Profil uživatele

R.JELEN.21

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 14 % (68)
Kateřina Jírová: 14 % (17)
Jan Pařízek: 15 % (78)
Jiří Landa: 16 % (69)
Lukáš Dubský: 16 % (48)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 > >>

(zadáno: 18.9.2019)
Upřímně jsem se toho představení bála, už jen protože kniha patří k těm, které jsem rozečetla a nedočetla (tuhle konkrétně asi 6 krát). Takže obavy byli velké, stejně tak očekávání. Upřímně jsem příjemně překvapená, nadšená a unešená. Do Rokoka jsem se dnes vrátila už po sedmé.
Hra je úžasně zahraná především musím vyzdvihnout výkony A. Bilíka, J. Hány, P. Tenorové, M. Kačmarčíka a V. Dvořáka.
V téhle hře si zkrátka sedlo vše co mělo: dobré herecké výkony, scéna je krásně vymyšlená, hudba sedí a krásně pomáhá budovat atmosféru tam, kde je třeba. Rozhodně doporučuji!!
(zadáno: 17.9.2019)
Kniha, kterou právem zhnusí povinná četba, když to sama kniha nedokáže (zatím jsem dala deset stránek a musela jsem to odložit).
S představením jsem více než spokojená, neříkám dalo by se najít nějaké momenty, které mi nevyhovovali, ale to bych musela být moc velký hnidopich.
Neříkám většinou mívám s alternativně pojatou "klasikou" problém, ale zde ne. Přece jen to téma se dá interpretovat i do dnešní doby velice snadno. Většinu Shakespearových adaptací, které jsem viděla, jsem neopouštěla zdaleka tak nadšená jako dnes.
(zadáno: 12.9.2019)
Tohle jsem potřebovala se od srdce nenuceně zasmát ;)
Co k tomu víc říct, je to vtipný, je to hravý, dobře se na to kouká, dobře se to poslouchá a mě to stačí.
Nehraje si to na mistrovství světa v poetice, mistrovství v klauniádě, je to co to je a je to tak nejlepší ;) Možná snad jen Triptychon di voce byl o kousek lepší ;)
Ještě by možná bylo fajn nějak lépe oddělit přestávku a konec je to zmatečné ;)
(zadáno: 11.9.2019)
Řekněme, že nevím jestli je takový zmatek, aby to podpořilo to co cítí lidé s touto nemocí, nebo je to zmatek vzniklý propojením prvků.
Strašně se mi líbí koncept scény, přijde mi ale, že potenciál takové úpravy se úplně nepodařilo na 100% využít.
Prostě nemůžu říct, že bych byla zklamaná, ale nemůžu říct, že bych byla úplně nadšená, je to někde mezi.
(zadáno: 9.9.2019)
"Na světě není dostatek kávy, Lexaurinu a vztyčených prostředníků abych přežill(a) další pracovní týden!"
Tak jsem si řekla, že je na začátku pracovního týdne zjistit důvod proč vydržet až do pátku ;) Nebo mít ten poslední důvod proč se nezabít a vydržet minimálně do čtvrtka abych se ještě dozvěděla 1000 věcí co mě serou ;) Asi takhle pokud se vám ostatní produkce palmoffky líbí, nebudete zklamaní ani zde ;)
(zadáno: 7.9.2019)
Dnešní představení je v mnoha místech hrané na základní humor a přestože mi to u Kanibalek v Rokoku tolik nevadilo, zde prostě nic. Mnohdy jsem ani nemohla pochopit kde je v tom ten humor, kterému se někdo směje. Nejlépe bych to asi přirovnala k opileckému pohledu, kdy když jsme opilý připadáme si neuvěřitelně vtipní ale oku střízlivého pozorovatele jsme jen smutně trapní (možná jsem prudérní).
Už podruhé jsem se rozhodla podlehnout TIPu. Požitkáři nebyli ani špatní ale nebyli pro mě ani dobří, nicméně měli své highlighty. Zde ani přesvědčivý výkon Honzy Hájka mi moc nepomohl. Bohužel
(zadáno: 8.8.2019)
Nejsem zrovna muzikálový typ, ale zde to vůbec nevadí. Pěvecké a taneční pasáže jsou skvěle zvládnuté. Vata svou funkci plní obstojně, i když ten humor je někdo jednodušší. Z ústřední dvojice mě více zaujal Ivan Lupták, Berenika kohoutová mě příliš neoslovila. Stejně se člověk nejvíce těší na trio kytaristů.
