Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)
Jan Pařízek: 12 % (108)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 >

(zadáno: 20.5.2013)
Les Misérables (Bídníci) - Městské divadlo Brno: 60 %
Já nevím. Viděl jsem dvě představení z kraje uvádění muzikálu, to dílo samo o sobě je naprosto geniální a pro mě je nejlepším muzikálem vůbec, ale v Brně mi po stránce pěveckých i hereckých výkonů přišel značně znásilněný. Jsou mety, na které MDB nemá a mělo by si je uvědomit. Buď nulové herectví nebo přehrávání, zpěv pokulhával ještě víc. Je to hodně pěvecky náročný titul a mnoho lidí na to prostě nemělo. Atmosféra i emoce nijaké, jediný kdo zaujal byl již ostřílený osvědčený Jan Ježek. Bídníci jsou úžasné dílo, které stojí za návštěvu... Nejlépe na West Endu!
(zadáno: 20.5.2013)
Kvítek z horrroru - Městské divadlo Brno: 80 %
Skvěle zpracovaný muzikál, dramaturgicky odvážná volba a jistá zábava po celý večer. Uličník a Antalová byli skvělí, stejně tak i zbytek obsazení. Škoda jen diváckého nezájmu.
(zadáno: 20.5.2013)
Jesus Christ Superstar - Městské divadlo Brno: 60 %
Hodně kontroverzní inscenace. Výprava přizpůsobená pro tour uvedení, kolísavé výkony herců (Jackuliak), ale i jeden výjimečný Ježíš (Jícha). Režijně se jedná o velký průměr, připomíná to místy spíš inscenovaný koncert. Zachraňuje to samotné geniální dílo A. L. Webbera.
(zadáno: 20.5.2013)
Chicago - Městské divadlo Brno: 80 %
Nejlepší české nastudování Chicaga. Má to šťávu, sexappeal, humor a nesnaží se to tupě kopírovat úspěšný film, na který si během představení ani nevzpomenete. Dušan Vitázek jako Billy Flynn byl excelentní, zbytek obsazení velice dobrý. Skvělá výprava a světla.
(zadáno: 20.5.2013)
Čarodějky z Eastwicku - Městské divadlo Brno: 90 %
Jeden z nejlepších titulů Městského divadla Brno a jedna z nejlepších inscenací světového muzikálu u nás. Skvělý humor, chytlavé písně, velkolepá výprava a samozřejmě naprosto excelentní výkony. Tento muzikál se neokouká ani po desátém zhlédnutí a divákům nabízí přesně to, co čekají od světového muzikálu. Petr Štěpán za hlavní roli dostal Thálii rozhodně zaslouženě, obdivuhodný výkon!
(zadáno: 20.5.2013)
Vražda za oponou (Curtains) - Hudební divadlo Karlín: 60 %
Jako tradičně v HDK se jedná o řemeslně nadprůměrně zpracovaný muzikál, se skvělým orchestrem, výpravou a profesionálním hereckým obsazením. Jen samotný muzikál prostě není žádná bomba a i přes veškerou snahu všech zúčastněných je to nuda. Pár dobrých nápadů a gagů nestačí na 3 hodiny muzikálu, který je tématicky určený pro Broadway, ne Prahu. U nás se neuvedlo tolik krásných uznávaných muzikálových děl, ale tahle průměrná komedie ano. Škoda nevyužitého potenciálu divadla...
(zadáno: 20.5.2013)
Noc na Karlštejně - Hudební divadlo Karlín: 40 %
Nuda a průměr. Jiná slova se k této inscenaci ani nehodí. Rozhodně to neurazí, ale je to přesná kopie filmu s nulovou invencí. Jinými slovy - kdyby tato inscenace nevznikla, určitě by se nic nestalo a mohla vzniknout jiná, hodnotnější.
(zadáno: 20.5.2013)
Mam´zelle Nitouche - Hudební divadlo Karlín: 50 %
Tomu říkám čistá divadelní nuda. Opereta je prostě v dnešní době a zvlášť pro mladší generaci mrtvá. Humoru je na téměř 3 hodiny málo, hudba působí repetitivně a výkony zazdívá především Bronislav Kotiš, jehož projev je pro mě značně iritující. Řemeslně to je skvěle provedené, ale chybí mi nějaký "duch", elán, inovace, ... zkrátka nějaký důvod, proč by se Mam'zelle Nitouche vůbec měla v dnešní době uvádět.
