Profil uživatele

Patrik2709

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jan Pařízek: 12 % (12)
Helena Grégrová: 13 % (17)
Lukáš Holubec: 14 % (13)
Jiří Landa: 15 % (19)
Pavla Haflantová: 15 % (4)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 1.12.2018)
Anna Karenina - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 90 %
Ohnostroj. Po vsetkych strankach. Napad za napadom, premyslene do detailov. Casti verbalne vynechane boli naznacene. Som stastny, ze som za tymto titulom vycestoval a mal prilezitost prehodnotit svoj povodny konzervativny nazor ohladom moderneho spracovania klasiky. Ak takto, aby to pocas celeho predstavenia udrzalo pozornost (aj) `generacie Z`a sucasne bol interpetovany ten uslachtily text, tak rozhodne ano. Niekolko silne dojemnych momentov, velmi kompaktny a akuratne obsadeny cely herecky subor. Hviezda Krystofa Bartosa uz myslim celkom jasne svieti na divadelnom nebi a rozhodne zasluzene.
(zadáno: 26.10.2016)
Busted Jesus Comix - Komorní činohra: 80 %
Obsahom aj spracovanim ide o komorne viacvrstevne predstavenie svetoveho formatu. Napadite riesenie hladiska ako aj javiskoveho priestoru. Sarmantna a sucasne suverenna, plus velmi vystizne 'korporativne' naladena Ivana Machalova (manazerka Cora) versus presvedcivy a konciliantny Jiri Bohm (Marco). Prudernejsie ci pochmurnejsie typy sa mozno 'zaseknu' pri uvedomeni si drsnosti reality, no ak sa odosobnia, pokojne sa mozu nechat uniest mnozstvom vtipnych sekvencii bez toho, aby sa citili previnilo. Myslim, ze to je rozhodne ten lepsi variant stanoviska pri konfrontacii akejkolvek absurdity.
(zadáno: 20.7.2018)
Café Bizzare - BodyVoiceBand: 90 %
Napadite, energicke, vtipne, kultivovane a zaroven mozno miestami malinko (avsak len velmi jemne) kabaretne vulgarne, no najma prenadherne odohrane, zahrane a odspievane => jednoducho vynikajuce predstavenie. Jedno z tych, kedy si na zaver neprajeme aby uz skoncilo, mame surnu potrebu si ho zopakovat a jednoznacne vieme komu ho celkom iste budeme odporucat vzhliadnut. Cely ansambel bez vynimky posobi ako jednoliaty a perfektne zosuladeny celok. Burlive a nefalsovane finalne ovacie hovorili za vsetko. Plus 'Les Comediens' ako jahoda na slahacke ci ceresna na torte. Prosim udrzat v repertoari:-)
(zadáno: 21.10.2016)
Čechov vs. Tolstoj aneb Manželská zkouška - 3D Company: 80 %
Ohnostroj rezijnych napadov od 'makro' (mimoriadne atraktivne a nestandardne lokalizovane hladisko, ci samotne riesenie a pozoruhodne vyuzitie sceny) az po 'mikro' (kostymy, propriety). Bohate vyrazove a emocionalne prostriedky (situacie vazne, avsak miestami nesmierne humorne), uzasny vyber hudby a vyvazene individualne herecke vykony. Je obdivuhodne, co vsetko sa dokaze zmestit do 70 minut, ked sa ku kazdemu okamihu pristupuje tak dosledne a pritom s nenutenou lahkostou. S takouto vybavou sa vskutku (ne)uveritelne 'iskrive' leto v Jasnej Polane moze zacat. Nenechajte si tento zazitok ujst.
