Profil uživatele

R.JELEN.21

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Helena Grégrová: 14 % (68)
Kateřina Jírová: 14 % (17)
Jan Pařízek: 15 % (78)
Jiří Landa: 16 % (69)
Lukáš Dubský: 16 % (48)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 > >>

(zadáno: 1.12.2018)
Moje první seznámení s Hrabalem i se souborem Divadla v Dlouhé.
hru jsem si vybrala, protože jsem chtěla vidět hrát pana Táborského, nic jsem o ní nevěděla ani kontext nic. Na jednu stranu očekávání příliš vysoká nebyla, ale hra se mi líbila a s výkonem herců jsem vyla příjemně spokojená.
Od té doby jsem viděla pár lepších hry a abych byla spravedlivá tak i horší.
Ze tří her, které jsem v Dlouhé až doposud viděla je tato nejslabší, ale určitě není špatná. Jen bych spíše doporučila Souborné dílo WS nebo Lidskou tragikomedii.
(zadáno: 11.9.2019)
Řekněme, že nevím jestli je takový zmatek, aby to podpořilo to co cítí lidé s touto nemocí, nebo je to zmatek vzniklý propojením prvků.
Strašně se mi líbí koncept scény, přijde mi ale, že potenciál takové úpravy se úplně nepodařilo na 100% využít.
Prostě nemůžu říct, že bych byla zklamaná, ale nemůžu říct, že bych byla úplně nadšená, je to někde mezi.
(zadáno: 15.10.2019)
Ve finále to vůbec nebylo blbý. Já osobně mám z kusy Cirku La Putyky jeden problém, přijde mi, že samotné číslo mnohdy skočí dříve než pořádně vygraduje a než se začnu pořádně těšit.
Zde je ta řekněme výplňová část mezi samotnými čísly, dokonce možná ještě o fous lepší, než samotná akrobacie.
Konec konců doporučila bych to, jako nejlepší co jsem z La Putyky viděla, kdyby dnešní představení nebyla derniéra ;)
(zadáno: 15.4.2019)
Předně musím smeknout před dámami, jak dokážou celý prostor a celou hru vyplnit ;) Hraje se v kuse bez přestávky a je radost se na to koukat.
K hře samotné, chviličku mi trvalo pochopit jak to s interpretací hlavní postavy je, že vlastně obě jsou Ema, nebo taky jen jedna nebo žádná. Hru jsem si po začátečních rozpacích nakonec výborně užila.
Musím ještě poděkovat, dnes už kamarádovi, za to, že se nechal ukecat do divadla a že si prosadil tuto hru, nenapadla by mi na první pohled do noty. Možná právě o to víc jsem si ji užila.
(zadáno: 6.10.2019)
Vlastně největší lákadlo bylo zjistit, kde se vzalo to dost rozdílné hodnocení diváků a redakce.
Řekněme, že výkony jsou dobré, ale celkový dojem z hry je ZMATEK.
Velkou roli hraje i fakt, že o osobě A. Pammrové jsem do dnešního dne ani nevěděla, že existuje a po dnešním dnu u toho asi zůstanu.
Jsou hry u kterých si říkám: "Okey nesedí mi to, ale chápu že někomu jinému ano." Ale z Divadla na zábradlí, většinou odcházím s pocitem: "Tohle se vážně někomu líbí?" Čest výjimce jménem Korespondence V+W. Zase pokud máte hry DnZ rádi, bude se vám Antieva určitě líbit. Pokud ne, nemá to cenu.
(zadáno: 4.4.2019)
Jediná hra na kterou přijdete střízlivý a odejdete lehce ochmelení. Jsem ráda, že jsem viděla a určitě zvážim další návštevu. Jediná otázka pivní rekvizity jsou nealko? Jen, že pokud ne taky bych si jí zkusila nastudovat. XD
(zadáno: 21.9.2019)
Pro mě je to výkon, plně adekvátní té budovy. Pro mě je to výkon, plně hodný toho potlesku ve stoje. Pro mě je to výkon, který za cenu vstupenky stojí.
