Profil uživatele

Psychoklara

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 6 % (13)
Jan Pařízek: 8 % (17)
Jiří Landa: 9 % (19)
Anežka Hrebiková: 10 % (6)
Kateřina Jírová: 10 % (7)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 >

(zadáno: 6.12.2018)
1984 - Divadlo D21: 80 %
Tíživá atmosféra režimu Velkého bratra v podání herců D21 na nás zapůsobila
tak silně, že jsme po skončení představení jen těžko sbírali střípky optimismu. Moc nedoporučuji do sychravých podzimních a zimních dnů, slabší povahy snadno propadnou depresi. Přesto hodnotím představení jako velmi dobré.
(zadáno: 6.2.2019)
407 gramů z Bohumila Hrabala - Divadlo v Dlouhé: 60 %
Navzdory velkému očekávání nás tato "perlička na dně" příliš neoslovila. Představení se nám zdálo roztříštěné, nejednotné, bez jasného cíle, jakoby šlo o skládačku z moc pěkných střípků, které ale netvoří nijak oslnivý celek.
Postava Hedvičky se mi zdála přehnaně přeslazená. Chápu, že to měla Veronika Lazorčáková ve scénáři, ale měla jsem pocit, že jestli se usměje ještě víc, odpadne jí horní polovina hlavy... Naštěstí to zachránilo její vyprávění o tramvajovém neštěstí :).
Filip Cíl možná zrovna neměl den, ale v představení měl hned několik přeřeků a přehmatů. Jeho kostým ale pobavil.
(zadáno: 6.2.2019)
8 GB tvrdýho porna - Divadlo Letí: 40 %
Po Králíčkovi jsme doufali, že nás divadlo Letí znovu překvapí a název i obsazení slibovaly skvělý zážitek. Bohužel nás představení nezaujalo. Něco tomu chybí a bohužel je toho hodně...
(zadáno: 6.2.2019)
Experiment - Divadlo v Dlouhé: 100 %
Hra, která mě natolik zasáhla, že si na ní často vzpomenu i více než 10 let po shlédnutí, silná, jímavá a zároveň frustrující, protože dokonale odráží vývoj osobnosti jedince a jeho pudové tužby. Ze všeho nejvíc pojednává o nevěře, o jejích příčinách a důsledcích.
Kéž by bylo víc takových her.
(zadáno: 6.2.2019)
Fantom opery - Goja Music Hall: 80 %
Velkolepé jak se patří. Hlasové výkony sólistů nás nadchly, výjimku tvořil pouze samotný fantom, jehož nejistý hlas se poněkud ztrácel (ale možná šlo o dočasnou indispozici). Rozhodně doporučuji všem, kdo si potrpí na úchvatné kostýmy a velkou scénu.
(zadáno: 4.12.2018)
Hovory na útěku - Divadlo v Dlouhé: 60 %
Představení, ze kterého jsem měla rozporuplné pocity, nejsilnější okamžiky se mi však často vybavují i pár let po zhlédnutí. Byla jsem na jedné z prvních repríz, která nebyla diváky přijata právě s nadšením. Bizarní situace, kdy Eva H. skřehotá nesmyslné verše pozorována upjatými diváky s nehybnými výrazy, ve mně ale cosi zbořila a musela jsem se (jako jediná) začít smát. Intelektuální rozhovor dvou mužů mě neoslovil, za to impozantní výstup Ver. L. v roli zoufale zamilované prostitutky se mi vryl až pod kůži. Souhrnem - toto představení rozhodně nesedne každému. Nezbývá, než to vyzkoušet.
(zadáno: 5.12.2018)
Ideální pár - TEĎ! Divadlo: 60 %
Nenáročná oddychovka, která pobaví, protože odráží "problémy" mileniálů. Oba herci jsou výborní. Pokud se chcete zasmát a je Vám 20-40, ideální pár = ideální volba. Starší generace už se s postavami asi příliš neztotožní.
(zadáno: 6.12.2018)
Jak jsem se ztratil aneb Malá vánoční povídka - Divadlo v Dlouhé: 100 %
Jedno z nejlepších představení pro děti i dospělé, dokonalá směs humoru, hudby a Vánoční atmosféry. Perfektní jsou i kulisy a kostýmy. Herci excelují nejen ve svých rolích, ale i v hudebně-tanečních číslech. Svůj standard si představení drží i po několika letech uvádění.

