Profil uživatele

Osgood

Každé divadlo má obecenstvo, které zasluhuje.
Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Pavla Haflantová: 8 % (9)
Jan Pařízek: 10 % (30)
Helena Grégrová: 13 % (33)
Jiří Landa: 15 % (47)
Lukáš Dubský: 17 % (9)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>

(zadáno: 22.7.2016)
4 sestry - Studio DVA divadlo: 50 %
Sex, trauma, zviřátko:-) Je sympatická vytrvalá snaha autora rozbíjet český divadelní rybníček a napsat komedii lidovou, vysmívající se stupidním reklamám a hloupým TV seriálům, pokus o symbiózu s dojímavým dramatem však moc nefunguje a balancuje na hraně Růžovky. Je-li to záměr, pak tedy geniální. Asi není:-( Vše vynahradí 4 dámy a 1 Roman Štabrňák, podávají výkony oku i duši lahodící, musím vyzdvihnout paní Šiškovu a Bereniku Kohoutovou, těm jsem věřil i to drama. Trapný je pes (horší mohl být jen had) a pseudodonahota ztepilých héreček. Nejhezčí hohy má sexuální pracovnice Běta:-) 55%
(zadáno: 14.10.2016)
Adéla ještě nevečeřela - Divadlo Broadway: 80 %
Nejlepší kus broadwayské produkce. Verze 2008 i 2016. Činohra se zpěvy a tancem, pecka. Humor je místy peprnější než geniální Brdečkova předloha, ale tak akorát. Stará dobrá škola funguje, světla, scéna i kostýmy jsou těžké retro, přesto a právě proto půvabné. Puberťačka Květuš Míša Tomešová je k sežrání:-) Michal Novotný hledá bliznu neodolatelně. Komisař Ledvina pana Zavřela je lahůdkový jako talián. Skvěle zpívající trio dorostenek, zejména Ilona Maňasová s krásnýma dlouhýma nohama, potěší nejen pány:-)
(zadáno: 30.3.2016)
Africká královna - Divadlo Palace: 90 %
Skvělá divadelní adaptace legendárního romantického filmu. Ano, budu nosit dříví do lesa, leč musím opakovaně konstatovat, že v rolích typu Charlieho Alnutta se Hynek Čermák skutečně pohybuje jako ryba ve vodě:-) Ovšem Linda Rybová také plave více než zdatně, bez ohledu na krokodýla:-) Velké zábavné představení pro dva skvělé herce a jednu lodičku s délkou tak akorát. A ta nádherná jednoduchá scéna, otáčející se lodička, milý Bože, je geniální! (Viděno v říjnu 2015 a březnu 2016)
(zadáno: 12.12.2017)
Amazonky - Lenka Vagnerová & Company: 90 %
95% Z tohoto představení jsem zcela ztratil hlavu:-) a po děkovačce jsem nedokázal vydat ani hlásku:)) Fámozní, nezastavitelná, neuvěřitelně fyzicky i emočně nadupaná performance čtyřech ztepilých tanečnic mi chvílemi nedovolila víc než jen zírat v němém úžasu a obdivu. Ještě dlouho po návratu domů jsem nemohl usnout. Dění na scéně nelze popsat slovy, to musíte vidět respektive zažít:-) Tohle tedy není žádný příběh ve stylu Wonder Woman. I když neskutečná Fanny Barrouquére bezpochyby Wonder Woman je:-), též ostatní děvčata jsou z jiného světa:-) 11.12.2017
(zadáno: 15.9.2018)
Amerikánka - Jatka78: 90 %
95% Nemusíš vyhrát, stačí vydržet! Neskutečný zážitek, či spíše prožitek. Minimalistická scéna, pouze černé stupně v různých úrovních, úžasná atmosféra vytvořena bílým světlem studeným či teplým, popřípadě tmou, je umocněna hudebním doprovodem a vše jest korunováno strhujícím výkonem obou hereček, které potvrzují, že patří k největším talentům své generace. Uchopení inscenaci vyjadřuje jistou posedlost tvůrců tématem a vyznačuje se nekompromisním tahem na branku. Tomuto říkám divadlo.