(zadáno: 26.9.2018)
Cizinec hledá byt - Divadlo Disk: 70 %
Tato hra by myslim bola vseobecne dost 'velke susto' pre akykolvek divadelny subor. Vo mne doznievala este na 2. a dokonca aj 3. den. Velmi ocenujem najma napaditu scenu a niekolko skvelych rezijnych napadov (napr. super scenka so zlozkami na agendu). Tiez pohybovu spolupracu pri hudobnych cislach, ktore mali vskutku osviezujuci ucinok. Osobne potrebujem vyzdvihnut energiu, vyzarovanie a exaktnost Sary Affasovej u ktorej sa podla mna talent a sebavedomie pohybuje vo vzacnej rovnovahe. Zaujala ma aj Barbora Polachova uchopenim postavy pani Frankovej. Dakujem DISK-u za dalsi zazitok 'na druhu'.
(zadáno: 14.11.2013)
Deadline - Studio Ypsilon: 90 %
Kto uz niekedy zazil korporaciu a jej vnutorne vazby (ci uz na zaklade osobnej skusenosti, "spoza mantinelu", alebo sprostredkovane) pochopi okamzite a kto nie, tak "welcome in the new world". Je zrejme, ze situacie su potahovane v niektorych pripadoch az na periferiu unosnosti, ale na druhej strane - neprisli ste na "soap" predstavenie, ale na dielo vytvorene pod taktovkou genialneho Brana Holicka, ze?! Tak si to prilezitostne vychutnajte a celkom iste venujte svoju pozornost rovnomerne vsetkym ucinkujucim: su to vsetko "Acka" a obsadenie je dokonale vyvazene. Enjoy :-)(Podrobnejsie v blogu)
(zadáno: 3.12.2018)
Dlouhá vánoční cesta domů - Komorní činohra: 90 %
Jedna z dalsich famoznych divadelnych lahodok Komorni cinohry, ktoru si mozete vychutnat len raz rocne - v obdobi pred Vianocami. Tato vztahova prestrelka naznacuje prototyp jednej 'konfekcnej' rodiny a budete len radi, ze to nie je prave ta vasa. Respektive mozno parcialne tak trochu je, akurat je pre tento zazitok predsa len lepsie takyto pribeh sledovat 'spoza mantinelu' - z hladiska. Jemne humorne, avsak najma silne emocionalne, dojemne, kruto realne a miestami az dych beruce. Vidiet bravurne herectvo hereckych 'acok' takto natesno je mimoriadna udalost a rozhodne si ju nenechajte ujst.
(zadáno: 1.6.2017)
Hamleti - Divadlo Na zábradlí: 80 %
Toto predstavenie si velmi rad zopakujem vzdy ked budem v Prahe a bude prave na programe DNZ. Honza Hajek a Jana Plodkova excelentne ako obvykle - jednoducho 'na Hrad'! :-) Neviem ci si nejaky muz vyzuva ponozky elegantnejsie a vzorovejsie ako Ivan Luptak. Dakujem za skvely zazitok a: "Verim, verim, VERIM!"
(zadáno: 1.6.2017)
Jak je důležité býti (s) Filipem - Indigo Company: 80 %
Osvedcena klasika - hra, ktora potesi a neurazi ziadnu z generacii od juniorov po seniorov. Skvostny preklad uslachtileho textu v modernom sate a spracovani bez toho, aby to posobilo rusivo. Je predsa jednym z poslani divadla kultivovat a ukazat, ze v kazdej dobe sa da spravat slusne, elegantne a s noblesou, alebo? Kazdym 'inchom' absolutne dokonaly 'Filip' Radek Zima so svojim excelentnym javiskovym prejavom a famozna Stanislava Jachnicka ako upjata vychovavatelka slecna Prismova, ktoru by si prial urobit stastnou celkom iste kazdy muz. Skvela hudba a tancek na zaver -> odchod s usmevom :-)
(zadáno: 2.6.2017)
Jonáš a tingl tangl - Divadelní spolek Kašpar: 70 %
Nebyva myslim celkom obvykle: a) vidiet Divadlo v Celetne plne na prasknutie vratane pristavkov, b) v hladisku zaznamenat divakov vo veku od 17 do 77 rokov veku a c) na zaver vsetkych divakov pocut nadsene tlieskat a opakovane si ziadat pridavky. Toto som zazil na predstaveni Jonas a tingl tangl. Asi najpriznacnejsie mi pride byt slovo 'roztomile'. Tradicny jemny humor 'na druhu'. Odzbrojujuci Petr Lnenicka, genialny Zdenek Docekal, ktory hral takmer vsetky skladby bez not (!) Dievcata mohli stylom viac smerovat k Sestram Havelkovym, posobili trochu civilne. Velkorysy divak odpusti :-) Vdaka!