Divadlo v Dlouhé už si vypěstovalo stálé publikum Malé vánoční povídky a vetřít se mezi ně jako nováček není snadné, bývá rychle vyprodáno. Pokud se Vám to podaří, možná se také stanete "štamgastem". Malá vánoční povídka je totiž příjemnějším svátečním zážitkem, než všechny pohádky, vánoční trhy a cukroví dohromady :).
(zadáno: 6.2.2019)
Knoflíček - Divadlo D21: 70 %
Nejenom, že jsme se skvěle pobavili, ale ještě jsme se při derniéře setkali s Ivem Knoflíčkem osobně a dokonce jsme si během představení i začutali. Jak řekl přítel "netušil jsem, že si zahraju v divadle... Co na tom, že fotbal." :)
D21 má to, co jsem nikde jinde nezažila - komorní a přátelskou, až téměř rodinnou atmosféru a zároveň si zachovává profesionalitu. Je jedno, jestli v publiku sedí padesát nebo deset diváků. I pro těch deset se hraje naplno.
(zadáno: 14.5.2019)
Kolonizace - nový počátek - Divadlo Vosto5: 90 %
Fantazie. Být uprostřed dění a spolu s kosmonauty nahlížet do útrob neznámého kosmického tělesa, vidět z bezprostřední blízkosti střet jejich osobností a životních hodnot a rozhodovat o tom, jak se bude hra vyvíjet dál, to bylo něco úžasného.
Nesouhlasím s názory, že by měli být diváci více vtaženi do děje, byli jsme ději blízko víc než dost a naše smysly si přišly na své. Pořád je to divadlo a má svá pravidla, přestože v případě této hry se mantinely posouvají za známé hranice.
Z divadla jsme odcházeli s širokými úsměvy a zvláštním hřejivým pocitem u srdce, nadšení a očarovaní.
(zadáno: 23.5.2019)
Král Ubu - Divadlo D21: 80 %
Nejen, že jsme se nachechtali, když nám došla paralela se současností, ale také jsme se trochu lekli a zamysleli nad tím, jak by to s námi mohlo dopadnout. Bavili jsme se ale po celou dobu, herci nás nenechali na vteřinku vydechnout (zejména překvapil Vojtěch Hrabák, snad ho v D21 ještě uvidíme), hra měla spád a scéna i rekvizity byly fantasticky promyšlené. Jen se asi zvýší spotřeba plechových van :). Strach vyjádřený chrastěním basy lahváčů považujeme za geniální nápad :). Víc už neprozradím. Někdo tvrdil, že Král Ubu bude divácky náročnej kousek. - Hovnajs!
(zadáno: 6.2.2019)
Králíček - Divadlo Letí: 70 %
Stálo za vidění především kvůli hereckým výkonům. Hra nemusí být hlubokomyslná ani třeskutě vtipná, ale když člověk vidí, kolik do toho herci dávají a že jsou opravdu dobří, prostě to vnitřně potěší a uspokojí divákovu duši.
(zadáno: 6.2.2019)
Lidská tragikomedie - Divadlo v Dlouhé: 70 %
Představení plné rozporů, snaha o filozofické zamyšlení a humor se míchá trochu neobratně, takže člověk neví, co si vlastně má myslet, jestli se zamýšlet nad probíhajícím dramatem, nebo čekat na další vtip.

