Profil uživatele

PavelK

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Anežka Hrebiková: 10 % (23)
Lukáš Holubec: 10 % (28)
Iva Bryndová: 11 % (62)
Lukáš Dubský: 11 % (61)
Michal Novák: 11 % (90)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

(zadáno: 3.11.2016)
(zadáno: 13.5.2014)
Unuděn k smrti. Moc jsem se těšil na práci Roberta Wilsona, ale evidentně 1914 nebyl nejšťastněji vybraný titul pro mé první setkání s jeho tvorbou. Totální nuda, dějová prázdnota, "objevné" myšlenky typu "lidé věří tomu, co se píše v novinách". Bohužel mě to nezaujalo ani po vizuální stránce - scéna se velice rychle okoukala, groteskní kostýmy také a to pověstné "revoluční Wilsonovo svícení" bylo možná revoluční před 20 lety. Jako "velký nákladný koprodukční projekt" se toto ND opravdu nepovedlo a jen slušnost mi zabránila po 30 minutách odejít.
(zadáno: 21.10.2012)
Dalo by se o ní psát hodiny. Tolik rozporů v jedné inscenaci. Skvělé pěvecké výkony doprovází povětšinou špatné herecké výkony. Hudba Eltona Johna je nádherná, na první poslech však nevýrazná a písně splývají, i když je v nich mnoho hudebních nápadů, ty je však potřeba objevit. Originální minimalistická výprava, se kterou však režisér neumí pracovat. Ostatně ani s herci, timingem, prostorem... Choreografie zvláštní. Excelentní Kamila Nývltová v hlavní roli, ideálně v páru s Noidem Bártou tvoří ideální pár. Bílá je zase jen Bílá. Za posledních pár sezón nejlepší karlínský muzikál, ale... ALE!
(zadáno: 3.11.2016)
(zadáno: 20.5.2013)
Výborná inscenace se skvělou režií Michaela Taranta a především excelentním výkonem Josefa Vrány. Exemplární příklad nasazení na 120%, stejně tak i dětinský Amadeus Ladislav Špiner, ale přeci jen je celou inscenaci ve Vránově stínu. Skvělá je i Petra Tenorová. Celou dobu udrží pozornost a představení vhodně graduje. Není téměř co vytknout, ale především v první půlce se dalo krátit. Uvedení ve VČD s živým orchestrem bylo opravdu výjimečné a inscenaci sedlo i komorní hostování v La Fabrice v Praze. Více takových inscenací do budoucna...
(zadáno: 16.1.2018)
(zadáno: 18.3.2016)
(zadáno: 21.3.2017)
(zadáno: 15.4.2014)
Typický český muzikálový průměr, na který sedí ono otřepané "nenadchne ani neurazí". Skvělé choreografie i velmi dobré výkony (v čele s Michalem Novotným) kazí špatně napsané libreto, které se nemůže rozhodnout o čem vlastně vypráví. Život Antoinetty? Život u dvora? Francouzská revoluce? Stinné stránky "moci lidu"? Autoři se nestaví ani na stranu bouřících se lidí, ani na stranu revolucionářů. Stále se střídající se drama / komedie. K tomu ne úplně výrazná hudba a správně česky kýčovitá výprava. Špatné to rozhodně není, ale dobré bohužel také ne.
(zadáno: 16.9.2015)
(zadáno: 18.3.2016)
(zadáno: 13.4.2016)
(zadáno: 12.2.2016)
(zadáno: 12.2.2016)
(zadáno: 12.2.2016)
(zadáno: 20.5.2013)
Jeden z nejlepších titulů Městského divadla Brno a jedna z nejlepších inscenací světového muzikálu u nás. Skvělý humor, chytlavé písně, velkolepá výprava a samozřejmě naprosto excelentní výkony. Tento muzikál se neokouká ani po desátém zhlédnutí a divákům nabízí přesně to, co čekají od světového muzikálu. Petr Štěpán za hlavní roli dostal Thálii rozhodně zaslouženě, obdivuhodný výkon!
(zadáno: 21.3.2017)
(zadáno: 27.5.2013)
Hodně špatné, tradiční komerční kýč Divadla Broadway. Není to tak strašné jako Kat Mydlář nebo Je třeba zabít Davida, ale umělecká hodnota je takřka nulová. Primitivní příběh a humor (Gon Dovany), přehrávání až do parodického duchu, nevýrazné písně a především totální režijní průšvih. Premiéru zachraňovala Eliška Ochmanová, marně, ale alespoň něco pozitivního.
(zadáno: 3.11.2016)

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>