(zadáno: 22.8.2013)
Když se zhasne - Moravské divadlo Olomouc: 90 %
Nestava sa mi prilis casto ze by som ledva cakal na to, kym predstavenie skonci, aby som mohol co mozno najskor vstat, tlieskat rukami takmer nad hlavou a kricat BRAVO. Toto predstavenie mi tento zazitok doprialo. Individualne herecke vykony boli vyvazene a presvedcive. Ocenujem, ze herci "neprehravali" ako sa zial pri niektorych komediach zbytocne stava. Pripomeniem jediny nedostatok: toto skvostne predstavenie by si zasluzilo prestavku, aby si divaci pocas nej mohli vymenit nadsenie a dojmy uz z prvej casti a po drinku plnymi priehrstiami vychutnat cast druhu. Blahozelam k vydarenemu dielu!
(zadáno: 4.5.2018)
Kolo kolo mlýnský - Komorní činohra: 80 %
Ako ked sa na zamrznutom jazere rozfuka sneh, zasvieti slnko a zrazu je tak jasne, co je v zivote najdolezitejsie. Dalsi skvely kus, ktory opat dokazuje velmi pozorny vyber do repertoaru Komorni cinohry. Dve postavy, s ktorymi sa mozno radsej nechceme uplne stotoznit a sucasne ich dokazeme v mnohych situaciach tak dobre pochopit. Zdanlivo tak vzdialeni a pritom tak blizki - nam, aj jeden druhemu. Obdivuhodne vykony oboch ucinkujucich, ktori pocas celej hry nezidu z javiska.
(zadáno: 13.11.2013)
Kytice - Divadlo Semafor: 90 %
Na toto predstavenie je len velmi tazko najst vhodne slova a privlastky. To jednoducho treba vidiet, pocut a zazit. Nedokazem si predstavit divaka, ktory by mohol na zaver odchadzat bez sirokeho usmevu. 10% dolu len a len za to, ze druha cast je nepomerne dlhsia ako ta prva a moze tym nemilo prekvapit nadsenych konzumentov napojov pocas prestavky :-) Inak absolutne dokonale a myslim, ze to naozaj vacsina divakov potrebuje vidiet - od tych najmladsich cez vsetky generacie. Dakujem za jedinecny zazitok !!
(zadáno: 7.11.2013)
Lucie, větší než malé množství lásky - Hudební divadlo Karlín: 30 %
K hodnoteniu trochu podrobnejsie info v blogu - ak ma niekto vobec zaujem si ho k tomuto umeleckemu dielu precitat :-)
(zadáno: 16.6.2016)
Mezi nebem a ženou - Divadelní spolek Frída: 70 %
Velmi prijemne predstavenie o parovom spoluziti a samozrejme o laske v imaginarnom priereze 12 mesiacov = 12 kratkych, zdanlivo nesuvisiacich pribehov. Mnozstvo prevlekov, humornych, no aj vaznych scenok a situacii s dokonalou Dianou Morovou. Pre informaciu: Toto predstavenie trva 90 minut a je bez prestavky (nie je lahke sa k tejto informacii dopracovat, tak snad minimalne narocnejsi divak oceni poznat dlzku trvania vopred).
