Profil uživatele

Patrik2709

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 12 % (12)
Helena Grégrová: 13 % (17)
Lukáš Holubec: 14 % (13)
Anežka Hrebiková: 15 % (4)
Jiří Landa: 15 % (19)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 24.1.2019)
Utíkejte, slečno Nituš - Studio Ypsilon: 90 %
Utikejte -> a to cim skor do Studia Ypsilon. Pokojne so sebou vezmite vsetkych svojich pribuznych, priatelov, kamaratov ci znamych a nechajte sa vniest do rozmarneho sveta prenadhernych melodii tohto 'vaudevillovskeho' operetneho skvostu. Pohladi vasu dusu, kutiky ust vam dvihne do usmevu, zdanlivo kontroverzne kontrasty snad vobec nikoho neurazia a miestami sa celkom iste naozaj schuti zasmejete. Nadherne oblecene, noblesne zatancovane, kompaktnost celeho suboru akcentuje profesionalitu, mozno by to este k dokonalosti chcelo aspon trochu funkcnu scenu, to vsak velkoryso prehliadnete. Bravo:-)
(zadáno: 20.7.2018)
Café Bizzare - BodyVoiceBand: 90 %
Napadite, energicke, vtipne, kultivovane a zaroven mozno miestami malinko (avsak len velmi jemne) kabaretne vulgarne, no najma prenadherne odohrane, zahrane a odspievane => jednoducho vynikajuce predstavenie. Jedno z tych, kedy si na zaver neprajeme aby uz skoncilo, mame surnu potrebu si ho zopakovat a jednoznacne vieme komu ho celkom iste budeme odporucat vzhliadnut. Cely ansambel bez vynimky posobi ako jednoliaty a perfektne zosuladeny celok. Burlive a nefalsovane finalne ovacie hovorili za vsetko. Plus 'Les Comediens' ako jahoda na slahacke ci ceresna na torte. Prosim udrzat v repertoari:-)
(zadáno: 13.11.2013)
Kytice - Divadlo Semafor: 90 %
Na toto predstavenie je len velmi tazko najst vhodne slova a privlastky. To jednoducho treba vidiet, pocut a zazit. Nedokazem si predstavit divaka, ktory by mohol na zaver odchadzat bez sirokeho usmevu. 10% dolu len a len za to, ze druha cast je nepomerne dlhsia ako ta prva a moze tym nemilo prekvapit nadsenych konzumentov napojov pocas prestavky :-) Inak absolutne dokonale a myslim, ze to naozaj vacsina divakov potrebuje vidiet - od tych najmladsich cez vsetky generacie. Dakujem za jedinecny zazitok !!
(zadáno: 14.11.2013)
Deadline - Studio Ypsilon: 90 %
Kto uz niekedy zazil korporaciu a jej vnutorne vazby (ci uz na zaklade osobnej skusenosti, "spoza mantinelu", alebo sprostredkovane) pochopi okamzite a kto nie, tak "welcome in the new world". Je zrejme, ze situacie su potahovane v niektorych pripadoch az na periferiu unosnosti, ale na druhej strane - neprisli ste na "soap" predstavenie, ale na dielo vytvorene pod taktovkou genialneho Brana Holicka, ze?! Tak si to prilezitostne vychutnajte a celkom iste venujte svoju pozornost rovnomerne vsetkym ucinkujucim: su to vsetko "Acka" a obsadenie je dokonale vyvazene. Enjoy :-)(Podrobnejsie v blogu)
(zadáno: 3.12.2018)
Dlouhá vánoční cesta domů - Komorní činohra: 90 %
Jedna z dalsich famoznych divadelnych lahodok Komorni cinohry, ktoru si mozete vychutnat len raz rocne - v obdobi pred Vianocami. Tato vztahova prestrelka naznacuje prototyp jednej 'konfekcnej' rodiny a budete len radi, ze to nie je prave ta vasa. Respektive mozno parcialne tak trochu je, akurat je pre tento zazitok predsa len lepsie takyto pribeh sledovat 'spoza mantinelu' - z hladiska. Jemne humorne, avsak najma silne emocionalne, dojemne, kruto realne a miestami az dych beruce. Vidiet bravurne herectvo hereckych 'acok' takto natesno je mimoriadna udalost a rozhodne si ju nenechajte ujst.