(zadáno: 6.5.2016)
Angelika - Divadlo Broadway: 40 %
Upusť do mixéru 5 dílů Angeliky (nemáš-li 3. díl Angeliky, použij 2.část Tří mušketýrů), vmíchej 2 hrsti recyklovaných písní M.Davida a pár tuctů Fanánkových veršíků, přidej trpajzlika (nechybí v Kongresáku?), ochuť pobíhající ženštinou s klapkou, vznikne muzikál. Přesto vynikající pan Trapl a paní Fišarová (jinak ani neumějí), skvělý Jan Kopečný, dechberoucí Markéta Procházková. Pepa Vojtek je fajn, jeho Peyrac je hybrid Quasimoda a Meresjeva:-), Vilda tradičně baví. 2 povinní klauni jsou trapnější než obvykle. Company výborná, žel opět spartakiádní choreo. Kýč, kýč, kýč. Epizeuxis:-) 5.5.16
(zadáno: 25.4.2016)
Ať žijí duchové! - Kongresové centrum: 40 %
Hezký úvod - Skálo a zábavný Elektrický valčík v podání šikovné company žel pokračují spektáklem pro masy. Některé kreace jsou z operety Proso. Není nutno v provedení Místního úřadu pod vedením Romana Práchenského Vojtka s bonusovým brejkováním M.Suchánka je fujtajbl vespolek. Skvělé jsou všechny 3 Leony, oba Pavlové Jendové, potěšil J.Dulava, omylem je Drtikol. Milým překvapením je B.Šampalíková a nečekanou hvězdou O.Bábor. Málo Leony, mnoho strašlivého Práchenského. Nejlepčí jsou trpajzlici a sporťačka Martina Ctiborová:-) Chantal ex machina:-), vážně? Dumky žalky. A přece stojí za vidění:-)
(zadáno: 18.2.2016)
Atlantida - Divadlo Kalich: 60 %
Ach jo. Tradiční úžasné nasazení všech a pěvecké výkony stojí rozhodně za vidění a slyšení:-) Nicméně, ani po několikerém shlédnutí, viděl jsem tedy všechny možné alternace, stále nějak nemohu tu svoji Atlantidu najít. Škrtat, škrtat, dramaturga povolat! Nedivím se, že jak Petr Novotný, tak Jan Kříž některá Jerryho moudra šumlují. 7 hlavních rolí, malý prostor pro company, škoda. Skvělé - Čierny deň, Mám rád, velký duet Majky s Brejny, sólová čísla v 2. půlce. MEGAHIT = Kabelky:)
(zadáno: 13.1.2019)
Bond / Medea - Studio DVA divadlo: 100 %
Naprosto mě uchvátilo. Dnešní svět je antická tragédie. Všechno je fejk, Petr Fejk. Taková je cabanovská hravá performance, ve které forma zdánlivě převažuje nad sdělením, leč přesto se dozvíte vše. Cabani tančí, animují, prostřednictvím svých hereckých loutek urážejí, jsou politicky nekorektní, místy vulgární, hlavně ovšem úžasní a neskutečně zábavní. Medea-media, 007, sexy tanečnice, tragicky směšné a nebezpečné politické figurky, imigranti, hysteričtí zprávaři, jeden velký mejdan jako na TV Barrandov. Zemanovský animační koutek mě nedá spát:-) (řeč je pochopitelně o Karlovi) Volte 007!
(zadáno: 14.10.2016)
Bonnie & Clyde - Hudební divadlo Karlín: 40 %
Jsou mladí, zamilovaní a zabíjejí lidi. Což proběhlo. Ale kde je adrenalin, sex-appeal, vášeň, nebezpečí a napětí? Zjevně už původní text je spíše sociální agitkou. Hospodářská krize je zlá. Jedna tklivá scéna jako druhá. Lokální produkce tomu rozhodně nepřidala, navíc ubrala i na krvi. Sympatický pokus s projekcemi se ztrácí v matrixu konstrukcí z Merkuru. Solidní, leč schizofrenní hudba, zpočátku fajn retro, poté mix country, gospelu a pseudorocku kulminující Bon Jovim v kleci (Ďábel mě má rád). Výborný byl M.Zahálka v ČINOHERNÍ roli exRangera. SPOILER: Bonnie se rýmuje se zvonýýý:-)
(zadáno: 17.3.2017)
Čas růží - Hudební divadlo Karlín: 20 %
Když fanoušci pláčou:( Špatná komedie dell'arte nebo Klein Kessel Buntes? Zajímavé písňové aranže jsou pospojovány strašlivými oslími můstky (kupříkladu osudová Aneta z obrazu se převlékne za včelku pod krycím jménem servírka Majka), děj ztracený v časoprostoru se vleče a prvoplánové roztleskávačky tomu nepřidávají. Písně jsou dobře vybrané, LP už mám:-), ale příliš násilně prezentované, často útržkovitě, Mistr zní z amplionů na pouti, možná i na dámské toaletě. Potěšil J.Vojtek (Dívka z obrazu), děti Anetka, Honzík a Bohouš (skvěle zpívají), E.Burešová, R.Tomeš, L.Korbel. Bushido nepřijel:-)
