Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Iva Bryndová: 11 % (62)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8

(zadáno: 21.10.2012)
Čistě průměrná hudební komedie, které vlastně není co vytknout. Vše však zůstává v onom šedém průměru a sází se pouze na samotný titul, který je samozřejmě divácky velice vděčný. Herecké výkony, zpěv, tanec, výprava, režie... však zůstávají v kolonce "lehce zapomenutelné". Jednorázové pobavení, nic víc. Verze v Městském divadle Brno, ačkoliv je to stejná inscenace, je mnohem vydařenější, především výkony a živou hudbou.
(zadáno: 21.10.2012)
D. Landa se opět projevil jako člověk, který není zapálený pro divadlo, ale pro své názory, kulty, světy... a předvedl rozpracovanou "rockovou operu" (která má k opeře daleko) bez konce, smyslu a nápadu. Vykradený fantasy svět s banálním příběhem rozehraným do mnoha linií, z nichž se uzavřou jen ty, které končí smrtí postavy. Dobrá výprava a výkony to nezachrání. Režie opět neoriginální, povedla se však práce s charaktery postav-ras a zdá se, že herci byli dobře vedení. Ale stejně se nedá odpustit totální divadelní ignorace od pana Landy. Škoda, raději zůstanu u jeho předchozích titulů.
(zadáno: 21.10.2012)
Milá hudební komedie, která vyniká za 1) laskavým inteligentním humorem Jiřího Suchého a za 2) legendárními písněmi dua Suchý-Šlitr. Energická režie a dobré výtvarné zpracování vás nenechá nudit po celé 3 hodiny. Potěší živá hudba, na druhou stranu by si některé písně zasloužily více než ono činoherní zpívání. Velice dobré, dosud nejlepší a nejpoctivěji udělaný muzikál Pod Palmovkou. "Smrt reví!"
(zadáno: 21.10.2012)
Hodně netradiční inscenace, která se objektivně nedá příliš dobře hodnotit. Každého se dotkne jiné téma, ztotožní se s jinou postavou a určité věci si každý může vyložit po svém. Po cestě domů budete mít rozhodně o čem přemýšlet a s doprovodem budete vášnivě diskutovat nad tématy (diskuze v divadle jsem se bohužel nezúčastnil, příště...) Zajímavé je střídání emocí - v jednu chvíli se smějete a náhle vám úsměv zamrzne na tváři, skvělé kontrasty. Z hereckých výkonů oceňuji především civilního Jaroslava Šmída, skvělého režiséra Tomáše Pavelku a mladý talent Patrika Děrgela.
(zadáno: 15.4.2012)
(zadáno: 8.3.2012)
(zadáno: 8.3.2012)
Dokonalá činohra s výborným Milanem Němcem a Petrem Štěpánem. Dvě hodiny smíchu!
(zadáno: 29.12.2011)
Na jednu stranu muzikál se svělým potenciálem být jedním z nejlepších titulů naší muzikálové scény, na druhou stranu promahanou příležitostí. Některé velice špatné výkony (Podhůrský, Šoralová, Tesařík, Opava...), velice zbyteční skřeti, dlouhé přestaby a natahování konce (i jiné nezvládnuté pasáže v libretu). Naopak vynikající hudba, originální texty, dobré výkony (Noid, Kříž, Pocisková...), skvělá choreografie a režie. Pořád ale lepší než "Davidovky" a při správném obsazení je to slušný zážitek.
(zadáno: 29.12.2011)
Hit muzikál jak má být - největší hity Elánu v příběhu plném humoru i dramatických okamžiků. 100%ní výkony VŠECH účinkujících (rozumějte i všech alternací), vynikající choreografie i režijní nápady. Vadí jen příliš dlouhé (a zbytečné) přestavby scény a přílišné "citové vydírání" ve vypjatých scénách. Jinak ale rozhodně jeden z nejlepších muzikálů současnosti!
(zadáno: 29.12.2011)
Vynikající muzikál založený především na improvizaci company. Zaručuji vám, že každé představení bude unikátní, s novými vtípky a budete se bavit i při několikátém zhlédnutí. Viděno více než desetkrát a stále baví!
(zadáno: 29.12.2011)
Dobré komorní drama s vynikajícími výkony všechy účinkujících. Nechybí ani tragikomický vtip, celé to je přirozené a lidské, až z toho mrazí. Veronika Kubařová je skutečně strhující, Martin Písařík je vychazející hvězda a pan Vízner je již herecký pojem, o kterém asi netřeba psát. Rozhodně velice dobrá a (nejen) atmosférou velice povedená inscenace.