(zadáno: 25.3.2013)
Naše rodina - Divadlo Minor: 80 %
Putavy mix rodinnych scenok a situacii, ktory zjavne dokazal velmi vyvazene zaujat a pobavit detskeho ako aj dospeleho divaka. Odchadzal som nadseny ohromnym posolstvom modelu rodiny, ktory bol sprostredkovany vychovnym a sucasne realnym obrazom podfarbenym autentickymi situaciami z kazdodenneho zivota a to vsetko doplnene skvelou hudbou, prirodzenymi vykonmi vsestranne talentovanych hercov v rezii, ktora je snad uz sama zarukou kvality. Zabavit sa, zasmiat a trochu sa zamysliet - mozem len odporucat.
(zadáno: 1.6.2017)
Nebe? - Divadlo MALÉhRY: 70 %
Rozhodne stoji za to vidiet! Vtipne prevelice :-) Absolutne fascinujuca Barbora Seidlova so svojimi ladnymi, presvedcivo zenskymi a elegantnymi pozami. Jej vynikajuco zahrana scena 'foto-shootingu', rozdavania autogramov ci naciahnutia sa pre flasu s vinom v obdivuhodnej polohe takmer fyzicky nemoznej s prihliadnutim na jej divadelny kostym. Vdaka za hostovanie v Bratislave, minimalne mne ste dopriali skvostny zazitok :-)
(zadáno: 16.6.2016)
Noc bláznů - Městská divadla pražská: 80 %
Zivy priklad toho, co dokaze citliva rezia. Situovat dej do blazinca, poslat tam mladeho rezisera, aby s vybranymi pacientami nastudoval pre rozptylenie zo stereotypu divadelnu hru a nechat ich rozhodnut, ze to bude prave opera, ked ani jeden z nich nevie spievat.. tak to je cele naozaj velmi 'tenky lad'. Kladnou indiciou pre mna bolo, ze Diana Soltysova si svoje role a hry dosledne vybera (a v kazdej exceluje). 15 minut pred zaverom mi samovolne zacali od dojatia tiect slzy a to sa mi naozaj stava len v ramci mimoriadnych divadlenych zazitkov. Malo to dusu a najma to bolo na tom to nadherne.
(zadáno: 1.6.2017)
Noc tribádek - 3D Company: 80 %
Opat dalsi ohnostroj rezijnych napadov v kombinacii s vyvazenymi a vysoko kvalitnymi hereckymi vykonmi kazdeho ucinkujuceho prostrednictvom ich najlepsich, miestami az priam hranicnych vyrazovych prostriedkov. Mal som chvilkami dojem, ze ak by predstavenie trvalo o nieco dlhsie, tak by sa uz pravdepodobne deji uberal nad ramec zakona :-) Kto este nevidel, tak bezodkladne odporucam stihnut aspon dernieru. Kto ma rozpor s cigaretovym dymom mozno nebude najstastnejsi, no za tak silny divadelny zazitok to rozhodne stoji. Kolkokrat ma divak moznost sediet priamo na javisku? V tejto produkcii ano!
(zadáno: 1.6.2017)
Paní Bovaryová - Divadlo pod Palmovkou: 20 %
Tak toto je vskutku zalostny 'pocin'. Tvar zakryt do dlani a pocitovat sustrast s hercami, ktori si to potrebovali na javisku odzit napriek ich pravdepodbnemu potencialu, ktory bol uspesne skryty pod rezijnou taktovkou. Na scenu bol pravdepodobne minimalny az nulovy rozpocet, kostymy posobili lacno a u niektorych priam gycovo. Zaujimalo by ma kto je divacka cielova skupina pre 'grgajucu' Pani Bovaryovu a niekolkonasobne sulozenie na javisku?!? Pre mladych divakov trochu (dost) needukativne a pre damy akurat tak na to, aby si z kabelky vytiahli vejar - ak nejaky maju. Nenicte klasiku, prosim!
