Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)
Jan Pařízek: 12 % (108)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 12.2.2016)
Romeo a Julie - Divadlo Hybernia: 70 %
(zadáno: 20.6.2016)
Sen čarovné noci - Národní divadlo: 70 %
(zadáno: 3.11.2016)
Evžen Oněgin - Městská divadla pražská: 70 %
Skvělý Jiří Hána a Petra Tenorová v dynamické režii Pavla Kheka s výborně vybranou hudbou. Oceňuji zachování veršované podoby - i díky povedenému překladu si herci s verši poradili více než dobře. Pěknou scénu narušoval na můj vkus příliš častý pohyb techniků. Jen ten závěr bych čekal trochu více úderný/emoční.
(zadáno: 21.3.2017)
Válka - Divadlo X10: 70 %
(zadáno: 26.3.2015)
Nevěsta - Divadlo Na Fidlovačce: 70 %
(zadáno: 12.2.2016)
Učitel malby - A studio Rubín: 70 %
(zadáno: 24.10.2017)
Sestra v akci - Hudební divadlo Karlín: 70 %
Nejlepší inscenace HDK za posledních pár let. Skvělá hudba, nerušící funkční výprava a především dobře napsaná odpočinková komedie. Vytknout lze slabší choreografie a velice špatný překlad A.Nováka. Režie vychází z Broadwaye a nic nového nepřináší. Lucie Bílá se na premiérách zatím držela na uzdě a nebyla to její one man show a po několika letech jsem ji viděl i HRÁT a TANČIT. Z ostatních výkonů musím pochválit především Ivu Pazderkovou, Jaromíra Dulavu, Markétu Procházkovou, Romana Tomeše a Vendulu Příhodovou, která přezpívá i paní Lucii.
(zadáno: 21.3.2014)
Regulace intimity - Divadlo Disk: 70 %
(zadáno: 15.10.2014)
Horečka sobotní noci - Divadlo Kalich: 70 %
Obsáhle jsem se vypsal v recenzi na Musical.cz, ale ve stručnosti: skvělá taneční čísla, efektní světelná show, chytlavé hity, skvělý Jan Kříž který se vypracoval k dokonalému muzikálovému výkonu a zvládne téměř 3 hodiny nonstop na jevišti. Zaujala také Markéta Procházková a Marie Blahynkové, ale v Horečce nenarazíte na špatnou alternaci. Na druhou stranu prázdný děj, několik hluchých činoherních scén, zbytečné přestavby ve tmě, špatné české texty. Pokud máte rádi tanec a chcete se odreagovat v rytmu disco, vyrazte na Horečku!
(zadáno: 15.10.2014)
Fantom opery - Goja Music Hall: 70 %
Bál jsem se, ale byl jsem mile překvapen. Kvalit londýnského originálu to samozřejmě nedosahuje, ale stydět se za našeho Fantoma nemusíme. Výprava pěkná (možná až moc na efekt, v některých scénách mimo operu příliš prázdná), skvělý orchestr. M. Vojtko na začátku rozpačitý, v závěru již přesvědčivější Fantom. M. Gemrotová skvělá, dokážu si ji představit i v Londýně. B. Matuš pro mě katastrofa. T. Mátlová pozitivně překvapila. České texty nejsou špatné, někdy působí trochu strojeně (á la Google Translate). Celkový dojem pozitivní, pokud neznáte originální inscenaci, klidně si 20% přihoďte.
(zadáno: 15.10.2014)
Žena za pultem 2: Pult osobnosti - Divadlo Kalich: 70 %
Od Kolečka a Drábka bych čekal více divadelní zážitek, nakonec jsem viděl "jen" delší scénku Kaisera a Lábuse, u které jsem se bavil. Humor, založený hlavně na kritice komunistů a politiky všeobecně, se stupňuje do skvělé druhé půlky. Jestli máte rádi Kaisera a Lábuse, určitě vás to nezklame. Pokud čekáte, že za přispění Kolečka a Drábka to bude něco divadelně unikátního, tak svá očekávání snižte, po režijní stránce to je skutečně prázdné a připadá mi, že by si pánové komici vystačili sami.