(zadáno: 28.12.2011)
Vtipné, poutavé, skvěle zahrané. Jedna z nejlepších parodií v současném repertoáru pražských divadel.
(zadáno: 28.12.2011)
Od CD 2002 jsem upřímě čekal více. Celá inscenace je založená na postavě a hereckém ztvárnění Roberta Jaškówa, zbytek jen omáčka, ničím nepoutavý děj, nijak výjimečně vtipné situace. Dobrá choreografie soubojů. Čistý průměr, nedokážu si představit, jak to vypadá bez Jaškówa, který je geniální.
(zadáno: 28.12.2011)
Nenáročná inscenace k pobavení. Někomu dle reakcí diváků v sále i třeba zde tento humor nesedne, ale šel jsem do divadla po náročném dni a čekal jsem odreagování, které jsem dostal. Některé vtipy byly skutečně "moc", ale drtivá většina mi přesně sedla. Dámy značně přehrávaly, ale zde se to prostě hodí. Žádná hluboká náboženská inscenace, ale sjetý Jeptišky. Pravda je, že to nemusím vidět znovu - zkrátka jednorázové pobavení.
(zadáno: 28.12.2011)
Čechov v podání jakéhokoliv souboru bude pro mě utrpení, zde děkuji alespoň za velice profesionální herecké výkony. Pokud máte rádi Čechova, rozhodně to musíte vidět, pokud ne a třeba očekáváte, že to tato vysoce hodnocená inscenace změní, očekáváte špatně :).
(zadáno: 28.12.2011)
Tato hra určitě nikdy nevyhraje žádnou Pulizerovu cenu nebo podobné. Po režijní stránce také není nijak geniální, v podstatě nebylo k režírování příliš a text by mohli herci hravě nastudovat i bez režie. Důležité je, že jsem se bavil, udržel pozornost a měl dobrý pocit z kulturního zážitku. Přispěly k tomu také výkony Josefa Laufera (chápu, s Gondíkem by to asi bylo jiné kafe), Jana Čenského, Dany Morávkové a Petry Doležalové.
(zadáno: 28.12.2011)
Výborná oddechová parodie s nulovými uměleckými ambicemi, která si na nic nehraje. Zasmál jsem se poprvé, podruhé i potřetí a nepochybuji o tom, že bych se pobavil i při čtvrté návštěvě...
(zadáno: 28.12.2011)
Ne, ne, ne! Poslední hřebíček do rakve s názvem "muzikály Michala Davida". Absolutně nezvládnuté libreto, pitomé rýmovačky, neoriginální opakované melodie, nulová režijní invence, velice špatná výprava. Pro tyhle a podobné muzikály je u nás muzikálový žánr odsuzován jako největší kulturní odpad. Nedivím se.
(zadáno: 28.12.2011)
Jdu proti davu a uděluji představení plné hodnocení. Za odvahu vytvořit na naší scéně něco trochu jinak pojatého, s režijními a scénickými nápady, které český muzikál dlouho nezažil. Výkony drtivé většiny obsazení jsou skvělé (snad kromě Krause, který je herecky toporný a příliš divoké Pavlovčinové). Originální hudba nesázející jen na popové árie, hravé texty a dobře uchopený námět. Jediné, co se dá vytknout jsou projekce, které se skutečně nepovedly. Pokud jít na současný český muzikál - jedině Quasimodo!
(zadáno: 28.12.2011)
Světový muzikálový hit v malém pražském divadélku dopadl relativně dobře - dobré herecké výkony, skvělá Petra Doležalová, herecké zpívání na úrovni, dobře ukočírovaný humor, výborné režijní nápady - inscenaci ubližuje absence živého orchestru a špatný soundsystem. Rozhodně ale lepší než všechny pražské "Angeliky" apod.
(zadáno: 28.12.2011)
Skvělá adaptace geniální knihy Kena Keseyho. Bál jsem se hodně, ale představení má neuvěřitelnou atmosféru, herecké výkony v čele s Martinem Stránským a Zuzanou Slavíkovou (skvělá dvojice!) byly excelentní, za zmínku ještě stojí Billy Ondřej Kavan. Vadil mi lehce otravný hudební doprovod, ale inscenace samotná je vynikající a rozhodně se dá doporučit i vidět vícekrát. K dramaturgii inscenace lze ještě dodat, že první půle je více vtipná, druhá zase dramatická (možná až příliš i tam, kde nemusí),

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8