Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 13 % (27)
Anežka Kotoučová: 16 % (25)
Jan Pařízek: 16 % (76)
Jiří Landa: 17 % (81)
Lukáš Dubský: 17 % (71)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 21.6.2022)
Derniéra
Průměrné herecké výkony, průměrná scéna, průměrná režie.
Nic, co by nějak vyčnívalo z repertoáru a nic, o čem by si divák řekl, že je škoda, že to končí.
(zadáno: 16.6.2022)
Moderní divadlo jak se patří.
Na všech hercích je vidět nadšení z interakce s diváky, jsou bezchybní a opravdu promlouvají k okolí, a tím ve vás zanechají o dost víc než klasické představení.
Historie je poněkud ve zkratce ale pro účely hry naprosto postačující.
Bohužel návštěvnost snižuje absence známé osoby - ačkoliv tito herci byli mnohonásobně lepší.
Škoda toho useknutého konce - chtělo to velké finále.
(zadáno: 15.6.2022)
Hana Holišová opět dokázala, že je muzikálovou extratřídou (alt. Berenika Kohoutová mě nepřesvědčila v herecké a často i pěvecké poloze - nesedí ji jemnější části). HH však ukazuje Martu ve všech jejích polohách do posledního detailu - opravdu až po nejmenší pohyby a gesta. Pěvecky bezchybná.
Se zpěvem naopak válčí Z. Stavná, která i boj prohrává. D. Šafařík je na V. Neckáře příliš afektovaný, výborný je ale H. Cina - kdyby vyšla atl. Cina-Holišová, představení by bylo o úrovně výš.
Oceňuji dobře napsané libreto - ukazuje různé části života výjimečné ženy - i negativní.
Až toto představení uvidí H. Vondráčková, tak budou padat žaloby.
(zadáno: 13.6.2022)
Velice zajímavý text, ne však jeho zpracování (selhání režie a dramaturgie) - tak výrazných prostředků jako jsou masky apod. nejsou u takového textu potřeba - komornost by mu sedla víc.
Nejhorší moment představení je zapojení kapely - neumí hrát a hlavní ?zpěvačka? zpívat - absolutně nechápu, proč tohle muselo být součástí - za to půlka hodnocení dolů. Herecky však dobrý A. Bilík (avšak sám celé představení neutáhne).
Neodpustím si poznámku k divadelní etice - ani na alternativnější texty se v kraťasech a mikině do divadla prostě nechodí, a takto oděni diváci by do hlediště neměli být vpuštěni. To by nás tam ale dnes/derniéra zbylo tak 5?
(zadáno: 11.6.2022)
Nejvíc se mi ulevilo, když hra skončila...
Největším problémem je text samotný. Druhým problémem je režijní zpracování.
Nejdřív půl hodiny stojíte na scéně, takže řadu scén vůbec nevidíte, poté sedíte uprostřed domu, ve kterém se odehrává cosi, co spíš připomíná blázinec než spolubydlení. Hlavní zápletka - co udělat s mraženou husou - to mi na 90 minut přijde opravdu hodně málo.
Z důvodu sezení na jevišti a i přes fyzicky krátkou vzdálenost je velice těžké s herci navázat bližší kontakt - a to na divadle považuji za základní věc - vtažení do děje. Zde tomu tak nebylo.
10 % za Janu Pidrmanovou a její komentování dění v bytě.
(zadáno: 10.6.2022)
Edit po shlédnutí i druhých alternací.
Režie je opravdu extrémně nepovedená - levná, trapná, prvoplánová. Ačkoliv Brzobohatý složil krásnou hudbu, k dílu se nehodí. Povedly se choreografie a scéna.
Z obsazení jsou jednoznačně nejlepší I. Korolová a R. Coufalová jako Keliška. Celkem dobrá je i A. Gondíková a poté M. Holec jako Šimon (M. Písařík to bohužel nevyzpívá ale má charisma). V malé roli výborná B. Fialová.
Naopak hrozní jsou oba předsedové - Genzer i Vydra. J. Kretschmerová přehrává a je afektovaná. A. Vopletalová roli bohužel také nezvládla (pokusy o herectví se nepodařily). Velké zklamání z N. Ďuricové (umí líp).
(zadáno: 2.6.2022)
20 % za Aničku.
Hra jako taková je laciná, trapná, každé 2. slovo je vulgarismus a hlavním hybatelem děje je alkohol.
Od B. Polívky bych očekával lepší hru a tentokrát i herectví - toho se mi nedostalo.
(zadáno: 1.6.2022)
Když se spojí skvělý text, výborná režie a perfektní představitelka hlavní role, nemůže to dopadnout jinak než dokonale.
Celé představení má potřebnou energii a emoce (pro režie L. Pečenky začínám mít slabost - podtrhují čistou podstatu herectví a nepotřebuje k tomu obrovskou scénu, stačí herci samotní).
