Profil uživatele

Patrik2709

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 12 % (12)
Helena Grégrová: 13 % (17)
Lukáš Holubec: 14 % (13)
Anežka Hrebiková: 15 % (4)
Jiří Landa: 15 % (19)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2

(zadáno: 1.6.2017)
Jak je důležité býti (s) Filipem - Indigo Company: 80 %
Osvedcena klasika - hra, ktora potesi a neurazi ziadnu z generacii od juniorov po seniorov. Skvostny preklad uslachtileho textu v modernom sate a spracovani bez toho, aby to posobilo rusivo. Je predsa jednym z poslani divadla kultivovat a ukazat, ze v kazdej dobe sa da spravat slusne, elegantne a s noblesou, alebo? Kazdym 'inchom' absolutne dokonaly 'Filip' Radek Zima so svojim excelentnym javiskovym prejavom a famozna Stanislava Jachnicka ako upjata vychovavatelka slecna Prismova, ktoru by si prial urobit stastnou celkom iste kazdy muz. Skvela hudba a tancek na zaver -> odchod s usmevom :-)
(zadáno: 1.6.2017)
Noc tribádek - 3D Company: 80 %
Opat dalsi ohnostroj rezijnych napadov v kombinacii s vyvazenymi a vysoko kvalitnymi hereckymi vykonmi kazdeho ucinkujuceho prostrednictvom ich najlepsich, miestami az priam hranicnych vyrazovych prostriedkov. Mal som chvilkami dojem, ze ak by predstavenie trvalo o nieco dlhsie, tak by sa uz pravdepodobne deji uberal nad ramec zakona :-) Kto este nevidel, tak bezodkladne odporucam stihnut aspon dernieru. Kto ma rozpor s cigaretovym dymom mozno nebude najstastnejsi, no za tak silny divadelny zazitok to rozhodne stoji. Kolkokrat ma divak moznost sediet priamo na javisku? V tejto produkcii ano!
(zadáno: 16.6.2016)
Noc bláznů - Městská divadla pražská: 80 %
Zivy priklad toho, co dokaze citliva rezia. Situovat dej do blazinca, poslat tam mladeho rezisera, aby s vybranymi pacientami nastudoval pre rozptylenie zo stereotypu divadelnu hru a nechat ich rozhodnut, ze to bude prave opera, ked ani jeden z nich nevie spievat.. tak to je cele naozaj velmi 'tenky lad'. Kladnou indiciou pre mna bolo, ze Diana Soltysova si svoje role a hry dosledne vybera (a v kazdej exceluje). 15 minut pred zaverom mi samovolne zacali od dojatia tiect slzy a to sa mi naozaj stava len v ramci mimoriadnych divadlenych zazitkov. Malo to dusu a najma to bolo na tom to nadherne.
(zadáno: 2.6.2017)
Jonáš a tingl tangl - Divadelní spolek Kašpar: 70 %
Nebyva myslim celkom obvykle: a) vidiet Divadlo v Celetne plne na prasknutie vratane pristavkov, b) v hladisku zaznamenat divakov vo veku od 17 do 77 rokov veku a c) na zaver vsetkych divakov pocut nadsene tlieskat a opakovane si ziadat pridavky. Toto som zazil na predstaveni Jonas a tingl tangl. Asi najpriznacnejsie mi pride byt slovo 'roztomile'. Tradicny jemny humor 'na druhu'. Odzbrojujuci Petr Lnenicka, genialny Zdenek Docekal, ktory hral takmer vsetky skladby bez not (!) Dievcata mohli stylom viac smerovat k Sestram Havelkovym, posobili trochu civilne. Velkorysy divak odpusti :-) Vdaka!
(zadáno: 25.9.2017)
Törless - Divadlo Disk: 70 %
