Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)
Jan Pařízek: 12 % (108)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 12.2.2016)
Bratři Karamazovi - Činoherní klub: 50 %
(zadáno: 16.9.2015)
Atlantida - Divadlo Kalich: 40 %
(zadáno: 1.6.2015)
Tři mušketýři - Divadlo v Dlouhé: 60 %
(zadáno: 12.5.2015)
Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street - Divadlo na Orlí: 20 %
Jako parodie dobré. Jako muzikál absolventskeho ročníku JAMU zoufalé, především ze strany obsazení. Dlouho mě nic tak negativně nezaskočilo, odešli jsme bohužel v půlce.
(zadáno: 26.3.2015)
Nevěsta - Divadlo Na Fidlovačce: 70 %
(zadáno: 26.3.2015)
Erekce srdce - Divadlo Disk: 60 %
(zadáno: 23.3.2015)
Popeláři - Švandovo divadlo: 50 %
(zadáno: 27.2.2015)
Jedlíci čokolády - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 70 %
Dobré, a především originální představení, kterému bych vytkl především délku - materiál podle mě bohatě vystačil na 90 minut bez přestávky a mohla by to být svižná komediální jízda. Takto zábavné pasáže střídaly ty trochu nudnější a zvlášť první půlka už byla ke konci bez tempa. Nesedl mi ani "temný" konec. Vyzdvihnout musím skvělé komediální výkony P. Štorkové, P. Tomicové a J. Zapletala. Jsem zvědavý na Velkou mořskou vílu...
(zadáno: 23.1.2015)
Celebrity - Divadlo pod Palmovkou: 30 %
(zadáno: 23.1.2015)
Přirození - A studio Rubín: 90 %
(zadáno: 13.11.2014)
Dům bez Boha - Švandovo divadlo: 50 %
Pro mě nejslabší hra, kterou jsem ve ŠD viděl. Pocit to je čistě subjektivní, protože hlavní téma hry, víra, mi není nějak extra blízká. Text je psaný tak, aby se divák zamyslel nad nastolenými problémy, ale na můj vkus tam bylo myšlenek příliš. A žádná z nich nijak objevná. Přesná byla hospodská scéna i skvělé ztvárnění Matky (J. Tesařová). Druhá půlka by zasloužila nějaké zkrácení, hlavně v závěru. Pro mě čistý průměr, ale věřím, že své diváky si Dům bez Boha najde (i když první repríza i přes cenu 120 Kč byla smutně poloprázdná)
(zadáno: 15.10.2014)
Zlomatka - Divadlo v Řeznické: 100 %
I když jsem nadšený, tak 100% si schovávám pro něco výjimečného. A to jsem našel v Řeznické. Téměř 8 let po premiéře jsem konečně viděl Zlomatku a napadá mě jen jedno slovo - geniální. Skutečná tragikomedie, která střídá nálady jako mávnutím kouzelného proutku. První půlka více zábavná, druhá dramatická s mrazivým koncem. Všemu vévodí brilantní výkon Jitky Smutné, velice dobrý je rovněž Jan Zadražil. Anna Kulovaná dokázala se ctí zahrát prostitutku, aniž by sklouzla do běžné karikatury. Lehce herecky zaostával jen Ivan Koreček, ale celkovému zážitku to neubere. Musíte vidět!
(zadáno: 15.10.2014)
Velvet Havel - Divadlo Na zábradlí: 40 %
Půjdu proti davu. Moc jsem se těšil, ale po slibném začátku přišlo "cosi", co má intelektuální kapacita nebyla ochotná pojmout. Nikdy jsem nemyslel, že jsem "hloupý divák", vyhledávám alternativní představení, ale tohle mi přijde že se utápí v umění, které zůstává za hranicí jeviště a do diváckých řad se přenese jen divadelní dým. Líbila se mi hudba, M. König tradičně skvělý, zaujala mne také M. Spurná. Celkově jsem se ale nudil. Co s inscenací nesouvisí: místa na balkoně by měli prodávat lidem max. do 150 cm, připadal jsem si jak v mučírně.
(zadáno: 15.10.2014)
Fantom opery - Goja Music Hall: 70 %
Bál jsem se, ale byl jsem mile překvapen. Kvalit londýnského originálu to samozřejmě nedosahuje, ale stydět se za našeho Fantoma nemusíme. Výprava pěkná (možná až moc na efekt, v některých scénách mimo operu příliš prázdná), skvělý orchestr. M. Vojtko na začátku rozpačitý, v závěru již přesvědčivější Fantom. M. Gemrotová skvělá, dokážu si ji představit i v Londýně. B. Matuš pro mě katastrofa. T. Mátlová pozitivně překvapila. České texty nejsou špatné, někdy působí trochu strojeně (á la Google Translate). Celkový dojem pozitivní, pokud neznáte originální inscenaci, klidně si 20% přihoďte.
(zadáno: 15.10.2014)
Listopad - Městská divadla pražská: 80 %
Herecký koncert Michala Dlouhého ve skvěle napsané a přeložené hře. Velice milé překvapení, přesně můj druh humoru, který se s ničím nepáře. I přes značné použití vulgarit (které k politické scéně prostě patří) si dovolím tvrdit, že se jedná o inteligentní humor, který pojmenovává současné problémy, nejen ve vysoké politice. Škoda jen překombinovaného konce, kde se už na můj vkus moc tlačilo na pilu. Kromě geniálního M. Dlouhého podávají skvělé výkony také J. Hána a L. Zbranková. Určitě se s odstupem času půjdu podívat ještě jednou. Doporučuji i vám!
(zadáno: 15.10.2014)
Ze života hmyzu - Národní divadlo: 20 %
Nečekal jsem, že by mě Daniel Špinar mohl někdy zklamat, ale Ze života hmyzu se prostě nepovedlo. I přes dobré herecké výkony (hlavě K. Dobrý, M. Kern, V. Beneš a I. Orozovič) není co hrát, Špinarův výklad jde zcela mimo mě. Přes dvě hodiny nudy, zhudebnění postavy Tuláka zůstalo na půli cesty, modernizovaná druhá půle zoufale zdlouhavá. Rozhodně nedoporučuji. Činohra ND by se měla zamyslet, pohled do poloprázdného hlediště byl velice smutný...
(zadáno: 15.10.2014)
Horečka sobotní noci - Divadlo Kalich: 70 %
Obsáhle jsem se vypsal v recenzi na Musical.cz, ale ve stručnosti: skvělá taneční čísla, efektní světelná show, chytlavé hity, skvělý Jan Kříž který se vypracoval k dokonalému muzikálovému výkonu a zvládne téměř 3 hodiny nonstop na jevišti. Zaujala také Markéta Procházková a Marie Blahynkové, ale v Horečce nenarazíte na špatnou alternaci. Na druhou stranu prázdný děj, několik hluchých činoherních scén, zbytečné přestavby ve tmě, špatné české texty. Pokud máte rádi tanec a chcete se odreagovat v rytmu disco, vyrazte na Horečku!

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>