Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)
Jan Pařízek: 12 % (108)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 20.5.2013)
Hledání slov - Divadlo Kalich: 60 %
Například oproti Je úchvatná je Hledání slov trochu na diváky náročnější černější komedií, jejíž problém bych viděl v malém množství humoru (dost často se dlouho povídá, podívá a sem tam nějaký vtip) a na závěr bych čekal asi nějakou pointu, vzhledem k vyznění inscenace. Dobře zahraná (především mužská část obsazení) a rutinně zrežírované. Lehce zapomenutelný divadelní zážitek.
(zadáno: 2.6.2014)
Hodní chlapci - Divadlo Disk: 80 %
(zadáno: 15.10.2014)
Horečka sobotní noci - Divadlo Kalich: 70 %
Obsáhle jsem se vypsal v recenzi na Musical.cz, ale ve stručnosti: skvělá taneční čísla, efektní světelná show, chytlavé hity, skvělý Jan Kříž který se vypracoval k dokonalému muzikálovému výkonu a zvládne téměř 3 hodiny nonstop na jevišti. Zaujala také Markéta Procházková a Marie Blahynkové, ale v Horečce nenarazíte na špatnou alternaci. Na druhou stranu prázdný děj, několik hluchých činoherních scén, zbytečné přestavby ve tmě, špatné české texty. Pokud máte rádi tanec a chcete se odreagovat v rytmu disco, vyrazte na Horečku!
(zadáno: 3.11.2016)
Hrabě 2.15: Bez dechu - Divadlo NaHraně: 70 %
Pěkná kabaretní jednohubka, ze které si nejvíc zapamatuji výkony Marie Jansové a Pavla Kryla. Škoda že představení nemělo větší pevný divadelní rámec, spíš se jednalo o jednotlivé scény/písně, které spojuje osobnost Václava Hraběte. Ale jinak moc pěkné představení dělané s nadšením všech zúčastněných.
(zadáno: 28.12.2011)
Hrbáč aneb Neversův bod - CD 2002: 50 %
Od CD 2002 jsem upřímě čekal více. Celá inscenace je založená na postavě a hereckém ztvárnění Roberta Jaškówa, zbytek jen omáčka, ničím nepoutavý děj, nijak výjimečně vtipné situace. Dobrá choreografie soubojů. Čistý průměr, nedokážu si představit, jak to vypadá bez Jaškówa, který je geniální.
(zadáno: 25.4.2014)
Human Locomotion - Národní divadlo: 50 %
Zvláštní inscenace. Klady: vizuálně nádherné, práce s projekci a světlem je skutečně špičková; skvělá choreografie Jana Kodeta (a dobře zatančená) a pěkná hudba Petra Kalába. Jen prostě to téma/děj neříká vůbec nic a pan Muybridge není z mého pohledu vůbec zajímavá osobnost pro divadelní představení. Taneční čísla neposouvají ve většině případech "děj", který mě za celou dobu nechytl, nepředal žádné emoce, prostě NIC. Obrovská škoda nevyužitého potenciálu.
(zadáno: 25.4.2014)
Idioti - Švandovo divadlo: 80 %
Procentuálně se Idioti hodnotí špatně, je to hodně netradiční inscenace. V první řadě jsem čekal, že to bude více černo-komediální a scénografie zajímavější (dle fotografií), nakonec docela nuda. Když jsme odcházeli z divadla, napadl mě jen jeden krátký komentář: "depresivní softporno". Vydržte určitě do druhé půlky, která je o hodně lepší. Výkony skvělé. Pokud máte rádi hodně netradiční přemýšlivé divadelní zážitky a nejste úplně konzervativní diváci, rozhodně se jděte do Švanďáku podívat. Ale pokud hledáte zábavu na pěkný večer, raději sáhněte po jiném titulu.
(zadáno: 26.4.2014)
iJá - Studio Ypsilon: 30 %
(zadáno: 27.3.2014)
Jak udělat kariéru snadno a rychle - Divadlo na Vinohradech: 70 %
Viděl jsem na derniéře, takže hodnocení už nikomu asi nepomůže. Jak udělat kariéru... pro mě patří do kategorie inscenací, ke kterým mám tolik výtek, ale přesto mě bavily. Zpěv je činoherní (někdy až za hranicí únosnosti), délka přemrštěná, režie někdy pokulhává (chaos na jevišti), nudná scénografie, hudba z ne úplně kvalitní nahrávky atd. Ale prostě mě to bavilo!
