Profil uživatele

Osgood

Každé divadlo má obecenstvo, které zasluhuje.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 9 % (10)
Jan Pařízek: 10 % (31)
Helena Grégrová: 15 % (40)
Jiří Landa: 15 % (47)
Michal Novák: 17 % (24)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >

(zadáno: 19.1.2017)
Interview - Dejvické divadlo: 70 %
Strhující výkony obou aktérů katapultovaly ne až tak dobrou hru do hvězdných výšin:-) Více netřeba dodávat, je třeba vidět. Očekávaný herecký koncert vysoko předčil veškerá moje očekávání. 100% pro Veroniku Kubařovou a Jaroslava Plesla:-)
(zadáno: 11.11.2016)
Dotkni se vesmíru a pokračuj - Národní divadlo: 80 %
Mohlo být geniální, kdyby někdo nepodceňoval diváky a nevyškrtl zásadní část druhé poloviny a nenechal jednu z hlavních postav zmizet v paralelním vesmíru (součástí programu je kompletní hra). Pan autor se měl rozhodně bránit. Přesto se jedná asi o momentálně nejlepší kus na Nové scéně. Famózní jsou Saša Rašilov a Martina Preissová v botách od Blahnika, škoda malého prostoru pro Janu Janěkovou ml. z důvodu zmizení, nezapomenutelný je zasloužilý akademik Aloise Švehlíka, kterému je tři na čtvrtou:-) Velkorysá moderní scéna s výhledem do Stromovky, ve které se odehrává druhý plán, je úžasná.
(zadáno: 9.11.2016)
Slzy ošlehaných mužů - Divadlo Vosto5: 80 %
Vtipné, poetické, velmi stylové a úchylné:-) Tradiční vostopěťácký humor nutí k zamyšlení nad tím naším vlastenectvím. Krásná vzpomínka na dnes již málo známého skvělého sportovce Bohumila Hanče. Úžasné je střídání různých forem divadla, geniální je zapojení naivních loutek. A nechybí ani tak pro Čechy typická sojka bonzačka. Stíral jsem z ošlehané tváře sněhové vločky z polystyrénu a plakal smíchy:-)
(zadáno: 19.10.2016)
Rapper - Divadelní spolek Frída: 90 %
Tohle se fakt povedlo! Výkon Martina Trnavského a 2 ztepilých tanečnic - gymnastek je fascinující, navíc podpořen silným příběhem na dokonalé minimalistické scéně. Laskavý i místy krutopřísný humor se nádherně mile prolíná s dojemnými momenty. To je skutečný FLOW:-) a jednoho donutí zamyslet se nad životnimi hodnotami. Hustý, vo*e, ty vo*e, fakt si dával!:-)
(zadáno: 14.10.2016)
Adéla ještě nevečeřela - Divadlo Broadway: 80 %
Nejlepší kus broadwayské produkce. Verze 2008 i 2016. Činohra se zpěvy a tancem, pecka. Humor je místy peprnější než geniální Brdečkova předloha, ale tak akorát. Stará dobrá škola funguje, světla, scéna i kostýmy jsou těžké retro, přesto a právě proto půvabné. Puberťačka Květuš Míša Tomešová je k sežrání:-) Michal Novotný hledá bliznu neodolatelně. Komisař Ledvina pana Zavřela je lahůdkový jako talián. Skvěle zpívající trio dorostenek, zejména Ilona Maňasová s krásnýma dlouhýma nohama, potěší nejen pány:-)
(zadáno: 14.10.2016)
Bonnie & Clyde - Hudební divadlo Karlín: 40 %
Jsou mladí, zamilovaní a zabíjejí lidi. Což proběhlo. Ale kde je adrenalin, sex-appeal, vášeň, nebezpečí a napětí? Zjevně už původní text je spíše sociální agitkou. Hospodářská krize je zlá. Jedna tklivá scéna jako druhá. Lokální produkce tomu rozhodně nepřidala, navíc ubrala i na krvi. Sympatický pokus s projekcemi se ztrácí v matrixu konstrukcí z Merkuru. Solidní, leč schizofrenní hudba, zpočátku fajn retro, poté mix country, gospelu a pseudorocku kulminující Bon Jovim v kleci (Ďábel mě má rád). Výborný byl M.Zahálka v ČINOHERNÍ roli exRangera. SPOILER: Bonnie se rýmuje se zvonýýý:-)
(zadáno: 9.10.2016)
Srdcový král - Divadlo Kalich: 80 %
85% Král žije a je Křížový a Pálkový:-) Skvělé aranže, koktejl Elvis protřepat Šejkspýr je osvěžující, vtipný a romantický, company je tradičně famózní. Nerad hodnotím jednotlivé alternace, leč osobně mě nejvíce baví testosteronové pojetí titulní role Přemkem Pálkem a slečna Sandra Kačky Steinerové sjíždějící po sloupu:-) Křehký Ede, tvé jméno je skvěle zpívající Petra Kosková:-) Též je nutno vyzdvihnout paní Křížovou kvůli dech beroucí "Vždyť jsem tu já" a také Jana Tenkráta v jakékoliv roli. Hodně je znát, že všechny herce a tanečníky to úžasně baví. Mě taky:-) V optimální sestavě za 90%.
