Profil uživatele

Osgood

Každé divadlo má obecenstvo, které zasluhuje.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 9 % (10)
Jan Pařízek: 10 % (31)
Helena Grégrová: 15 % (40)
Jiří Landa: 15 % (47)
Michal Novák: 17 % (24)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >

(zadáno: 1.8.2016)
Sen noci svatojánské - Letní shakespearovské slavnosti: 80 %
Tato vskutku kultovní komédyje geniálně sprzněná dvojicí SKUTR patří k opravdu příjemně strávenému létu. Úžasná hudba a nápaditě vychytaná scéna podtrhují netradiční, ale přesto pohádkovou atmosféru. Herci výborní, nejvíce mi ovšem potěšily Eva Vrbková a Zuzana Stavná, za kterými bych rozhodně běžel do lesa nejen kvůli úžasnému podmanivému zpěvu. Elfí taneční company předvádí nadpozemský výkon. Schizofrenní Puk Csongora Kassaie mi přiváděl střídavě k smíchu i pláči. Shakespearovské vystoupení ochotnických řemeslníků vše zabilo, leč naprosto mi nadchlo:-) Josef Polášek je Lví král:) 30/7/16
(zadáno: 12.4.2016)
Velká zebra aneb Jakže se to jmenujete? - Divadlo Palace: 80 %
Výborná, dnes již proslulá komedie s fenoménem Ondřejem Vetchým. Jeho úžasná souhra s neméně skvělým Jaromírem Dulavou opravdu stojí za vidění. Pobaví velice, nedoporučuji návštěvu představení s naraženými žebry či hrudníkem:-) Ženy nemají až tak velký prostor, snad kromě Dany Černé, která hraje znamenitě, pro mě milé překvapení večera. Martina Hudečková potvrzuje, že je úžasná kominda a její ňadra dmoucí rozhodně nikoho neurazí, dokáže se pohybovat tak akorát na hraně dobrého vkusu a humoru, což k této komedii naprosto patří. Bohužel Kateřina Kaira Hrachovcová již pod hranou. Škoda:( 75%.
(zadáno: 16.9.2016)
Mnoho povyku pro nic - Divadlo v Dlouhé: 80 %
85% Parádní Šejkspýr se vším všudy. Moderní scéna stylizovaná do italské pláže, báječná moderní živá scénická hudba a moderní pětiboj včetně klubových kostýmů, bravo:-) Naprosto exceluje Marek Němec v roli Benedicka, jako Beatrice alternovala Eva Hacurová, bože, ona je boží!:-) Nelze nezmínit šarmantního Miroslava Hanuše a samozřejmě Jana Vondráčka, jeho don Pedro je nezapomenutelný, stejně jako báječná husička Kláry Sedláčkové-Oltové. Finálová scéna jako vystřižená z muzikálu Mamma Mia! (z West Endu, ne z Kongresáku) je dokonalou třešničkou:-) Roztomilé představení. 15.9.2016
(zadáno: 9.11.2016)
Slzy ošlehaných mužů - Divadlo Vosto5: 80 %
Vtipné, poetické, velmi stylové a úchylné:-) Tradiční vostopěťácký humor nutí k zamyšlení nad tím naším vlastenectvím. Krásná vzpomínka na dnes již málo známého skvělého sportovce Bohumila Hanče. Úžasné je střídání různých forem divadla, geniální je zapojení naivních loutek. A nechybí ani tak pro Čechy typická sojka bonzačka. Stíral jsem z ošlehané tváře sněhové vločky z polystyrénu a plakal smíchy:-)
(zadáno: 18.5.2016)
Eva tropí hlouposti - Divadlo Na Fidlovačce: 80 %
Roztomilé. Marie Doležalová tropí hlouposti po svém a zcela potvrzuje svůj mimořádný talent. Denny Ratajský se zřejmě teleportoval z r. 1939, Aneta Krejčíková je velmi šik, oproti filmové verzi její postava vynikne a teta Pa Ludmily Molínové je přímo pohádková:-) Zapojení dobových písniček je příjemné, leč ve srovnání s legendárním Havelkovým Saturninem zůstává Eva někde na půli cesty. Určitě mohlo být šlágrů více a také alespoň živý klavír by neuškodil. Nicméně představení zaručeně pohladí po duši nejen příznivce první republiky:-) Je třeba tropit více takových hloupostí:-)
(zadáno: 2.5.2016)
Osmý světadíl - Divadlo Kalich: 80 %
Pecka anebo ne?:-) Musím hodnotit vysoko navzdory megastupidnímu příběhu. Elán ve skvělých aranžích a navíc v podání výtečného a nadšeného souboru, to se musí zažít, úvodní stompovská Stužková je nejlepší muzikálové číslo na naší scéně. Matfyzačkou roku je pro mě jednoznačně Kačka S., nejzábavnějším Tomášem je Tomáš Savka:-), Roman je ovšem famózní a uvěřitelnější. Partička kamarádů je nezastavitelná, tradičně perlí Filip G. (odbourá mě pokaždé), třešničkou na dortu jsou krásné slečny a paní tančící jako o život.
