Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)
Jan Pařízek: 12 % (108)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 27.3.2014)
Jak udělat kariéru snadno a rychle - Divadlo na Vinohradech: 70 %
Viděl jsem na derniéře, takže hodnocení už nikomu asi nepomůže. Jak udělat kariéru... pro mě patří do kategorie inscenací, ke kterým mám tolik výtek, ale přesto mě bavily. Zpěv je činoherní (někdy až za hranicí únosnosti), délka přemrštěná, režie někdy pokulhává (chaos na jevišti), nudná scénografie, hudba z ne úplně kvalitní nahrávky atd. Ale prostě mě to bavilo!
(zadáno: 21.10.2012)
Aida - Hudební divadlo Karlín: 70 %
Dalo by se o ní psát hodiny. Tolik rozporů v jedné inscenaci. Skvělé pěvecké výkony doprovází povětšinou špatné herecké výkony. Hudba Eltona Johna je nádherná, na první poslech však nevýrazná a písně splývají, i když je v nich mnoho hudebních nápadů, ty je však potřeba objevit. Originální minimalistická výprava, se kterou však režisér neumí pracovat. Ostatně ani s herci, timingem, prostorem... Choreografie zvláštní. Excelentní Kamila Nývltová v hlavní roli, ideálně v páru s Noidem Bártou tvoří ideální pár. Bílá je zase jen Bílá. Za posledních pár sezón nejlepší karlínský muzikál, ale... ALE!
(zadáno: 21.10.2012)
Eskalátor (manifest outsidera) - Švandovo divadlo: 70 %
Hodně netradiční inscenace, která se objektivně nedá příliš dobře hodnotit. Každého se dotkne jiné téma, ztotožní se s jinou postavou a určité věci si každý může vyložit po svém. Po cestě domů budete mít rozhodně o čem přemýšlet a s doprovodem budete vášnivě diskutovat nad tématy (diskuze v divadle jsem se bohužel nezúčastnil, příště...) Zajímavé je střídání emocí - v jednu chvíli se smějete a náhle vám úsměv zamrzne na tváři, skvělé kontrasty. Z hereckých výkonů oceňuji především civilního Jaroslava Šmída, skvělého režiséra Tomáše Pavelku a mladý talent Patrika Děrgela.
(zadáno: 22.5.2014)
Terminus - Divadelní spolek Kašpar: 70 %
Dobrá hra se skvělými výkony (nejvíce mne zaujal Ladislav Hampl), režie je hodně minimalistická (na můj vkus možná až příliš). Nemůžu se ubránit pocitu, že se hra dala zkrátit, především rozvleklejší začátek. V podstatě je to celé takový inteligentnější citový kýč. Hra ale strhne, mohu doporučit, jen ne s tak obrovským nadšením jako jiní.
(zadáno: 12.2.2016)
Carmen - Hudební divadlo Karlín: 70 %
(zadáno: 29.12.2011)
Důkaz - Městská divadla pražská: 70 %
Dobré komorní drama s vynikajícími výkony všechy účinkujících. Nechybí ani tragikomický vtip, celé to je přirozené a lidské, až z toho mrazí. Veronika Kubařová je skutečně strhující, Martin Písařík je vychazející hvězda a pan Vízner je již herecký pojem, o kterém asi netřeba psát. Rozhodně velice dobrá a (nejen) atmosférou velice povedená inscenace.
(zadáno: 28.12.2011)
Chicago - Divadlo pod Palmovkou: 70 %
Světový muzikálový hit v malém pražském divadélku dopadl relativně dobře - dobré herecké výkony, skvělá Petra Doležalová, herecké zpívání na úrovni, dobře ukočírovaný humor, výborné režijní nápady - inscenaci ubližuje absence živého orchestru a špatný soundsystem. Rozhodně ale lepší než všechny pražské "Angeliky" apod.
(zadáno: 20.5.2013)
Lucrezia Borgia - Divadlo Hybernia: 70 %
Jo, jo... kontroverzní inscenace, která ale rozhodně má na české scéně místo. Muzikálové balety jsou tak trochu Vaculíkova specialita a zde to dovedl k dokonalosti. Osobně oceňuji především neotřelou hudbu a texty, výkony jsou 50/50 (Bára Basiková je poněkud postraší na svou roli a Iva Marešová je zase bez emocí) a choreografie a režie... no ještě víc 50/50. Ale je to něco svým způsobem unikátního a neotřelého, ale že by mě to lákalo výrazně jít znovu, to ne. Každopádně komerční neúspěch je jasnou zprávou od diváků, že takto těžké kusy se u nás nechytnou... Bohužel.
(zadáno: 20.5.2013)
Zpívání v dešti - Divadlo F.X.Šaldy Liberec: 70 %
Kdybych měl hodnotit čistě jen inscenační a herecký tým, tak bych dal i 90%, ale samotné Zpívání v dešti prostě není nejlepší titul pro divadlo. Jako legenda to jméno zní dobře, ale je to dlouhé a hudební čísla jsou jaksi navíc. Jinak skvělý humor, pár dobrých nápadů a výborná trojice J. Kříž, M. Blahynková a J. Révai. I. Jirešová možná až moc přehrávala a nesnažila se přidat nic navíc. Oproti pardubické inscenaci je to velice dobré a na oblastní divadlo je to hodně nadprůměrný titul, který se vyplatí navštívit i z větší dálky.
