Profil uživatele

Ostravacka

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Landa: 16 % (14)
Jan Pařízek: 17 % (14)
Lukáš Dubský: 18 % (30)
Michal Novák: 18 % (15)
Pavel Širmer: 18 % (11)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 17.10.2021)
Nádherný muzikál v čele s H. Fialovou, která podává dechberoucí výkon! Po herecké i pěvecké stránce je naprosto dokonalá. Její role Ády dovedete pobavit i rozplakat a vy jí vše věříte a fandíte po celou dobu. Rozhodně bych p. Fialové přála alespoň nominaci na Thálii. Vyzdvihla bych rovněž skvělého T. Savku, P.Janečkovou (která obě rozdílné role hraje skvěle) a M. Horkou a J. Haškovou, které ve svých rolích okouzlí.
Přesto,že toto dílo nemá nějaký výraznější muzikálový hit, zaujme pěknými hudebními motivy a texty, který krásný a dojemný příběh doplňují. Byla jsem dvakrát a půjdu zase :).
(zadáno: 17.10.2021)
Činohra se silným životním příběhem. O osudu Z. Koubkové jsem dříve neslyšela a o to více mě představení zasáhlo.
Výkon Jakuba Burýška byl výborný. Další výborně zpracovaná činohra u Bezručů!
(zadáno: 18.10.2021)
Maryšu jsem viděla ze záznamu na Mall.tv. Skvělé zpracování klasiky. Moc se mi líbila scéna a využití hrachu. Úžasná Pavla Gajdošíková jako Maryša. Ve svých rolích mě zaujali také D. Urba a N. Lichý.
(zadáno: 18.11.2021)
Špinarka mě naprosto dostala! M. Matulová podává úžasný herecký i pěvecký výkon. Vyzdvihla bych také J. Burýška (rovněž výborně zazpívané písně) a K. Krejčí, ale i J. Goetzovou a V. Johaníka ve vícerolích. Moc se mi líbilo propojení silného životního příběhu s písněmi Špinarové s doprovodem kapely. Špinarka přenáší na diváka pozitivní energii, ale i dojetí.

Za mě jedno z nejlepších představení, které jsem v Divadle Petra Bezruče viděla. Zážitek na dlouhou dobu.
(zadáno: 11.1.2022)
Rebecca je muzikál,který můžu vidět několikrát a vždy mě znovu uchvátí.Přestavení vládne především M. Horká jako paní Daversová,která podává naprosto precizní výkon ze kterého až mrazí.K. Hasprová mě v této roli nezaujala.Samozřejmě musím vyzdvihnout obě představitelky Já, M. Vlčkovou a V. Prášil Gidovou a představitele Maxima,T. Novotného a L. Vlčka, kteří jsou výborní.V menších rolích zaujmou také R. Harok/T.Savka,S. Jungová a T. Kavecká.Company je rovněž skvělá.Muzikál je tvořen napínavým příběhem,krásnou hudbou,písněmi,kulisami i kostýmy.Dle mého nejkrásnější muzikál,který lze u nás vidět.
(zadáno: 12.1.2022)
Muzikál s nádherným příběhem a hudbou S.Levaye. S. Hanzlíčková je jako Elisabeth naprosto úžasná. Stejně tak P. Režný v roli Smrti, zasloužená Thálie. Skvěle své role zahráli M. Holec, V. Zaoralová Dvořáková a P. Klimenda. Propadla dodávají jevišti hezké efekty. Moc se mi líbily také kostýmy. Tento muzikál se opravdu povedl, nádherný zážitek.
(zadáno: 12.1.2022)
Billy Elliot je zkrátka nádherné dílo, takhle má vypadat muzikál! O. Kapusta jako Billy byl skvělý. Moc se mi líbila také L. Dolejšková jako paní Wilkinsonová. Ve srovnání, I. Chýlková mě v této roli tolik neoslovila. Dále byl skvělý také M. Davídek, L. Ondruš, L. Molínová a S. Hanzlíčková. Celá company podává skvělé výkony. Moc se mi líbila také scéna a kulisy. Moc hezké zpracování, Billyho jsem viděla dvakrát a určitě ne naposled.
