Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Iva Bryndová: 11 % (62)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 >

(zadáno: 20.5.2013)
Muzikál se hodně vymyká současné tvorbě, to je zcela v pořádku. Naprosto výborná je hudba P. Trojana, ale zbytek mě nějak neoslovil. Především téma prostě není pro muzikál vhodný a jeho zpracování do libreta je špatné. Herci dobře zpívají, ale chybí nějaké velké charisma, nějaký velký výkon, který si člověk zapamatuje. Výtvarně je to skromné a prostě tak celkově to působí na půli cesty a poněkud amatérsky vypadající kus kontrastuje s profesionální náročnou hudbou. Vstupenky jsou levné, tak to zkuste, uvidíte něco "jiného", ale zázraky nečekejte.
(zadáno: 11.12.2013)
(zadáno: 21.3.2017)
(zadáno: 20.2.2018)
(zadáno: 25.4.2014)
Zvláštní inscenace. Klady: vizuálně nádherné, práce s projekci a světlem je skutečně špičková; skvělá choreografie Jana Kodeta (a dobře zatančená) a pěkná hudba Petra Kalába. Jen prostě to téma/děj neříká vůbec nic a pan Muybridge není z mého pohledu vůbec zajímavá osobnost pro divadelní představení. Taneční čísla neposouvají ve většině případech "děj", který mě za celou dobu nechytl, nepředal žádné emoce, prostě NIC. Obrovská škoda nevyužitého potenciálu.
(zadáno: 21.10.2012)
Čistě průměrná hudební komedie, které vlastně není co vytknout. Vše však zůstává v onom šedém průměru a sází se pouze na samotný titul, který je samozřejmě divácky velice vděčný. Herecké výkony, zpěv, tanec, výprava, režie... však zůstávají v kolonce "lehce zapomenutelné". Jednorázové pobavení, nic víc. Verze v Městském divadle Brno, ačkoliv je to stejná inscenace, je mnohem vydařenější, především výkony a živou hudbou.
(zadáno: 3.11.2016)
(zadáno: 20.5.2013)
Městské divadlo Brno má pro mě dvě škatulky světových muzikálů - skvělé profesionální inscenace srovnatelné se zahraničím a pak totální vykostění předlohy a úpravy k obrazu svému. Spring Awakening patří právě do té druhé. Kdybych to neviděl originál v zahraničí - tu energii, drzost, dravost, talent... - skáču nadšením do stropu jako většina mých známých. Ale já to bohužel viděl a tahle "více emočně laděná" verze s nevýraznými umělci v hlavních rolích (Mach, Skálová, Blahuta) mně nemůže uspokojit. Je to osobní, miluju Spring Awakening, ale v MDB se zkrátka hraje Procitnutí jara.
(zadáno: 20.5.2013)
Šedý průměrný večer s Agathou Christine. Pomalé tempo a veskrze průměrné výkony, ničím nevybočující z řady. Nadprůměrně působí jen výtvarné zpracování. Divadllo pod Palmovkou umí i lépe... Na druhou stranu tato inscenace neurazí a věřím, že běžným nenáročným divákům se může líbit. Češi mají detektivky rádi!
(zadáno: 28.12.2011)
Od CD 2002 jsem upřímě čekal více. Celá inscenace je založená na postavě a hereckém ztvárnění Roberta Jaškówa, zbytek jen omáčka, ničím nepoutavý děj, nijak výjimečně vtipné situace. Dobrá choreografie soubojů. Čistý průměr, nedokážu si představit, jak to vypadá bez Jaškówa, který je geniální.
(zadáno: 1.11.2013)
Typický případ světového muzikálu v českých podmínkách. Lidem u nás to stačí pro standing ovation, se zahraniční kvalitou se to ale měřit nemůže. Samotný muzikál je podle mě špatně uchopený, sám neví jestli má být komedie, romantika nebo akční drama. Dobré choreografie a energická hudba, Marek Holý nevýrazný, Pavlovčinová pěvecky i typově špatná, Absolonová temperamentní a s drivem, Vojtek dobrý záporák. Celkově ale pro mě naprostý průměr, nic mi to nedalo a vůbec ničím mě to neláká k návratu. Ano, je to lepší než většina pražské produkce, ale to neznamená, že je to dobré. [Pražská premiéra]
(zadáno: 13.10.2013)
Rozhodně zajímavé téma, dobří herci (především Patrik Děrgel), jen i ta hodina se zdá pro tuto hru příliš dlouhá. Nemůžu říct, že bych byl zklamaný, ani vyloženě nadšený.
(zadáno: 20.5.2013)
Tomu říkám čistá divadelní nuda. Opereta je prostě v dnešní době a zvlášť pro mladší generaci mrtvá. Humoru je na téměř 3 hodiny málo, hudba působí repetitivně a výkony zazdívá především Bronislav Kotiš, jehož projev je pro mě značně iritující. Řemeslně to je skvěle provedené, ale chybí mi nějaký "duch", elán, inovace, ... zkrátka nějaký důvod, proč by se Mam'zelle Nitouche vůbec měla v dnešní době uvádět.
(zadáno: 31.5.2013)
Promarněná příležitost. V muzikálově nevhodných prostorách Komorního divadla (špatný zvuk, technika i prostředí) vznikl, navzdory skvěle napsanému světovému muzikálu, zcela inscenačně nudný titul, ve kterém funguje jen perfektní choreografie. Nadějný mladý soubor působil bezradně a bez energie, která je pro živé divadlo a rock'n'rollový muzikál určitě potřebná. Invenčnější režijní přístup, nezanedbané vedení mladých talentů a lepší výtvarné zpracování, mohlo z tohoto titulu udělat velký hit. Oproti předchozím světovým titulům v plzeňském divadle se "Footloose" zdá krokem zpět.
(zadáno: 20.5.2013)
Nuda a průměr. Jiná slova se k této inscenaci ani nehodí. Rozhodně to neurazí, ale je to přesná kopie filmu s nulovou invencí. Jinými slovy - kdyby tato inscenace nevznikla, určitě by se nic nestalo a mohla vzniknout jiná, hodnotnější.
(zadáno: 20.5.2013)
Velký kýč, ale s přihlédnutím k dalším muzikálům Michala Davida a Divadla Broadway jsou Tři mušketýři ještě zlatí... Ale k návštěvě bych je stejně nedoporučil, typicky vesnické představení pro zájezdy lačnící po popových hvězdách a líbivých melodiích, to vše doplněné kýčovitou výpravou a projekcemi, navrch ještě se zcela nehodícími se choreografiemi. Ale jak říkám, bylo hůř (Mona Lisa, Kat Mydlář, Je třeba zabít Davida...)
(zadáno: 20.5.2013)
Žádný zázrak, ale nefalšovaný komerční Vánoční kýč pro nenáročné diváky.
(zadáno: 16.9.2015)
(zadáno: 3.11.2016)
(zadáno: 3.11.2016)

Další stránky hodnocení: << < 3 4 5 6 7 8 >