(zadáno: 20.5.2013)
Je úchvatná - Divadlo Kalich: 70 %
Skvělá komedie "pro lidi". Žádné divadelní experimenty, ani malý náznak alternativy a přesto žádné velké podbízení masovému divákovi. Vhodná oddechová komedie pro celou rodinu, která pobaví a rozhodně neurazí. Kretschmerová byla dobrou volbou do hlavní role, v paměti zůstal i její bohémské přítel Bob Klepl. Dobře zapadá do repertoáru Divadla Kalich.
(zadáno: 27.2.2015)
Jedlíci čokolády - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 70 %
Dobré, a především originální představení, kterému bych vytkl především délku - materiál podle mě bohatě vystačil na 90 minut bez přestávky a mohla by to být svižná komediální jízda. Takto zábavné pasáže střídaly ty trochu nudnější a zvlášť první půlka už byla ke konci bez tempa. Nesedl mi ani "temný" konec. Vyzdvihnout musím skvělé komediální výkony P. Štorkové, P. Tomicové a J. Zapletala. Jsem zvědavý na Velkou mořskou vílu...
(zadáno: 21.10.2012)
Jekyll a Hyde - Městské divadlo Brno: 80 %
V rámci české muzikálové scény 80% - nelze v podstatě nic vytknout. Jen to, že oproti světovým verzím (i pražské inscenaci Hudebního divadla Karlín) chybí nastudování nějaká větší invence. V Praze všichni kritizují režii typu "přijď zleva, na forbínu, dozpívej a odejdi doprava", ale v Brně Gazdík předvedl přesně to samé. Nuda, nuda, nuda. A to má muzikál volnou kreativní licenci, tudíž se na tom mohli náležitě vyřádit. Blízká mi není ani tato verze libreta (je jich více, tato je původně z Vídně), chybí tam pro mě důležité scény, naopak nějaké přebývají. Ale na naší scéně je to pořád dobré.
(zadáno: 28.12.2011)
Jeptišky - Divadlo Na Fidlovačce: 70 %
Nenáročná inscenace k pobavení. Někomu dle reakcí diváků v sále i třeba zde tento humor nesedne, ale šel jsem do divadla po náročném dni a čekal jsem odreagování, které jsem dostal. Některé vtipy byly skutečně "moc", ale drtivá většina mi přesně sedla. Dámy značně přehrávaly, ale zde se to prostě hodí. Žádná hluboká náboženská inscenace, ale sjetý Jeptišky. Pravda je, že to nemusím vidět znovu - zkrátka jednorázové pobavení.
(zadáno: 20.5.2013)
Jesus Christ Superstar - Městské divadlo Brno: 60 %
Hodně kontroverzní inscenace. Výprava přizpůsobená pro tour uvedení, kolísavé výkony herců (Jackuliak), ale i jeden výjimečný Ježíš (Jícha). Režijně se jedná o velký průměr, připomíná to místy spíš inscenovaný koncert. Zachraňuje to samotné geniální dílo A. L. Webbera.
(zadáno: 13.3.2018)
Jméno - Divadlo Verze: 70 %
(zadáno: 21.10.2012)
Kapka medu pro Verunku - Pixa-pro: 60 %
Muzikál dělaný od srdce pro děti, bez vidiny velkého výdělku. Tak, jak by to mělo být. Přesto je to jen pohádka pro děti s jednoduchými písněmi a primitivními verši, dospělé publikum mohou utáhnout tvůrci pouze na nostalgii a pár gagů. Dobrá výprava, ovšem naprosto tragická režie a nudná choreografie. Výkony tak 50/50, některé dobré (Basiková, Strenáčik, Hrabě), jiné vyloženě špatné (Štědroň, Slováček, Zonyga). Z titulů pro děti je to asi to nejlepší v Praze, ale nesnažme se to, prosím, míchat s profesionálními inscenacemi.
