Profil uživatele

Osgood

Každé divadlo má obecenstvo, které zasluhuje.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 9 % (10)
Jan Pařízek: 10 % (31)
Helena Grégrová: 15 % (40)
Jiří Landa: 15 % (47)
Michal Novák: 17 % (22)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3

(zadáno: 19.3.2017)
Ples upírů - Goja Music Hall: 60 %
Celkem se povedlo, ale upíří opereta chvílemi nudila a vlekla se než konečně došlo na geniální pointu. I v nevzhledném jégrobodíčku elegantní M.Gemrotová neměla parťáka. M.Vojtko sice nádherně zpívá, leč postrádá onen mrazivý upíří šarm, který naopak nechybí T. Vaňkovi v roli buzíka:-) Postavičky Alfréda a profesora jsou úsměvně trapné. Skvělá kompačka, žel povětšinou v podivném choreu plesu retardů, s čestnou výjimkou finále. Famózní orchestr, sexy M.Nosková, vše válcující M.Malá, legenda českého muzikálu J.Zonyga:-) a zmíněná Sarah stojí za vidění a slyšení. Super scéna s projekcemi.
(zadáno: 14.4.2016)
Mimo hru aneb Mariana?... Komu ta nedala?! - Divadlo Radka Brzobohatého: 60 %
Tři rozhodčí v kabině, o žluté kartě nemluvě. Zábavná hříčka nejen o fotbale sice nedosahuje kvalit legendární Osamělosti fotbalového brankáře, nicméně rozhodně přispěje k příjemně strávenému večeru. Možná by stálo za to přizpůsobit fotbalové reálie více českému prostředí, některé maďarské historky vyznívají zbytečně do ztracena. Miroslav Vocas Hrabě výtečně odřídil zápas Sparta - Plzeň:-) Ale pět červenejch a 2 penalty je fakt moc!:)) Pelta Berbr ven!:-)
(zadáno: 8.4.2016)
Hovory o štěstí mezi čtyřma očima - Studio DVA divadlo - Malá scéna: 60 %
Nu, není to žádný šejkspýr, že:-) Vlastně je to úplná blbůstka. Každopádně, kdo se chce pobavit, pobaví se a to také není v dnešní době málo. Filip Blažek je jednoznačně Mr.IKEA celého představení a umí bezva masírkovat:) Ani ostatní hoši nezůstávají pozadu, o děvčatech nemluvě (viděl jsem všechny alternace) a byť se jedná o sestavu zřejmě nejhubenějších hereček v Čechách, všem to moc sluší:-) Pozn. Zábavnější jest určitě shlédnout s pěknou slečnou či pánem na letním Vyšehradě než v Blaníku:-) A chcete-li na slečnu či pána (případně čivavu) zapomenout, stačí vyměnit potah!:-) 12.8.15 / 7.4.16
(zadáno: 29.9.2016)
Mnoho povyku pro nic - Letní shakespearovské slavnosti: 60 %
Příjemné a letní. Trochu chaotické, kdybych kus neznal, asi bych malinko tápal, kdo je kdo a oč tu kráčí. Vše vynahradí Beatrice, která je v podání Petry Horváthové rozkošnou ďáblicí s andělem v těle:-) Výtečně funguje dokonalá souhra s též skvělým Václavem Jílkem, ve společných scénách excelují. Oceňuji také noblesní výkon Petra Čtvrtníčka, který svého jazykového prznitele Puškvorce udržel v rovině velice příjemného humoru a přesto byl naprosto nepřehlednutelný.
(zadáno: 24.4.2017)
V rytmu swingu buší srdce mé - Národní divadlo: 50 %
Jak si pejsek s kočičkou dělali k svátku swing pro první republiku. Líbivé melodie v podání famózních Melody Makers paradoxně rozbíjejí veškerou snahu odvyprávět zajímavý příběh. Strašlivě nevyrovnaná je zejména první část, a dlouhá:(, druhá polovina naopak tak nějak radostně neradostně je náhle ukončena koncem nekoncem skotačivým tancem. Výsledkem žel není strhující hudební revue, ni působivá činohra. Rozhodně by dílu prospěly zásadní dramaturgické škrty a vůbec to chtělo tak nějak pevněji uchopit za pačesy.