Anna Fixová v hlavní roli naprosto perfektní!!!
Na dobré divadlo se musí do oblastních divadel.
(zadáno: 30.5.2022)
Horší už to být nemohlo. Švandovo divadlo by při odchodu mělo dávat divákům poukazy na psychoterapii, aby onen zážitek lépe vstřebali.
Tohle si vyloženě říká o rychlý konec. Plýtvání časem i penězi (a talentem některých herců - zejména Bednářové).
(zadáno: 29.5.2022)
Jako koncert by to bylo dobré, jako divadelní představení extrémně slabé.
I. Orozovičovi bohužel není rozumět angličtina (herecky ale výborný). Skvělé jsou obě dámy v hlavních rolích - N. Horáková (tradičně herecky i pěvecky přesná) a především L. Libjaková, jejíž Dívka je hvězdou představení - její naivita, hravost ale přesto silný hlas jsou takovým malým zázrakem.
Režijní pojetí se odvíjí od libreta - nedopracované, chvílemi nudné, depresivní - první půle o alkoholu, druhá o smrti a sexu.
(nutno přiznat, že nejsem fanoušek DB)
(zadáno: 24.5.2022)
Nehodnotím film (ten celkem ušel) ale spíš to, jak by inscenace vypadala na jevišti - byla by expresivní, plná velkých gest a symbolů, z Idiota by nebylo skoro nic ale byli by nahatí pánové, hudba a discokoule, což jsou prvky, které se objevují i ve filmu a které dávají předzvěst "Špinarovce" a které se právě díky kameře podařilo částečně skrýt (a já si jich záměrně všímal).
(zadáno: 21.5.2022)
Š. Vaculíková je dobrou volbou jen pro první část inscenace. Druhou část bohužel příliš nezvládá a dámou není. Tou je naopak výborná L. Švormová, která celé inscenaci dává ono "Shawovské". J. Šťastný zbytečně přehrává a jeho závěr je více než předvídatelný. Mezi ním a Š. Vaculíkovou není absolutně žádná chemie a spíš to vypadá na vztah otce a dcery. Obrovská škoda, že z celého učení Lízy zůstala 1 malinkatá scéna - mnoho narážek později se tak vytrácí (třeba nahraný hlas v gramofonu). I postava paní Pearsové mohla být méně stoická.
Nicméně dobré provedení klasiky.
(zadáno: 19.5.2022)
Vinohrady se konečně vrací do svých kvalit.
Dámská část souboru DnV předvedla, co je to divadlo. Podaly neskutečné výkony (Bebarová, Rojková, Vejvodová, Černá). T. Bebarová, ač roli Bernardy hraje výborně, tak bych si představoval někoho důraznějšího (víc jí sedla druhá část) - třeba A. Černou, která na jevišti předváděla tu větší tvrdost, kterou bych tam uvítal. R. Rázlové klasicky velmi často vypadával text, naopak L. Molínová jako vždy úžasná a to jí stačí malý prostor.
Velice povedené hudební a taneční vložky - celému představení to dodává úplně jiný rozměr.
(zadáno: 19.5.2022)
Během první scény (policisté) jsem si říkal - jo, to bude super. Pak přišel strmý pád...
Tak strašně napsané libreto ani výborný Tomáš Klus (pěvecky a i herecky!) a skvělá Nikola Ďuricová nezachrání. Role Elen bohužel degradována na několik málo scén na začátku a na konci (tedy kdo jde na Verunku - moc se jí nedočká), hlavní úlohu hrají bezdomovci, jejichž pitvoření se mě přestalo bavit po prvním výstupu jako vždy hrozného B. Kotiše.
Avšak kdo skutečně vyniká (v tom nejlepším smyslu) je Radka Pavlovčinová - svůj malý prostor využila naprosto dokonale a je hvězdou celého představení.
(zadáno: 14.5.2022)
Připadal jsem si jak kdybych podstupoval lobotomii mozku při plném vědomí.
Katastrofální libreto, hudební nastudování jak z vesnické tancovačky a typ představení ani nenutí, jinak skvělé, představitele ze sebe vydat výborné výkony.
Z té bídy se dalo koukat jen na Pogodovou, Ďuricovou a Tothovou.
Peroutka, Pecha - nefunguje mezi nimi herecká souhra a oba obrovské pěvecké rezervy (zřejmě indispozice), Čenský zpívat opravdu neumí, Schneiner by se měl naopak naučit hrát. Z company skvělý Minařík.
(zadáno: 13.5.2022)
Bylo to prostě betálný!
Eliška Skálová je typově naprosto úžasnou Lízou - pěvecky i herecky dokonalá - září z ní energie, má Lízinu drzost i vznešenost. Velice výjimečný výkon! Eliška je s každým dalším představením lepší a lepší a myslím, že o ni ještě hodně uslyšíme.