(zadáno: 6.10.2016)
Tři letušky v Paříži - Divadlo Radka Brzobohatého: 80 %
Nečekaná podzimní pecka, příjemně rozverná a odvážná, nikoliv však vulgární komedie, která rozhodně pobaví. Všechny letušky hrají s velkým nasazením a velmi oku lahodí, ovšem jedna Liebling Katka vládně všem:-) Durch und durch. Hospodyně Pavlína Mourková je hodně na koni a dává to tak akorát. Nasazení trumfového esa jménem Ernesto Čekan se rozhodně vyplatilo, pro děvčata i pro pány Hraběte či Vágnera musí být radost s ním hrát. Právem sklízeli opakovaný potlesk na otevřené scéně. Prem. 8.6./obnovená prem.5.10.2016
(zadáno: 5.10.2016)
Kvidoule 3+KK - Cabaret Calembour: 90 %
Pohlazení po duši, takhle nějak si představuji inteligentní a opravdu vtipnou zábavu. Neuvěřitelně chytré a hravé texty Milana Šotka nutí diváka neustále být ve střehu a jeden se už ani nestíhá smát pod tím vodopádem, tohle dokáže jenom a pouze Cabaret Calembour, nejlepší kabaret na světě:-) Nasazení všech účinkujících je nesmírné a souhra dokonalá, navíc kromě text-appealů nelze přehlédnout neskutečný sex-appeal Lucie Polišenské.
Trochu mi však zklamalo, že po mě nebyl vržen bonbon. Ale mám konfetu!
(zadáno: 4.10.2016)
Terapie - Divadlo Palace: 30 %
Kdybych to byl věděl, tak bych na to nechodil:-) Ale nejspíš se najdou tací, kterým se to hodně líbilo. Nečekal jsem Altmana, ale tohle je fakt hodně rozevláté. A to se někteří herci vážně snažili. Rozhodně nezklamal Martin Pechlát, vynikající je Vojtěch Záveský, milým překvapením pro mě byla Sandra Černodrinská. Původní Durangova groteskní fraška se však někde ztratila. Asi v překladu:-) Ale záblesky tam byly, to zase ano. Pro jistotu ovšem navštívím psychiatra.
(zadáno: 3.10.2016)
Nevillův ostrov - Divadlo Titans: 60 %
4 muži bez člunu (o rarohovi nemluvě):-) Oukej, bože: Mohlo být geniální, není. Nevěřím, že chlápci středního věku, ztroskotavší během teambuildingové akce na ostrově v jezerní oblasti (nikoliv LOST), začnou po pár hodinách vlhka a hladu prožívat Pána much. Leč přijměme odvážnou zkratku, užijme si nápaditou scénu s výbornými herci ždímajícími trika a porcujícími párek mačetou:-) Zejména Jan Révai hraje v zásadě nudnou titulní postavu bravurně a uvěřitelně. Raroh v tanečním provedení ztepilé A.Hessové je znepojivě fascinující. Svým způsobem přináší jakýsi hlubší smysl. Rozhodně neškrtat! Amen.
(zadáno: 29.9.2016)
Mnoho povyku pro nic - Letní shakespearovské slavnosti: 60 %
Příjemné a letní. Trochu chaotické, kdybych kus neznal, asi bych malinko tápal, kdo je kdo a oč tu kráčí. Vše vynahradí Beatrice, která je v podání Petry Horváthové rozkošnou ďáblicí s andělem v těle:-) Výtečně funguje dokonalá souhra s též skvělým Václavem Jílkem, ve společných scénách excelují. Oceňuji také noblesní výkon Petra Čtvrtníčka, který svého jazykového prznitele Puškvorce udržel v rovině velice příjemného humoru a přesto byl naprosto nepřehlednutelný.