(zadáno: 21.10.2018)
Doktor Ox - Divadlo Hybernia: 50 %
Strašlivé to rozhodně nebylo, ovšem zázrak se nekonal. Velmi zajímavý námět se bohužel podařilo rozmělnit v takovou tu klasickou muzikálovou kaši pro masy. Škoda, mohl to být výtečný punkový muzikál. Tradičně moc dobrý Peter Pecha, pro mě překvapivě uvěřitelná Petra Vraspírová, choreografie docela příjemná, spartakiády bylo pomálu, tančící dívky a hoši byli skvělí. Celkově jde však o dílko rozvleklé a nevyrovnané, druhá polovina tu a tam vybídne ke spánku, politický humor by nevadil, ale je hloupý. Hudba a písně chvílemi áno, jindy zas nie, třeba "Chce se mi řvát" jest dobrým kouskem.
(zadáno: 1.4.2019)
Šakalí léta - Divadlo Na Fidlovačce: 50 %
Komiksová stylizace, šedé tepláky jako v lágru, nepřehlédnutelné zářivě bolševicky rudé prvky kostýmů, nástup svazáků a pionýrů z hlediště, to vše vyvolává velké očekávání, pak se vše ztratí v chaosu šedi. Prvky absurdní grotesky (směje se, až se za břicho propadá, Ivanova gorila) působí nepatřičně a úspěšně rozvracejí dějovou linku, potěší však skvělá karikatura bolševika Z. Vencla. Choreografie, nu, tohle tedy není rokenrol, bejby:( Nuda, bez chuti a vůně, až 2. část je svižnější, bo září Aneta Krejčíková:-) Kapela je výtečná, bohužel zvuk zatraceně mizerný:( Jo, a Lajka byla asi šakal:)))
(zadáno: 22.7.2016)
4 sestry - Studio DVA divadlo: 50 %
Sex, trauma, zviřátko:-) Je sympatická vytrvalá snaha autora rozbíjet český divadelní rybníček a napsat komedii lidovou, vysmívající se stupidním reklamám a hloupým TV seriálům, pokus o symbiózu s dojímavým dramatem však moc nefunguje a balancuje na hraně Růžovky. Je-li to záměr, pak tedy geniální. Asi není:-( Vše vynahradí 4 dámy a 1 Roman Štabrňák, podávají výkony oku i duši lahodící, musím vyzdvihnout paní Šiškovu a Bereniku Kohoutovou, těm jsem věřil i to drama. Trapný je pes (horší mohl být jen had) a pseudodonahota ztepilých héreček. Nejhezčí hohy má sexuální pracovnice Běta:-) 55%
(zadáno: 26.3.2016)
Opačné pohlaví - Studio DVA divadlo: 40 %
Pobavilo, nenadchlo. Nejméně 20% z celkových 40 je za neuvěřitelně roztomilou Míšu Maurerovou. Bohužel v rámci role chodila příliš často za scénu do kuchyně:-), zatímco Bob Klepl se válel.
(zadáno: 6.5.2016)
Angelika - Divadlo Broadway: 40 %
Upusť do mixéru 5 dílů Angeliky (nemáš-li 3. díl Angeliky, použij 2.část Tří mušketýrů), vmíchej 2 hrsti recyklovaných písní M.Davida a pár tuctů Fanánkových veršíků, přidej trpajzlika (nechybí v Kongresáku?), ochuť pobíhající ženštinou s klapkou, vznikne muzikál. Přesto vynikající pan Trapl a paní Fišarová (jinak ani neumějí), skvělý Jan Kopečný, dechberoucí Markéta Procházková. Pepa Vojtek je fajn, jeho Peyrac je hybrid Quasimoda a Meresjeva:-), Vilda tradičně baví. 2 povinní klauni jsou trapnější než obvykle. Company výborná, žel opět spartakiádní choreo. Kýč, kýč, kýč. Epizeuxis:-) 5.5.16
(zadáno: 25.4.2016)
Ať žijí duchové! - Kongresové centrum: 40 %
Hezký úvod - Skálo a zábavný Elektrický valčík v podání šikovné company žel pokračují spektáklem pro masy. Některé kreace jsou z operety Proso. Není nutno v provedení Místního úřadu pod vedením Romana Práchenského Vojtka s bonusovým brejkováním M.Suchánka je fujtajbl vespolek. Skvělé jsou všechny 3 Leony, oba Pavlové Jendové, potěšil J.Dulava, omylem je Drtikol. Milým překvapením je B.Šampalíková a nečekanou hvězdou O.Bábor. Málo Leony, mnoho strašlivého Práchenského. Nejlepčí jsou trpajzlici a sporťačka Martina Ctiborová:-) Chantal ex machina:-), vážně? Dumky žalky. A přece stojí za vidění:-)