(zadáno: 20.5.2013)
Crash u potoka - Švandovo divadlo: 70 %
Silné herecké výkony a skvělá divadelní adaptace Dodo Gombára. Švandovo divadlo opět ukazuje, že by byla chyba ho opomíjet. První půlka byla naprosto bravurní, ona "trapná komedie" ze života fungovala na 100%. V druhé půli už to ale s přibývající snahou o drama eskalovalo až někam k frašce a závěr byl kontrastně k inscenaci příliš umělecký a mnoho diváků se tvářilo značně zmateně. Vyzdvihuji ještě P. Hřebníčkovou a T. Pavelku za přirozený komediální talent a skvělé typové obsazení. Naopak M. Krátkou bych už vidět nemusel, i když to této role nějak podivně sedla i se svým křečovitým výrazem.
(zadáno: 15.9.2013)
Muži - STK Theatre Concept: 70 %
Hodně zvláštní inscenace, ke které nemám moc co napsat. Zajímavé pojetí mužských vlastností v podání vlčí smečky. Skvělé pohybové zpracování, hra s prostorem i materiály, výkony účinkujících velice dobré. Není mi jasná úplně celková myšlenka hry, ale každý si z toho jistě odnese něco svého. Rozhodně ale doporučuji, pokud nemáte rádi přímočaré verbální divadlo.
(zadáno: 27.3.2014)
Kdo je tady ředitel? - Švandovo divadlo: 70 %
Dobrá moderní komedie se zajímavým námětem. Po skvělém začátku se rychle okouká a jede se metodou "dokud se lidi smějou, budeme ten vtip opakovat". Zachránil to skvěle přeplácaný konec. Michala Dlouhého jsem na jevišti viděl poprvé a musím říci, že na tuto roli se hodí, i přes ten herecký patos a přehrávání. Režie a scénografie nepřináší nic nového, časté přestavby jsou ke konci otravné. Švandovo divadlo mám rád, tohle je jejich nekomerčnější a divácky nejvděčnější inscenace. Pokud se chcete jen pobavit, tak je to dobrá volba. Ale umělecky se mi třeba Řemeslníci líbili více.
(zadáno: 28.12.2011)
Columbo - Vražda na recept - Divadlo U Hasičů: 60 %
Tato hra určitě nikdy nevyhraje žádnou Pulizerovu cenu nebo podobné. Po režijní stránce také není nijak geniální, v podstatě nebylo k režírování příliš a text by mohli herci hravě nastudovat i bez režie. Důležité je, že jsem se bavil, udržel pozornost a měl dobrý pocit z kulturního zážitku. Přispěly k tomu také výkony Josefa Laufera (chápu, s Gondíkem by to asi bylo jiné kafe), Jana Čenského, Dany Morávkové a Petry Doležalové.
(zadáno: 27.5.2013)
Rain Man - Divadlo pod Palmovkou: 60 %
Asi jsem po těch všech pozitivních názorech čekal víc. Pomalý rozjezd i celkové tempo inscenace vyvažuje dvojice představitelů hlavních rolí Jan Konečný a Radek Valenta, společně s velice dobrým humorem. Na druhou stranu velice nevýrazná výtvarná složka, neurčitý výběr hudby a špatné výkony dámské části obsazení (Anna Schmidtmajerová, Hana Seidlová). Kontrastní moralizující konec pak pro mě nebyl úplně nejlepší tečkou za jinak příjemně odlehčeném představením. Není to špatné, ale rozhodně ne strhující a nadprůměrně dobré.
(zadáno: 20.5.2013)
Les Misérables (Bídníci) - Městské divadlo Brno: 60 %
Já nevím. Viděl jsem dvě představení z kraje uvádění muzikálu, to dílo samo o sobě je naprosto geniální a pro mě je nejlepším muzikálem vůbec, ale v Brně mi po stránce pěveckých i hereckých výkonů přišel značně znásilněný. Jsou mety, na které MDB nemá a mělo by si je uvědomit. Buď nulové herectví nebo přehrávání, zpěv pokulhával ještě víc. Je to hodně pěvecky náročný titul a mnoho lidí na to prostě nemělo. Atmosféra i emoce nijaké, jediný kdo zaujal byl již ostřílený osvědčený Jan Ježek. Bídníci jsou úžasné dílo, které stojí za návštěvu... Nejlépe na West Endu!
(zadáno: 20.5.2013)
Jesus Christ Superstar - Městské divadlo Brno: 60 %
Hodně kontroverzní inscenace. Výprava přizpůsobená pro tour uvedení, kolísavé výkony herců (Jackuliak), ale i jeden výjimečný Ježíš (Jícha). Režijně se jedná o velký průměr, připomíná to místy spíš inscenovaný koncert. Zachraňuje to samotné geniální dílo A. L. Webbera.