Mám pocit, že jsme tady jako diváci trochu selhali. Někdo se nám tou hrou snažil něco hlubokého říct a my přitom jenom čekáme, až sebou Marek Němec znovu švihne :). Z divadla jsme odcházeli jako v podnapilém stavu, řehtali jsme se ještě na ulici a v metru.
(zadáno: 5.12.2018)
Lucerna - Divadlo v Dlouhé: 80 %
Krásné, vlastenecké a velkolepé. Divadlo v Dlouhé dokáže divákovi klasiku předložit hravě a nenásilně, takže nemá pocit, jako by byl na povinném školním představení.
Musím vyzdvihnout především krásnou výtvarnou scénu, nádherná a přitom jednoduchá hra světel dávala celku punc výjimečnosti, dokonale navozovala správnou atmosféru a byla skutečnou pastvou pro oči.
Herci byli opět výborní, dialogy, které by jinak nudily, dokázali přednést přirozeně a se zaujetím, představení bylo zároveň prošpikované nenásilnými vtípky, takže o smích nebyla nouze. Líbil se mi i odvážně politický doslov na závěr.
(zadáno: 6.2.2019)
Naši furianti - Divadlo v Dlouhé: 70 %
Přestože opět musím ocenit skvělá hudební čísla herců divadla v Dlouhé, Naši furianti, ač klasika, mě z repertoáru Dlouhé oslovili nejméně. Cítila jsem však určitou povinnost tuto hru vidět a rozhodně nelituji, že jsem si vybrala právě toto divadlo. Představení se více líbilo rodičům, nám mladším v něm něco chybělo, a nebo spíš přebývalo to skvěle znázorněné češství, za které se spíš stydíme.
(zadáno: 12.3.2019)
Netrpělivost srdce - Národní divadlo: 70 %
Tísnivé drama, které se nepovedlo odlehčit. Vtipy vyznívají poněkud prázdně, když se ozve jen jedno osamělé uchechtnutí. Bez nich by šlo o skvělou hru s velkým dopadem na psychiku diváka. Pointa však přichází moc brzo a závěr působí násilně, podivně a nepatřičně. Trvalo mnoho vteřin, než ve zhaslém sále zazněl rozpačitý potlesk.
Musím však vyzdvihnout skvělý výkon P. Štorkové, zvukový doprovod i zajímavou scénu. Miluji hororové mrazení a toho se mi dostalo vrchovatě, vitrína s dorty pro mě už nikdy nebude to, co dřív. Upracovaný divák, který si přišel odpočinout, však nejspíš nadšený nebude.
(zadáno: 8.2.2019)
Odvolání - Divadlo v Řeznické: 90 %
Jakou hodnotu má pravda? Brilantní Miroslav Táborský a velmi dobrý Filip Cíl to člověku rádi připomenou. Přestože hra se skládá především z dialogů a obávaného jevištního postávání, posedávání či popocházení :), bavila nás stejně jako drama se spoustou herců na velké scéně. Nekašlali jsme :).
"Jak lidi poznáváme, postupem času se naučíme říkat bezpečné fráze, které chtějí slyšet a dávat věci, které chtějí dostávat, protože chceme být milováni. To ale není láska." - Přibližně tato slova mi zní v hlavě ještě pár dní po představení. Člověk má najednou bláznivou chuť začít mluvit pravdu...
(zadáno: 6.12.2018)
Oidipus Tyranus - RockOpera Praha: 20 %
Velmi špatný zvuk a tristní choreografie, korunu tomu dodala špatná organizace v divadle (přístup k sedadlům pouze jedním vchodem a špatné odvětrávání). Pokud jste duší rocker, možná Vám to poslední zmiňované vadit nebude, ale špatné ozvučení odpustit nelze. Z představení jsme neměli skoro nic a po polovině jsme odešli. To se mi stalo vůbec poprvé.
Na své si přijdou snad jen pedofilové (při 5ti minutové scénce s holčičkou na houpačce, které jsou vidět kalhotky) nebo masochisti. Kamil Střihavka to bohužel nazachránil, protože nebyl slyšet. Největší kulturní zklamání.
(zhlédnuto v r. 2012)
(zadáno: 12.4.2019)
Panna Orleánská - Divadlo D21: 70 %
Nelehké téma zpracované - jak už je v D21 pravidlem - neotřele a s takovým hereckým nasazením, jaké jsem neviděla například ani Na Fidlovačce nebo V Celetné. Fascinující zvukový a hudební doprovod. Přiznám se však, že mi unikal smysl některých rekvizit a možná i scén. Tři Johanky jsou originální, každá z nich je jiná, ale ne všechny mají šanci vyniknout. Stela se svým talentem zůstává jen malou naivní holčičkou, Kristýna to opět rozjede, roli si užívá a snaží se nevybuchnout smíchy, zatímco Hana je stoická a mírná. Stále se ve mně mele mnoho různorodých pocitů, které tato hra vyvolala.
(zadáno: 27.3.2019)
Romeo, Julie a tma - Divadlo v Dlouhé: 80 %
Pohlcující tísnivá atmosféra a brilantní výkon Pavla Neškudly jsou podle mě to hlavní, co by diváky mělo přitáhnout. Vidět ho z první řady považuji za jeden z nejlepších divadelních zážitků vůbec. Téma známého Otčenáškova románu je sice velmi silné a srdcervoucí, ale zároveň v podstatě jednoduché a předvídatelné, neodhalí vám žádný nový pohled na holocaust. Nicméně zážitek to byl natolik intenzivní, že doháněl až k slzám.
Pokud vás při vstupu do divadla trápí všední problémy jako nerudný šéf, zlobivé děti nebo hašteřivá manželka, tak právě tady si uvědomíte, že problém vlastně nemáte.
(zadáno: 5.12.2018)
Růže pro Algernon - Divadelní spolek Kašpar: 60 %
Růže pro Algernon je strhující příběh, který si přenesení na divadelní prkna zaslouží. Jan Potměšil v něm byl vynikající, ale výkony ostatních herců celkový dojem trochu kazí. Do programu zařazená několikaminutová klavírní improvizace mi způsobila záchvat paniky, přišlo mi to zbytečné, příliš hlasité a nedalo se před tím uniknout, ale možná je to čistě subjektivní problém.