(zadáno: 16.9.2016)
Mnoho povyku pro nic - Divadlo v Dlouhé: 80 %
85% Parádní Šejkspýr se vším všudy. Moderní scéna stylizovaná do italské pláže, báječná moderní živá scénická hudba a moderní pětiboj včetně klubových kostýmů, bravo:-) Naprosto exceluje Marek Němec v roli Benedicka, jako Beatrice alternovala Eva Hacurová, bože, ona je boží!:-) Nelze nezmínit šarmantního Miroslava Hanuše a samozřejmě Jana Vondráčka, jeho don Pedro je nezapomenutelný, stejně jako báječná husička Kláry Sedláčkové-Oltové. Finálová scéna jako vystřižená z muzikálu Mamma Mia! (z West Endu, ne z Kongresáku) je dokonalou třešničkou:-) Roztomilé představení. 15.9.2016
(zadáno: 14.9.2016)
Tajemství - Divadlo Kalich: 70 %
Nějak se vytratila magická atmosféra původní verze 2005. Nicméně Landova přímočará hudební linka má stále svoje kouzlo. Skvěle nasvícená scéna báječně navozuje pocit tajemna, leč některá humorná chorea vše shazují a mě je rázem úplně fuk, zda-li si to řekli, to kouzlo, Eliško. Přidávám body za výborné Markétu Procházkovou, která k tradičnímu zpěvu přidává též famózní herecký výkon, Kačku Steinerovou, té opravdu věřím, tedy padám:-) (nejen z jejích vražedných výšek) a paní Křížovou, ta velmi mile překvapuje nečekaně civilním projevem. Dosti uhrančivý je Ernesto Čekan, což jsem čekal:) 9.9.2016
(zadáno: 12.8.2016)
Romeo a Julie - Letní shakespearovské slavnosti: 90 %
Rychle a zběsile na SKUTRu: Veronská mise. Co na to Šejkspýr a diváci? Tato adaptace nikoho nemůže nechat lhostejným. Budete ji milovat anebo nenávidět. Já jsem byl naprosto uchvácen nejen Terezou Voříškovou:-), též skvělí jsou zejména J.Sklenář, J.Vyorálek, S.Rašilov a L.Krobotová. Expresivní groteska převládá, přesto však drama nechybí, dojme třeba seznámení Romea s Julií či smrt Merkucia a Tybalta - jejich kafíčka:-), o závěrečných křídlech motýlích nemluvě. Vše umocňuje báječná choreografie s kostýmy jako z filmu Tima Burtona. Shrnuto slovy Mercucia: "This show is Highway to Hell":-)
(zadáno: 1.8.2016)
Sen noci svatojánské - Letní shakespearovské slavnosti: 80 %
Tato vskutku kultovní komédyje geniálně sprzněná dvojicí SKUTR patří k opravdu příjemně strávenému létu. Úžasná hudba a nápaditě vychytaná scéna podtrhují netradiční, ale přesto pohádkovou atmosféru. Herci výborní, nejvíce mi ovšem potěšily Eva Vrbková a Zuzana Stavná, za kterými bych rozhodně běžel do lesa nejen kvůli úžasnému podmanivému zpěvu. Elfí taneční company předvádí nadpozemský výkon. Schizofrenní Puk Csongora Kassaie mi přiváděl střídavě k smíchu i pláči. Shakespearovské vystoupení ochotnických řemeslníků vše zabilo, leč naprosto mi nadchlo:-) Josef Polášek je Lví král:) 30/7/16
(zadáno: 22.7.2016)
4 sestry - Studio DVA divadlo: 50 %
Sex, trauma, zviřátko:-) Je sympatická vytrvalá snaha autora rozbíjet český divadelní rybníček a napsat komedii lidovou, vysmívající se stupidním reklamám a hloupým TV seriálům, pokus o symbiózu s dojímavým dramatem však moc nefunguje a balancuje na hraně Růžovky. Je-li to záměr, pak tedy geniální. Asi není:-( Vše vynahradí 4 dámy a 1 Roman Štabrňák, podávají výkony oku i duši lahodící, musím vyzdvihnout paní Šiškovu a Bereniku Kohoutovou, těm jsem věřil i to drama. Trapný je pes (horší mohl být jen had) a pseudodonahota ztepilých héreček. Nejhezčí hohy má sexuální pracovnice Běta:-) 55%
(zadáno: 17.7.2016)
Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete - Letní shakespearovské slavnosti: 90 %
Klasická komedie v geniálním překladu profesora Hilského - čeština je nádherně zabalená do anglického mnohosmyslného humoru nebo snad naopak?:-) - rozhodně stojí za vidění. Elegantní moderní scéna a dobově současné:-) kostýmy podtrhují báječnou atmosféru. Herci odvádějí vskutku šejkspýrovské výkony, úžasná je spanilá šaškovská jízda Petra Stacha a stále mládnoucí Nela Boudová, která má nejen krásné nohy, ale též veliký komediální talent. Kapitolou samou pro sebe je Maruška Doležalová v roli Olivie, proměna ze sebestředné naivní husičky v roztomilou zamilovanou školačku jest velmi roztomilá.
