Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Iva Bryndová: 11 % (63)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 3.11.2016)
(zadáno: 21.3.2017)
(zadáno: 21.3.2017)
(zadáno: 26.9.2017)
(zadáno: 24.10.2017)
Nejlepší inscenace HDK za posledních pár let. Skvělá hudba, nerušící funkční výprava a především dobře napsaná odpočinková komedie. Vytknout lze slabší choreografie a velice špatný překlad A.Nováka. Režie vychází z Broadwaye a nic nového nepřináší. Lucie Bílá se na premiérách zatím držela na uzdě a nebyla to její one man show a po několika letech jsem ji viděl i HRÁT a TANČIT. Z ostatních výkonů musím pochválit především Ivu Pazderkovou, Jaromíra Dulavu, Markétu Procházkovou, Romana Tomeše a Vendulu Příhodovou, která přezpívá i paní Lucii.
(zadáno: 16.1.2018)
(zadáno: 12.2.2018)
(zadáno: 13.3.2018)
Povedená moderní inscenace, kterou bohužel diváci milující klasiku v historických budovách příliš neocení. Herecky moc povedené, text by v první polovině určitě snesl zkrácení, režijně precizně vedené s několika pěknými nápady. Scénografie zajímavá a na první pohled líbivá, ale celkový koncept postrádá hlubší inscenační smysl.
(zadáno: 13.3.2018)
(zadáno: 29.4.2018)
Zajímavé, výtvarně i herecky povedené, ale samotný nápad se zjednodušenou angličtinou na mě fungoval prvních 20 minut, pak se mi to rychle okoukalo. Rozhodně ale zajímavá a povedená inscenace.
(zadáno: 28.12.2011)
Tato hra určitě nikdy nevyhraje žádnou Pulizerovu cenu nebo podobné. Po režijní stránce také není nijak geniální, v podstatě nebylo k režírování příliš a text by mohli herci hravě nastudovat i bez režie. Důležité je, že jsem se bavil, udržel pozornost a měl dobrý pocit z kulturního zážitku. Přispěly k tomu také výkony Josefa Laufera (chápu, s Gondíkem by to asi bylo jiné kafe), Jana Čenského, Dany Morávkové a Petry Doležalové.
(zadáno: 21.10.2012)
Muzikál dělaný od srdce pro děti, bez vidiny velkého výdělku. Tak, jak by to mělo být. Přesto je to jen pohádka pro děti s jednoduchými písněmi a primitivními verši, dospělé publikum mohou utáhnout tvůrci pouze na nostalgii a pár gagů. Dobrá výprava, ovšem naprosto tragická režie a nudná choreografie. Výkony tak 50/50, některé dobré (Basiková, Strenáčik, Hrabě), jiné vyloženě špatné (Štědroň, Slováček, Zonyga). Z titulů pro děti je to asi to nejlepší v Praze, ale nesnažme se to, prosím, míchat s profesionálními inscenacemi.
(zadáno: 21.10.2012)
Muzikálová klasika, která vyniká excelentními hereckými výkony (vévodí dámy Janečková a Sikorová). Zpěv a tanec za nimi sice pokulhává, ale ne tak výrazně jako u jiných činoherních souborů, které se pustí do muzikálu. Zamrzí nulová režijní invence, toho se Petru Novotnému nepovedlo. Zásadně chybí živý orchestr, tato klasika ho přímo vyžaduje. Ve výsledku příjemná inscenace, která pobaví, avšak kromě hereckých výkonů nemá moc čím zaujmout a vystoupit z řady jiných inscenací.
(zadáno: 20.5.2013)
Silné téma, která vyvolá emoce. O tom není pochyb a je moc dobře, že se u nás inscenují podobné texty. Atmosféru umocňuje i prostředí sálu Komedie, tak nějak to k sobě výtvarně sedí a atmosféra v sále se skutečně dala krájet. Problém mám ale s nevýraznou režií a vůbec celým pojetím, příliš se tvůrčí tým spolehl na sílu textu, až zapomněl na to divadlo - především druhá půlka v sedě připomíná rozhlasovou hru. Výkony jsou velice dobré, přesto chybí nějaký skutečně výjimečný tahoun. Rozhodně je dobře, že se u nás dělá i takový druh divadla, ale nenalhávejme si, že to nejde lépe...