(zadáno: 9.11.2018)
Sen v červeném domě - Divadlo v Dlouhé: 80 %
SKUTR na tripu aneb nejlíp nám bylo, když jsme ještě byli na houbách:-) Nádherně schizoidní dílo možná nenadchne každého, mě rozhodně ano. Výborné herecké výkony všech asi nikoho nepřekvapí, zejména Klára Sedláčková-Ottová a její barbína v babyboxu je až snově neskutečná. Pokud se snad někomu bude zdát, že jednotlivé příběhy nejsou propojené, řešení je prosté: PHILLIPS - SCART - SONY :-) 86%
(zadáno: 14.10.2016)
Adéla ještě nevečeřela - Divadlo Broadway: 80 %
Nejlepší kus broadwayské produkce. Verze 2008 i 2016. Činohra se zpěvy a tancem, pecka. Humor je místy peprnější než geniální Brdečkova předloha, ale tak akorát. Stará dobrá škola funguje, světla, scéna i kostýmy jsou těžké retro, přesto a právě proto půvabné. Puberťačka Květuš Míša Tomešová je k sežrání:-) Michal Novotný hledá bliznu neodolatelně. Komisař Ledvina pana Zavřela je lahůdkový jako talián. Skvěle zpívající trio dorostenek, zejména Ilona Maňasová s krásnýma dlouhýma nohama, potěší nejen pány:-)
(zadáno: 11.11.2016)
Dotkni se vesmíru a pokračuj - Národní divadlo: 80 %
Mohlo být geniální, kdyby někdo nepodceňoval diváky a nevyškrtl zásadní část druhé poloviny a nenechal jednu z hlavních postav zmizet v paralelním vesmíru (součástí programu je kompletní hra). Pan autor se měl rozhodně bránit. Přesto se jedná asi o momentálně nejlepší kus na Nové scéně. Famózní jsou Saša Rašilov a Martina Preissová v botách od Blahnika, škoda malého prostoru pro Janu Janěkovou ml. z důvodu zmizení, nezapomenutelný je zasloužilý akademik Aloise Švehlíka, kterému je tři na čtvrtou:-) Velkorysá moderní scéna s výhledem do Stromovky, ve které se odehrává druhý plán, je úžasná.
(zadáno: 9.10.2016)
Srdcový král - Divadlo Kalich: 80 %
85% Král žije a je Křížový a Pálkový:-) Skvělé aranže, koktejl Elvis protřepat Šejkspýr je osvěžující, vtipný a romantický, company je tradičně famózní. Nerad hodnotím jednotlivé alternace, leč osobně mě nejvíce baví testosteronové pojetí titulní role Přemkem Pálkem a slečna Sandra Kačky Steinerové sjíždějící po sloupu:-) Křehký Ede, tvé jméno je skvěle zpívající Petra Kosková:-) Též je nutno vyzdvihnout paní Křížovou kvůli dech beroucí "Vždyť jsem tu já" a také Jana Tenkráta v jakékoliv roli. Hodně je znát, že všechny herce a tanečníky to úžasně baví. Mě taky:-) V optimální sestavě za 90%.