(zadáno: 14.7.2016)
Vše o mužích - Studio DVA divadlo: 70 %
77% Pobavilo velice, leč až takové kozelce jsem smíchy nemetal. Některé improvizace jsou opravdu velmi, velmi dlouhé:-) Avšak celkově hodně vtipné včetně vulgarit, které k tomu tak nějak patří. Na letním Vyšehradě rozhodně nezklame. Každopádně, Maroš Kramár je Boh:-) a proto přidávám tradičních 7%:)
(zadáno: 14.7.2016)
Dechovka - Divadlo Vosto5: 90 %
Úchvatné, nečekané, působivé, s fantastickou autentickou atmosférou. Danke:-)
(zadáno: 31.5.2016)
Něco zatajit - Divadlo U Hasičů: 60 %
Zábavné, ale mohlo být mnohem lepší, kdyby se odehrálo v jednom kuse. Hra se rozjíždí pomalu a byť hlášky jsou vtipné, začátek je přec jen malinko rozpačitý. Ovšem Belmondo je bůh a Zuzana Maxa má nejen krásné nohy, ale také talent:-) Po půlhodině dochází k dějovému zlomu a bohužel také k přestávce s dlouhou totální přestavbou pódia, avšak druhá část vše vynahradí nejen překvapivými zvraty, ale také skvělým černým humorem a hereckými výkony. Saša Minajev jako columbovsky potrhlý detektiv je úžasný a Daniel Rous může brzy očekávat telefon od Guye Ritchieho:-) Body navíc za herce. 68% 30.5.16
(zadáno: 18.5.2016)
Dámy z Aniane - Divadlo Palace: 70 %
75% Příjemná záležitost s opravdovými dámami českého divadla, kterým zdařile sekundují pánové Meduna a Čapka. Představení plyne pěkně zvolna jako voda v řece Herault, přesto nenudí. Zdánlivě mělký text v sobě skrývá určitou hloubku. Věčné hašteření dvou sester, které postupně odhaluje jejich životní příběhy, je ve správný moment posunuto do nové roviny příchodem Lucie Pernetové. Její stylizace Mares do pařížského vrabčáčka mi zcela uchvátila. A zpívá krásně:-) Kvete růže, rozhodně se podívejte:-)
(zadáno: 18.5.2016)
Eva tropí hlouposti - Divadlo Na Fidlovačce: 80 %
Roztomilé. Marie Doležalová tropí hlouposti po svém a zcela potvrzuje svůj mimořádný talent. Denny Ratajský se zřejmě teleportoval z r. 1939, Aneta Krejčíková je velmi šik, oproti filmové verzi její postava vynikne a teta Pa Ludmily Molínové je přímo pohádková:-) Zapojení dobových písniček je příjemné, leč ve srovnání s legendárním Havelkovým Saturninem zůstává Eva někde na půli cesty. Určitě mohlo být šlágrů více a také alespoň živý klavír by neuškodil. Nicméně představení zaručeně pohladí po duši nejen příznivce první republiky:-) Je třeba tropit více takových hloupostí:-)
(zadáno: 18.5.2016)
Velká mela aneb Francouzská kuchyně - Divadlo na Vinohradech: 30 %
37% Velká nuda spíše ve stylu kuchyně anglické, tedy bez nápadu. Budu sice politicky nekorektní, ale procenta navíc přidávám za Terezu Bebarovou s dokonale vypracovanou postavou:-) Navíc přesvědčuje i herecky, její monolog v závěru je vskutku Boží:-)) Václav Vydra se velmi snaží, až tlačí trochu moc na pilu, ale budiž mu ke cti, že chce alespoň něco udělat, zatímco Ondřej Brousek raději občas pospává. Já tedy pospával také. Pavel Nečas potvrzuje svoje kvality a krásně se šklebí. Leč humor a tempo chybějí. Dramaturga s režisérem asi nechal Napoleon popravit.
(zadáno: 12.5.2016)
Hvězdné manýry - Divadelní společnost Háta: 70 %
75% Skvělá svižná situační komedie sázející na hvězdu jménem Vaculík a Lukáš tento status naprosto potvrzuje. Martin Zounar v roli Pippeta právem sklízí potlesk na otevřené scéně, vtipný na hraně, ale vkusný. Víte, jak je těžký donutit plyšovýho psa spolknout pár aspirinů?:-) Mahu McFadden je boží. Radka Pavlovčinová je ve své první činoherní roli roztomilá, gratuluji:-) Překvapením byla pro mě paní Háta, v první půli vitězí tak nějak v tie-breaku, leč ve druhé, hnána vyprodaným fandícím divadlem, exceluje 6:1 a zakončuje čistou hrou:-) Na obsazení asi záleží, rozhodně pobaví. 2.prem.,11.5.16

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >