Profil uživatele

Osgood

Každé divadlo má obecenstvo, které zasluhuje.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 9 % (10)
Jan Pařízek: 10 % (30)
Helena Grégrová: 13 % (33)
Jiří Landa: 15 % (47)
Lukáš Dubský: 17 % (9)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>

(zadáno: 30.4.2017)
Perfect Days - Pantheon production: 100 %
Chytrá, vtipná a současně dojemná záležitost. Skvělý text perfektně režijně uchopený. Neuvěřitelně uvěřitelná Lenka Vlasáková dokázala nemožné. Nehrála. Prostě pozvala diváky do obýváku ženy, která chce být šťastná. Její kolegové nezůstali nic dlužni. Honza Dolanský odbourával všechny, ale nezkouzl do levné karikatury a vtiskl postavě nejlepšího homo kamaráda nezapomenutelný lidský rozměr. Paní Syslová právem patří mezi herecké legendy. Jan Hofman potvrdil svůj výjimečný talent. Také Petra Jungmanová a Vilém Udatný skvělě zapadli do rodiny:-) Tleskám ve stoje. Nebojím se toho:-)
(zadáno: 13.1.2019)
Bond / Medea - Studio DVA divadlo: 100 %
Naprosto mě uchvátilo. Dnešní svět je antická tragédie. Všechno je fejk, Petr Fejk. Taková je cabanovská hravá performance, ve které forma zdánlivě převažuje nad sdělením, leč přesto se dozvíte vše. Cabani tančí, animují, prostřednictvím svých hereckých loutek urážejí, jsou politicky nekorektní, místy vulgární, hlavně ovšem úžasní a neskutečně zábavní. Medea-media, 007, sexy tanečnice, tragicky směšné a nebezpečné politické figurky, imigranti, hysteričtí zprávaři, jeden velký mejdan jako na TV Barrandov. Zemanovský animační koutek mě nedá spát:-) (řeč je pochopitelně o Karlovi) Volte 007!
(zadáno: 16.4.2018)
Freddie - Divadlo Radka Brzobohatého: 90 %
Je to prostě skvělé! Co mám himbajs psát:) Ale pokud chcete, přečtěte si blog:-)
(zadáno: 21.10.2018)
Legenda jménem Holmes - Hudební divadlo Karlín: 90 %
Legenda jménem O.G. Brzobohatý:-) Nejlepší plně autorský počin na nejen pražské scéně za hodně dlouhou dobu. Konečně smysluplná velkolepá výprava včetně kostýmů, velice povedená původní hudba i choreografie, nápaditá režie, výborné herecké výkony jednotlivců a zejména taneční a PĚVECKÉ company, tomu říkám muzikál světových parametrů. Novým idolem fanynek se zajisté stane Lukáš Janota, o kvalitách V.Dyka či A.Fialové není nutné hovořit a K.Daňhelová je více než příjemné překvapení. Nejen lokomotiva pokračující vlakem do Švajcu a duet "Jak jen to říct?" patří do Síně slávy. Moriarty je Zappa:-)
(zadáno: 15.9.2018)
Amerikánka - Jatka78: 90 %
95% Nemusíš vyhrát, stačí vydržet! Neskutečný zážitek, či spíše prožitek. Minimalistická scéna, pouze černé stupně v různých úrovních, úžasná atmosféra vytvořena bílým světlem studeným či teplým, popřípadě tmou, je umocněna hudebním doprovodem a vše jest korunováno strhujícím výkonem obou hereček, které potvrzují, že patří k největším talentům své generace. Uchopení inscenaci vyjadřuje jistou posedlost tvůrců tématem a vyznačuje se nekompromisním tahem na branku. Tomuto říkám divadlo.