Představení doporučuji jen pokud si nemůžete nebo nechcete přečíst knihu. Mně osobně kniha poskytla silnější zážitek.
(zadáno: 4.12.2018)
Se lvem na prsou - Divadlo NoD: 70 %
Neotřelý způsob připomenutí klíčových okamžiků z historie českého hokeje i České Republiky, který Vás místy rozesměje, jindy rozesmutní. Kvůli originálnímu pojetí inscenace možná odpustíte NODu to neustálé skládání židlí, klaustrofobní hlediště a nepohodlné sezení (polštář s sebou). Výkony začínajících herců jsou sice proměnlivé, ale sehrát tolik rolí během jednoho představení na tak malém prostoru není lehké a nějak se začít musí. Nejvíc nás svým projevem zaujala zejména reportérka nalevo.
Na nevelké možnosti, které NOD má, to bylo velmi dobré. +1 za geniální využití retro projektoru :).
(zadáno: 6.2.2019)
Sekáč dědeček - Divadlo D21: 70 %
Milovníci Pratchetta si tuhle hru nemůžou nechat ujít. V D21 mají můj obdiv za to, s jakou vervou se Sekáče Dědečka zhostili, protože převést Pratchetta na divadelní prkna je nesmírně obtížný úkol. V D21 ukázali, že je to možné i v malém divadle a s minimálním počtem herců, jen je zapotřebí obrovské nasazení.
(zadáno: 6.2.2019)
Sluha dvou pánů - Národní divadlo: 70 %
Viděli jsme dokonce dvakrát a vždy jsme se skvěle bavili. Kdo si s sebou napodruhé nevzal kousek chleba pro Truffaldina, ten buď nemá srdce, nebo je moc stydlivý, než aby si veřejně hrál na boha :).
(zadáno: 6.2.2019)
Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách - Divadlo v Dlouhé: 60 %
Hra sloužící výhradně k momentálnímu pobavení, jedna z těch, na kterou si po pár letech vzpomenete jako na představení, kde jste se hrozně smáli, ale už vlastně nevíte proč. Žádné hlubší zamyšlení nepřinese, a proto není vhodná pro náročnější diváky, spíše pro konzumenty. Pokud vám ke štěstí stačí natřásající se bránice, pak budete spokojeni.

Další stránky hodnocení: 1 2 >