Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)
Jan Pařízek: 12 % (108)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 11.12.2013)
Mata Hari - Divadlo Broadway: 50 %
(zadáno: 11.12.2013)
Hamlet - Švandovo divadlo: 90 %
(zadáno: 1.11.2013)
Zorro - Městské divadlo Brno: 50 %
Typický případ světového muzikálu v českých podmínkách. Lidem u nás to stačí pro standing ovation, se zahraniční kvalitou se to ale měřit nemůže. Samotný muzikál je podle mě špatně uchopený, sám neví jestli má být komedie, romantika nebo akční drama. Dobré choreografie a energická hudba, Marek Holý nevýrazný, Pavlovčinová pěvecky i typově špatná, Absolonová temperamentní a s drivem, Vojtek dobrý záporák. Celkově ale pro mě naprostý průměr, nic mi to nedalo a vůbec ničím mě to neláká k návratu. Ano, je to lepší než většina pražské produkce, ale to neznamená, že je to dobré. [Pražská premiéra]
(zadáno: 1.11.2013)
Lucie, větší než malé množství lásky - Hudební divadlo Karlín: 40 %
Hodnocení v mé recenzi na Musical.cz
(zadáno: 1.11.2013)
Miláček - Městské divadlo Kladno: 80 %
Špinar prostě umí. Skvěle ztvárněná adaptace, které vévodí Miloslav König. V první polovině by se sice našla hluchá místa, děj je v podstatě stále stejný a ničím nepřekvapí, závěr působí do prázdna... ale je to tak dobře udělané, že celkový dojem je velice pozitivní. Takové inscenace je pro Kladno škoda, v Praze by hra jistě sklidila mnohem větší ovace. Ale za výlet to stojí!
(zadáno: 1.11.2013)
Poslední papež - A studio Rubín: 80 %
80% především za originalitu a bizarnost této inscenace. Skvělé pohybové ztvárnění a herecké výkony mladé generace (trochu oproti bravurní trojce Vangerová-Cina-Vančura zaostával nevýrazný Jiří Laštovka). Negativně hodnotím celkové vyznění hry, které pohybovou a hereckou stylizaci postavilo před sdělení myšlenek a nějaké pointy. Ale rozhodně se vyplatí vidět, určitě na hru dlouho nezapomenete!
(zadáno: 13.10.2013)
Zatáčka - Švandovo divadlo: 50 %
Rozhodně zajímavé téma, dobří herci (především Patrik Děrgel), jen i ta hodina se zdá pro tuto hru příliš dlouhá. Nemůžu říct, že bych byl zklamaný, ani vyloženě nadšený.
(zadáno: 13.10.2013)
Dresscode: Amis & Amil - A studio Rubín: 100 %
Nedá mi to, musím dát 100%. Moje první návštěva Rubínu (ano, stydím se) a hned taková bomba. Dlouho se mi nestalo, že bych se v divadle smál tak dlouho v kuse, jako v první půlce Dresscodu. Špinar napsal geniální (a ano, pro mnoho diváků příliš teplou) hru a obsadil dva naprosto skvělé herce, kteří působí tak přirozeně a bezprostředně, že vás to vtáhne. Originální, vtipné, s hořkým koncem (přesně ze života). Rozhodně doporučuji, pokud nejste usedlí nebo homofóbní, to prosím jděte raději jinam! :)
(zadáno: 15.9.2013)
Muži - STK Theatre Concept: 70 %
Hodně zvláštní inscenace, ke které nemám moc co napsat. Zajímavé pojetí mužských vlastností v podání vlčí smečky. Skvělé pohybové zpracování, hra s prostorem i materiály, výkony účinkujících velice dobré. Není mi jasná úplně celková myšlenka hry, ale každý si z toho jistě odnese něco svého. Rozhodně ale doporučuji, pokud nemáte rádi přímočaré verbální divadlo.
