystyrénu a plakal smíchy:-)
(zadáno: 25.4.2016)
Spejbl versus Drákula - Divadlo Spejbla a Hurvínka: 80 %
Jeden z nejlepších muzikálů na naší scéně:-), má děj, vtip a povedenou hudbu. Některá čísla jsou vskutku geniální včetně choreografie dřevěných herců. Nečekaně velmi pobavilo.
(zadáno: 9.10.2016)
Srdcový král - Divadlo Kalich: 80 %
85% Král žije a je Křížový a Pálkový:-) Skvělé aranže, koktejl Elvis protřepat Šejkspýr je osvěžující, vtipný a romantický, company je tradičně famózní. Nerad hodnotím jednotlivé alternace, leč osobně mě nejvíce baví testosteronové pojetí titulní role Přemkem Pálkem a slečna Sandra Kačky Steinerové sjíždějící po sloupu:-) Křehký Ede, tvé jméno je skvěle zpívající Petra Kosková:-) Též je nutno vyzdvihnout paní Křížovou kvůli dech beroucí "Vždyť jsem tu já" a také Jana Tenkráta v jakékoliv roli. Hodně je znát, že všechny herce a tanečníky to úžasně baví. Mě taky:-) V optimální sestavě za 90%.
(zadáno: 5.4.2016)
Stará dobrá kapela - Divadlo Palace: 90 %
Nádherná záležitost se skvělými, dnes již se dá říci legendárními:-) herci. Králem večera byl ovšem pan Helšus. Vlastně byl esem, žaludským:) A paní Tesařová mi několikrát doslova vyrazila dech. Divadlo je o emocích a toto představení je poskytlo měrou vrchovatou. Bylo mi ctí připojit se k závěrečnému potlesku ve stoje.
(zadáno: 19.1.2017)
Sudí - Divadlo Verze: 90 %
90 minut, které rozhodně nenudí. Není třeba vědět o fotbale cokoliv, exhibiční výkon Hamleta v černém dresu s píšťalkou, o skvělé režii nemluvě, rozhodně pobaví. A také přinutí k zamyšlení nejen nad ztracenou radostí z prý nejkrásnější hry na světě. Jedno je jisté: "Láďa není člověk, Láďa je bůh!" All by Myself:-) Kromě toho, vůbec jsem to neviděl, ale penalta to rozhodně nebyla:))) 95%
(zadáno: 26.5.2017)
Sugar (Někdo to rád horké) - Divadlo Na Fidlovačce: 60 %
Dvě opravdu podařená muzikálová čísla - stepující gangsteři a finálové Chicago - jsou trochu málo. Potěší projekce a celková scéna, též perfektní hudební nahrávka. Mnoho je trapného humoru - celý Geriatric Ritz a zejména létací scéna z Titaniku, opakovaná! Famózní jsou Lukáš Pečenka a paní Balzerová, pan Meduna je dokonalý:-), žel jeho alternátor V.Svoboda spíše kašpárkuje:( Na druhý pokus přidávám body Anetě Krejčíkové, velmi však postrádám chemii ve scénách s Joem/Josefinou, možná i proto, že M.Písařík se více věnuje skotačení mezi diváky a méně lepé Sugar. Soriyako:-) 2.prem. 29.4./25.5.
(zadáno: 14.9.2016)
Tajemství - Divadlo Kalich: 70 %
Nějak se vytratila magická atmosféra původní verze 2005. Nicméně Landova přímočará hudební linka má stále svoje kouzlo. Skvěle nasvícená scéna báječně navozuje pocit tajemna, leč některá humorná chorea vše shazují a mě je rázem úplně fuk, zda-li si to řekli, to kouzlo, Eliško. Přidávám body za výborné Markétu Procházkovou, která k tradičnímu zpěvu přidává též famózní herecký výkon, Kačku Steinerovou, té opravdu věřím, tedy padám:-) (nejen z jejích vražedných výšek) a paní Křížovou, ta velmi mile překvapuje nečekaně civilním projevem. Dosti uhrančivý je Ernesto Čekan, což jsem čekal:) 9.9.2016
(zadáno: 3.10.2018)
Tančírna - Divadlo Radka Brzobohatého: 90 %
Verze 1.3. Aplikace herců a TANEČNÍKŮ P.Šudomy a O.Černého (ten ztvárňuje jednu z klíčových postav) se povedla:-) Jejich výstupy s bohem tance p.P.Pálkem a famózním T.Slavíčkem (jemu též body za choreografii) jsou strhující. Zvláštní uznání patří paní Čárové (svoji postavu pasovala na skutečnou první dámu tančírny) a panu Háblovi. Je ale třeba pochválit úplně všechny. Humorné situace střídají dojemné, písně skvěle navozují atmosféru (třeba mrazivě krásná Ta naše písnička či fujtajbl Poupata). Dějiny jsou tvořeny lidmi a pořádně to lidem oplácejí, což v Tančírně s herci rozhodně prožijete:-)
(zadáno: 26.9.2018)
Tančírna 1918-2018 - Městská divadla pražská: 30 %
Jejda:-) Tančírna je pouhou drahou kulisou. Kde jsou příběhy lidiček v rytmu doby, kde je tanec?:) Užasle jsem sledoval Dějiny Československa písní, rozhlasem a živým obrazem. Některé výstupy jsou jak z Prodané nevěsty či pražského kabaretu. Trapnost figurek pana tenisty profesora Klause a boxera Mečiara ještě unesu, leč tanec s hrdinou Kubišem, přestrojeným za ženu, už je přes míru. Chybí jenom krteček. Kdyby část postav zmizela, nevšiml bych si. Proměnami zaujala P.Tenorová a nelze přehlédnout gestapáka/estébáka Z.Vencla. Vtipné jsou scény Stalinův pomník a Nagano (hokejky dokonce tančí).