(zadáno: 20.5.2013)
Mefisto - Divadlo pod Palmovkou: 80 %
Tato hra je můj šálek čaje. Škrtání by sice nebylo od věci, ale skvělé náročné téma a nadprůměrné herecké výkony dělají z této hry něco, co byste měli vidět. Rozhodně jedna z nejlepší věcí Pod Palmovkou. Langmajer byl dobrá volba, má zápal a rozhodně není špatný herec, jen v úplném finále vypadá příliš šíleně. Obsazení je naprosto vyrovnané, každý jel na 100%. Divadelní zážitek, který mi dlouho v hlavě zůstane a rozhodně uvažuji o zopakování...
(zadáno: 20.5.2013)
Past na myši - Divadlo pod Palmovkou: 50 %
Šedý průměrný večer s Agathou Christine. Pomalé tempo a veskrze průměrné výkony, ničím nevybočující z řady. Nadprůměrně působí jen výtvarné zpracování. Divadllo pod Palmovkou umí i lépe... Na druhou stranu tato inscenace neurazí a věřím, že běžným nenáročným divákům se může líbit. Češi mají detektivky rádi!
(zadáno: 20.5.2013)
Monty Python’s Spamalot - Divadlo J.K.Tyla Plzeň: 90 %
Geniální humor ve skvělé inscenaci s excelentním obsazením (především vyzdvihuji trojici Kříž, Říčař, Dasha). Opravdu velice doporučuji, silné po všech stránkách. Pokud máte rádi britský humor a Monty Pythony, tohle musíte vidět! Povedly se i české aktualizace některých vtípků, zkrátka jeďte za každou cenu... Za jedinou podbízející zbytečnost považuji Boží nohu s hlasem pana Gotta. Každopádně jsem rád, že jsem se dožil dobrého překladu od Adama Nováka!
(zadáno: 20.5.2013)
Sedmero havranů - Divadlo Semafor: 50 %
Muzikál se hodně vymyká současné tvorbě, to je zcela v pořádku. Naprosto výborná je hudba P. Trojana, ale zbytek mě nějak neoslovil. Především téma prostě není pro muzikál vhodný a jeho zpracování do libreta je špatné. Herci dobře zpívají, ale chybí nějaké velké charisma, nějaký velký výkon, který si člověk zapamatuje. Výtvarně je to skromné a prostě tak celkově to působí na půli cesty a poněkud amatérsky vypadající kus kontrastuje s profesionální náročnou hudbou. Vstupenky jsou levné, tak to zkuste, uvidíte něco "jiného", ale zázraky nečekejte.
(zadáno: 20.5.2013)
Zpívání v dešti - Divadlo F.X.Šaldy Liberec: 70 %
Kdybych měl hodnotit čistě jen inscenační a herecký tým, tak bych dal i 90%, ale samotné Zpívání v dešti prostě není nejlepší titul pro divadlo. Jako legenda to jméno zní dobře, ale je to dlouhé a hudební čísla jsou jaksi navíc. Jinak skvělý humor, pár dobrých nápadů a výborná trojice J. Kříž, M. Blahynková a J. Révai. I. Jirešová možná až moc přehrávala a nesnažila se přidat nic navíc. Oproti pardubické inscenaci je to velice dobré a na oblastní divadlo je to hodně nadprůměrný titul, který se vyplatí navštívit i z větší dálky.
(zadáno: 20.5.2013)
Hledání slov - Divadlo Kalich: 60 %
Například oproti Je úchvatná je Hledání slov trochu na diváky náročnější černější komedií, jejíž problém bych viděl v malém množství humoru (dost často se dlouho povídá, podívá a sem tam nějaký vtip) a na závěr bych čekal asi nějakou pointu, vzhledem k vyznění inscenace. Dobře zahraná (především mužská část obsazení) a rutinně zrežírované. Lehce zapomenutelný divadelní zážitek.
