Profil uživatele

Ostravacka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 14 % (9)
Jan Pařízek: 16 % (14)
Lukáš Dubský: 17 % (26)
Michal Novák: 18 % (14)
Iva Bryndová: 19 % (18)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 20.3.2022)
Po delší době nová inscenace v Ndm, která mě opravdu zaujala. Přesto by mohla být druhá půlka trochu kratší. Příběh zaujme příběhem, který je zasazen do ostravského regionu a vychází z historie. Působivé byly výkony všech herců, nejvíce bych však vyzdvihla R. Fintu. Je vidět, že je to role určená právě pro něj. Skvělá byla také P. Kocmanová a K. Janovičová.
(zadáno: 20.3.2022)
Moc pěkný muzikál, krásná scéna, hudební doprovod a samozřejmě skvělé výkony. Moc se mi líbil děj složený ze střípků příběhů jednotlivých postav, které se postupně propojí. S postavami prožijeme jak hezké chvíle, tak i ty smutné. Zazářili především A. Slanina a R. Novotný (oba byli ve svých rolích naprosto úžasní), M. Matějová a M. Sedláčková byly také skvělé. Výborný byl také taneční pár, A. Janíčková a J. Ludva. Představení určitě doporučuji navštívit :)
(zadáno: 27.2.2022)
Upřímně jsem neměla od Mrazíka vysoká očekávání a nakonec jsem byla velmi mile překvapena. Muzikál se v podstatě drží filmového zpracování, ale uslyšíme i pár nových písní.
Mrazík stojí na výkonech T. Kavecké a R. Haroka, kteří skvěle hrají i zpívají. Zaujala mě také role Vypravěčky v podání Z. Mervové. Myslím si, že představení zaujme jak děti, tak dospělé.
(zadáno: 27.2.2022)
Moc krásný muzikál se skvělým obsazením, hudbou i efekty. Písně mě také zaujaly a hezky příběh doplňovaly. K. Daňhelová i L. Vlček byli výborní. Všechny činy i emoce jim věříte. Dále bych vyzdvihla také humornou A. Antalovou, dále P. Šimberovou s M. Novotnou jako Adele, které byly ve svých rolích naprosto kouzelné, S.Milfajtovou a v menší roli I. Vaňkovou.
(zadáno: 15.2.2022)
Krásný muzikál se skvěle vybraným obsazením a překrásnou scénou a kostýmy. Myslím si, že je příběh nápaditý a zaujme jak děti, tak dospělé. Moc se mi líbily i písně.
Výkony všech herců byly perfektní. Nejvíce bych ale vyzdvihla A. Zelovou, která byla jako královna dokonalá. Dále byly skvělé také představitelky hlavních rolí E. Mertová a B. Slaninová, které předvádí neskutečné výkony. L. Matouš a A. Slanina byli také výborní (v některých chvílích už ale toho humoru bylo dle mého nazoru trochu moc). Dětské role jsou roztomilé :)
Muzikál bych doporučila, moc pěkný zážitek.
(zadáno: 13.2.2022)
Úžasný zážitek z veřejné generálky. Geniální muzikál se skvěle vybraným obsazením. Nejvíce vynikla neskutečná Ivana Vaňková, která zaujme svým herectvím (i beze slov jde z jejího vyrazu vše vyčíst) i zpěvem. Ostatní představitelé podávají rovněž výborné výkony, především M. Salvadori, ale i ostatní představitelé jsou ve svých rolích dokonalí! Muzikál je komorní s minimalistickou scénou a to mu ještě více dodává na dramatičnosti a stísněné atmosféře. Písně jsou také krásné. Toto dílo se zkrátka povedlo :).
(zadáno: 12.1.2022)
Billy Elliot je zkrátka nádherné dílo, takhle má vypadat muzikál! O. Kapusta jako Billy byl skvělý. Moc se mi líbila také L. Dolejšková jako paní Wilkinsonová. Ve srovnání, I. Chýlková mě v této roli tolik neoslovila. Dále byl skvělý také M. Davídek, L. Ondruš, L. Molínová a S. Hanzlíčková. Celá company podává skvělé výkony. Moc se mi líbila také scéna a kulisy. Moc hezké zpracování, Billyho jsem viděla dvakrát a určitě ne naposled.
(zadáno: 12.1.2022)
Muzikál s nádherným příběhem a hudbou S.Levaye. S. Hanzlíčková je jako Elisabeth naprosto úžasná. Stejně tak P. Režný v roli Smrti, zasloužená Thálie. Skvěle své role zahráli M. Holec, V. Zaoralová Dvořáková a P. Klimenda. Propadla dodávají jevišti hezké efekty. Moc se mi líbily také kostýmy. Tento muzikál se opravdu povedl, nádherný zážitek.
(zadáno: 11.1.2022)
Přestavení jsem sledovala online, možná proto mě tolik nezaujalo, příběh mě moc nenadchnul.Ch. A P. Režní a P. Klimenda byli ovšem skvělí.
(zadáno: 11.1.2022)
Neskutečně krásné a energické přestavení! Taky zajímavé kostýmy a scéna. a  Hudbu od Green Day jsem dříve neposlouchala a tento muzikál mě k nim přivedl za což jsem ráda. Skvělí byli všichni představitelé, ale zaujali mě především P. Klimenda, L. Ondruš, Ch. Režná, K. Chrenková a J. Hruškoci.