Ačkoliv nemám MFL příliš rád (muzikál o 3 hezkých písničkách), tak toto provedení je velice povedené - není nudné, obsahuje dostatek "brněnštiny" (jako Pražák jsem moc nerozuměl ale to je účel!), nádherná scéna a vyrovnané herecké i pěvecké výkony všech.
Letošní muzikálová sezóna jednoznačně patří Brnu.
(zadáno: 12.5.2022)
Tentokrát se na Fidlovačce zadařilo. Komedie je komedií, herci opravdu hrají a hudební čísla nepůsobí lacině.
Ačkoliv hlavními postavami má být manželský pár, není tomu tak úplně - hybatelem děje jsou hormony. Zejména estrogen v podání Z. Kaliny je perfektní - vtipný a zároveň ironicko-cynický. Vzhledem k tomu, že ženský hormon byl muž, tak bych klidně jako mužský hormon obsadil ženu - dalo by to celé situaci ještě větší vtip.
M. Hanuš je lepší režisér než herec a L. Molínová jako vždy dokonalá.
Nicméně ve druhé půli inscenace částečně ztrácí tempo vlivem mnoha hudebních čísel.
(zadáno: 11.5.2022)
Typická Špinarovka - tedy forma nad obsah.
Bohužel i se skvělým hereckým souborem se výborný text dá zmatlat - stačí přidat discosrdce, afektovanost a travesti nápovědku.
Naprosto výborné L. Polišenská a J. Dudziaková, v malé roli R. Mácha (ostatní pánové o poznání slabší, S. Rašilov si to ale dle výrazu opravdu užívá).
Naprosto nechápu obsazení nápovědky L. Brychtové - zpívat neumí, hrát taky ne - jen tam vydává zvuky a prochází se rušivě po jevišti.
Za herecké výkony 80, za režii 0.
(zadáno: 9.5.2022)
Výborná Pavla Beretová v hlavní roli a dále T. Medvecká.
Z původní Maryši se vytratilo to klasické, nicméně i moderní pojetí tomuto představení opravdu hodně svědčí.
(zadáno: 8.5.2022)
Odpad.
Trio Hložek, Vyskočil a Kuželka udělali z tohoto "díla" pomocí svého neumu a tragického vystupování naprostý hnus (levné vtipy ve scénáři jako bonus). Estráda jak z první cenové. V kombinaci se scénou v podobě projekcí opravdu katastrofa.
Radka Fišarová, ač patří mé oblíbené, tak na roli Mylady nemá - ani pěvecky, ani herecky. L. Finková by měla učit zpívat v Tváři a nechodit na jeviště - z jejího zpěvu mě bude hlava bolet hodně dlouho.
Skvělý Ryšavý v malé roli, výborná M. Procházková a stabilně dobrý Vojtek - za ně alespoň těch 10 %. Je mi líto, že v něčem tak hnusném musí hrát.
(zadáno: 7.5.2022)
Dle hodnocení zde se inscenace ještě zhoršuje, vzhledem k věku účinkujících.
V. Harapes nezvládá na jevišti vůbec nic (sotva na něj dojde), pan Suchý je úžasně milý, paní Molavcová skvělá - zbytek hrůza. Ale ani tito 2 to už sami neutáhnou.
Bohužel z původního Divotvorného hrnce nezůstalo vůbec nic. Jsou to spíše vzpomínky na DH.
(zadáno: 4.5.2022)
Po shlédnutí verze v Brně byl toto opravdu slabý odvar, který spíše připomínal absolventské představení (vlivem scény i nesecvičených skupinových pasáží).
Bohužel B. Vovsíková, ač je dobrá, tak se do společnosti legendárních Dam z jezera jako jsou H. Holišová nebo Dasha nezařadí - chce to opravdu větší divu. Přeci jen Dáma je ta, která celé představení vede a dává mu charisma. Ale na oblastní divadlo skvělá!
Dalším problémem je překlad - zrovna ve Spamalotu si jej lze i upravit - to se úplně nestalo a je prostě strašný.
Takže vlastně taková Broadway po "kladensku" - nic moc.
(zadáno: 1.5.2022)
Excelentní herectví Kláry Trojanové ve spojení s charismatickým herectvím Chantal. Obě dámy jsou ve svých rolích naprosto úžasné.
Monolog K. Trojanové je jeden z nejlepších divadelních momentů, co jsem měl tu čest vidět.
Opravdu velice výjimečné komorní drama.
(zadáno: 1.5.2022)
Ano, není to celou dobu "řachanda". Vážnější témata jsou však rozehrána s citem a emocemi. Výborná Pavla Tomicová v hlavní roli si přesně takové představení zasloužila - kde by ukázala svůj jak komický, tak vážnější herecký talent. Navíc kde by mohla interagovat s diváky. Výborně ji doplňuje D. Batulková v roli afektované blondýny a R. Kalvoda v multiroli.
Od Drábka bych však čekal trochu víc hudebních motivů (ve druhé části není skoro nic).