(zadáno: 21.10.2012)
Kapka medu pro Verunku - Pixa-pro: 60 %
Muzikál dělaný od srdce pro děti, bez vidiny velkého výdělku. Tak, jak by to mělo být. Přesto je to jen pohádka pro děti s jednoduchými písněmi a primitivními verši, dospělé publikum mohou utáhnout tvůrci pouze na nostalgii a pár gagů. Dobrá výprava, ovšem naprosto tragická režie a nudná choreografie. Výkony tak 50/50, některé dobré (Basiková, Strenáčik, Hrabě), jiné vyloženě špatné (Štědroň, Slováček, Zonyga). Z titulů pro děti je to asi to nejlepší v Praze, ale nesnažme se to, prosím, míchat s profesionálními inscenacemi.
(zadáno: 20.5.2013)
Nebe nad Berlínem - Švandovo divadlo: 60 %
Ačkoliv mám rád Švandovo divadlo, tak zde někdo přecenil výběr tématu. Až přílišné filozofování stále o tom samém, podsouvání morálních hodnot divákům a neustálé mudrcování o čemkoliv. Až místy připomíná Eskalátor, který si však nehraje na "vrcholné umění". Skvělé výtvarné pojetí a dobré herecké výkony (P. Děrgel, Z. Onufráková, L. Frej). Ale téma mě nezasáhlo, nevtáhlo do "děje" a ke konci jsem již doufal, že to skončí, protože toho filozofování o životě bylo na všední večer příliš. A to mám rád náročnější inscenace k zamyšlení...
(zadáno: 20.5.2013)
Naše třída - Divadlo Komedie: 60 %
Silné téma, která vyvolá emoce. O tom není pochyb a je moc dobře, že se u nás inscenují podobné texty. Atmosféru umocňuje i prostředí sálu Komedie, tak nějak to k sobě výtvarně sedí a atmosféra v sále se skutečně dala krájet. Problém mám ale s nevýraznou režií a vůbec celým pojetím, příliš se tvůrčí tým spolehl na sílu textu, až zapomněl na to divadlo - především druhá půlka v sedě připomíná rozhlasovou hru. Výkony jsou velice dobré, přesto chybí nějaký skutečně výjimečný tahoun. Rozhodně je dobře, že se u nás dělá i takový druh divadla, ale nenalhávejme si, že to nejde lépe...
(zadáno: 20.5.2013)
Vražda za oponou (Curtains) - Hudební divadlo Karlín: 60 %
Jako tradičně v HDK se jedná o řemeslně nadprůměrně zpracovaný muzikál, se skvělým orchestrem, výpravou a profesionálním hereckým obsazením. Jen samotný muzikál prostě není žádná bomba a i přes veškerou snahu všech zúčastněných je to nuda. Pár dobrých nápadů a gagů nestačí na 3 hodiny muzikálu, který je tématicky určený pro Broadway, ne Prahu. U nás se neuvedlo tolik krásných uznávaných muzikálových děl, ale tahle průměrná komedie ano. Škoda nevyužitého potenciálu divadla...
(zadáno: 20.5.2013)
Hledání slov - Divadlo Kalich: 60 %
Například oproti Je úchvatná je Hledání slov trochu na diváky náročnější černější komedií, jejíž problém bych viděl v malém množství humoru (dost často se dlouho povídá, podívá a sem tam nějaký vtip) a na závěr bych čekal asi nějakou pointu, vzhledem k vyznění inscenace. Dobře zahraná (především mužská část obsazení) a rutinně zrežírované. Lehce zapomenutelný divadelní zážitek.
(zadáno: 22.5.2014)
Enron - Národní divadlo: 60 %
Shrnul bych to takto: dobrý text, špatné provedení. Vůbec nechápu, proč se hra uvedla v tak velkém prostoru, mnohem více by ji slušelo komornější ztvárnění, kde by více vynikl text a výkony herců. Inscenačně mi to přišlo skutečně slabé, většinou bez nápadu, vadily zpěvy a špatně nazvučené hudební pasáže (nebylo rozumět hercům přes hlasitou hudbu). Nebyl jsem zklamaný, ale pocit, že se to dalo udělat MNOHEM lépe přicházel dost často. Chválím D. Matáska a J. Dolanského, naopak V. Postránecký nezaujal.
(zadáno: 21.10.2012)
Zpívání v dešti - Východočeské divadlo Pardubice: 60 %
Muzikálová klasika, která vyniká excelentními hereckými výkony (vévodí dámy Janečková a Sikorová). Zpěv a tanec za nimi sice pokulhává, ale ne tak výrazně jako u jiných činoherních souborů, které se pustí do muzikálu. Zamrzí nulová režijní invence, toho se Petru Novotnému nepovedlo. Zásadně chybí živý orchestr, tato klasika ho přímo vyžaduje. Ve výsledku příjemná inscenace, která pobaví, avšak kromě hereckých výkonů nemá moc čím zaujmout a vystoupit z řady jiných inscenací.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>