(zadáno: 15.9.2013)
Mauglí - Divadlo Kalich: 90 %
Jeden z nejoriginálnější muzikálových počinů. Skvělá režie, stylizace do jungle kabaretu, opravdu výtečné pohybové zpracování a velice vyrovnané obsazení dobrými hereckými typy. To vše v pěkné minimalistické výpravě. Hudba není tolik výrazná jako v jiných pražských muzikálech, nejde na efekt nebo hitovost, působí naopak celistvě. Texty Osvaldové opět originální a snadno zapamatovatelné. Bude se bavit opravdu celá rodina (dospělí divák si v tom ovšem podle mě najde MNOHEM více, děti to moc nepoberou a budou se jim líbit opičky).
(zadáno: 15.9.2013)
Rent - Divadlo Na Prádle: 90 %
(zadáno: 11.6.2013)
Řemeslníci - Švandovo divadlo: 90 %
Tentokrát budu hodnotit čistě subjektivně. Dlouho jsem se takhle upřímně nepobavil - mám rád černé a absurdní komedie a tohle je přesně podle mého gusta. Takže bych tomu odpustil i některé ty chybky (epizodnost, pomalejší spád na začátku druhé půlky). Dobře typově dosazení herci s komediálním talentem, skvělá režie i nápady, výborná scéna. Já byl naprosto spokojený a můžu jen doporučit. Řemeslníci jsou důkazem, že i komedie pro masové publikum může být zpracována umělecky kvalitně, se satirickým hlubším podtextem a bez zbytečného podbízení se.
(zadáno: 31.5.2013)
Footloose aneb Tanec není zločin - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 40 %
Promarněná příležitost. V muzikálově nevhodných prostorách Komorního divadla (špatný zvuk, technika i prostředí) vznikl, navzdory skvěle napsanému světovému muzikálu, zcela inscenačně nudný titul, ve kterém funguje jen perfektní choreografie. Nadějný mladý soubor působil bezradně a bez energie, která je pro živé divadlo a rock'n'rollový muzikál určitě potřebná. Invenčnější režijní přístup, nezanedbané vedení mladých talentů a lepší výtvarné zpracování, mohlo z tohoto titulu udělat velký hit. Oproti předchozím světovým titulům v plzeňském divadle se "Footloose" zdá krokem zpět.
(zadáno: 27.5.2013)
Rain Man - Divadlo pod Palmovkou: 60 %
Asi jsem po těch všech pozitivních názorech čekal víc. Pomalý rozjezd i celkové tempo inscenace vyvažuje dvojice představitelů hlavních rolí Jan Konečný a Radek Valenta, společně s velice dobrým humorem. Na druhou stranu velice nevýrazná výtvarná složka, neurčitý výběr hudby a špatné výkony dámské části obsazení (Anna Schmidtmajerová, Hana Seidlová). Kontrastní moralizující konec pak pro mě nebyl úplně nejlepší tečkou za jinak příjemně odlehčeném představením. Není to špatné, ale rozhodně ne strhující a nadprůměrně dobré.
(zadáno: 27.5.2013)
Casanova - Divadlo Broadway: 30 %
Hodně špatné, tradiční komerční kýč Divadla Broadway. Není to tak strašné jako Kat Mydlář nebo Je třeba zabít Davida, ale umělecká hodnota je takřka nulová. Primitivní příběh a humor (Gon Dovany), přehrávání až do parodického duchu, nevýrazné písně a především totální režijní průšvih. Premiéru zachraňovala Eliška Ochmanová, marně, ale alespoň něco pozitivního.