(zadáno: 28.12.2011)
Kat Mydlář - Divadlo Broadway: 0 %
Ne, ne, ne! Poslední hřebíček do rakve s názvem "muzikály Michala Davida". Absolutně nezvládnuté libreto, pitomé rýmovačky, neoriginální opakované melodie, nulová režijní invence, velice špatná výprava. Pro tyhle a podobné muzikály je u nás muzikálový žánr odsuzován jako největší kulturní odpad. Nedivím se.
(zadáno: 21.3.2017)
Kati - Činoherní klub: 60 %
(zadáno: 27.3.2014)
Kdo je tady ředitel? - Švandovo divadlo: 70 %
Dobrá moderní komedie se zajímavým námětem. Po skvělém začátku se rychle okouká a jede se metodou "dokud se lidi smějou, budeme ten vtip opakovat". Zachránil to skvěle přeplácaný konec. Michala Dlouhého jsem na jevišti viděl poprvé a musím říci, že na tuto roli se hodí, i přes ten herecký patos a přehrávání. Režie a scénografie nepřináší nic nového, časté přestavby jsou ke konci otravné. Švandovo divadlo mám rád, tohle je jejich nekomerčnější a divácky nejvděčnější inscenace. Pokud se chcete jen pobavit, tak je to dobrá volba. Ale umělecky se mi třeba Řemeslníci líbili více.
(zadáno: 21.10.2012)
Kdyby tisíc klarinetů - Divadlo pod Palmovkou: 80 %
Milá hudební komedie, která vyniká za 1) laskavým inteligentním humorem Jiřího Suchého a za 2) legendárními písněmi dua Suchý-Šlitr. Energická režie a dobré výtvarné zpracování vás nenechá nudit po celé 3 hodiny. Potěší živá hudba, na druhou stranu by si některé písně zasloužily více než ono činoherní zpívání. Velice dobré, dosud nejlepší a nejpoctivěji udělaný muzikál Pod Palmovkou. "Smrt reví!"
(zadáno: 21.10.2012)
Klíč králů - Divadlo Broadway: 30 %
D. Landa se opět projevil jako člověk, který není zapálený pro divadlo, ale pro své názory, kulty, světy... a předvedl rozpracovanou "rockovou operu" (která má k opeře daleko) bez konce, smyslu a nápadu. Vykradený fantasy svět s banálním příběhem rozehraným do mnoha linií, z nichž se uzavřou jen ty, které končí smrtí postavy. Dobrá výprava a výkony to nezachrání. Režie opět neoriginální, povedla se však práce s charaktery postav-ras a zdá se, že herci byli dobře vedení. Ale stejně se nedá odpustit totální divadelní ignorace od pana Landy. Škoda, raději zůstanu u jeho předchozích titulů.
(zadáno: 29.4.2018)
Kočka v oregánu - Divadlo Kalich: 50 %
Hra sama o sobě má potenciál, bohužel režie je hodně sterilní a povrchová. Klára Cibulková a Zdeněk Velen ztvárnili své role skvěle, ale slavnější herecký pár bohužel nezaujal vůbec a srážel text i hru přehráváním a úšklebky, které bych v profesionálním divadle nečekal. Dramatický závěr hercům nesedl, inscenačně byla změna nálad příliš skoková a málo opodstatněná. A to vše v nevzhledné scéně. Čistý průměr, který z hlavy vyprchá rychleji než včerejší Ulice.
(zadáno: 25.5.2017)
Krvavá svatba - Národní divadlo: 80 %
Skvělá moderní inscenace, která díky SKUTRům dosahuje kvalit světového divadla. Vynikající souhra režie, herců, pohybu, hudby, scény, světel... Škoda jen pomalejšího rozjezdu. Medvecká, Štorková, Děrgel, Fialová skvělí, Radúz Mácha na své premiéře (záskok) dobrý, vyloženě mne nezaujala Tereza Vilišová. Nejvíce ovšem zamrzelo vlažné přijetí diváků, Češi umění prostě nedokáží docenit ani v ND. Koukat na znuděné tváře lidí v lóžích je opravdu smutné.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>