Nákupem lístků prostě nikdo neprohloupí :) Poslouchat narážky na počasí v momentě kdy sedíte moknoucí pod pláštěnkou je prostě nejlepší :)
(zadáno: 16.7.2019)
Tohle jednoznačně ano! Paní Simona Stašová předvádí neuvěřitelnou one woman show, při které se člověk směje a i se dojímá. Přece jen více se směje. Je třeba smeknout, že tenhle 2.5 hodinový koncert táhne sama. Naposledy mě takhle bolela bránice po Souborném díle WS v Dlouhé. Naprosto zasloužený potlesk ve stoje ;)
(zadáno: 29.6.2019)
Neříkám, každý moment nebude dávat úplně smysl v tom jak se na to koukat, jak to vzít, jak to tvůrci mysleli. Kouká se na to ovšem skvěle ;) Ta projekce zezhora je vyloženě top. Někdy jsem měla i chvilku problém poznat co je vizualizace a co se na tom jevišti skutečně děje.
I když mě více seděla Zahrada ;)
(zadáno: 26.6.2019)
Víte něco mi říká, že V. Klaus st konečně i ml.., Tomio ani Andrej Babiš tuhle hru nikdy neviděli. Rozhodně si to nehraje na něco s vysoce přidanou kulturní hodnotou, ale zasmějete se xD Někdy je to o půl slova dál než by muselo, ale Vanda Hybnerová je krásný "babochlap", Jiří Hána skutečně není krásná Diana, ale vidět tohoto pro mě velice seriózně vyhlížejícího muže, hrát toto, je slast ;) Takže chcete-li od toho, utéct ze svého stereotypu určitě jo. Bonus je tu přímo úžasný chládek.
Ono je to skutečně místy cílené na ten nejjednodušší humor a na to co pražskou kavárnu potěší.
(zadáno: 25.6.2019)
Strašně tu hru chci mít ráda, protože výkony herců vůbec nejsou špatné ale ten závěrečný pocit je prostě strašně nijaký.
Tereza Dočkalová hraje skvěle ale jaksi u ní vidím stále tu její komfortní zónu. Nějakou dobu už mě ty výkony nepřekvapují. Co překvapením je je Ivana Wojtylová, kterou jsem zatím nijak zvlášť nevnímala jako silnou osobu na jevišti a dnes zaujala ;)
Výsledek je prostě strašně zvláštní :/ Skutečně si musím přečíst knihu. Po přečtení knihy se mi některé sporné detaily osvětlili, ale stejně to pocitu z hry příliš nepomohlo.
(zadáno: 21.6.2019)
Krásná ukázka střetu analytického mozku s lidskou empatičností ;) Génia obdivujeme pro to co má v hlavě, vzhlížíme k němu a přitom to s ním lidsky nemusí být lehké. Pro samou vědu a fakta nevidí nalevo ani napravo, pokud to není faktické je to k ničemu. Co když se do toho připlete láska, cit a strach, které věda neumí přesně popsat a nemají přesně vytyčené proměnné? Co když je víc vstupu než výstupů? Jo ke to krásné, rychle to odsýpá a ve skutečnosti je to víc sranda. Než jak vážně jsem to napsala ;)
(zadáno: 17.6.2019)
Tohle jednoznačně není hra pro každého, jak samotná kniha tak hra nechá v člověku mnoho smíšených pocitů. Jak se mohlo stát, že v jisté době jistý člověk řekl, že jiný člověk není člověk, ale jen tvorem, který je třeba vyhubit jako nákazu.
Ano hra má pár hluchých míst a postava Ester je pro mě jsou prostotou štvala podobně jako v knize (M. Poulová tomu bohužel úplně nepomáhá). Člověk se na konci ocitne ve velice silném rozpoložení, které ho jen tak neopustí. Potlesk je pak vlažnější, ale není to výkonem, je to spíše tou podstatou.
Všem hercům děkuji za skvělý divadelní zážitek.
(zadáno: 16.6.2019)
Je to příjemně vtipné, situace sice mnohdy předvídatelné ale je to milé. Eva Hacurová je úžasná maminka malého Adriana, který se ve svém představiteli panu Matějkovi blíží věku jejích rodičů. Hudba je někdy na hranici bolestivosti pro lidské ucho (není blbá je prostě o dva stupně hlasitější) a někdy nejde textu úplně rozumět. Ve výsledku doporučuji! Doladit tu hlasitost a bude to úplná bomba!!
(zadáno: 13.6.2019)
Všichni určitě budeme souhlasit, že výkon Evy Hacurové je skvělý, že pojetí scény je nevšední a vytváří zvláštní spojení s divákem, že zahrané je to krásně. Přesto mě tam něco chybí, nějaký puzzlik prostě nezapadl tam kam měl a neumím to úplně vysvětlit.