(zadáno: 20.5.2013)
Lucrezia Borgia - Divadlo Hybernia: 70 %
Jo, jo... kontroverzní inscenace, která ale rozhodně má na české scéně místo. Muzikálové balety jsou tak trochu Vaculíkova specialita a zde to dovedl k dokonalosti. Osobně oceňuji především neotřelou hudbu a texty, výkony jsou 50/50 (Bára Basiková je poněkud postraší na svou roli a Iva Marešová je zase bez emocí) a choreografie a režie... no ještě víc 50/50. Ale je to něco svým způsobem unikátního a neotřelého, ale že by mě to lákalo výrazně jít znovu, to ne. Každopádně komerční neúspěch je jasnou zprávou od diváků, že takto těžké kusy se u nás nechytnou... Bohužel.
(zadáno: 20.5.2013)
Vánoční zázrak aneb sliby se maj plnit o Vánocích - Divadlo Broadway: 40 %
Žádný zázrak, ale nefalšovaný komerční Vánoční kýč pro nenáročné diváky.
(zadáno: 20.5.2013)
Tři mušketýři - Divadlo Broadway: 40 %
Velký kýč, ale s přihlédnutím k dalším muzikálům Michala Davida a Divadla Broadway jsou Tři mušketýři ještě zlatí... Ale k návštěvě bych je stejně nedoporučil, typicky vesnické představení pro zájezdy lačnící po popových hvězdách a líbivých melodiích, to vše doplněné kýčovitou výpravou a projekcemi, navrch ještě se zcela nehodícími se choreografiemi. Ale jak říkám, bylo hůř (Mona Lisa, Kat Mydlář, Je třeba zabít Davida...)
(zadáno: 20.5.2013)
Hamlet - Divadlo Broadway: 90 %
Jeden z nejlepších českých muzikálů, který kdy vznikl. Ať již dramaturgicky, hudebně, textově, výpravně... prostě se jedná o komplexní dílo, které si právem zasloužilo pozornost i v zahraničí. Nové uvedení v Broadwayi nedosahuje kvalit obnovené verze v Kalichu (s P. Bende v hlavní roli), ale je důstojným pokračováním této legendy. Nové rockové aranže a obsazení dodává potřebnou šťávu, vyloženě špatným krokem bylo obsazení Elišky Bučkové. Jinak oba Hamletové jsou stejně kvalitní, každý svým vlastním způsobem.
(zadáno: 20.5.2013)
Sněhurka a sedm trpaslíků - Městské divadlo Brno: 80 %
Hodně velký úlet. Povedený úlet. Taková muzikálová parodie, která je paradoxně spíše pro dospělé. Užil jsem si to a úchylně vážně uvažuji o další návštěvě... Musím vidět Milana Němce!
(zadáno: 20.5.2013)
Probuzení jara (Spring Awakening) - Městské divadlo Brno: 50 %
Městské divadlo Brno má pro mě dvě škatulky světových muzikálů - skvělé profesionální inscenace srovnatelné se zahraničím a pak totální vykostění předlohy a úpravy k obrazu svému. Spring Awakening patří právě do té druhé. Kdybych to neviděl originál v zahraničí - tu energii, drzost, dravost, talent... - skáču nadšením do stropu jako většina mých známých. Ale já to bohužel viděl a tahle "více emočně laděná" verze s nevýraznými umělci v hlavních rolích (Mach, Skálová, Blahuta) mně nemůže uspokojit. Je to osobní, miluju Spring Awakening, ale v MDB se zkrátka hraje Procitnutí jara.
(zadáno: 20.5.2013)
Mary Poppins - Městské divadlo Brno: 90 %
Viděno na hostování v Divadle Hybernia. A skvělé! Další z povedených titulů Městského divadla Brno, vše naprosto profesionální a pobaví opravdu všechny generace. Chytlavé písně, výborná výprava, choreografie, stepy... Prostě muzikál s velkým M! Monika Absolonová i přes různé pochyby zvládla hlavní roli skvěle, stejně tak překvapila i alternace Johana Gazdíková. Dušan Vitázek hodně válcuje Denny Ratajského energií a nasazením, za zmínku stojí také výborný Milan Němec. Rozhodně doporučuji, stojí to za vidění, ať je vám 10 nebo 100 let.

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>