Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Iva Bryndová: 11 % (62)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 21.3.2017)
(zadáno: 26.9.2017)
(zadáno: 3.11.2016)
(zadáno: 20.5.2013)
Skvěle zpracovaný muzikál, dramaturgicky odvážná volba a jistá zábava po celý večer. Uličník a Antalová byli skvělí, stejně tak i zbytek obsazení. Škoda jen diváckého nezájmu.
(zadáno: 20.5.2013)
Já nevím. Viděl jsem dvě představení z kraje uvádění muzikálu, to dílo samo o sobě je naprosto geniální a pro mě je nejlepším muzikálem vůbec, ale v Brně mi po stránce pěveckých i hereckých výkonů přišel značně znásilněný. Jsou mety, na které MDB nemá a mělo by si je uvědomit. Buď nulové herectví nebo přehrávání, zpěv pokulhával ještě víc. Je to hodně pěvecky náročný titul a mnoho lidí na to prostě nemělo. Atmosféra i emoce nijaké, jediný kdo zaujal byl již ostřílený osvědčený Jan Ježek. Bídníci jsou úžasné dílo, které stojí za návštěvu... Nejlépe na West Endu!
(zadáno: 15.4.2012)
(zadáno: 15.10.2014)
Herecký koncert Michala Dlouhého ve skvěle napsané a přeložené hře. Velice milé překvapení, přesně můj druh humoru, který se s ničím nepáře. I přes značné použití vulgarit (které k politické scéně prostě patří) si dovolím tvrdit, že se jedná o inteligentní humor, který pojmenovává současné problémy, nejen ve vysoké politice. Škoda jen překombinovaného konce, kde se už na můj vkus moc tlačilo na pilu. Kromě geniálního M. Dlouhého podávají skvělé výkony také J. Hána a L. Zbranková. Určitě se s odstupem času půjdu podívat ještě jednou. Doporučuji i vám!
(zadáno: 1.11.2013)
Hodnocení v mé recenzi na Musical.cz
(zadáno: 20.5.2013)
Jo, jo... kontroverzní inscenace, která ale rozhodně má na české scéně místo. Muzikálové balety jsou tak trochu Vaculíkova specialita a zde to dovedl k dokonalosti. Osobně oceňuji především neotřelou hudbu a texty, výkony jsou 50/50 (Bára Basiková je poněkud postraší na svou roli a Iva Marešová je zase bez emocí) a choreografie a režie... no ještě víc 50/50. Ale je to něco svým způsobem unikátního a neotřelého, ale že by mě to lákalo výrazně jít znovu, to ne. Každopádně komerční neúspěch je jasnou zprávou od diváků, že takto těžké kusy se u nás nechytnou... Bohužel.
(zadáno: 29.4.2018)
Zajímavé, výtvarně i herecky povedené, ale samotný nápad se zjednodušenou angličtinou na mě fungoval prvních 20 minut, pak se mi to rychle okoukalo. Rozhodně ale zajímavá a povedená inscenace.
(zadáno: 20.5.2013)
Tomu říkám čistá divadelní nuda. Opereta je prostě v dnešní době a zvlášť pro mladší generaci mrtvá. Humoru je na téměř 3 hodiny málo, hudba působí repetitivně a výkony zazdívá především Bronislav Kotiš, jehož projev je pro mě značně iritující. Řemeslně to je skvěle provedené, ale chybí mi nějaký "duch", elán, inovace, ... zkrátka nějaký důvod, proč by se Mam'zelle Nitouche vůbec měla v dnešní době uvádět.
(zadáno: 18.4.2016)
(zadáno: 20.5.2013)
Viděno na hostování v Divadle Hybernia. A skvělé! Další z povedených titulů Městského divadla Brno, vše naprosto profesionální a pobaví opravdu všechny generace. Chytlavé písně, výborná výprava, choreografie, stepy... Prostě muzikál s velkým M! Monika Absolonová i přes různé pochyby zvládla hlavní roli skvěle, stejně tak překvapila i alternace Johana Gazdíková. Dušan Vitázek hodně válcuje Denny Ratajského energií a nasazením, za zmínku stojí také výborný Milan Němec. Rozhodně doporučuji, stojí to za vidění, ať je vám 10 nebo 100 let.