(zadáno: 6.10.2016)
Tři letušky v Paříži - Divadlo Radka Brzobohatého: 80 %
Nečekaná podzimní pecka, příjemně rozverná a odvážná, nikoliv však vulgární komedie, která rozhodně pobaví. Všechny letušky hrají s velkým nasazením a velmi oku lahodí, ovšem jedna Liebling Katka vládně všem:-) Durch und durch. Hospodyně Pavlína Mourková je hodně na koni a dává to tak akorát. Nasazení trumfového esa jménem Ernesto Čekan se rozhodně vyplatilo, pro děvčata i pro pány Hraběte či Vágnera musí být radost s ním hrát. Právem sklízeli opakovaný potlesk na otevřené scéně. Prem. 8.6./obnovená prem.5.10.2016
(zadáno: 14.7.2016)
Vše o mužích - Studio DVA divadlo: 70 %
77% Pobavilo velice, leč až takové kozelce jsem smíchy nemetal. Některé improvizace jsou opravdu velmi, velmi dlouhé:-) Avšak celkově hodně vtipné včetně vulgarit, které k tomu tak nějak patří. Na letním Vyšehradě rozhodně nezklame. Každopádně, Maroš Kramár je Boh:-) a proto přidávám tradičních 7%:)
(zadáno: 19.1.2017)
Interview - Dejvické divadlo: 70 %
Strhující výkony obou aktérů katapultovaly ne až tak dobrou hru do hvězdných výšin:-) Více netřeba dodávat, je třeba vidět. Očekávaný herecký koncert vysoko předčil veškerá moje očekávání. 100% pro Veroniku Kubařovou a Jaroslava Plesla:-)
(zadáno: 6.3.2017)
Rocky - Kongresové centrum: 70 %
POBAVÍ, ale muzikál to není, spíše atrakce se zpěvem, scénické ztvárnění storyboardu filmu:-) Hvězdou je pro mě M.Procházková v roli Adrian, tradičně skvěle připravený J.Kříž hraje jako o život a fakt vypije 4 vejce:-), uvěřitelnější Rocky s velkým srdcem, který nemá skříňku je však pro mě Peter Pecha:-) Dále zaujali: L.R.Simon (je fakt borec), Heňo, E.Čekan, M.Nosková, paní Křížová, J.Adamec a Z.Ďurdinová. Orchestr výtečný, písně slabší:( Vylepšený zvuk dost potěšil, hitovka Tygrovka v podivné aranži již méně:( Závěr lehce zmatečný, leč STRHUJÍCÍ, zejména díky triu Záruba Rocky Apollo.
(zadáno: 13.4.2016)
Líbánky aneb Láska ať jde k čertu - Divadlo Palace: 70 %
68% Na Jiřím Langmajerovi záleží aneb Langoš a ženy, protřepat, nemíchat:-) Zábavné, leč nedotažené, nemožnost přenést metodu filmového střihu na jeviště hru poněkud rozbíjí (náhlá brzká přestávka v momentě, kdy se představení rozjede, zdlouhavá přestavba v 2. části) Nicméně pozitivní dojem z představení určitě převažuje, již zmiňovaný bravurní Jiří Langmajer často dostává nejen diváky, ale také svoje úžasně krásné a typově odlišné herecké kolegyně Jitku Čvančarovou a Ivanku Jirešovou. Jan Teplý ml. je v roli škrobeného suchara také fajn. 12.4.2016
(zadáno: 18.4.2016)
Přízrak Londýna - Divadlo Hybernia: 70 %
Překvapivě dobré. Vkusná scéna s atmosférou, výborné sborové písně (Šup tam, Mít kšeft), skvělé sólo Evelyn "Svět nezbavil mě nadějí", Martina Šnytová je Zázrak z Londýna nad Čeladenkou:-). Lukáš Adam též vyniká. Škoda, že příliš brzy zahyne Annie v tarantinovsky nemravném podání Lady Bělaškové, zatímco Škaredá (spíš Strašná) M.Dolinové vydrží až do konce. Trapný je Dědek, zbytečná Královna (byť dobrá Ilona). Výtečné jsou děti, tradičně Natálka, ale i Mikuláš Matoušek. Ve 2.polovině zcela vládne Vrah a Psycho Matka, Jana Musilová zválcuje všechny. Vraždy vskutku na úrovni:-) 16/04/16/odp.