(zadáno: 20.5.2013)
Ačkoliv mám rád Švandovo divadlo, tak zde někdo přecenil výběr tématu. Až přílišné filozofování stále o tom samém, podsouvání morálních hodnot divákům a neustálé mudrcování o čemkoliv. Až místy připomíná Eskalátor, který si však nehraje na "vrcholné umění". Skvělé výtvarné pojetí a dobré herecké výkony (P. Děrgel, Z. Onufráková, L. Frej). Ale téma mě nezasáhlo, nevtáhlo do "děje" a ke konci jsem již doufal, že to skončí, protože toho filozofování o životě bylo na všední večer příliš. A to mám rád náročnější inscenace k zamyšlení...
(zadáno: 20.5.2013)
Například oproti Je úchvatná je Hledání slov trochu na diváky náročnější černější komedií, jejíž problém bych viděl v malém množství humoru (dost často se dlouho povídá, podívá a sem tam nějaký vtip) a na závěr bych čekal asi nějakou pointu, vzhledem k vyznění inscenace. Dobře zahraná (především mužská část obsazení) a rutinně zrežírované. Lehce zapomenutelný divadelní zážitek.
(zadáno: 20.5.2013)
Jako tradičně v HDK se jedná o řemeslně nadprůměrně zpracovaný muzikál, se skvělým orchestrem, výpravou a profesionálním hereckým obsazením. Jen samotný muzikál prostě není žádná bomba a i přes veškerou snahu všech zúčastněných je to nuda. Pár dobrých nápadů a gagů nestačí na 3 hodiny muzikálu, který je tématicky určený pro Broadway, ne Prahu. U nás se neuvedlo tolik krásných uznávaných muzikálových děl, ale tahle průměrná komedie ano. Škoda nevyužitého potenciálu divadla...
(zadáno: 20.5.2013)
Hodně kontroverzní inscenace. Výprava přizpůsobená pro tour uvedení, kolísavé výkony herců (Jackuliak), ale i jeden výjimečný Ježíš (Jícha). Režijně se jedná o velký průměr, připomíná to místy spíš inscenovaný koncert. Zachraňuje to samotné geniální dílo A. L. Webbera.
(zadáno: 20.5.2013)
Já nevím. Viděl jsem dvě představení z kraje uvádění muzikálu, to dílo samo o sobě je naprosto geniální a pro mě je nejlepším muzikálem vůbec, ale v Brně mi po stránce pěveckých i hereckých výkonů přišel značně znásilněný. Jsou mety, na které MDB nemá a mělo by si je uvědomit. Buď nulové herectví nebo přehrávání, zpěv pokulhával ještě víc. Je to hodně pěvecky náročný titul a mnoho lidí na to prostě nemělo. Atmosféra i emoce nijaké, jediný kdo zaujal byl již ostřílený osvědčený Jan Ježek. Bídníci jsou úžasné dílo, které stojí za návštěvu... Nejlépe na West Endu!
(zadáno: 27.5.2013)
Asi jsem po těch všech pozitivních názorech čekal víc. Pomalý rozjezd i celkové tempo inscenace vyvažuje dvojice představitelů hlavních rolí Jan Konečný a Radek Valenta, společně s velice dobrým humorem. Na druhou stranu velice nevýrazná výtvarná složka, neurčitý výběr hudby a špatné výkony dámské části obsazení (Anna Schmidtmajerová, Hana Seidlová). Kontrastní moralizující konec pak pro mě nebyl úplně nejlepší tečkou za jinak příjemně odlehčeném představením. Není to špatné, ale rozhodně ne strhující a nadprůměrně dobré.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>