(zadáno: 21.1.2016)
Swing se vrací neboli o štěstí - Studio Ypsilon: 90 %
V Ypsilonke to zije!! Presne to, co som ocakaval sa mi dostalo + este omnoho viac: vodopad nadhernej hudby, tancekov, emocii, edukativnych exkurzov a uz tradicnych bonmotov k teme v uzsich ci sirsich suvislostiach. Z atraktivnej palety damskeho osadenstva si kazdy muz z hladiska bezpochyby najde svoj typ :-) Páni z mojho pohladu tahali za mierne kratsi koniec len v dosledku zial neadekvatnych zvrskov. No a specialny host ako uzasna pridana hodnota... Pre mna bolo stastim mat prilezitost vzhliadnut tento skvostny titul 2x v ramci jedneho tyzdna. Aj preto ste tak nadherni :-) Dakujem za zazitok!
(zadáno: 2.12.2018)
Žranice - Divadlo Disk: 90 %
Ked tvorivy tim dokaze TAKTO povolit uzdu fantazii, vyuzit dany priestor, jeho technicke moznosti, zo zjavnych talentov dostat takmer maximum toho co v nich je, pekne to obliect, rozpohybovat, oprasit takmer zabudnute a invencne aplikovat nove napady, tak vie dielo fungovat ako roller coaster: od podlahy k nebesam a na vsetky svetove strany. Toto je svojou kvalitou hodne West End produkcie. Zasluzite si tie najrenomovanejsie sceny a ja sa uz teraz tesim na vase dalsie 'stucky'. Som stastny, ze som mal moznost vidiet s odstupom casu 2x vratane derniery s 'pridanou hodnotou'. Moje velke DAKUJEM!
(zadáno: 1.12.2018)
Anna Karenina - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 90 %
Ohnostroj. Po vsetkych strankach. Napad za napadom, premyslene do detailov. Casti verbalne vynechane boli naznacene. Som stastny, ze som za tymto titulom vycestoval a mal prilezitost prehodnotit svoj povodny konzervativny nazor ohladom moderneho spracovania klasiky. Ak takto, aby to pocas celeho predstavenia udrzalo pozornost (aj) `generacie Z`a sucasne bol interpetovany ten uslachtily text, tak rozhodne ano. Niekolko silne dojemnych momentov, velmi kompaktny a akuratne obsadeny cely herecky subor. Hviezda Krystofa Bartosa uz myslim celkom jasne svieti na divadelnom nebi a rozhodne zasluzene.
(zadáno: 29.11.2018)
Sedmé nebe - Divadlo pod Palmovkou: 90 %
Tak a je to vonku. Trefa priamo do cierneho. Nastavene zrkadlo ludskej spolocnosti v stereotypoch, ktore su obdobne uz cele starocia. Excelentne napisana hra - miestami mimoriadne vtipna a vzapati `knedlik v krku` - pojednava netradicnym sposobom snad o vsetkych farbach zivota vratane farieb duhy. Skvely Milan Mikulcik (pre mna buduci Jack Nicholson) a obdivuhodna sirokospektralna Kamila Trnkova. Kazda rodina ma svojho `kostlivca v skrini` asi len okrem tych, ktori cez pauzu teatralne odisli:-) Comment: "Tato hra nie je pre vsetkych." podla mna neplati. Naopak - mali by ju vidiet vsetci. Vdaka
(zadáno: 22.8.2013)
Když se zhasne - Moravské divadlo Olomouc: 90 %
Nestava sa mi prilis casto ze by som ledva cakal na to, kym predstavenie skonci, aby som mohol co mozno najskor vstat, tlieskat rukami takmer nad hlavou a kricat BRAVO. Toto predstavenie mi tento zazitok doprialo. Individualne herecke vykony boli vyvazene a presvedcive. Ocenujem, ze herci "neprehravali" ako sa zial pri niektorych komediach zbytocne stava. Pripomeniem jediny nedostatok: toto skvostne predstavenie by si zasluzilo prestavku, aby si divaci pocas nej mohli vymenit nadsenie a dojmy uz z prvej casti a po drinku plnymi priehrstiami vychutnat cast druhu. Blahozelam k vydarenemu dielu!
