Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Iva Bryndová: 11 % (62)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 21.10.2012)
Mám nutkání dát 100%. Pomáda je přesně o tom, o čem má být - oddychová zábava plná nenáročného humoru a energických hudebních čísel. Výborná choreografie, excelentní výkony celého castu (mimo Pavla Vítka) a nestárnoucí písně. Funkční a barevná výprava. Zápory jsou jen delší přestavby a přílišná délka, která by se dala zredukovat, především v činohrách, které Ďurovčíkovi stále příliš nejdou (správný timing zvládá v hudebních číslech, v činohře už nikoliv). Nejlepší oddechovka ve vysoké umělecké kvalitě. Se srdcem, zápalem a maximální energií.
(zadáno: 3.11.2016)
(zadáno: 23.3.2015)
(zadáno: 21.3.2017)
(zadáno: 1.11.2013)
80% především za originalitu a bizarnost této inscenace. Skvělé pohybové ztvárnění a herecké výkony mladé generace (trochu oproti bravurní trojce Vangerová-Cina-Vančura zaostával nevýrazný Jiří Laštovka). Negativně hodnotím celkové vyznění hry, které pohybovou a hereckou stylizaci postavilo před sdělení myšlenek a nějaké pointy. Ale rozhodně se vyplatí vidět, určitě na hru dlouho nezapomenete!
(zadáno: 28.12.2011)
Skvělá adaptace geniální knihy Kena Keseyho. Bál jsem se hodně, ale představení má neuvěřitelnou atmosféru, herecké výkony v čele s Martinem Stránským a Zuzanou Slavíkovou (skvělá dvojice!) byly excelentní, za zmínku ještě stojí Billy Ondřej Kavan. Vadil mi lehce otravný hudební doprovod, ale inscenace samotná je vynikající a rozhodně se dá doporučit i vidět vícekrát. K dramaturgii inscenace lze ještě dodat, že první půle je více vtipná, druhá zase dramatická (možná až příliš i tam, kde nemusí),
(zadáno: 23.1.2015)
(zadáno: 20.5.2013)
Městské divadlo Brno má pro mě dvě škatulky světových muzikálů - skvělé profesionální inscenace srovnatelné se zahraničím a pak totální vykostění předlohy a úpravy k obrazu svému. Spring Awakening patří právě do té druhé. Kdybych to neviděl originál v zahraničí - tu energii, drzost, dravost, talent... - skáču nadšením do stropu jako většina mých známých. Ale já to bohužel viděl a tahle "více emočně laděná" verze s nevýraznými umělci v hlavních rolích (Mach, Skálová, Blahuta) mně nemůže uspokojit. Je to osobní, miluju Spring Awakening, ale v MDB se zkrátka hraje Procitnutí jara.
(zadáno: 5.3.2014)
(zadáno: 28.12.2011)
Vtipné, poutavé, skvěle zahrané. Jedna z nejlepších parodií v současném repertoáru pražských divadel.
(zadáno: 28.12.2011)
Jdu proti davu a uděluji představení plné hodnocení. Za odvahu vytvořit na naší scéně něco trochu jinak pojatého, s režijními a scénickými nápady, které český muzikál dlouho nezažil. Výkony drtivé většiny obsazení jsou skvělé (snad kromě Krause, který je herecky toporný a příliš divoké Pavlovčinové). Originální hudba nesázející jen na popové árie, hravé texty a dobře uchopený námět. Jediné, co se dá vytknout jsou projekce, které se skutečně nepovedly. Pokud jít na současný český muzikál - jedině Quasimodo!
(zadáno: 20.2.2018)
(zadáno: 27.5.2013)
Asi jsem po těch všech pozitivních názorech čekal víc. Pomalý rozjezd i celkové tempo inscenace vyvažuje dvojice představitelů hlavních rolí Jan Konečný a Radek Valenta, společně s velice dobrým humorem. Na druhou stranu velice nevýrazná výtvarná složka, neurčitý výběr hudby a špatné výkony dámské části obsazení (Anna Schmidtmajerová, Hana Seidlová). Kontrastní moralizující konec pak pro mě nebyl úplně nejlepší tečkou za jinak příjemně odlehčeném představením. Není to špatné, ale rozhodně ne strhující a nadprůměrně dobré.
(zadáno: 21.3.2014)
(zadáno: 11.6.2013)
Tentokrát budu hodnotit čistě subjektivně. Dlouho jsem se takhle upřímně nepobavil - mám rád černé a absurdní komedie a tohle je přesně podle mého gusta. Takže bych tomu odpustil i některé ty chybky (epizodnost, pomalejší spád na začátku druhé půlky). Dobře typově dosazení herci s komediálním talentem, skvělá režie i nápady, výborná scéna. Já byl naprosto spokojený a můžu jen doporučit. Řemeslníci jsou důkazem, že i komedie pro masové publikum může být zpracována umělecky kvalitně, se satirickým hlubším podtextem a bez zbytečného podbízení se.
(zadáno: 15.9.2013)
(zadáno: 17.3.2014)
(zadáno: 29.12.2011)
Na jednu stranu muzikál se svělým potenciálem být jedním z nejlepších titulů naší muzikálové scény, na druhou stranu promahanou příležitostí. Některé velice špatné výkony (Podhůrský, Šoralová, Tesařík, Opava...), velice zbyteční skřeti, dlouhé přestaby a natahování konce (i jiné nezvládnuté pasáže v libretu). Naopak vynikající hudba, originální texty, dobré výkony (Noid, Kříž, Pocisková...), skvělá choreografie a režie. Pořád ale lepší než "Davidovky" a při správném obsazení je to slušný zážitek.
(zadáno: 21.3.2017)
Tak profesionálně udělaný muzikál u nás dlouho nebyl, především díky vkladu zahraničního režiséra Christopha Drewitze. Velkolepá výprava, živý orchestr a skvělé výkony v čele s Janem Křížem, který opět zvednul laťku svých muzikálových výkonů. Skvělé jsou i H. Holišová a M. Procházková, potěší i hostující L.R.Simon v roli Apolla, i když mu bohužel není moc rozumět ve zpívaných pasážích. Finálový souboj svou atmosférou strhává všechny diváky - tohle v jiném divadle nezažijete! Rocky není typickým muzikálem, ale rozhodně je neopakovatelným zážitkem pro všechny generace diváků. Nenechte si ho ujít

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>