(zadáno: 20.5.2013)
Je úchvatná - Divadlo Kalich: 70 %
Skvělá komedie "pro lidi". Žádné divadelní experimenty, ani malý náznak alternativy a přesto žádné velké podbízení masovému divákovi. Vhodná oddechová komedie pro celou rodinu, která pobaví a rozhodně neurazí. Kretschmerová byla dobrou volbou do hlavní role, v paměti zůstal i její bohémské přítel Bob Klepl. Dobře zapadá do repertoáru Divadla Kalich.
(zadáno: 20.5.2013)
Nebe nad Berlínem - Švandovo divadlo: 60 %
Ačkoliv mám rád Švandovo divadlo, tak zde někdo přecenil výběr tématu. Až přílišné filozofování stále o tom samém, podsouvání morálních hodnot divákům a neustálé mudrcování o čemkoliv. Až místy připomíná Eskalátor, který si však nehraje na "vrcholné umění". Skvělé výtvarné pojetí a dobré herecké výkony (P. Děrgel, Z. Onufráková, L. Frej). Ale téma mě nezasáhlo, nevtáhlo do "děje" a ke konci jsem již doufal, že to skončí, protože toho filozofování o životě bylo na všední večer příliš. A to mám rád náročnější inscenace k zamyšlení...
(zadáno: 20.5.2013)
Crash u potoka - Švandovo divadlo: 70 %
Silné herecké výkony a skvělá divadelní adaptace Dodo Gombára. Švandovo divadlo opět ukazuje, že by byla chyba ho opomíjet. První půlka byla naprosto bravurní, ona "trapná komedie" ze života fungovala na 100%. V druhé půli už to ale s přibývající snahou o drama eskalovalo až někam k frašce a závěr byl kontrastně k inscenaci příliš umělecký a mnoho diváků se tvářilo značně zmateně. Vyzdvihuji ještě P. Hřebníčkovou a T. Pavelku za přirozený komediální talent a skvělé typové obsazení. Naopak M. Krátkou bych už vidět nemusel, i když to této role nějak podivně sedla i se svým křečovitým výrazem.
(zadáno: 20.5.2013)
Naše třída - Divadlo Komedie: 60 %
Silné téma, která vyvolá emoce. O tom není pochyb a je moc dobře, že se u nás inscenují podobné texty. Atmosféru umocňuje i prostředí sálu Komedie, tak nějak to k sobě výtvarně sedí a atmosféra v sále se skutečně dala krájet. Problém mám ale s nevýraznou režií a vůbec celým pojetím, příliš se tvůrčí tým spolehl na sílu textu, až zapomněl na to divadlo - především druhá půlka v sedě připomíná rozhlasovou hru. Výkony jsou velice dobré, přesto chybí nějaký skutečně výjimečný tahoun. Rozhodně je dobře, že se u nás dělá i takový druh divadla, ale nenalhávejme si, že to nejde lépe...
(zadáno: 20.5.2013)
Amadeus - Východočeské divadlo Pardubice: 90 %
Výborná inscenace se skvělou režií Michaela Taranta a především excelentním výkonem Josefa Vrány. Exemplární příklad nasazení na 120%, stejně tak i dětinský Amadeus Ladislav Špiner, ale přeci jen je celou inscenaci ve Vránově stínu. Skvělá je i Petra Tenorová. Celou dobu udrží pozornost a představení vhodně graduje. Není téměř co vytknout, ale především v první půlce se dalo krátit. Uvedení ve VČD s živým orchestrem bylo opravdu výjimečné a inscenaci sedlo i komorní hostování v La Fabrice v Praze. Více takových inscenací do budoucna...
(zadáno: 8.11.2012)
Moje hra - Divadlo Kalich: 30 %
Velké zklamání. Komediální potenciál, který by mohl těžit z mrtvoly komentující dění na jevišti a promlouvající k určitým postavám, je obrovský. A zde je obrovsky nevyužitý. Místo toho předvádí Bydžovská svou tradiční kreaci opilé vulgární ženy, se kterou jí mám a budu mít spjatou celý život. Špatná hra s vesnickým humorem a k tomu i dost průměrné herecké výkony, kterým kraluje echt špatná Adéla Koutná. Jako zájezdové představení dobré, pokud ale máte rádi divadlo, tak jsou tu rozhodně lepší volby...