(zadáno: 13.2.2022)
Úžasný zážitek z veřejné generálky. Geniální muzikál se skvěle vybraným obsazením. Nejvíce vynikla neskutečná Ivana Vaňková, která zaujme svým herectvím (i beze slov jde z jejího vyrazu vše vyčíst) i zpěvem. Ostatní představitelé podávají rovněž výborné výkony, především M. Salvadori, ale i ostatní představitelé jsou ve svých rolích dokonalí! Muzikál je komorní s minimalistickou scénou a to mu ještě více dodává na dramatičnosti a stísněné atmosféře. Písně jsou také krásné. Toto dílo se zkrátka povedlo :).
(zadáno: 17.6.2022)
Moc krásný rodinný muzikál se silným příběhem. Věřím, že s v něm najde každý. Obsazení všech herců se povedlo, vynikla především Ema Karpeles, Lucie Dolejšková a Eva Staškovičová. Pěkná komorní scéna s orchestrem, povedené jsou také kostýmy a styl komiksu.
(zadáno: 17.6.2022)
Krásné představení s moc hezkými kostýmy, scénou a hlavně hudbou a ( sborovými) písněmi. Viděno několikrát v různých alternacích, nejvíce mě však zaujal L. Hudec Šubrt, M. Horká jako Grizabella, J. Slezák a J. Drahovzal.
(zadáno: 3.10.2022)
Perfektní muzikál. Na prvním místě bych zmínka krásnou hudbou a dokonalé písně. Zaujaly mě také kostýmy a vzhled scény. Líbily se mi výkony všech herců, nejvíce však ústřední dvojice K. Daňhelové a O. Studénky společně s E. Juráčkovou. Výborná byla také A. Antalová. K nejzajímavějším postavám patřily role v podání P. Štěpána a M. Němce, těm věříte vše. Myslím si, že muzikál má rozhodně čím oslovit. Autorům velký klobouk dolů. Doporučuji!
(zadáno: 8.1.2023)
Viděno na hudební scéně MdB

Pohádkový příběh byl moc krásně předeven na prkna divadla. Nádherná scéna s efekty a vše dokresluje krásná hudba Petra Ulrycha. Ráda bych vyzdvihla úžasný výkon Aleše Slaniny. Všichni herci však podávají výborné výkony, především skvělá Eliška Skálová, Lucie Bergerová a Jiří Mach. Působivé jsou také scény Černého krále v podání Petra Halberstadta. Moc pěkný zážitek.
(zadáno: 9.1.2023)
Moc krásné představení, které nabíjí pozitivní energií. Písně také doplnily spolu s klavírem další dva nástroje na jevišti. Přirozený výkon obou pánů, Tomáše Savky a Jakuba Žídka, kteří se hezky doplňovali. Myslím si, že tyto role jim neskutečně sedly. Byla to radost sledovat. Jsem vděčná za možnost vidět semaforský kousek na prkech Ndm.
(zadáno: 16.11.2021)
Vynikající výkon M. Hofmanna, který do role Cyrana dává vše. Obdivuji také náročnost textu. Líbilo se mi, že herci v některých scénách byli k divákům blíže. V dalších rolích mě oslovila E. Elsnerová a K. Slámová.
(zadáno: 11.1.2022)
Nádherný muzikál s dokonalou hudbou A. L. Webbera a také nádhernou scénou a napínavým příběhem. Obsazení se povedlo, S. Topinková Fořtová je jako Norma Desmond naprosto dokonalá jak pěvecky, tak herecky a kolik vystřídá kostýmů! Především její píseň Jednou za život patří k vrcholu představení. P. Režný ji jako vypravěč skvěle doplňuje a také podává skvělý výkon,především ke konci druhé části. Kouzelná je také Ch. Režná. Company rovněž skvělá. Škoda operního zpěvu J. Kubíka,do muzikálu se nehodí,herecky je ale dobrý.