Tema sikany a s nou suvisiacej zloby je zial chronicky aktualna a moze byt len prinosom ked sa sklonuje aj na divadelnych doskach. Text hoden zamyslenia, pozoruhodna rezia, niekolko priam az mrazivych okamihov, snad uz obvykla energia a 'drive' ucinkujucich studentov v kombinacii s ich exaktnou disciplinou na javisku tvoria dielo, ktore rozhodne stoji za vzhliadnutie. Napriek pomerne vyvazenym hereckym vykonom ma velmi slubnu karieru podla mna pred sebou Krystof Bartos. Jeho interpretacia na prvy pohlad nenapadneho, avsak mimoriadne cynického az kruteho Beineberga bola viac nez presvedciva.
(zadáno: 26.9.2018)
Cizinec hledá byt - Divadlo Disk: 70 %
Tato hra by myslim bola vseobecne dost 'velke susto' pre akykolvek divadelny subor. Vo mne doznievala este na 2. a dokonca aj 3. den. Velmi ocenujem najma napaditu scenu a niekolko skvelych rezijnych napadov (napr. super scenka so zlozkami na agendu). Tiez pohybovu spolupracu pri hudobnych cislach, ktore mali vskutku osviezujuci ucinok. Osobne potrebujem vyzdvihnut energiu, vyzarovanie a exaktnost Sary Affasovej u ktorej sa podla mna talent a sebavedomie pohybuje vo vzacnej rovnovahe. Zaujala ma aj Barbora Polachova uchopenim postavy pani Frankovej. Dakujem DISK-u za dalsi zazitok 'na druhu'.
(zadáno: 1.6.2017)
Nebe? - Divadlo MALÉhRY: 70 %
Rozhodne stoji za to vidiet! Vtipne prevelice :-) Absolutne fascinujuca Barbora Seidlova so svojimi ladnymi, presvedcivo zenskymi a elegantnymi pozami. Jej vynikajuco zahrana scena 'foto-shootingu', rozdavania autogramov ci naciahnutia sa pre flasu s vinom v obdivuhodnej polohe takmer fyzicky nemoznej s prihliadnutim na jej divadelny kostym. Vdaka za hostovanie v Bratislave, minimalne mne ste dopriali skvostny zazitok :-)
(zadáno: 16.6.2016)
Mezi nebem a ženou - Divadelní spolek Frída: 70 %
Velmi prijemne predstavenie o parovom spoluziti a samozrejme o laske v imaginarnom priereze 12 mesiacov = 12 kratkych, zdanlivo nesuvisiacich pribehov. Mnozstvo prevlekov, humornych, no aj vaznych scenok a situacii s dokonalou Dianou Morovou. Pre informaciu: Toto predstavenie trva 90 minut a je bez prestavky (nie je lahke sa k tejto informacii dopracovat, tak snad minimalne narocnejsi divak oceni poznat dlzku trvania vopred).
(zadáno: 7.11.2013)
Lucie, větší než malé množství lásky - Hudební divadlo Karlín: 30 %
K hodnoteniu trochu podrobnejsie info v blogu - ak ma niekto vobec zaujem si ho k tomuto umeleckemu dielu precitat :-)
(zadáno: 1.6.2017)
Paní Bovaryová - Divadlo pod Palmovkou: 20 %
Tak toto je vskutku zalostny 'pocin'. Tvar zakryt do dlani a pocitovat sustrast s hercami, ktori si to potrebovali na javisku odzit napriek ich pravdepodbnemu potencialu, ktory bol uspesne skryty pod rezijnou taktovkou. Na scenu bol pravdepodobne minimalny az nulovy rozpocet, kostymy posobili lacno a u niektorych priam gycovo. Zaujimalo by ma kto je divacka cielova skupina pre 'grgajucu' Pani Bovaryovu a niekolkonasobne sulozenie na javisku?!? Pre mladych divakov trochu (dost) needukativne a pre damy akurat tak na to, aby si z kabelky vytiahli vejar - ak nejaky maju. Nenicte klasiku, prosim!

Další stránky hodnocení: < 1 2