(zadáno: 31.5.2019)
Já se strašně snažím tu hru mít ráda, protože scéna je krásná, zahrané je to krásně, ale chybí mi tam to TO, které měl Čapek, Želary, Otec a Kdo se bojí VW.
Především výkon Petry Tenorové a Milana Kačmarčíka jsem si zamilovala asi mám slabost pro blázny.
V druhé části už mi poslední půlhodina přišla dlouhá a nekonečná.
Jsem ráda, že jsem viděla ale prostě mi to nesedlo.
(zadáno: 30.5.2019)
Představení pro děti všeho věku, ale ty nejmenší si to určitě užijí nejvíce :)
Zase oceňuji velmi precizně zvládnutou interakci práno a prostor před plátnem. Je to krásná One man show s asi šesti postavami.
Takže pokud potřebují ty dospělé děti, vyvenčit ty malé výborná volba :)
(zadáno: 29.5.2019)
Čekate-li od toho hluboký divadelní zážitek s přesahem, budete zklamaní. Budete-li od toho chtít nenáročnou komedii o útrapách jedné předsvatební noci budete spokojení.
(zadáno: 28.5.2019)
Já se na tom snažím najít nějaké negativum, fakt se snažím. Jenže výkon všech zúčastněných je výborný. Spokojenost veliká, ale tak abych něco: některé tě kusy by mohli být o půl vteřiny kratší .. to jsem jim to nandala :D Určitě vřele doporučuji :) On Werich jednou řekl: Nemusíte vědět co cizí slova znamenají, hlavní je mít jich zásobu a co znamenají, to můžete jenom tušit, jenom tušit. Stejně tak taky nemusíte pochopit, co se Vám tím či oním pokouší sdělit, důležitý je ten pocit a ta emoce, kterou to ve vás vyvolalo. Ať to je smutek, radost, smích, slza, myšlenka pocit by vždy měl byt dobrý.
(zadáno: 21.5.2019)
Na konci človek marně přemlouvá husí kůži, aby konečně zalezla ;) Obě dámy jsou neuvěřitelné, věříte jim každé gesto, každý pohyb. Celé si to i tak pro sebe svým výkonem ukradla Hana Seidlová a na autorce jde vidět, že osobu Edith Piaf miluje přece jen více než osobu Marlene Dietrich. Děkuji za další úžasný zážitek.
(zadáno: 19.5.2019)
Viděla v rámci Festivalu Dítě v Dlouhé.
Co by tak mohlo být nevýhodou akce Dítě v Dlouhé? No ano, příliš dětí v divadle (ano jde o nadsázku, protože jinak budete vypadat jako idiot, co si koupil lístky v rámci akce pro děti :D a je překvapen dětmi .D)
Představení je skvěle zvládnuté, scéna je krásná a Eva Hacurová jednoduše úžasná. Já osobně bych vynechala ty travesti anděly, ale budiž a scéna s autonehodou bude pro děti trochu těžší na zpracování. Délka je tak akorát na udržení pozornosti. Ty větší děti si zde své narážky najdou. Takže doporučuji.
(zadáno: 17.5.2019)
Tohle se nedá popsat, tohle se musí zažít :)
(zadáno: 14.5.2019)
Já si nemohu pomoci, ale nepřesvědčilo mě to. Ano kostýmy jsou krásné, výprava je velkorysá ale pořád se nemohu zbavit pocitu, že si to hraje na něco více než to ve skutečnosti je, že je to: Moc peněz, za"málo muziky".
Při zpěvu nejde rozumět téměř nikdy celá sloka, pořád se tak nějak zmateně pobíhá zprava doleva (asi aby ti co sedí na jedné stranně, neřekli že nic neviděli). Netvrdím výkony herců jsou v pořádku, především Marian Vojtko jako Fantoma opery nemá chybu. Při poslechu The Phantom of the Opera, The Music of the Night jsem měla husí kůži, hudba Andrew Lloyd Webbera je něco úžasného.
(zadáno: 3.5.2019)
Já jsem byla velice spokojená.
Soubor se skutečně snaží, aby divák nelitoval ani koruny dané za lístek a v mém případě se to povedlo. Srovnám-li to třeba s inscenací roku Něco za něco, tak je pro mě daleko přijatelnější sedět na Zamilovaném Shakespearovi třeba 10 krát, než navštívit Něco za něco.
Jsem unesená z Kamily Trnkové a Tomáše Dianišky chemie mi tak krásně funguje. Upřímně jediné co mě mrzí je, že jsem neviděla pana Volejníka. Doporučuji
(zadáno: 26.4.2019)
Na rozloučení 100%, pokud jste neviděli o hodně jste přišli.

Další stránky hodnocení: << < 1 2 3 4 5 6 > >>