(zadáno: 11.1.2022)
Neskutečně krásné a energické přestavení! Taky zajímavé kostýmy a scéna. a  Hudbu od Green Day jsem dříve neposlouchala a tento muzikál mě k nim přivedl za což jsem ráda. Skvělí byli všichni představitelé, ale zaujali mě především P. Klimenda, L. Ondruš, Ch. Režná, K. Chrenková a J. Hruškoci.
(zadáno: 15.2.2022)
Krásný muzikál se skvěle vybraným obsazením a překrásnou scénou a kostýmy. Myslím si, že je příběh nápaditý a zaujme jak děti, tak dospělé. Moc se mi líbily i písně.
Výkony všech herců byly perfektní. Nejvíce bych ale vyzdvihla A. Zelovou, která byla jako královna dokonalá. Dále byly skvělé také představitelky hlavních rolí E. Mertová a B. Slaninová, které předvádí neskutečné výkony. L. Matouš a A. Slanina byli také výborní (v některých chvílích už ale toho humoru bylo dle mého nazoru trochu moc). Dětské role jsou roztomilé :)
Muzikál bych doporučila, moc pěkný zážitek.
(zadáno: 27.2.2022)
Moc krásný muzikál se skvělým obsazením, hudbou i efekty. Písně mě také zaujaly a hezky příběh doplňovaly. Kristýna Daňhelová i L.Lukáš Vlček byli výborní. Všechny činy i emoce jim věříte. Dále bych vyzdvihla také skvělou a humornou Alenu Antalovou, dále Petru Šimberovou v menší, ale moc krásné roli a M. Novotnou jako Adele, které byly ve svých rolích naprosto kouzelné, S.Milfajtovou a v menší roli skvělou I. Vaňkovou.
(zadáno: 20.3.2022)
Komorní muzikál se silným příběhem vycházející ze skutečnosti, který stojí pouze na dvou hercích. Obě alternace se moc povedly. Herci podávají neskutečné výkony až z toho mrazí. Skvělý je také klavírní doprovod a nápadité využití projekce a hlasového doprovodu. Rozhodně doporučuji navštívit.
(zadáno: 30.3.2022)
Nádherné představení, které popisuje příběh dvou významných žen v kombinaci s písničkami v originálním jazyce. Úžasná především H. Fialová, která má za svůj výkon Thálii naprosto zaslouženě, herecky i pěvecky dechberoucí. Zavřete oči a slyšíte Edith Piaf. Výborná také E. Zbrožková, v menších rolích zaujali J. Čiernik a M. Školout.
(zadáno: 7.4.2022)
Je to pecka! :) Představení uteče ani nevíte jak a vy se jen bavíte. Skvělí byli naprosto všichni! Úžasný Petr Štěpán i Lukáš Vlček v hlavní roli, Aleš Slanina i Lukáš Janota, výborný Jonáš Florián a Ondřej Studénka. Jako Jezerní dámy jsem měla možnost vidět pěvecky skvělou Sáru Milfajtovou a Hanu Holišovou, která se mi v této roli líbila o něco více. V představení potěší pěkná scéna a především humor a vtipné narážky na brněnskou hudební scénu. Skvěle jsem se bavila a rozhodně vyrazím i potřetí :)
(zadáno: 17.6.2022)
Nádherná My fair lady v pojetí brněnského divadla a s přidáním hantecu, to se zkrátka povedlo! Úžasná D. Křížová, která podává neskutečný výkon a výborný K. Pekar. Krásná scéna (s brněnskými kulisami) a všichni herci skvělí. Myslím si, že jde o jedno z nejkrásnějších představení MdB.
(zadáno: 17.6.2022)
Povedená komedie, která nesrší lacinými vtipy :) Právě naopak je zde plno vtipů a oceňuji také rozdělení první a druhé poloviny představení, geniální. Výborní jsou všichni představitelé, ale vyzdvihla bych M. Němce a H. Dvořákovou.