(zadáno: 18.5.2016)
Dámy z Aniane - Divadlo Palace: 70 %
75% Příjemná záležitost s opravdovými dámami českého divadla, kterým zdařile sekundují pánové Meduna a Čapka. Představení plyne pěkně zvolna jako voda v řece Herault, přesto nenudí. Zdánlivě mělký text v sobě skrývá určitou hloubku. Věčné hašteření dvou sester, které postupně odhaluje jejich životní příběhy, je ve správný moment posunuto do nové roviny příchodem Lucie Pernetové. Její stylizace Mares do pařížského vrabčáčka mi zcela uchvátila. A zpívá krásně:-) Kvete růže, rozhodně se podívejte:-)
(zadáno: 14.7.2016)
Dechovka - Divadlo Vosto5: 90 %
Úchvatné, nečekané, působivé, s fantastickou autentickou atmosférou. Danke:-)
(zadáno: 21.10.2018)
Doktor Ox - Divadlo Hybernia: 50 %
Strašlivé to rozhodně nebylo, ovšem zázrak se nekonal. Velmi zajímavý námět se bohužel podařilo rozmělnit v takovou tu klasickou muzikálovou kaši pro masy. Škoda, mohl to být výtečný punkový muzikál. Tradičně moc dobrý Peter Pecha, pro mě překvapivě uvěřitelná Petra Vraspírová, choreografie docela příjemná, spartakiády bylo pomálu, tančící dívky a hoši byli skvělí. Celkově jde však o dílko rozvleklé a nevyrovnané, druhá polovina tu a tam vybídne ke spánku, politický humor by nevadil, ale je hloupý. Hudba a písně chvílemi áno, jindy zas nie, třeba "Chce se mi řvát" jest dobrým kouskem.
(zadáno: 11.11.2016)
Dotkni se vesmíru a pokračuj - Národní divadlo: 80 %
Mohlo být geniální, kdyby někdo nepodceňoval diváky a nevyškrtl zásadní část druhé poloviny a nenechal jednu z hlavních postav zmizet v paralelním vesmíru (součástí programu je kompletní hra). Pan autor se měl rozhodně bránit. Přesto se jedná asi o momentálně nejlepší kus na Nové scéně. Famózní jsou Saša Rašilov a Martina Preissová v botách od Blahnika, škoda malého prostoru pro Janu Janěkovou ml. z důvodu zmizení, nezapomenutelný je zasloužilý akademik Aloise Švehlíka, kterému je tři na čtvrtou:-) Velkorysá moderní scéna s výhledem do Stromovky, ve které se odehrává druhý plán, je úžasná.
(zadáno: 18.5.2016)
Eva tropí hlouposti - Divadlo Na Fidlovačce: 80 %
Roztomilé. Marie Doležalová tropí hlouposti po svém a zcela potvrzuje svůj mimořádný talent. Denny Ratajský se zřejmě teleportoval z r. 1939, Aneta Krejčíková je velmi šik, oproti filmové verzi její postava vynikne a teta Pa Ludmily Molínové je přímo pohádková:-) Zapojení dobových písniček je příjemné, leč ve srovnání s legendárním Havelkovým Saturninem zůstává Eva někde na půli cesty. Určitě mohlo být šlágrů více a také alespoň živý klavír by neuškodil. Nicméně představení zaručeně pohladí po duši nejen příznivce první republiky:-) Je třeba tropit více takových hloupostí:-)
(zadáno: 16.4.2018)
Freddie - Divadlo Radka Brzobohatého: 90 %
Je to prostě skvělé! Co mám himbajs psát:) Ale pokud chcete, přečtěte si blog:-)
(zadáno: 8.4.2016)
Hovory o štěstí mezi čtyřma očima - Studio DVA divadlo - Malá scéna: 60 %
Nu, není to žádný šejkspýr, že:-) Vlastně je to úplná blbůstka. Každopádně, kdo se chce pobavit, pobaví se a to také není v dnešní době málo. Filip Blažek je jednoznačně Mr.IKEA celého představení a umí bezva masírkovat:) Ani ostatní hoši nezůstávají pozadu, o děvčatech nemluvě (viděl jsem všechny alternace) a byť se jedná o sestavu zřejmě nejhubenějších hereček v Čechách, všem to moc sluší:-) Pozn. Zábavnější jest určitě shlédnout s pěknou slečnou či pánem na letním Vyšehradě než v Blaníku:-) A chcete-li na slečnu či pána (případně čivavu) zapomenout, stačí vyměnit potah!:-) 12.8.15 / 7.4.16