(zadáno: 12.8.2016)
Romeo a Julie - Letní shakespearovské slavnosti: 90 %
Rychle a zběsile na SKUTRu: Veronská mise. Co na to Šejkspýr a diváci? Tato adaptace nikoho nemůže nechat lhostejným. Budete ji milovat anebo nenávidět. Já jsem byl naprosto uchvácen nejen Terezou Voříškovou:-), též skvělí jsou zejména J.Sklenář, J.Vyorálek, S.Rašilov a L.Krobotová. Expresivní groteska převládá, přesto však drama nechybí, dojme třeba seznámení Romea s Julií či smrt Merkucia a Tybalta - jejich kafíčka:-), o závěrečných křídlech motýlích nemluvě. Vše umocňuje báječná choreografie s kostýmy jako z filmu Tima Burtona. Shrnuto slovy Mercucia: "This show is Highway to Hell":-)
(zadáno: 3.10.2018)
Tančírna - Divadlo Radka Brzobohatého: 90 %
Verze 1.3. Aplikace herců a TANEČNÍKŮ P.Šudomy a O.Černého (ten ztvárňuje jednu z klíčových postav) se povedla:-) Jejich výstupy s bohem tance p.P.Pálkem a famózním T.Slavíčkem (jemu též body za choreografii) jsou strhující. Zvláštní uznání patří paní Čárové (svoji postavu pasovala na skutečnou první dámu tančírny) a panu Háblovi. Je ale třeba pochválit úplně všechny. Humorné situace střídají dojemné, písně skvěle navozují atmosféru (třeba mrazivě krásná Ta naše písnička či fujtajbl Poupata). Dějiny jsou tvořeny lidmi a pořádně to lidem oplácejí, což v Tančírně s herci rozhodně prožijete:-)
(zadáno: 14.7.2016)
Dechovka - Divadlo Vosto5: 90 %
Úchvatné, nečekané, působivé, s fantastickou autentickou atmosférou. Danke:-)
(zadáno: 30.3.2016)
Africká královna - Divadlo Palace: 90 %
Skvělá divadelní adaptace legendárního romantického filmu. Ano, budu nosit dříví do lesa, leč musím opakovaně konstatovat, že v rolích typu Charlieho Alnutta se Hynek Čermák skutečně pohybuje jako ryba ve vodě:-) Ovšem Linda Rybová také plave více než zdatně, bez ohledu na krokodýla:-) Velké zábavné představení pro dva skvělé herce a jednu lodičku s délkou tak akorát. A ta nádherná jednoduchá scéna, otáčející se lodička, milý Bože, je geniální! (Viděno v říjnu 2015 a březnu 2016)
(zadáno: 5.10.2016)
Kvidoule 3+KK - Cabaret Calembour: 90 %
Pohlazení po duši, takhle nějak si představuji inteligentní a opravdu vtipnou zábavu. Neuvěřitelně chytré a hravé texty Milana Šotka nutí diváka neustále být ve střehu a jeden se už ani nestíhá smát pod tím vodopádem, tohle dokáže jenom a pouze Cabaret Calembour, nejlepší kabaret na světě:-) Nasazení všech účinkujících je nesmírné a souhra dokonalá, navíc kromě text-appealů nelze přehlédnout neskutečný sex-appeal Lucie Polišenské.
Trochu mi však zklamalo, že po mě nebyl vržen bonbon. Ale mám konfetu!
(zadáno: 18.2.2016)
Zabiják Joe - Divadlo Kalich: 90 %
Brutální jízda od začátku až do konce. Černočerný humor, ze kterého mrazí, zejména díky fantastickému výkonu Aničky Fialové v roli Vicki, která je velmi pevná ve vlněných ponožkách:-) Všichni herci jsou skvělí, Igor Chmela báječně nenápadně přeměňuje svého Joea z buranského policajta ze sousedství (se zajímavým koničkem) v brutálního zabijáka (který v sobě má jakýsi morální kodex, byť notně zvrácený), Marek Taclík hraje slabošského bezcharakterního otce s lehkostí jemu vlastní. Tatiana jako vždy dokonalá - a ty nohy:-) Jsem zvědav a těším se na Ivanku. Ivan Lupták - došla mi slova:-) famózní!