(zadáno: 29.11.2013)
Strýček Váňa - Národní divadlo: 90 %
Rozhodne jedno z najuzasnejsich predstaveni ake som kedy videl. Ten skvely text v kombinacii s tak mimoriadnymi hereckymi vykonmi, uprimne sa sklanam. Lucie Zackova fantasticky presvedciva, zahrat nudu tak dokonale.. no a v celom divadle snad neexistoval divak, ktory by nezboznoval Martina Pechlata. Vzhliadnute v ramci hostovania v SND v Bratislave, zasluzene standing ovations radovo niekolko minut. Dakujem za tento skvostny a nezabudnutelny zazitok, taketo emocie su vzacne a mozem ich kazdemu uprimne odporucat.
(zadáno: 28.10.2013)
Před západem slunce - Činoherní klub: 90 %
Tak toto je predstavenie pocas ktoreho sa vam mozu dostavit emocie pri ktorych ste sa uz davno nepristihli. Dokonaly herecky vykon majstra Narozneho ma presvedcil tak, ze po odchode z predstavenia som este niekolko minut fungoval na kyslikovy dlh. Odporucam uplne vsetkym bez ohladu na vek, pohlavie, nabozenske vyznanie ci politicke smerovanie. Takyto nesmierne ludsky a citlivy pribeh moze jedneho dna konfrontovat v nejakej suvislosti mozno kazdy z nas. Stal som, tlieskal takmer nad hlavou a krical ?BRAVO? ! Ostatne v blogu pre nedostatok priestoru.
(zadáno: 11.12.2018)
Varieté Freda A. aneb Chytání větru - Studio Ypsilon: 90 %
Variete Freda A. je pre mna jednym z 'Top 3' v ramci aktualne uvadzanych inscenacii Studia Ypsilon. Moje oblubene tradicne 'ypsilonkovske lyricno' v kombinacii s famoznymi a miestami az strhujucimi choreografiami, ktore v tak komornom priestore az beru dych a dvihaju cely subor o niekolko levelov vyssie - samozrejme na prenadhernu hudbu. A aby toho nebolo malo, tak 'jahodou na slahacke' je sarmantna, elegantna a noblesna Danka Batulkova ako 'special guest'. Da sa ist este vyssie? Da sa ist este dalej? Z javiska priam iskri radost a tu by sme myslim mali sebe a svojim blizkym rozhodne dopriat*
(zadáno: 6.9.2017)
Pozvání - Pomezí: 90 %
Absolutne povznasajuce! Jemne mysteriozne, miestami strhujuce a ako celok jedno famozne a nezabudnutelne predstavenie. Bezpochyby umocnene aj malebnym prostredim Jicina s jeho nekonecnymi alejami, velmi prijemnymi ludmi a fascinujucou Valdstejnskou lodziou s prenadhernym parkom. Zacinali sme este za svetla a koncili v tme s rafinovanym nasvietenim. Je nesmierne vzrusujuce ked prebieha niekolko dejovych linii sucasne na odlisnych miestach. Lumira Prichystalova by mala zacat balit prinajmensom do Hollywoodu. Excelentny multitalent. Mimoriadne zaujal aj Krystof Bartos akoby z inej doby. Dakujem.