(zadáno: 4.10.2016)
Terapie - Divadlo Palace: 30 %
Kdybych to byl věděl, tak bych na to nechodil:-) Ale nejspíš se najdou tací, kterým se to hodně líbilo. Nečekal jsem Altmana, ale tohle je fakt hodně rozevláté. A to se někteří herci vážně snažili. Rozhodně nezklamal Martin Pechlát, vynikající je Vojtěch Záveský, milým překvapením pro mě byla Sandra Černodrinská. Původní Durangova groteskní fraška se však někde ztratila. Asi v překladu:-) Ale záblesky tam byly, to zase ano. Pro jistotu ovšem navštívím psychiatra.
(zadáno: 21.10.2018)
Trhák - Divadlo Broadway: 10 %
Výplod šílence. Debilní paskvil:-) Lze až takto hluboko klesnout? Dílko určené milovníkům Růžovky 90210, se spoustou TV hvězd, které neumějí zpívat a povětšinou nelze ani říci: "Vždyť ti herci se tak snaží." Dosti nešťastná, byť roztomilá, je I.Kubelková:( Alternativní Eliška je skvělá, leč jedna Betka muzikál nedělá. Vyčnívá též famózní zpěvačka A.Holá, pochvalu zaslouží B.Slezáček, nepitvoří se a zpívá. Listonošku prosím přilepit na parapet v zákulisí, umlčet roubíkem a nechat pitvat. Časté scénáristické vulgarismy jsou trapné nikoliv vtipné, výkal střídá exkrement, v lepším případě zadnici.
(zadáno: 6.10.2016)
Tři letušky v Paříži - Divadlo Radka Brzobohatého: 80 %
Nečekaná podzimní pecka, příjemně rozverná a odvážná, nikoliv však vulgární komedie, která rozhodně pobaví. Všechny letušky hrají s velkým nasazením a velmi oku lahodí, ovšem jedna Liebling Katka vládně všem:-) Durch und durch. Hospodyně Pavlína Mourková je hodně na koni a dává to tak akorát. Nasazení trumfového esa jménem Ernesto Čekan se rozhodně vyplatilo, pro děvčata i pro pány Hraběte či Vágnera musí být radost s ním hrát. Právem sklízeli opakovaný potlesk na otevřené scéně. Prem. 8.6./obnovená prem.5.10.2016
(zadáno: 26.11.2018)
Tři oříšky pro Popelku - Kongresové centrum: 20 %
Za hodně peněz málo muziky, která evokuje kavárenské disco ranných osmdesátek (vyjma 3 oříšků a finálového Ptáčka). Popelka zpívá celé rodině, ale dobrá show to není, vzácný pane. Šikovná company je vesměs zneužita k živým obrazům, snad kromě valčíčku na plese. Plusové body patří famózní Zuzce Havrlantové tančící na zemi, ve vzduchu a bezpochyby i na moři, Sabině Rojkové nejen za malou nožku a D. Zázvůrkové (škoda, že nezpívá). Též projekce se docela povedla, škoda divné perspektivy zejména ve světničce, kniha je větší Popelky:) Zfetovaní koně naznačují, že příště bude Cirkus Humberto:-)
(zadáno: 24.4.2017)
V rytmu swingu buší srdce mé - Národní divadlo: 50 %
Jak si pejsek s kočičkou dělali k svátku swing pro první republiku. Líbivé melodie v podání famózních Melody Makers paradoxně rozbíjejí veškerou snahu odvyprávět zajímavý příběh. Strašlivě nevyrovnaná je zejména první část, a dlouhá:(, druhá polovina naopak tak nějak radostně neradostně je náhle ukončena koncem nekoncem skotačivým tancem. Výsledkem žel není strhující hudební revue, ni působivá činohra. Rozhodně by dílu prospěly zásadní dramaturgické škrty a vůbec to chtělo tak nějak pevněji uchopit za pačesy.