(zadáno: 3.11.2016)
Pomona - Divadlo Disk: 70 %
(zadáno: 21.3.2017)
Poručík z Inishmoru - Divadlo Verze: 70 %
(zadáno: 26.9.2017)
Krysař - Divadlo Kalich: 70 %
(zadáno: 29.4.2018)
Macbeth – Too Much Blood - Divadlo Na zábradlí: 70 %
Zajímavé, výtvarně i herecky povedené, ale samotný nápad se zjednodušenou angličtinou na mě fungoval prvních 20 minut, pak se mi to rychle okoukalo. Rozhodně ale zajímavá a povedená inscenace.
(zadáno: 12.2.2018)
Maryša - Národní divadlo: 70 %
(zadáno: 13.3.2018)
Noční sezóna - Národní divadlo: 70 %
Povedená moderní inscenace, kterou bohužel diváci milující klasiku v historických budovách příliš neocení. Herecky moc povedené, text by v první polovině určitě snesl zkrácení, režijně precizně vedené s několika pěknými nápady. Scénografie zajímavá a na první pohled líbivá, ale celkový koncept postrádá hlubší inscenační smysl.
(zadáno: 29.12.2011)
Robin Hood - Divadlo Kalich: 70 %
Na jednu stranu muzikál se svělým potenciálem být jedním z nejlepších titulů naší muzikálové scény, na druhou stranu promahanou příležitostí. Některé velice špatné výkony (Podhůrský, Šoralová, Tesařík, Opava...), velice zbyteční skřeti, dlouhé přestaby a natahování konce (i jiné nezvládnuté pasáže v libretu). Naopak vynikající hudba, originální texty, dobré výkony (Noid, Kříž, Pocisková...), skvělá choreografie a režie. Pořád ale lepší než "Davidovky" a při správném obsazení je to slušný zážitek.
(zadáno: 28.12.2011)
Jeptišky - Divadlo Na Fidlovačce: 70 %
Nenáročná inscenace k pobavení. Někomu dle reakcí diváků v sále i třeba zde tento humor nesedne, ale šel jsem do divadla po náročném dni a čekal jsem odreagování, které jsem dostal. Některé vtipy byly skutečně "moc", ale drtivá většina mi přesně sedla. Dámy značně přehrávaly, ale zde se to prostě hodí. Žádná hluboká náboženská inscenace, ale sjetý Jeptišky. Pravda je, že to nemusím vidět znovu - zkrátka jednorázové pobavení.
(zadáno: 27.2.2015)
Jedlíci čokolády - Klicperovo divadlo Hradec Králové: 70 %
Dobré, a především originální představení, kterému bych vytkl především délku - materiál podle mě bohatě vystačil na 90 minut bez přestávky a mohla by to být svižná komediální jízda. Takto zábavné pasáže střídaly ty trochu nudnější a zvlášť první půlka už byla ke konci bez tempa. Nesedl mi ani "temný" konec. Vyzdvihnout musím skvělé komediální výkony P. Štorkové, P. Tomicové a J. Zapletala. Jsem zvědavý na Velkou mořskou vílu...
(zadáno: 20.5.2013)
Je úchvatná - Divadlo Kalich: 70 %
Skvělá komedie "pro lidi". Žádné divadelní experimenty, ani malý náznak alternativy a přesto žádné velké podbízení masovému divákovi. Vhodná oddechová komedie pro celou rodinu, která pobaví a rozhodně neurazí. Kretschmerová byla dobrou volbou do hlavní role, v paměti zůstal i její bohémské přítel Bob Klepl. Dobře zapadá do repertoáru Divadla Kalich.
(zadáno: 28.12.2011)
Vinnetou - Strašnické divadlo: 70 %
Výborná oddechová parodie s nulovými uměleckými ambicemi, která si na nic nehraje. Zasmál jsem se poprvé, podruhé i potřetí a nepochybuji o tom, že bych se pobavil i při čtvrté návštěvě...

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>