(zadáno: 12.2.2018)
(zadáno: 5.5.2014)
I když se 60% zdá málo či blízko průměru, odcházel jsem spokojený. Hra splnila zcela mé očekávání - nenáročná komedie, která funguje především díky dobrým hereckým výkonům. V tomto případě mi nevadil ani přehrávající Ondřej Vetchý, spíš bych nemusel vidět Mariku Procházkovou a Petra Buriana. Žádný divadelní zázrak, ale jako oddechovka na páteční večer potěší.
(zadáno: 11.12.2013)
(zadáno: 15.9.2013)
Jeden z nejoriginálnější muzikálových počinů. Skvělá režie, stylizace do jungle kabaretu, opravdu výtečné pohybové zpracování a velice vyrovnané obsazení dobrými hereckými typy. To vše v pěkné minimalistické výpravě. Hudba není tolik výrazná jako v jiných pražských muzikálech, nejde na efekt nebo hitovost, působí naopak celistvě. Texty Osvaldové opět originální a snadno zapamatovatelné. Bude se bavit opravdu celá rodina (dospělí divák si v tom ovšem podle mě najde MNOHEM více, děti to moc nepoberou a budou se jim líbit opičky).
(zadáno: 5.5.2014)
Tomáš Svoboda se mi hodně trefil do vkusu a od Medu jsem dostal přesně to, co jsem očekával. Vtipnou svižnou aktuální komedii s výbornými hereckými výkony. Barbora Poláková je skutečně excelentní herečka a tato civilní role ji opravdu sedla. Představení plné nápadů a situací, které vás donutí se celou tu hodinku nepřetržitě usmívat. Chci znova. Hned!
(zadáno: 20.5.2013)
Tato hra je můj šálek čaje. Škrtání by sice nebylo od věci, ale skvělé náročné téma a nadprůměrné herecké výkony dělají z této hry něco, co byste měli vidět. Rozhodně jedna z nejlepší věcí Pod Palmovkou. Langmajer byl dobrá volba, má zápal a rozhodně není špatný herec, jen v úplném finále vypadá příliš šíleně. Obsazení je naprosto vyrovnané, každý jel na 100%. Divadelní zážitek, který mi dlouho v hlavě zůstane a rozhodně uvažuji o zopakování...
(zadáno: 1.11.2013)
Špinar prostě umí. Skvěle ztvárněná adaptace, které vévodí Miloslav König. V první polovině by se sice našla hluchá místa, děj je v podstatě stále stejný a ničím nepřekvapí, závěr působí do prázdna... ale je to tak dobře udělané, že celkový dojem je velice pozitivní. Takové inscenace je pro Kladno škoda, v Praze by hra jistě sklidila mnohem větší ovace. Ale za výlet to stojí!
(zadáno: 15.4.2014)
Trapnost nad trapnost. Nečekal jsem žádné velké umění, šel jsem se do Palacu jen pobavit u nějaké odlehčené hudební komedie. Rádoby vtipné rýmy typu "Fred - dred", "taťouš - teplouš", "juknu - cuknu" a zcela nevtipné výkony v čele s tristní Terezou Kostkovou, která se pokouší o zpěv. Na délku téměř 3 hodin roztahané a bez pointy. Rozhodně nedoporučuji všem s alespoň trochu dobrým vkusem.
(zadáno: 8.11.2012)
Velké zklamání. Komediální potenciál, který by mohl těžit z mrtvoly komentující dění na jevišti a promlouvající k určitým postavám, je obrovský. A zde je obrovsky nevyužitý. Místo toho předvádí Bydžovská svou tradiční kreaci opilé vulgární ženy, se kterou jí mám a budu mít spjatou celý život. Špatná hra s vesnickým humorem a k tomu i dost průměrné herecké výkony, kterým kraluje echt špatná Adéla Koutná. Jako zájezdové představení dobré, pokud ale máte rádi divadlo, tak jsou tu rozhodně lepší volby...

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>