(zadáno: 14.10.2016)
Bonnie & Clyde - Hudební divadlo Karlín: 40 %
Jsou mladí, zamilovaní a zabíjejí lidi. Což proběhlo. Ale kde je adrenalin, sex-appeal, vášeň, nebezpečí a napětí? Zjevně už původní text je spíše sociální agitkou. Hospodářská krize je zlá. Jedna tklivá scéna jako druhá. Lokální produkce tomu rozhodně nepřidala, navíc ubrala i na krvi. Sympatický pokus s projekcemi se ztrácí v matrixu konstrukcí z Merkuru. Solidní, leč schizofrenní hudba, zpočátku fajn retro, poté mix country, gospelu a pseudorocku kulminující Bon Jovim v kleci (Ďábel mě má rád). Výborný byl M.Zahálka v ČINOHERNÍ roli exRangera. SPOILER: Bonnie se rýmuje se zvonýýý:-)
(zadáno: 27.2.2016)
Mamma Mia! - Kongresové centrum: 30 %
Já mám zlý sen, naštěstí je anděl:-) a jmenuje se Ivana Korolová. Z těch celkem 30 jí patří 20%. Můj nejoblíbenější muzikál zprzněn. Viděl jsem na West Endu 8x. Kromě Ivanky a D. Gránského (jejich duet patřil k tomu nejlepšímu, bohužel nebyl moc slyšet, zvuk katastrofální), byla skvělá company. Příjemné překvapení večera Bořek Slezáček, na nic si nehrál a to bylo fajn. D.Šinkorová solidní (proč tak hubená?), pokud jí to nekazila ta dvě Dynama, zejména teta Jitka A. Šílená obrovská scéna (Sophie běží o život), alespoň výborně nasvícená. Propadák roku ne, to kratší na P co končí na R.
(zadáno: 18.5.2016)
Velká mela aneb Francouzská kuchyně - Divadlo na Vinohradech: 30 %
37% Velká nuda spíše ve stylu kuchyně anglické, tedy bez nápadu. Budu sice politicky nekorektní, ale procenta navíc přidávám za Terezu Bebarovou s dokonale vypracovanou postavou:-) Navíc přesvědčuje i herecky, její monolog v závěru je vskutku Boží:-)) Václav Vydra se velmi snaží, až tlačí trochu moc na pilu, ale budiž mu ke cti, že chce alespoň něco udělat, zatímco Ondřej Brousek raději občas pospává. Já tedy pospával také. Pavel Nečas potvrzuje svoje kvality a krásně se šklebí. Leč humor a tempo chybějí. Dramaturga s režisérem asi nechal Napoleon popravit.
(zadáno: 26.9.2018)
Tančírna 1918-2018 - Městská divadla pražská: 30 %
Jejda:-) Tančírna je pouhou drahou kulisou. Kde jsou příběhy lidiček v rytmu doby, kde je tanec?:) Užasle jsem sledoval Dějiny Československa písní, rozhlasem a živým obrazem. Některé výstupy jsou jak z Prodané nevěsty či pražského kabaretu. Trapnost figurek pana tenisty profesora Klause a boxera Mečiara ještě unesu, leč tanec s hrdinou Kubišem, přestrojeným za ženu, už je přes míru. Chybí jenom krteček. Kdyby část postav zmizela, nevšiml bych si. Proměnami zaujala P.Tenorová a nelze přehlédnout gestapáka/estébáka Z.Vencla. Vtipné jsou scény Stalinův pomník a Nagano (hokejky dokonce tančí).
(zadáno: 4.10.2016)
Terapie - Divadlo Palace: 30 %
Kdybych to byl věděl, tak bych na to nechodil:-) Ale nejspíš se najdou tací, kterým se to hodně líbilo. Nečekal jsem Altmana, ale tohle je fakt hodně rozevláté. A to se někteří herci vážně snažili. Rozhodně nezklamal Martin Pechlát, vynikající je Vojtěch Záveský, milým překvapením pro mě byla Sandra Černodrinská. Původní Durangova groteskní fraška se však někde ztratila. Asi v překladu:-) Ale záblesky tam byly, to zase ano. Pro jistotu ovšem navštívím psychiatra.