(zadáno: 14.9.2016)
Tajemství - Divadlo Kalich: 70 %
Nějak se vytratila magická atmosféra původní verze 2005. Nicméně Landova přímočará hudební linka má stále svoje kouzlo. Skvěle nasvícená scéna báječně navozuje pocit tajemna, leč některá humorná chorea vše shazují a mě je rázem úplně fuk, zda-li si to řekli, to kouzlo, Eliško. Přidávám body za výborné Markétu Procházkovou, která k tradičnímu zpěvu přidává též famózní herecký výkon, Kačku Steinerovou, té opravdu věřím, tedy padám:-) (nejen z jejích vražedných výšek) a paní Křížovou, ta velmi mile překvapuje nečekaně civilním projevem. Dosti uhrančivý je Ernesto Čekan, což jsem čekal:) 9.9.2016
(zadáno: 12.5.2016)
Hvězdné manýry - Divadelní společnost Háta: 70 %
75% Skvělá svižná situační komedie sázející na hvězdu jménem Vaculík a Lukáš tento status naprosto potvrzuje. Martin Zounar v roli Pippeta právem sklízí potlesk na otevřené scéně, vtipný na hraně, ale vkusný. Víte, jak je těžký donutit plyšovýho psa spolknout pár aspirinů?:-) Mahu McFadden je boží. Radka Pavlovčinová je ve své první činoherní roli roztomilá, gratuluji:-) Překvapením byla pro mě paní Háta, v první půli vitězí tak nějak v tie-breaku, leč ve druhé, hnána vyprodaným fandícím divadlem, exceluje 6:1 a zakončuje čistou hrou:-) Na obsazení asi záleží, rozhodně pobaví. 2.prem.,11.5.16
(zadáno: 18.5.2016)
Dámy z Aniane - Divadlo Palace: 70 %
75% Příjemná záležitost s opravdovými dámami českého divadla, kterým zdařile sekundují pánové Meduna a Čapka. Představení plyne pěkně zvolna jako voda v řece Herault, přesto nenudí. Zdánlivě mělký text v sobě skrývá určitou hloubku. Věčné hašteření dvou sester, které postupně odhaluje jejich životní příběhy, je ve správný moment posunuto do nové roviny příchodem Lucie Pernetové. Její stylizace Mares do pařížského vrabčáčka mi zcela uchvátila. A zpívá krásně:-) Kvete růže, rozhodně se podívejte:-)
(zadáno: 2.5.2016)
Poprask na laguně - Studio DVA divadlo: 70 %
75% Příjemně pobavilo, rozhodně obstálo i ve srovnání s legendárním představením z Vinohrad. Hezky zpracovaná klasika s moderními prvky, nápadité kostýmy. Potěšil Bob Klepl, jeho Fortunato je velmi zábavný a přitom se nemusí polévat pivem a válet po zemi. Michal Slaný se v roli narcistického Titta-Naneho zjevně našel:-), Petr Pěknic chvílemi naprosto exceluje, okouzlující Marika Šoposká nadchne nejen fantastickou mimikou, Eva Holubová je standardně nadstandardně úžasná:-) Uliční hvězda Anna Fixová je na divadle neskutečně dobrá. Enskýý akamencký:) Těším se na Vyšehrad:-) 1. máj 2016
(zadáno: 18.2.2016)
Atlantida - Divadlo Kalich: 60 %
Ach jo. Tradiční úžasné nasazení všech a pěvecké výkony stojí rozhodně za vidění a slyšení:-) Nicméně, ani po několikerém shlédnutí, viděl jsem tedy všechny možné alternace, stále nějak nemohu tu svoji Atlantidu najít. Škrtat, škrtat, dramaturga povolat! Nedivím se, že jak Petr Novotný, tak Jan Kříž některá Jerryho moudra šumlují. 7 hlavních rolí, malý prostor pro company, škoda. Skvělé - Čierny deň, Mám rád, velký duet Majky s Brejny, sólová čísla v 2. půlce. MEGAHIT = Kabelky:)