(zadáno: 5.4.2016)
Stará dobrá kapela - Divadlo Palace: 90 %
Nádherná záležitost se skvělými, dnes již se dá říci legendárními:-) herci. Králem večera byl ovšem pan Helšus. Vlastně byl esem, žaludským:) A paní Tesařová mi několikrát doslova vyrazila dech. Divadlo je o emocích a toto představení je poskytlo měrou vrchovatou. Bylo mi ctí připojit se k závěrečnému potlesku ve stoje.
(zadáno: 30.3.2016)
Pomáda - Divadlo Kalich: 90 %
Trvalka pražské muzikálové scény. Pokaždé trochu jiná a stále skvělá. Ani holá zadnice mi nevadí:) Shlédnul jsem snad všechny alternace, mám svoje oblíbence:-), nechci nikoho vyzdvihovat, Pomáda je velmi kolektivní záležitost a tradiční kalichovské standardní nasazení všech na jevišti je více než nadstandardní:-), leč nejlepší a jediná Sandy je Kačka Steiner:-)
(zadáno: 29.3.2016)
Plejtvák - Cabaret Calembour: 90 %
Neuvěřitelně chytré, milé, kulturní, zábavné, české. Bavil jsem se báječně. Všechny nejvýraznější osobnosti Calembouru na jedné scéně:-) A k tomu jeden Ivan Lupták:)
(zadáno: 19.10.2016)
Rapper - Divadelní spolek Frída: 90 %
Tohle se fakt povedlo! Výkon Martina Trnavského a 2 ztepilých tanečnic - gymnastek je fascinující, navíc podpořen silným příběhem na dokonalé minimalistické scéně. Laskavý i místy krutopřísný humor se nádherně mile prolíná s dojemnými momenty. To je skutečný FLOW:-) a jednoho donutí zamyslet se nad životnimi hodnotami. Hustý, vo*e, ty vo*e, fakt si dával!:-)
(zadáno: 17.7.2016)
Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete - Letní shakespearovské slavnosti: 90 %
Klasická komedie v geniálním překladu profesora Hilského - čeština je nádherně zabalená do anglického mnohosmyslného humoru nebo snad naopak?:-) - rozhodně stojí za vidění. Elegantní moderní scéna a dobově současné:-) kostýmy podtrhují báječnou atmosféru. Herci odvádějí vskutku šejkspýrovské výkony, úžasná je spanilá šaškovská jízda Petra Stacha a stále mládnoucí Nela Boudová, která má nejen krásné nohy, ale též veliký komediální talent. Kapitolou samou pro sebe je Maruška Doležalová v roli Olivie, proměna ze sebestředné naivní husičky v roztomilou zamilovanou školačku jest velmi roztomilá.
(zadáno: 6.6.2017)
Krás(k)a na scéně - Městské divadlo Mladá Boleslav: 90 %
95% Překvapení sezóny. Smutná bulvární komedie nelítostně nastavuje zrcadlo životní krizi legendárního herce. Nebo herečky?:-) Daniel Bambas je neskutečně skvělý v jakékoliv poloze, finálové vraždění Desdemony Othellem v přímém přenosu je naprosto démonické a fascinující. Moderní pojetí Krás(c)e sluší, výtečně zvolená hudba spolu s vtipnou choreografií přispívají k neuvěřitelně podmanivé atmosféře. Kromě bezkonkurenčního D.Bambase jsou nepřehlédnutelní Alena Bazalová a Martin Hrubý jako milenka a její král:-), a v závěru doslova exploduje supernova H.M. Matoušková.
