Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)
Jan Pařízek: 12 % (108)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 15.10.2014)
Žena za pultem 2: Pult osobnosti - Divadlo Kalich: 70 %
Od Kolečka a Drábka bych čekal více divadelní zážitek, nakonec jsem viděl "jen" delší scénku Kaisera a Lábuse, u které jsem se bavil. Humor, založený hlavně na kritice komunistů a politiky všeobecně, se stupňuje do skvělé druhé půlky. Jestli máte rádi Kaisera a Lábuse, určitě vás to nezklame. Pokud čekáte, že za přispění Kolečka a Drábka to bude něco divadelně unikátního, tak svá očekávání snižte, po režijní stránce to je skutečně prázdné a připadá mi, že by si pánové komici vystačili sami.
(zadáno: 2.6.2014)
Hodní chlapci - Divadlo Disk: 80 %
(zadáno: 22.5.2014)
Terminus - Divadelní spolek Kašpar: 70 %
Dobrá hra se skvělými výkony (nejvíce mne zaujal Ladislav Hampl), režie je hodně minimalistická (na můj vkus možná až příliš). Nemůžu se ubránit pocitu, že se hra dala zkrátit, především rozvleklejší začátek. V podstatě je to celé takový inteligentnější citový kýč. Hra ale strhne, mohu doporučit, jen ne s tak obrovským nadšením jako jiní.
(zadáno: 22.5.2014)
Enron - Národní divadlo: 60 %
Shrnul bych to takto: dobrý text, špatné provedení. Vůbec nechápu, proč se hra uvedla v tak velkém prostoru, mnohem více by ji slušelo komornější ztvárnění, kde by více vynikl text a výkony herců. Inscenačně mi to přišlo skutečně slabé, většinou bez nápadu, vadily zpěvy a špatně nazvučené hudební pasáže (nebylo rozumět hercům přes hlasitou hudbu). Nebyl jsem zklamaný, ale pocit, že se to dalo udělat MNOHEM lépe přicházel dost často. Chválím D. Matáska a J. Dolanského, naopak V. Postránecký nezaujal.
(zadáno: 13.5.2014)
1914 - Národní divadlo: 20 %
Unuděn k smrti. Moc jsem se těšil na práci Roberta Wilsona, ale evidentně 1914 nebyl nejšťastněji vybraný titul pro mé první setkání s jeho tvorbou. Totální nuda, dějová prázdnota, "objevné" myšlenky typu "lidé věří tomu, co se píše v novinách". Bohužel mě to nezaujalo ani po vizuální stránce - scéna se velice rychle okoukala, groteskní kostýmy také a to pověstné "revoluční Wilsonovo svícení" bylo možná revoluční před 20 lety. Jako "velký nákladný koprodukční projekt" se toto ND opravdu nepovedlo a jen slušnost mi zabránila po 30 minutách odejít.
(zadáno: 5.5.2014)
Maska a tvář - Činoherní klub: 60 %
I když se 60% zdá málo či blízko průměru, odcházel jsem spokojený. Hra splnila zcela mé očekávání - nenáročná komedie, která funguje především díky dobrým hereckým výkonům. V tomto případě mi nevadil ani přehrávající Ondřej Vetchý, spíš bych nemusel vidět Mariku Procházkovou a Petra Buriana. Žádný divadelní zázrak, ale jako oddechovka na páteční večer potěší.
(zadáno: 5.5.2014)
Med - A studio Rubín: 100 %
Tomáš Svoboda se mi hodně trefil do vkusu a od Medu jsem dostal přesně to, co jsem očekával. Vtipnou svižnou aktuální komedii s výbornými hereckými výkony. Barbora Poláková je skutečně excelentní herečka a tato civilní role ji opravdu sedla. Představení plné nápadů a situací, které vás donutí se celou tu hodinku nepřetržitě usmívat. Chci znova. Hned!
(zadáno: 26.4.2014)
iJá - Studio Ypsilon: 30 %
(zadáno: 25.4.2014)
Idioti - Švandovo divadlo: 80 %
Procentuálně se Idioti hodnotí špatně, je to hodně netradiční inscenace. V první řadě jsem čekal, že to bude více černo-komediální a scénografie zajímavější (dle fotografií), nakonec docela nuda. Když jsme odcházeli z divadla, napadl mě jen jeden krátký komentář: "depresivní softporno". Vydržte určitě do druhé půlky, která je o hodně lepší. Výkony skvělé. Pokud máte rádi hodně netradiční přemýšlivé divadelní zážitky a nejste úplně konzervativní diváci, rozhodně se jděte do Švanďáku podívat. Ale pokud hledáte zábavu na pěkný večer, raději sáhněte po jiném titulu.