Co více říci k Ivě Janžurové? Co více říci k ženě, kterou sám Jan Werich označil jako jednoho ze dvou klaunů. Strašně mě baví její projev, člověk u ní dokáže vidět až dětskou radost, když právě jako 5 letá holčička, klepe nožkami.
Nějak nemám moc více co říci, tohle se musí vidět. Snad jen, že mě mrzí, že jsem v roli W. Churchilla nestihla Václava Postráneckého.
(zadáno: 29.11.2019)
Maličko bych ztlumila hudbu, především v prvních minutach trhá bubínky.
Je to velice zajímavé nahlédnutí do života Františka Filipa a i náhledu postižených lidí. Až si někdy říkám, jestli ti postižení nejsme spíš my :) Nebuďme kurvy a chtějme, abychom mohli.
(zadáno: 30.5.2019)
Představení pro děti všeho věku, ale ty nejmenší si to určitě užijí nejvíce :)
Zase oceňuji velmi precizně zvládnutou interakci práno a prostor před plátnem. Je to krásná One man show s asi šesti postavami.
Takže pokud potřebují ty dospělé děti, vyvenčit ty malé výborná volba :)
(zadáno: 22.1.2020)
Hru si pro mou osobu absolutně ukradl Pavel Čeněk Vaculík a zbylé panské osazenstvo je trochu ve vleku, dámské osazenstvo si mou pozornost nezískalo skoro vůbec.
Každopádně vyplatí se vidět a přeji inscenaci úspěchy :)
(zadáno: 17.12.2018)
Ta hra má přesah. A přitom mi připomíná kruh, Kruh události, které se v každé epoše cyklí, které mají své tváře, své bohy a své oběti. Tehdy to bylo Židé a kdo je to dnes ? I dnes máme své Hitlery, své Čapky, své bohy a své ďábly. Otázkou je jak se na naše bohy dívají ti druzí a jak se ne budou koukat další generace. Jak budou jednou soudit nás, jako lidi, kteří měli to štěstí na bohy nebo dovolili žít takové ďábly.
Jen po dnů bez spánku a po odběru krve mi to tu občas vypíná! Ale hraje to skvělá!
Nakonec k popisu stačí 3 slova OVACE VE STOJE !
(zadáno: 25.10.2020)
Že záznamu DRAMOX: Tuhle partu nelze nemít rád. Je to milé a v této době to vyloženě sedne.
(zadáno: 1.12.2018)
Moje první divadlo v Praze.
Aneb konečně po dvou letech jsem našla někoho, kdo půjde se mnou a chtěla jsem jako první hru, vidět něco spojeného s postavou pana Wericha.
Po absolvování jsem byla příjemně spokojená, ale když teď po x představeních hodnotím zpětně, je to spíše takový průměr. Ve výsledku mě nejvíce bavili rozmluvy paní Molavcové a pana Suchého.
Nicméně je zde vidět úcta k dílu a odkazu Jana Wericha.
(zadáno: 29.6.2019)
Neříkám, každý moment nebude dávat úplně smysl v tom jak se na to koukat, jak to vzít, jak to tvůrci mysleli. Kouká se na to ovšem skvěle ;) Ta projekce zezhora je vyloženě top. Někdy jsem měla i chvilku problém poznat co je vizualizace a co se na tom jevišti skutečně děje.
I když mě více seděla Zahrada ;)
(zadáno: 7.6.2020)
Po dlouhé pauze, nemohlo přijít nic lepšího. Můj druhý Cyrano v podání bývalého žáka Borise Rosnera :) Co se hlavního hrdiny týká je skvělý jak M. Hofmann tak D. Bambas. Celkový lepší pocit mám z této inscenace.