(zadáno: 19.1.2017)
Sudí - Divadlo Verze: 90 %
90 minut, které rozhodně nenudí. Není třeba vědět o fotbale cokoliv, exhibiční výkon Hamleta v černém dresu s píšťalkou, o skvělé režii nemluvě, rozhodně pobaví. A také přinutí k zamyšlení nejen nad ztracenou radostí z prý nejkrásnější hry na světě. Jedno je jisté: "Láďa není člověk, Láďa je bůh!" All by Myself:-) Kromě toho, vůbec jsem to neviděl, ale penalta to rozhodně nebyla:))) 95%
(zadáno: 11.9.2017)
Krysař - Divadlo Kalich: 90 %
95% Nemám slov. Přečtěte si blog:-)
(zadáno: 12.12.2017)
Amazonky - Lenka Vagnerová & Company: 90 %
95% Z tohoto představení jsem zcela ztratil hlavu:-) a po děkovačce jsem nedokázal vydat ani hlásku:)) Fámozní, nezastavitelná, neuvěřitelně fyzicky i emočně nadupaná performance čtyřech ztepilých tanečnic mi chvílemi nedovolila víc než jen zírat v němém úžasu a obdivu. Ještě dlouho po návratu domů jsem nemohl usnout. Dění na scéně nelze popsat slovy, to musíte vidět respektive zažít:-) Tohle tedy není žádný příběh ve stylu Wonder Woman. I když neskutečná Fanny Barrouquére bezpochyby Wonder Woman je:-), též ostatní děvčata jsou z jiného světa:-) 11.12.2017
(zadáno: 9.11.2018)
Sen v červeném domě - Divadlo v Dlouhé: 80 %
SKUTR na tripu aneb nejlíp nám bylo, když jsme ještě byli na houbách:-) Nádherně schizoidní dílo možná nenadchne každého, mě rozhodně ano. Výborné herecké výkony všech asi nikoho nepřekvapí, zejména Klára Sedláčková-Ottová a její barbína v babyboxu je až snově neskutečná. Pokud se snad někomu bude zdát, že jednotlivé příběhy nejsou propojené, řešení je prosté: PHILLIPS - SCART - SONY :-) 86%
(zadáno: 15.9.2018)
Vlasy (květiNOVÉ děti) - Divadlo Kalich: 80 %
Zjevně jsem se vyhoupl na astrální oběžnou dráhu drogového rauše, bo mě zprznění legendy velmi baví:-) Nahota nikoliv na prodej, genderově korektní i nekorektní hlášky (Jsem gay, ne blbej), rodiče a děti (Už seš zase v tom?), imigranti (Nechci je tady), FB (Pořiďte si dítě, dokud vás LAJKUJOU), to vše na scéně 21. století, pouze LED pásy v nestejné hloubce (slouží projekci, ale též jako kulisy), točna a občas pár školních židlí a stůl, oblíbené kalichovské hvězdy i mladí nadějní herci a tanečníci, to vše se režisér nebojí použít:) Skvělá dynamická choreografie. Na premiéře se svléknu:-)
(zadáno: 22.9.2018)
Ženu, nebo život! - Divadlo Radka Brzobohatého: 80 %
Kdo má rád elegantní bulvár, Camolettiho a Letušky, rozhodně si užije Ženu. Nebo život:-) Kdož nevěříte, netušíte či pochybujete, přečtěte si blog:-)
Premiéra verze 2.0 z 21.9.2018
(zadáno: 22.2.2016)
Robin Hood - Divadlo Kalich: 80 %
Legenda se vrátila. 90%, kdyby se nevrátili skřeti:) Aragorne? Pro mě nejlepší původní český muzikál. Vynikající Jan Kříž, tradičně zábavní M.Pleskot a F.Gröger, Betka Stanková (velice šarmantní Kitty) s M. Doubravovou (Mariana) hrály s neuvěřitelnou energií (tanec byl uragán),odpouštím některé intonační úlety (zejména tklivý miniduet Lístky čaje), L.Šoralová (Mariana) intonačně velmi jistá, ale trochu bez jiskry. Famózní čarodějnice R.Pavlovčinová!! M.Pošta skvěle zpívá a je úžasně hnusný:) Taneční company opět vládne, nápaditá scéna a kostýmy. Lépe svítit by se dalo. (19.2. /20.2. odpol.)
(zadáno: 25.4.2016)
Spejbl versus Drákula - Divadlo Spejbla a Hurvínka: 80 %
Jeden z nejlepších muzikálů na naší scéně:-), má děj, vtip a povedenou hudbu. Některá čísla jsou vskutku geniální včetně choreografie dřevěných herců. Nečekaně velmi pobavilo.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>