Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Iva Bryndová: 11 % (62)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 29.4.2018)
(zadáno: 29.4.2018)
Hra sama o sobě má potenciál, bohužel režie je hodně sterilní a povrchová. Klára Cibulková a Zdeněk Velen ztvárnili své role skvěle, ale slavnější herecký pár bohužel nezaujal vůbec a srážel text i hru přehráváním a úšklebky, které bych v profesionálním divadle nečekal. Dramatický závěr hercům nesedl, inscenačně byla změna nálad příliš skoková a málo opodstatněná. A to vše v nevzhledné scéně. Čistý průměr, který z hlavy vyprchá rychleji než včerejší Ulice.
(zadáno: 29.4.2018)
Zajímavé, výtvarně i herecky povedené, ale samotný nápad se zjednodušenou angličtinou na mě fungoval prvních 20 minut, pak se mi to rychle okoukalo. Rozhodně ale zajímavá a povedená inscenace.
(zadáno: 29.4.2018)
Strašně nekoezistentní tvar, něco mezi divadlem a koncertní show. Zimní stadiony jsou pro halové koncerty a sport, NE pro divadlo. Štopla režijně nezvládá vést herce, Zonyga úplně herecky mimo, dělá mu problém i chůze po jevišti a najít svoje světlo. Pochválit se dá orchestr, oslík Ondruš a herecky Jirešová. Bábor nemasný neslaný. Pár dobrých vtipů, pár vulgarit, pár nesmyslných aktualizací a narážek třeba na Superstar. Takový pelmel pro lidi. Choreo docela dobré, sbory také. Přeobsadit hlavní roli, zkrátit, přesunout z haly do divadla a může to být dobré.
(zadáno: 4.4.2018)
Pravděpodobně nejhorší divadelní zážitek v životě. Už samotná hra je sama o sobě dost špatná, trapný tristní humor a herci na úrovni amatérských vesnických souborů + dost nepohodlné stísněné prostory hlediště. Příchodu strýčka jsem se nedočkal, do přestávky se nedostavil on a já se zase nedostavil po přestávce. Pokud máte rádi umění a sebe, nechoďte sem!!! Ale nutno podotknout, že jsem s doprovodem byl asi jediný, kdo se tam nebavil a zběsile netleskal po každém vyslovení slova "teplouš". Asi nejsem cílovka :)
(zadáno: 13.3.2018)
(zadáno: 13.3.2018)
(zadáno: 13.3.2018)
(zadáno: 13.3.2018)
Povedená moderní inscenace, kterou bohužel diváci milující klasiku v historických budovách příliš neocení. Herecky moc povedené, text by v první polovině určitě snesl zkrácení, režijně precizně vedené s několika pěknými nápady. Scénografie zajímavá a na první pohled líbivá, ale celkový koncept postrádá hlubší inscenační smysl.
(zadáno: 20.2.2018)
(zadáno: 16.2.2018)
(zadáno: 12.2.2018)
(zadáno: 12.2.2018)
(zadáno: 16.1.2018)
Asi jsem viděl úplně jiné představení, které bych přirovnal k amatérskému edukativnímu představení pro školy. Laciný humor nekorespondující s umem V+W, příliš doslovné vysvětlování všeho, revuální hudební výstupy bez konceptu, jendotlivé scénky také trvaly déle, než bylo třeba (nekonečné vaření ingrediencí, dlouhá forbína) a od souboru unavené výkony (viděna repríza o vánočních svátcích). A k tomu špatný zvuk. Jedna polovina stačila.
(zadáno: 16.1.2018)
(zadáno: 24.10.2017)
Nejlepší inscenace HDK za posledních pár let. Skvělá hudba, nerušící funkční výprava a především dobře napsaná odpočinková komedie. Vytknout lze slabší choreografie a velice špatný překlad A.Nováka. Režie vychází z Broadwaye a nic nového nepřináší. Lucie Bílá se na premiérách zatím držela na uzdě a nebyla to její one man show a po několika letech jsem ji viděl i HRÁT a TANČIT. Z ostatních výkonů musím pochválit především Ivu Pazderkovou, Jaromíra Dulavu, Markétu Procházkovou, Romana Tomeše a Vendulu Příhodovou, která přezpívá i paní Lucii.
(zadáno: 26.9.2017)
Hodně svérázný Kolečkův humor, který se ve velké nadsázce strefuje do české malosti (či velkosti). Text si skvěle sedl s Drábkovou režií, který drží herce na hranici karikatur. Herecké obsazení skvělé, vyniká především správná manželka Benešová a velkopaštikář Kopta. A opět vynikající hudba Darka Krále.
(zadáno: 26.9.2017)
(zadáno: 25.5.2017)
Skvělá moderní inscenace, která díky SKUTRům dosahuje kvalit světového divadla. Vynikající souhra režie, herců, pohybu, hudby, scény, světel... Škoda jen pomalejšího rozjezdu. Medvecká, Štorková, Děrgel, Fialová skvělí, Radúz Mácha na své premiéře (záskok) dobrý, vyloženě mne nezaujala Tereza Vilišová. Nejvíce ovšem zamrzelo vlažné přijetí diváků, Češi umění prostě nedokáží docenit ani v ND. Koukat na znuděné tváře lidí v lóžích je opravdu smutné.
(zadáno: 25.5.2017)
Nejlepší muzikálová inscenace sezóny. Vynikající Režný a Falcová a nesmrtelná hudba ve skvělém podání velkého orchestru. Scénograficky překvapivě minimalistické, velký prostor tak vzniká především pro herce a příběh, který je i v dnešní době aktuální. Celé pojetí Lumíra Olšovského je více civilní a přirozené, ne tolik operně strojené, jak to často bývá v jiných inscenacích WSS.
(zadáno: 25.4.2017)
(zadáno: 21.3.2017)

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>