(zadáno: 27.5.2017)
Pohřeb až zítra - Švandovo divadlo: 80 %
Mosty ano! Svizna, dynamicka a akutalna hra, ktora je svojim obsahom, temou aj spracovanim velmi porovnatelna niekolkym, ktore som videl nedavno v Londyne. Takto to vie v divadle vyzerat, ked sa k vyborne napisanemu textu pripoja vo vysokej kvalite vsetky ostatne nevyhnutne sucasti vratane sceny, rezie ci uzasnych hereckych vykonov. Vtipne okamihy prestriedane momentmi dojatia ci smutku - zabava aj zamyslenie, dakujem za zazitok! Toto predstavenie si rozhodne zasluzi(lo) srdecne objatie :-) P.S.1 Je trochu vulgarne, takze pruderne typy si radsej vyberu iny titul. P.S.2 Bratranec It bol super!
(zadáno: 6.9.2017)
Pozvání - Pomezí: 90 %
Absolutne povznasajuce! Jemne mysteriozne, miestami strhujuce a ako celok jedno famozne a nezabudnutelne predstavenie. Bezpochyby umocnene aj malebnym prostredim Jicina s jeho nekonecnymi alejami, velmi prijemnymi ludmi a fascinujucou Valdstejnskou lodziou s prenadhernym parkom. Zacinali sme este za svetla a koncili v tme s rafinovanym nasvietenim. Je nesmierne vzrusujuce ked prebieha niekolko dejovych linii sucasne na odlisnych miestach. Lumira Prichystalova by mala zacat balit prinajmensom do Hollywoodu. Excelentny multitalent. Mimoriadne zaujal aj Krystof Bartos akoby z inej doby. Dakujem.
(zadáno: 28.10.2013)
Před západem slunce - Činoherní klub: 90 %
Tak toto je predstavenie pocas ktoreho sa vam mozu dostavit emocie pri ktorych ste sa uz davno nepristihli. Dokonaly herecky vykon majstra Narozneho ma presvedcil tak, ze po odchode z predstavenia som este niekolko minut fungoval na kyslikovy dlh. Odporucam uplne vsetkym bez ohladu na vek, pohlavie, nabozenske vyznanie ci politicke smerovanie. Takyto nesmierne ludsky a citlivy pribeh moze jedneho dna konfrontovat v nejakej suvislosti mozno kazdy z nas. Stal som, tlieskal takmer nad hlavou a krical ?BRAVO? ! Ostatne v blogu pre nedostatok priestoru.
(zadáno: 21.10.2016)
Ptáci - Komorní činohra: 80 %
Tato nelahka uloha zrezirovat tak narocny zaner na mensiu javiskovu formu bola z mojho pohladu zvladnuta nad akekolvek ocakavania. Dusiva atmosfera podfarbena skvelou hudbou sa miestami dala takmer 'krajat'. Herecky na javisku stvarnit strach, obavy, neistotu a mozno aj blizky koniec tak, aby sa porovnatelne v danom okamihu citil aj divak je vskutku nevidane. Pre divaka to moze byt aj vycerpavajuce. Bezpochyby jedna z najtalentovanejsich hereciek svojej generacie Diana Soltysova opat rozvinula svoj spektakularny pomyselny vejar o dalsi clanok a ja sa uz teraz tesim cim opat prekvapi nabuduce.
(zadáno: 28.10.2013)
Řekni něco - Boca Loca Lab: 80 %
Toto predstavenie vas prijme k tomu, ze si po jeho vzhliadnuti rozmyslite co poviete. Nestandardna forma, pozoruhodne herecke vykony, jednoducha a sucasne napadita scena, len zopar rekvizit - no co vsetko sa s nimi da predviest! Zaujimave kostymy jednotlivych ucinkujucich, na prvy pohlad civilne, ale ked sa pozriete trochu lepsie, tak tiez zacnete premyslat. Toto predstavenie je z mojho pohladu porovnatelne narocne pre hercov ako aj pre divakov - v tom pozitivnom zmysle slova. Kludne aj pre cudzincov, ktori nerozumeju cesky - rec, ktora je tu pouzita, je naozaj univerzalna. Jedinecny zazitok.

Další stránky hodnocení: 1 2 >