(zadáno: 1.6.2017)
Třetí prst na levé ruce - Divadlo Na Fidlovačce: 80 %
Nastastie opat dalsia z tych krasnych divadelnych hier, ktore maju 'dusu'. Herecky tandem dvoch mimoriadne talentovanych hereciek v predstaveni, v ktorom maju moznost svoje siroke talentove spektrum s absolutnou lahkostou odprezentovat. Mierne rusivo na mna posobila scena, ktora bola uplne zbytocne preplieskana 'harampadim', osobne by mi celkom postacil minimalizmus s ponechanim uz bez toho velmi vyraznych T&T (textu a talentu). Osviezujuce tanceky by som naopak pridal - dievcatam to tancovalo skvele. Dakujem za dalsi prierezovo sirsi emocionalny zazitok :-)
(zadáno: 28.2.2017)
Zítra si povíme - Divadlo Disk: 80 %
Uzasne od neobvykleho zaciatku az po symbolicke posolstvo na zaver. Ako celok napadite, dynamicke, posobive, miestami mrazive az paralyzujuce a miestami primerane vtipne. Skvela energia - co je pre Disk obvykle. Pozoruhodny napad co sa tyka sceny. Jednoznacny highlight pre mna bola mlada dama Lumira Prichystalova (mne) napadne pripominajuca Lady Mary z Downton Abbey. Dokonale drzanie tela, suverenny prejav, obdivuhodne pohyby v tak nepravdepodobnom obleceni..a viac nez presvedcivy talent. Uz teraz sa tesim na jej raketovu karieru na ktorychkolvek divadelnych doskach. Dakujem za zazitok :-)
(zadáno: 27.5.2017)
Pohřeb až zítra - Švandovo divadlo: 80 %
Mosty ano! Svizna, dynamicka a akutalna hra, ktora je svojim obsahom, temou aj spracovanim velmi porovnatelna niekolkym, ktore som videl nedavno v Londyne. Takto to vie v divadle vyzerat, ked sa k vyborne napisanemu textu pripoja vo vysokej kvalite vsetky ostatne nevyhnutne sucasti vratane sceny, rezie ci uzasnych hereckych vykonov. Vtipne okamihy prestriedane momentmi dojatia ci smutku - zabava aj zamyslenie, dakujem za zazitok! Toto predstavenie si rozhodne zasluzi(lo) srdecne objatie :-) P.S.1 Je trochu vulgarne, takze pruderne typy si radsej vyberu iny titul. P.S.2 Bratranec It bol super!
(zadáno: 1.6.2017)
Hamleti - Divadlo Na zábradlí: 80 %
Toto predstavenie si velmi rad zopakujem vzdy ked budem v Prahe a bude prave na programe DNZ. Honza Hajek a Jana Plodkova excelentne ako obvykle - jednoducho 'na Hrad'! :-) Neviem ci si nejaky muz vyzuva ponozky elegantnejsie a vzorovejsie ako Ivan Luptak. Dakujem za skvely zazitok a: "Verim, verim, VERIM!"
(zadáno: 25.3.2013)
Naše rodina - Divadlo Minor: 80 %
Putavy mix rodinnych scenok a situacii, ktory zjavne dokazal velmi vyvazene zaujat a pobavit detskeho ako aj dospeleho divaka. Odchadzal som nadseny ohromnym posolstvom modelu rodiny, ktory bol sprostredkovany vychovnym a sucasne realnym obrazom podfarbenym autentickymi situaciami z kazdodenneho zivota a to vsetko doplnene skvelou hudbou, prirodzenymi vykonmi vsestranne talentovanych hercov v rezii, ktora je snad uz sama zarukou kvality. Zabavit sa, zasmiat a trochu sa zamysliet - mozem len odporucat.
(zadáno: 28.10.2013)
Řekni něco - Boca Loca Lab: 80 %
Toto predstavenie vas prijme k tomu, ze si po jeho vzhliadnuti rozmyslite co poviete. Nestandardna forma, pozoruhodne herecke vykony, jednoducha a sucasne napadita scena, len zopar rekvizit - no co vsetko sa s nimi da predviest! Zaujimave kostymy jednotlivych ucinkujucich, na prvy pohlad civilne, ale ked sa pozriete trochu lepsie, tak tiez zacnete premyslat. Toto predstavenie je z mojho pohladu porovnatelne narocne pre hercov ako aj pre divakov - v tom pozitivnom zmysle slova. Kludne aj pre cudzincov, ktori nerozumeju cesky - rec, ktora je tu pouzita, je naozaj univerzalna. Jedinecny zazitok.