(zadáno: 25.4.2014)
Human Locomotion - Národní divadlo: 50 %
Zvláštní inscenace. Klady: vizuálně nádherné, práce s projekci a světlem je skutečně špičková; skvělá choreografie Jana Kodeta (a dobře zatančená) a pěkná hudba Petra Kalába. Jen prostě to téma/děj neříká vůbec nic a pan Muybridge není z mého pohledu vůbec zajímavá osobnost pro divadelní představení. Taneční čísla neposouvají ve většině případech "děj", který mě za celou dobu nechytl, nepředal žádné emoce, prostě NIC. Obrovská škoda nevyužitého potenciálu.
(zadáno: 15.4.2014)
Antoinetta - královna Francie - Divadlo Hybernia: 60 %
Typický český muzikálový průměr, na který sedí ono otřepané "nenadchne ani neurazí". Skvělé choreografie i velmi dobré výkony (v čele s Michalem Novotným) kazí špatně napsané libreto, které se nemůže rozhodnout o čem vlastně vypráví. Život Antoinetty? Život u dvora? Francouzská revoluce? Stinné stránky "moci lidu"? Autoři se nestaví ani na stranu bouřících se lidí, ani na stranu revolucionářů. Stále se střídající se drama / komedie. K tomu ne úplně výrazná hudba a správně česky kýčovitá výprava. Špatné to rozhodně není, ale dobré bohužel také ne.
(zadáno: 15.4.2014)
Miluju tě, ale... - Divadlo Palace: 20 %
Trapnost nad trapnost. Nečekal jsem žádné velké umění, šel jsem se do Palacu jen pobavit u nějaké odlehčené hudební komedie. Rádoby vtipné rýmy typu "Fred - dred", "taťouš - teplouš", "juknu - cuknu" a zcela nevtipné výkony v čele s tristní Terezou Kostkovou, která se pokouší o zpěv. Na délku téměř 3 hodin roztahané a bez pointy. Rozhodně nedoporučuji všem s alespoň trochu dobrým vkusem.
(zadáno: 13.4.2014)
Freddie – The King of Queen - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Libor Vaculík prostě tyhle své "baletní muzikály" umí a Freddie se mi z nich líbil nejvíce. Skvělá atmosféra, choreografie a v neposlední řadě nesmrtelné písně Queen v podání Michaela Klucha. Jediné, co bych vytkl, tak trochu pomalejší spád poslední cca čtvrtiny inscenace, která ovšem vrcholí dokonalým Show Must Go On. Rozhodně doporučuji! (Více v mé recenzi na Musical.cz)
(zadáno: 27.3.2014)
Jak udělat kariéru snadno a rychle - Divadlo na Vinohradech: 70 %
Viděl jsem na derniéře, takže hodnocení už nikomu asi nepomůže. Jak udělat kariéru... pro mě patří do kategorie inscenací, ke kterým mám tolik výtek, ale přesto mě bavily. Zpěv je činoherní (někdy až za hranicí únosnosti), délka přemrštěná, režie někdy pokulhává (chaos na jevišti), nudná scénografie, hudba z ne úplně kvalitní nahrávky atd. Ale prostě mě to bavilo!
(zadáno: 27.3.2014)
Kdo je tady ředitel? - Švandovo divadlo: 70 %
Dobrá moderní komedie se zajímavým námětem. Po skvělém začátku se rychle okouká a jede se metodou "dokud se lidi smějou, budeme ten vtip opakovat". Zachránil to skvěle přeplácaný konec. Michala Dlouhého jsem na jevišti viděl poprvé a musím říci, že na tuto roli se hodí, i přes ten herecký patos a přehrávání. Režie a scénografie nepřináší nic nového, časté přestavby jsou ke konci otravné. Švandovo divadlo mám rád, tohle je jejich nekomerčnější a divácky nejvděčnější inscenace. Pokud se chcete jen pobavit, tak je to dobrá volba. Ale umělecky se mi třeba Řemeslníci líbili více.
(zadáno: 21.3.2014)
Regulace intimity - Divadlo Disk: 70 %
(zadáno: 18.3.2014)
Po Fredrikovi - Divadlo Letí: 80 %
(zadáno: 17.3.2014)
Rent - Divadlo Kalich: 100 %
(zadáno: 5.3.2014)
Touha - Divadlo Kalich: 80 %
(zadáno: 5.3.2014)
Vinnetou - Městské divadlo Kladno: 80 %
(zadáno: 5.3.2014)
Producenti - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 30 %

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>