(zadáno: 22.2.2016)
Mýdlový princ - Divadlo Broadway: 60 %
Příjemné překvapení. Neckář je Neckář, dost jsem se tedy obával, ale po (původní) Kleopatře se jedná o další solidní brodwayovský muzikál. Přidám 10%, pokud jednu z hlavních ženských postav ztvárňuje Ivanka Jirešová. A doporučuji v alternaci s Martinem Písaříkem. Písničky byly vesměs fajn, nejvíce mi nadchla netradiční verze Chci tě líbat. Scénář žádný zázrak, některé fórky trapnější, rozhodně mohlo být méně Kožíškova holuba, ale v zásadě příjemně nenáročně zábavné. Slušná choreografie, dobrý výkon company, Martin Schreiner je boží:-) A Věra Vodičková krásně nosí pivo:-))
(zadáno: 3.10.2016)
Nevillův ostrov - Divadlo Titans: 60 %
4 muži bez člunu (o rarohovi nemluvě):-) Oukej, bože: Mohlo být geniální, není. Nevěřím, že chlápci středního věku, ztroskotavší během teambuildingové akce na ostrově v jezerní oblasti (nikoliv LOST), začnou po pár hodinách vlhka a hladu prožívat Pána much. Leč přijměme odvážnou zkratku, užijme si nápaditou scénu s výbornými herci ždímajícími trika a porcujícími párek mačetou:-) Zejména Jan Révai hraje v zásadě nudnou titulní postavu bravurně a uvěřitelně. Raroh v tanečním provedení ztepilé A.Hessové je znepojivě fascinující. Svým způsobem přináší jakýsi hlubší smysl. Rozhodně neškrtat! Amen.
(zadáno: 26.5.2017)
Sugar (Někdo to rád horké) - Divadlo Na Fidlovačce: 60 %
Dvě opravdu podařená muzikálová čísla - stepující gangsteři a finálové Chicago - jsou trochu málo. Potěší projekce a celková scéna, též perfektní hudební nahrávka. Mnoho je trapného humoru - celý Geriatric Ritz a zejména létací scéna z Titaniku, opakovaná! Famózní jsou Lukáš Pečenka a paní Balzerová, pan Meduna je dokonalý:-), žel jeho alternátor V.Svoboda spíše kašpárkuje:( Na druhý pokus přidávám body Anetě Krejčíkové, velmi však postrádám chemii ve scénách s Joem/Josefinou, možná i proto, že M.Písařík se více věnuje skotačení mezi diváky a méně lepé Sugar. Soriyako:-) 2.prem. 29.4./25.5.
(zadáno: 31.5.2016)
Něco zatajit - Divadlo U Hasičů: 60 %
Zábavné, ale mohlo být mnohem lepší, kdyby se odehrálo v jednom kuse. Hra se rozjíždí pomalu a byť hlášky jsou vtipné, začátek je přec jen malinko rozpačitý. Ovšem Belmondo je bůh a Zuzana Maxa má nejen krásné nohy, ale také talent:-) Po půlhodině dochází k dějovému zlomu a bohužel také k přestávce s dlouhou totální přestavbou pódia, avšak druhá část vše vynahradí nejen překvapivými zvraty, ale také skvělým černým humorem a hereckými výkony. Saša Minajev jako columbovsky potrhlý detektiv je úžasný a Daniel Rous může brzy očekávat telefon od Guye Ritchieho:-) Body navíc za herce. 68% 30.5.16

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 >