(zadáno: 1.6.2017)
Noc tribádek - 3D Company: 80 %
Opat dalsi ohnostroj rezijnych napadov v kombinacii s vyvazenymi a vysoko kvalitnymi hereckymi vykonmi kazdeho ucinkujuceho prostrednictvom ich najlepsich, miestami az priam hranicnych vyrazovych prostriedkov. Mal som chvilkami dojem, ze ak by predstavenie trvalo o nieco dlhsie, tak by sa uz pravdepodobne deji uberal nad ramec zakona :-) Kto este nevidel, tak bezodkladne odporucam stihnut aspon dernieru. Kto ma rozpor s cigaretovym dymom mozno nebude najstastnejsi, no za tak silny divadelny zazitok to rozhodne stoji. Kolkokrat ma divak moznost sediet priamo na javisku? V tejto produkcii ano!
(zadáno: 16.6.2016)
Noc bláznů - Městská divadla pražská: 80 %
Zivy priklad toho, co dokaze citliva rezia. Situovat dej do blazinca, poslat tam mladeho rezisera, aby s vybranymi pacientami nastudoval pre rozptylenie zo stereotypu divadelnu hru a nechat ich rozhodnut, ze to bude prave opera, ked ani jeden z nich nevie spievat.. tak to je cele naozaj velmi 'tenky lad'. Kladnou indiciou pre mna bolo, ze Diana Soltysova si svoje role a hry dosledne vybera (a v kazdej exceluje). 15 minut pred zaverom mi samovolne zacali od dojatia tiect slzy a to sa mi naozaj stava len v ramci mimoriadnych divadlenych zazitkov. Malo to dusu a najma to bolo na tom to nadherne.
(zadáno: 4.5.2018)
Kolo kolo mlýnský - Komorní činohra: 80 %
Ako ked sa na zamrznutom jazere rozfuka sneh, zasvieti slnko a zrazu je tak jasne, co je v zivote najdolezitejsie. Dalsi skvely kus, ktory opat dokazuje velmi pozorny vyber do repertoaru Komorni cinohry. Dve postavy, s ktorymi sa mozno radsej nechceme uplne stotoznit a sucasne ich dokazeme v mnohych situaciach tak dobre pochopit. Zdanlivo tak vzdialeni a pritom tak blizki - nam, aj jeden druhemu. Obdivuhodne vykony oboch ucinkujucich, ktori pocas celej hry nezidu z javiska.
(zadáno: 28.6.2016)
Vzkříšení - Dejvické divadlo: 80 %
Tato skvela hra, ktoru som z repertoaru videl ako 10. v poradi nastastie zotrela moj dojem, ze DD je predsa len malinko precenovane. Na posobivej scene velmi pozoruhodny text, mierne stereotypne naznacene vztahove zapletky a inteligentny humor v interpretacii naozaj velmi dobre obsadenych hercov je bezpochyby mimoriadny zazitok. Bolo velmi osviezujuce vidiet Hynka Cermaka v tak trochu neobvyklej polohe, ktorej sa zhostil dokonale ako vzdy. Konfekcnym parom odhodlanym zit aj nadalej v kompromisnom vztahu by som zrejme odporucal vybrat si iny titul - mohli by sa dozvediet viac nez potrebuju :-)
(zadáno: 26.10.2016)
Busted Jesus Comix - Komorní činohra: 80 %
Obsahom aj spracovanim ide o komorne viacvrstevne predstavenie svetoveho formatu. Napadite riesenie hladiska ako aj javiskoveho priestoru. Sarmantna a sucasne suverenna, plus velmi vystizne 'korporativne' naladena Ivana Machalova (manazerka Cora) versus presvedcivy a konciliantny Jiri Bohm (Marco). Prudernejsie ci pochmurnejsie typy sa mozno 'zaseknu' pri uvedomeni si drsnosti reality, no ak sa odosobnia, pokojne sa mozu nechat uniest mnozstvom vtipnych sekvencii bez toho, aby sa citili previnilo. Myslim, ze to je rozhodne ten lepsi variant stanoviska pri konfrontacii akejkolvek absurdity.

Další stránky hodnocení: 1 2 >