(zadáno: 26.9.2019)
Cyrano se vrací pod Palmovku, já osobně sice o velké roli Borise Rösnera na prknech divadla pod Palmovkou slyšela jen z vyprávění, každý se ale říká, že byla úžasná. Já jsem ráda, že jsem dnes mohla být svědkem výborného podání Daniela Bambase, mimo jiné žáka Borise Rösnera (kdybych tuto skutečnost nevěděla z knihy Život jako divadlo, je uvedená i v programu). Jsem spokojená ;) Přece jen moje "feministické" srdíčko, by radši Roxanu, která sice je romantička ale ne naivní no slepička, no co už ;)
(zadáno: 1.12.2018)
Za mě NE!
Pamatuji si přesně ten pocit po první části, kdy jsem si při přestávce říkala: "Okey, nic horšího jsem zatím neviděla, ale dám tomu šanci! Třeba druhá část bude lepší."
Po skončení druhé části, už mi ta první přišla jako velkolepý a umělecky hodnotný počin, kdy jsem si musela říct: "Větší blbost, jsem neviděla a doufám, že už neuvidím."
Nevím jestli to je mým žaludkem, ale mě prostě celá ta proplivaná druhá část nesedla a to jsem zvyklá jíst v menze.
(zadáno: 29.5.2019)
Čekate-li od toho hluboký divadelní zážitek s přesahem, budete zklamaní. Budete-li od toho chtít nenáročnou komedii o útrapách jedné předsvatební noci budete spokojení.
(zadáno: 10.7.2020)
Ze záznamu ještě s Janou Plodkovou, ale je to radost a pevně věřím, že na této hře nelze ani při jiném obsazení nic zkazit,nebo v to aspoň doufám.
(zadáno: 9.12.2018)
Nelze popřít, že představení je pojmuté dosti alternativně. Což nemusí úplně každému sedět a vyhovovat.
Já jsem ale s hrou spokojená, celý soubor podává výborné výkony a dámy pokud chcete na pár chvil vidět koule jinde než na stromečku, je to ideální volba xD
Celá hra stojí na výkonu jednoho herce a překvapivě to není pan Ondřej Veselý jako Don Juan, ale pan Radek Valenta jako Sganarel. Zde je širší nominace na Thálii zcela zasloužená a bez něho by hra nebyla ani z daleka tak dobrá. Dost čekáte na jeho výstupy.
Já osobně doporučuji
(zadáno: 8.12.2019)
Velice sympatičtí mladí lidé a byla radost je sledovat. Tak jim přeji, aby v té profesi, kterou si vybrali měli úspěch a hlavně štěstí na samé dobré role.
(zadáno: 20.1.2019)
První kultura 2019 a 4 návštěva v Dlouhé ;) Scénu jsem si vybrala záměrně, protože patří k mé oblíbené v Praze.
Z první půle jsem trošku na rozpacích, všichni podají výborné výkony. Nějaký dílek ale chybí, nemám z toho takový pocit jako u lidské tragikomedie nebo souborného díla WS. Člověk pak cítí ještě obdiv spíše než k Havlovy k paní Olze, která musela být neskutečná žena. Docela mě někdy štvou zvukové doprovodné prvky. Druhá půle to výrazně zvedá, ale nelze se ubránit tomu, že něco chybí. Celkové mi v této hře přijde mužská část souboru výraznější než ženská.
(zadáno: 29.9.2019)
Já nějak nevím co napsat, je to naprostá haluz. Človek hodně momentů ke smíchu vlastně "nepostřehne". Celou dobu ho nějak nepouští pocit: Co z tohohle sakra bude!! A na konci jste vlastně spokojený, nebo lépe nejste naštvaný. Jen já osobně bych na to znovu nešla ;)
(zadáno: 21.5.2019)
Na konci človek marně přemlouvá husí kůži, aby konečně zalezla ;) Obě dámy jsou neuvěřitelné, věříte jim každé gesto, každý pohyb. Celé si to i tak pro sebe svým výkonem ukradla Hana Seidlová a na autorce jde vidět, že osobu Edith Piaf miluje přece jen více než osobu Marlene Dietrich. Děkuji za další úžasný zážitek.
(zadáno: 17.12.2019)
Jsem jako vždy spokojená, dobrá čekala jsem něco maličko jiného, ale určitě nejsem zklamaná.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 5 6 > >>