(zadáno: 17.7.2016)
Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete - Letní shakespearovské slavnosti: 90 %
Klasická komedie v geniálním překladu profesora Hilského - čeština je nádherně zabalená do anglického mnohosmyslného humoru nebo snad naopak?:-) - rozhodně stojí za vidění. Elegantní moderní scéna a dobově současné:-) kostýmy podtrhují báječnou atmosféru. Herci odvádějí vskutku šejkspýrovské výkony, úžasná je spanilá šaškovská jízda Petra Stacha a stále mládnoucí Nela Boudová, která má nejen krásné nohy, ale též veliký komediální talent. Kapitolou samou pro sebe je Maruška Doležalová v roli Olivie, proměna ze sebestředné naivní husičky v roztomilou zamilovanou školačku jest velmi roztomilá.
(zadáno: 18.5.2016)
Velká mela aneb Francouzská kuchyně - Divadlo na Vinohradech: 30 %
37% Velká nuda spíše ve stylu kuchyně anglické, tedy bez nápadu. Budu sice politicky nekorektní, ale procenta navíc přidávám za Terezu Bebarovou s dokonale vypracovanou postavou:-) Navíc přesvědčuje i herecky, její monolog v závěru je vskutku Boží:-)) Václav Vydra se velmi snaží, až tlačí trochu moc na pilu, ale budiž mu ke cti, že chce alespoň něco udělat, zatímco Ondřej Brousek raději občas pospává. Já tedy pospával také. Pavel Nečas potvrzuje svoje kvality a krásně se šklebí. Leč humor a tempo chybějí. Dramaturga s režisérem asi nechal Napoleon popravit.
(zadáno: 12.4.2016)
Velká zebra aneb Jakže se to jmenujete? - Divadlo Palace: 80 %
Výborná, dnes již proslulá komedie s fenoménem Ondřejem Vetchým. Jeho úžasná souhra s neméně skvělým Jaromírem Dulavou opravdu stojí za vidění. Pobaví velice, nedoporučuji návštěvu představení s naraženými žebry či hrudníkem:-) Ženy nemají až tak velký prostor, snad kromě Dany Černé, která hraje znamenitě, pro mě milé překvapení večera. Martina Hudečková potvrzuje, že je úžasná kominda a její ňadra dmoucí rozhodně nikoho neurazí, dokáže se pohybovat tak akorát na hraně dobrého vkusu a humoru, což k této komedii naprosto patří. Bohužel Kateřina Kaira Hrachovcová již pod hranou. Škoda:( 75%.
(zadáno: 15.9.2018)
Vlasy (květiNOVÉ děti) - Divadlo Kalich: 80 %
Zjevně jsem se vyhoupl na astrální oběžnou dráhu drogového rauše, bo mě zprznění legendy velmi baví:-) Nahota nikoliv na prodej, genderově korektní i nekorektní hlášky (Jsem gay, ne blbej), rodiče a děti (Už seš zase v tom?), imigranti (Nechci je tady), FB (Pořiďte si dítě, dokud vás LAJKUJOU), to vše na scéně 21. století, pouze LED pásy v nestejné hloubce (slouží projekci, ale též jako kulisy), točna a občas pár školních židlí a stůl, oblíbené kalichovské hvězdy i mladí nadějní herci a tanečníci, to vše se režisér nebojí použít:) Skvělá dynamická choreografie. Na premiéře se svléknu:-)
(zadáno: 14.7.2016)
Vše o mužích - Studio DVA divadlo: 70 %
77% Pobavilo velice, leč až takové kozelce jsem smíchy nemetal. Některé improvizace jsou opravdu velmi, velmi dlouhé:-) Avšak celkově hodně vtipné včetně vulgarit, které k tomu tak nějak patří. Na letním Vyšehradě rozhodně nezklame. Každopádně, Maroš Kramár je Boh:-) a proto přidávám tradičních 7%:)
(zadáno: 18.2.2016)
Zabiják Joe - Divadlo Kalich: 90 %
Brutální jízda od začátku až do konce. Černočerný humor, ze kterého mrazí, zejména díky fantastickému výkonu Aničky Fialové v roli Vicki, která je velmi pevná ve vlněných ponožkách:-) Všichni herci jsou skvělí, Igor Chmela báječně nenápadně přeměňuje svého Joea z buranského policajta ze sousedství (se zajímavým koničkem) v brutálního zabijáka (který v sobě má jakýsi morální kodex, byť notně zvrácený), Marek Taclík hraje slabošského bezcharakterního otce s lehkostí jemu vlastní. Tatiana jako vždy dokonalá - a ty nohy:-) Jsem zvědav a těším se na Ivanku. Ivan Lupták - došla mi slova:-) famózní!
(zadáno: 22.9.2018)
Ženu, nebo život! - Divadlo Radka Brzobohatého: 80 %
Kdo má rád elegantní bulvár, Camolettiho a Letušky, rozhodně si užije Ženu. Nebo život:-) Kdož nevěříte, netušíte či pochybujete, přečtěte si blog:-)
Premiéra verze 2.0 z 21.9.2018 (více v článku na blogu)

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3