(zadáno: 21.10.2012)
Zpívání v dešti - Východočeské divadlo Pardubice: 60 %
Muzikálová klasika, která vyniká excelentními hereckými výkony (vévodí dámy Janečková a Sikorová). Zpěv a tanec za nimi sice pokulhává, ale ne tak výrazně jako u jiných činoherních souborů, které se pustí do muzikálu. Zamrzí nulová režijní invence, toho se Petru Novotnému nepovedlo. Zásadně chybí živý orchestr, tato klasika ho přímo vyžaduje. Ve výsledku příjemná inscenace, která pobaví, avšak kromě hereckých výkonů nemá moc čím zaujmout a vystoupit z řady jiných inscenací.
(zadáno: 21.10.2012)
Aida - Hudební divadlo Karlín: 70 %
Dalo by se o ní psát hodiny. Tolik rozporů v jedné inscenaci. Skvělé pěvecké výkony doprovází povětšinou špatné herecké výkony. Hudba Eltona Johna je nádherná, na první poslech však nevýrazná a písně splývají, i když je v nich mnoho hudebních nápadů, ty je však potřeba objevit. Originální minimalistická výprava, se kterou však režisér neumí pracovat. Ostatně ani s herci, timingem, prostorem... Choreografie zvláštní. Excelentní Kamila Nývltová v hlavní roli, ideálně v páru s Noidem Bártou tvoří ideální pár. Bílá je zase jen Bílá. Za posledních pár sezón nejlepší karlínský muzikál, ale... ALE!
(zadáno: 21.10.2012)
Pomáda - Divadlo Kalich: 90 %
Mám nutkání dát 100%. Pomáda je přesně o tom, o čem má být - oddychová zábava plná nenáročného humoru a energických hudebních čísel. Výborná choreografie, excelentní výkony celého castu (mimo Pavla Vítka) a nestárnoucí písně. Funkční a barevná výprava. Zápory jsou jen delší přestavby a přílišná délka, která by se dala zredukovat, především v činohrách, které Ďurovčíkovi stále příliš nejdou (správný timing zvládá v hudebních číslech, v činohře už nikoliv). Nejlepší oddechovka ve vysoké umělecké kvalitě. Se srdcem, zápalem a maximální energií.
(zadáno: 21.10.2012)
Kapka medu pro Verunku - Pixa-pro: 60 %
Muzikál dělaný od srdce pro děti, bez vidiny velkého výdělku. Tak, jak by to mělo být. Přesto je to jen pohádka pro děti s jednoduchými písněmi a primitivními verši, dospělé publikum mohou utáhnout tvůrci pouze na nostalgii a pár gagů. Dobrá výprava, ovšem naprosto tragická režie a nudná choreografie. Výkony tak 50/50, některé dobré (Basiková, Strenáčik, Hrabě), jiné vyloženě špatné (Štědroň, Slováček, Zonyga). Z titulů pro děti je to asi to nejlepší v Praze, ale nesnažme se to, prosím, míchat s profesionálními inscenacemi.
(zadáno: 21.10.2012)
Jekyll a Hyde - Městské divadlo Brno: 80 %
V rámci české muzikálové scény 80% - nelze v podstatě nic vytknout. Jen to, že oproti světovým verzím (i pražské inscenaci Hudebního divadla Karlín) chybí nastudování nějaká větší invence. V Praze všichni kritizují režii typu "přijď zleva, na forbínu, dozpívej a odejdi doprava", ale v Brně Gazdík předvedl přesně to samé. Nuda, nuda, nuda. A to má muzikál volnou kreativní licenci, tudíž se na tom mohli náležitě vyřádit. Blízká mi není ani tato verze libreta (je jich více, tato je původně z Vídně), chybí tam pro mě důležité scény, naopak nějaké přebývají. Ale na naší scéně je to pořád dobré.

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 >