(zadáno: 11.1.2022)
Nádherný muzikál s dokonalou hudbou A. L. Webbera a také nádhernou scénou a napínavým příběhem. Obsazení se povedlo, S. Topinková Fořtová je jako Norma Desmond naprosto dokonalá jak pěvecky, tak herecky a kolik vystřídá kostýmů! Především její píseň Jednou za život patří k vrcholu představení. P. Režný ji jako vypravěč skvěle doplňuje a také podává skvělý výkon,především ke konci druhé části. Kouzelná je také Ch. Režná. Company rovněž skvělá. Škoda operního zpěvu J. Kubíka,do muzikálu se nehodí,herecky je ale dobrý.
(zadáno: 11.1.2022)
Rebecca je muzikál,který můžu vidět několikrát a vždy mě znovu uchvátí.Přestavení vládne především M. Horká jako paní Daversová,která podává naprosto precizní výkon ze kterého až mrazí.K. Hasprová mě v této roli nezaujala.Samozřejmě musím vyzdvihnout obě představitelky Já, M. Vlčkovou a V. Prášil Gidovou a představitele Maxima,T. Novotného a L. Vlčka, kteří jsou výborní.V menších rolích zaujmou také R. Harok/T.Savka,S. Jungová a T. Kavecká.Company je rovněž skvělá.Muzikál je tvořen napínavým příběhem,krásnou hudbou,písněmi,kulisami i kostýmy.Dle mého nejkrásnější muzikál,který lze u nás vidět.
(zadáno: 7.1.2022)
Představení stojí především na výkonech P. Panzerbergera a V. Poláka, kteří jsou výborní.
Také manželka a dcera v podání P. Kocmanové a S. Erlebachové jsou vtipné, ale místy to bylo už trochu moc. V menších rolích bych vyzdvihla také M. Dědocha, V. Rolečka, J. Sedláčka a L. Bělaškovou.
(zadáno: 7.1.2022)
Muzikál, který upoutá pozornost pěknými texty písní, choreografiemi a melodiemi s občasnými motivy známých kapel. Výborný výkon podává především M. Horká jako Frozina a L. Olma jako Harpagon (i když na můj vkus až příliš často křičel). Skvělá byla také P. Janečková, M. Schimmerová Procházková a P. Liška. Co se týče humorné stránky, některé vtipy jsou opravdu povedené, ale některé scény na mě nefungovaly a působily natahovaně. Myslím si, že by muzikálu pomohlo zkrácení. Jinak se určitě vyplatí Harpagona vidět, děj je moderně zpracovaný a navíc překvapí netradičním koncem.
(zadáno: 18.11.2021)
Špinarka mě naprosto dostala! M. Matulová podává úžasný herecký i pěvecký výkon. Vyzdvihla bych také J. Burýška (rovněž výborně zazpívané písně) a K. Krejčí, ale i J. Goetzovou a V. Johaníka ve vícerolích. Moc se mi líbilo propojení silného životního příběhu s písněmi Špinarové s doprovodem kapely. Špinarka přenáší na diváka pozitivní energii, ale i dojetí.

Za mě jedno z nejlepších představení, které jsem v Divadle Petra Bezruče viděla. Zážitek na dlouhou dobu.
(zadáno: 16.11.2021)
Vynikající výkon M. Hofmanna, který do role Cyrana dává vše. Obdivuji také náročnost textu. Líbilo se mi, že herci v některých scénách byli k divákům blíže. V dalších rolích mě oslovila E. Elsnerová a K. Slámová.
(zadáno: 18.10.2021)
(zadáno: 18.10.2021)
Maryšu jsem viděla ze záznamu na Mall.tv. Skvělé zpracování klasiky. Moc se mi líbila scéna a využití hrachu. Úžasná Pavla Gajdošíková jako Maryša. Ve svých rolích mě zaujali také D. Urba a N. Lichý.
(zadáno: 17.10.2021)
Činohra se silným životním příběhem. O osudu Z. Koubkové jsem dříve neslyšela a o to více mě představení zasáhlo.
Výkon Jakuba Burýška byl výborný. Další výborně zpracovaná činohra u Bezručů!
(zadáno: 17.10.2021)
Výkony skvělé, především V. Johaník a N. Lichý. Od představení jsem ale čekala, že se odehraje podle původního dramatu, proto mě tato úprava díla Zdravý ne/mocný poměrně zklamala.
(zadáno: 17.10.2021)
Čarodějku jsem viděla poprvé s úžasnou Elis Ochmanovou, ta byla neskutečná! Výborní byli také N. Ďuricová, T. Vaněk a F. Prokešová. Scéna a kulisy slabé.
(zadáno: 17.10.2021)
Na novou komedii v Míru jsem se těšila. V této inscenaci mi však příliš nesedl tento typ humoru. Připadal mi neustále se opakující. Dle mého názoru pokud by se inscenace držela ve stylu úvodu a závěru, tak bych neměla problém. Možná, že ale jen nejsem cílová skupina. Škoda, dřívější inscenace v divadle Mír mě vždy bavily.