Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Iva Bryndová: 11 % (63)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 15.4.2014)
Typický český muzikálový průměr, na který sedí ono otřepané "nenadchne ani neurazí". Skvělé choreografie i velmi dobré výkony (v čele s Michalem Novotným) kazí špatně napsané libreto, které se nemůže rozhodnout o čem vlastně vypráví. Život Antoinetty? Život u dvora? Francouzská revoluce? Stinné stránky "moci lidu"? Autoři se nestaví ani na stranu bouřících se lidí, ani na stranu revolucionářů. Stále se střídající se drama / komedie. K tomu ne úplně výrazná hudba a správně česky kýčovitá výprava. Špatné to rozhodně není, ale dobré bohužel také ne.
(zadáno: 5.5.2014)
I když se 60% zdá málo či blízko průměru, odcházel jsem spokojený. Hra splnila zcela mé očekávání - nenáročná komedie, která funguje především díky dobrým hereckým výkonům. V tomto případě mi nevadil ani přehrávající Ondřej Vetchý, spíš bych nemusel vidět Mariku Procházkovou a Petra Buriana. Žádný divadelní zázrak, ale jako oddechovka na páteční večer potěší.
(zadáno: 22.5.2014)
Shrnul bych to takto: dobrý text, špatné provedení. Vůbec nechápu, proč se hra uvedla v tak velkém prostoru, mnohem více by ji slušelo komornější ztvárnění, kde by více vynikl text a výkony herců. Inscenačně mi to přišlo skutečně slabé, většinou bez nápadu, vadily zpěvy a špatně nazvučené hudební pasáže (nebylo rozumět hercům přes hlasitou hudbu). Nebyl jsem zklamaný, ale pocit, že se to dalo udělat MNOHEM lépe přicházel dost často. Chválím D. Matáska a J. Dolanského, naopak V. Postránecký nezaujal.
(zadáno: 26.3.2015)
(zadáno: 1.6.2015)
(zadáno: 18.3.2016)
(zadáno: 21.3.2017)
(zadáno: 21.3.2017)
(zadáno: 21.3.2017)
(zadáno: 12.2.2018)
(zadáno: 16.2.2018)
(zadáno: 13.3.2018)
(zadáno: 28.12.2011)
Od CD 2002 jsem upřímě čekal více. Celá inscenace je založená na postavě a hereckém ztvárnění Roberta Jaškówa, zbytek jen omáčka, ničím nepoutavý děj, nijak výjimečně vtipné situace. Dobrá choreografie soubojů. Čistý průměr, nedokážu si představit, jak to vypadá bez Jaškówa, který je geniální.
(zadáno: 21.10.2012)
Čistě průměrná hudební komedie, které vlastně není co vytknout. Vše však zůstává v onom šedém průměru a sází se pouze na samotný titul, který je samozřejmě divácky velice vděčný. Herecké výkony, zpěv, tanec, výprava, režie... však zůstávají v kolonce "lehce zapomenutelné". Jednorázové pobavení, nic víc. Verze v Městském divadle Brno, ačkoliv je to stejná inscenace, je mnohem vydařenější, především výkony a živou hudbou.
(zadáno: 20.5.2013)
Muzikál se hodně vymyká současné tvorbě, to je zcela v pořádku. Naprosto výborná je hudba P. Trojana, ale zbytek mě nějak neoslovil. Především téma prostě není pro muzikál vhodný a jeho zpracování do libreta je špatné. Herci dobře zpívají, ale chybí nějaké velké charisma, nějaký velký výkon, který si člověk zapamatuje. Výtvarně je to skromné a prostě tak celkově to působí na půli cesty a poněkud amatérsky vypadající kus kontrastuje s profesionální náročnou hudbou. Vstupenky jsou levné, tak to zkuste, uvidíte něco "jiného", ale zázraky nečekejte.
(zadáno: 20.5.2013)
Šedý průměrný večer s Agathou Christine. Pomalé tempo a veskrze průměrné výkony, ničím nevybočující z řady. Nadprůměrně působí jen výtvarné zpracování. Divadllo pod Palmovkou umí i lépe... Na druhou stranu tato inscenace neurazí a věřím, že běžným nenáročným divákům se může líbit. Češi mají detektivky rádi!
(zadáno: 20.5.2013)
Tomu říkám čistá divadelní nuda. Opereta je prostě v dnešní době a zvlášť pro mladší generaci mrtvá. Humoru je na téměř 3 hodiny málo, hudba působí repetitivně a výkony zazdívá především Bronislav Kotiš, jehož projev je pro mě značně iritující. Řemeslně to je skvěle provedené, ale chybí mi nějaký "duch", elán, inovace, ... zkrátka nějaký důvod, proč by se Mam'zelle Nitouche vůbec měla v dnešní době uvádět.
(zadáno: 20.5.2013)
Městské divadlo Brno má pro mě dvě škatulky světových muzikálů - skvělé profesionální inscenace srovnatelné se zahraničím a pak totální vykostění předlohy a úpravy k obrazu svému. Spring Awakening patří právě do té druhé. Kdybych to neviděl originál v zahraničí - tu energii, drzost, dravost, talent... - skáču nadšením do stropu jako většina mých známých. Ale já to bohužel viděl a tahle "více emočně laděná" verze s nevýraznými umělci v hlavních rolích (Mach, Skálová, Blahuta) mně nemůže uspokojit. Je to osobní, miluju Spring Awakening, ale v MDB se zkrátka hraje Procitnutí jara.
(zadáno: 13.10.2013)
Rozhodně zajímavé téma, dobří herci (především Patrik Děrgel), jen i ta hodina se zdá pro tuto hru příliš dlouhá. Nemůžu říct, že bych byl zklamaný, ani vyloženě nadšený.

Další stránky hodnocení: << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>