(zadáno: 12.5.2016)
Hvězdné manýry - Divadelní společnost Háta: 70 %
75% Skvělá svižná situační komedie sázející na hvězdu jménem Vaculík a Lukáš tento status naprosto potvrzuje. Martin Zounar v roli Pippeta právem sklízí potlesk na otevřené scéně, vtipný na hraně, ale vkusný. Víte, jak je těžký donutit plyšovýho psa spolknout pár aspirinů?:-) Mahu McFadden je boží. Radka Pavlovčinová je ve své první činoherní roli roztomilá, gratuluji:-) Překvapením byla pro mě paní Háta, v první půli vitězí tak nějak v tie-breaku, leč ve druhé, hnána vyprodaným fandícím divadlem, exceluje 6:1 a zakončuje čistou hrou:-) Na obsazení asi záleží, rozhodně pobaví. 2.prem.,11.5.16
(zadáno: 19.1.2017)
Interview - Dejvické divadlo: 70 %
Strhující výkony obou aktérů katapultovaly ne až tak dobrou hru do hvězdných výšin:-) Více netřeba dodávat, je třeba vidět. Očekávaný herecký koncert vysoko předčil veškerá moje očekávání. 100% pro Veroniku Kubařovou a Jaroslava Plesla:-)
(zadáno: 6.6.2017)
Krás(k)a na scéně - Městské divadlo Mladá Boleslav: 90 %
95% Překvapení sezóny. Smutná bulvární komedie nelítostně nastavuje zrcadlo životní krizi legendárního herce. Nebo herečky?:-) Daniel Bambas je neskutečně skvělý v jakékoliv poloze, finálové vraždění Desdemony Othellem v přímém přenosu je naprosto démonické a fascinující. Moderní pojetí Krás(c)e sluší, výtečně zvolená hudba spolu s vtipnou choreografií přispívají k neuvěřitelně podmanivé atmosféře. Kromě bezkonkurenčního D.Bambase jsou nepřehlédnutelní Alena Bazalová a Martin Hrubý jako milenka a její král:-), a v závěru doslova exploduje supernova H.M. Matoušková.
(zadáno: 11.9.2017)
Krysař - Divadlo Kalich: 90 %
95% Nemám slov. Přečtěte si blog:-)
(zadáno: 5.10.2016)
Kvidoule 3+KK - Cabaret Calembour: 90 %
Pohlazení po duši, takhle nějak si představuji inteligentní a opravdu vtipnou zábavu. Neuvěřitelně chytré a hravé texty Milana Šotka nutí diváka neustále být ve střehu a jeden se už ani nestíhá smát pod tím vodopádem, tohle dokáže jenom a pouze Cabaret Calembour, nejlepší kabaret na světě:-) Nasazení všech účinkujících je nesmírné a souhra dokonalá, navíc kromě text-appealů nelze přehlédnout neskutečný sex-appeal Lucie Polišenské.
Trochu mi však zklamalo, že po mě nebyl vržen bonbon. Ale mám konfetu!
(zadáno: 21.10.2018)
Legenda jménem Holmes - Hudební divadlo Karlín: 90 %
Legenda jménem O.G. Brzobohatý:-) Nejlepší plně autorský počin na nejen pražské scéně za hodně dlouhou dobu. Konečně smysluplná velkolepá výprava včetně kostýmů, velice povedená původní hudba i choreografie, nápaditá režie, výborné herecké výkony jednotlivců a zejména taneční a PĚVECKÉ company, tomu říkám muzikál světových parametrů. Novým idolem fanynek se zajisté stane Lukáš Janota, o kvalitách V.Dyka či A.Fialové není nutné hovořit a K.Daňhelová je více než příjemné překvapení. Nejen lokomotiva pokračující vlakem do Švajcu a duet "Jak jen to říct?" patří do Síně slávy. Moriarty je Zappa:-)
(zadáno: 13.4.2016)
Líbánky aneb Láska ať jde k čertu - Divadlo Palace: 70 %
68% Na Jiřím Langmajerovi záleží aneb Langoš a ženy, protřepat, nemíchat:-) Zábavné, leč nedotažené, nemožnost přenést metodu filmového střihu na jeviště hru poněkud rozbíjí (náhlá brzká přestávka v momentě, kdy se představení rozjede, zdlouhavá přestavba v 2. části) Nicméně pozitivní dojem z představení určitě převažuje, již zmiňovaný bravurní Jiří Langmajer často dostává nejen diváky, ale také svoje úžasně krásné a typově odlišné herecké kolegyně Jitku Čvančarovou a Ivanku Jirešovou. Jan Teplý ml. je v roli škrobeného suchara také fajn. 12.4.2016

Další stránky hodnocení: 1 2 3 > >>