Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Iva Bryndová: 11 % (63)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 20.5.2013)
Kdybych měl hodnotit čistě jen inscenační a herecký tým, tak bych dal i 90%, ale samotné Zpívání v dešti prostě není nejlepší titul pro divadlo. Jako legenda to jméno zní dobře, ale je to dlouhé a hudební čísla jsou jaksi navíc. Jinak skvělý humor, pár dobrých nápadů a výborná trojice J. Kříž, M. Blahynková a J. Révai. I. Jirešová možná až moc přehrávala a nesnažila se přidat nic navíc. Oproti pardubické inscenaci je to velice dobré a na oblastní divadlo je to hodně nadprůměrný titul, který se vyplatí navštívit i z větší dálky.
(zadáno: 20.5.2013)
Jo, jo... kontroverzní inscenace, která ale rozhodně má na české scéně místo. Muzikálové balety jsou tak trochu Vaculíkova specialita a zde to dovedl k dokonalosti. Osobně oceňuji především neotřelou hudbu a texty, výkony jsou 50/50 (Bára Basiková je poněkud postraší na svou roli a Iva Marešová je zase bez emocí) a choreografie a režie... no ještě víc 50/50. Ale je to něco svým způsobem unikátního a neotřelého, ale že by mě to lákalo výrazně jít znovu, to ne. Každopádně komerční neúspěch je jasnou zprávou od diváků, že takto těžké kusy se u nás nechytnou... Bohužel.
(zadáno: 15.9.2013)
Hodně zvláštní inscenace, ke které nemám moc co napsat. Zajímavé pojetí mužských vlastností v podání vlčí smečky. Skvělé pohybové zpracování, hra s prostorem i materiály, výkony účinkujících velice dobré. Není mi jasná úplně celková myšlenka hry, ale každý si z toho jistě odnese něco svého. Rozhodně ale doporučuji, pokud nemáte rádi přímočaré verbální divadlo.
(zadáno: 27.2.2015)
Dobré, a především originální představení, kterému bych vytkl především délku - materiál podle mě bohatě vystačil na 90 minut bez přestávky a mohla by to být svižná komediální jízda. Takto zábavné pasáže střídaly ty trochu nudnější a zvlášť první půlka už byla ke konci bez tempa. Nesedl mi ani "temný" konec. Vyzdvihnout musím skvělé komediální výkony P. Štorkové, P. Tomicové a J. Zapletala. Jsem zvědavý na Velkou mořskou vílu...
(zadáno: 21.3.2014)
(zadáno: 27.3.2014)
Dobrá moderní komedie se zajímavým námětem. Po skvělém začátku se rychle okouká a jede se metodou "dokud se lidi smějou, budeme ten vtip opakovat". Zachránil to skvěle přeplácaný konec. Michala Dlouhého jsem na jevišti viděl poprvé a musím říci, že na tuto roli se hodí, i přes ten herecký patos a přehrávání. Režie a scénografie nepřináší nic nového, časté přestavby jsou ke konci otravné. Švandovo divadlo mám rád, tohle je jejich nekomerčnější a divácky nejvděčnější inscenace. Pokud se chcete jen pobavit, tak je to dobrá volba. Ale umělecky se mi třeba Řemeslníci líbili více.
(zadáno: 27.3.2014)
Viděl jsem na derniéře, takže hodnocení už nikomu asi nepomůže. Jak udělat kariéru... pro mě patří do kategorie inscenací, ke kterým mám tolik výtek, ale přesto mě bavily. Zpěv je činoherní (někdy až za hranicí únosnosti), délka přemrštěná, režie někdy pokulhává (chaos na jevišti), nudná scénografie, hudba z ne úplně kvalitní nahrávky atd. Ale prostě mě to bavilo!
(zadáno: 22.5.2014)
Dobrá hra se skvělými výkony (nejvíce mne zaujal Ladislav Hampl), režie je hodně minimalistická (na můj vkus možná až příliš). Nemůžu se ubránit pocitu, že se hra dala zkrátit, především rozvleklejší začátek. V podstatě je to celé takový inteligentnější citový kýč. Hra ale strhne, mohu doporučit, jen ne s tak obrovským nadšením jako jiní.
(zadáno: 15.10.2014)
Od Kolečka a Drábka bych čekal více divadelní zážitek, nakonec jsem viděl "jen" delší scénku Kaisera a Lábuse, u které jsem se bavil. Humor, založený hlavně na kritice komunistů a politiky všeobecně, se stupňuje do skvělé druhé půlky. Jestli máte rádi Kaisera a Lábuse, určitě vás to nezklame. Pokud čekáte, že za přispění Kolečka a Drábka to bude něco divadelně unikátního, tak svá očekávání snižte, po režijní stránce to je skutečně prázdné a připadá mi, že by si pánové komici vystačili sami.
(zadáno: 15.10.2014)
Obsáhle jsem se vypsal v recenzi na Musical.cz, ale ve stručnosti: skvělá taneční čísla, efektní světelná show, chytlavé hity, skvělý Jan Kříž který se vypracoval k dokonalému muzikálovému výkonu a zvládne téměř 3 hodiny nonstop na jevišti. Zaujala také Markéta Procházková a Marie Blahynkové, ale v Horečce nenarazíte na špatnou alternaci. Na druhou stranu prázdný děj, několik hluchých činoherních scén, zbytečné přestavby ve tmě, špatné české texty. Pokud máte rádi tanec a chcete se odreagovat v rytmu disco, vyrazte na Horečku!
(zadáno: 15.10.2014)
Bál jsem se, ale byl jsem mile překvapen. Kvalit londýnského originálu to samozřejmě nedosahuje, ale stydět se za našeho Fantoma nemusíme. Výprava pěkná (možná až moc na efekt, v některých scénách mimo operu příliš prázdná), skvělý orchestr. M. Vojtko na začátku rozpačitý, v závěru již přesvědčivější Fantom. M. Gemrotová skvělá, dokážu si ji představit i v Londýně. B. Matuš pro mě katastrofa. T. Mátlová pozitivně překvapila. České texty nejsou špatné, někdy působí trochu strojeně (á la Google Translate). Celkový dojem pozitivní, pokud neznáte originální inscenaci, klidně si 20% přihoďte.
(zadáno: 26.3.2015)
(zadáno: 12.2.2016)
(zadáno: 12.2.2016)
(zadáno: 12.2.2016)
(zadáno: 12.2.2016)
(zadáno: 12.2.2016)
(zadáno: 13.4.2016)
(zadáno: 20.6.2016)
(zadáno: 3.11.2016)
Skvělý Jiří Hána a Petra Tenorová v dynamické režii Pavla Kheka s výborně vybranou hudbou. Oceňuji zachování veršované podoby - i díky povedenému překladu si herci s verši poradili více než dobře. Pěknou scénu narušoval na můj vkus příliš častý pohyb techniků. Jen ten závěr bych čekal trochu více úderný/emoční.
(zadáno: 3.11.2016)
Pěkná kabaretní jednohubka, ze které si nejvíc zapamatuji výkony Marie Jansové a Pavla Kryla. Škoda že představení nemělo větší pevný divadelní rámec, spíš se jednalo o jednotlivé scény/písně, které spojuje osobnost Václava Hraběte. Ale jinak moc pěkné představení dělané s nadšením všech zúčastněných.
(zadáno: 3.11.2016)

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>