(zadáno: 26.11.2018)
Tři oříšky pro Popelku - Kongresové centrum: 20 %
Za hodně peněz málo muziky, která evokuje kavárenské disco ranných osmdesátek (vyjma 3 oříšků a finálového Ptáčka). Popelka zpívá celé rodině, ale dobrá show to není, vzácný pane. Šikovná company je vesměs zneužita k živým obrazům, snad kromě valčíčku na plese. Plusové body patří famózní Zuzce Havrlantové tančící na zemi, ve vzduchu a bezpochyby i na moři, Sabině Rojkové nejen za malou nožku a D. Zázvůrkové (škoda, že nezpívá). Též projekce se docela povedla, škoda divné perspektivy zejména ve světničce, kniha je větší Popelky:) Zfetovaní koně naznačují, že příště bude Cirkus Humberto:-)
(zadáno: 30.3.2019)
Kvítek mandragory - Divadlo Broadway: 20 %
Ein Kessel Buntes? Kéž by:-) Stupidní "zápletka" znásilňuje nesourodá estrádní čísla. Výborné zpěvačky Elis Ochmanová či Betka Bartošová rozhodně nezklamou, leč formace Dreamgirls je snem zlým, jsou totálně nesynchronní, v čemž vyniká Eliška Bučková. Nevyužit je geniální stepař T.Slavíček:( Skvělá je holčička E.Trtíková. Kvalitu potvrzují L.Finková a R.Fišarová, též je fajn I.Jirešová. Geňa je Geňa:-) Dobří herci pánové Háma, Novotný, Etzler, pitvořící se v trapných výstupech jsou spíše k pláči, o "hercích" špatných (pan Tofi) nemluvě:-) Bludišťák pro O.Bábora za Pusu ti dám v ruskočeštině:-)
(zadáno: 18.3.2016)
Sibyla, královna ze Sáby - Divadlo Hybernia: 20 %
Živé obrazy Járy Cimrmana (chyběl jen vembloud a první humr), podbarvené slabou, spíše scénickou hudbou. Hitovka žádná. O ději nelze hovořit. Hlavní tragéd Daniel Hůlka ležící, klečící, stojící, občas solidně zpívající (on umí, nemá ale co). Velmi šikovná company a zas je z toho Cvičme v rytme, tančící čas (Lenka Návorková) výborný, všechno už ale bylo k vidění třeba v červenomodrém (Romeo a Julie). Eva Burešová dobře zpívá i vypadá, proč je stále polonahá?, Sibyla byla královna, ne odaliska:-) Jeden Strenáčik vládne všem! A rapující Jirka Zonyga:-) Miminka jsou od Mattela? (Prem.17.3.2016)
(zadáno: 17.3.2017)
Čas růží - Hudební divadlo Karlín: 20 %
Když fanoušci pláčou:( Špatná komedie dell'arte nebo Klein Kessel Buntes? Zajímavé písňové aranže jsou pospojovány strašlivými oslími můstky (kupříkladu osudová Aneta z obrazu se převlékne za včelku pod krycím jménem servírka Majka), děj ztracený v časoprostoru se vleče a prvoplánové roztleskávačky tomu nepřidávají. Písně jsou dobře vybrané, LP už mám:-), ale příliš násilně prezentované, často útržkovitě, Mistr zní z amplionů na pouti, možná i na dámské toaletě. Potěšil J.Vojtek (Dívka z obrazu), děti Anetka, Honzík a Bohouš (skvěle zpívají), E.Burešová, R.Tomeš, L.Korbel. Bushido nepřijel:-)
(zadáno: 21.10.2018)
Trhák - Divadlo Broadway: 10 %
Výplod šílence. Debilní paskvil:-) Lze až takto hluboko klesnout? Dílko určené milovníkům Růžovky 90210, se spoustou TV hvězd, které neumějí zpívat a povětšinou nelze ani říci: "Vždyť ti herci se tak snaží." Dosti nešťastná, byť roztomilá, je I.Kubelková:( Alternativní Eliška je skvělá, leč jedna Betka muzikál nedělá. Vyčnívá též famózní zpěvačka A.Holá, pochvalu zaslouží B.Slezáček, nepitvoří se a zpívá. Listonošku prosím přilepit na parapet v zákulisí, umlčet roubíkem a nechat pitvat. Časté scénáristické vulgarismy jsou trapné nikoliv vtipné, výkal střídá exkrement, v lepším případě zadnici.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3