Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 13 % (24)
Anežka Kotoučová: 16 % (18)
Jan Pařízek: 17 % (59)
Jiří Landa: 18 % (52)
Helena Grégrová: 19 % (50)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 2.11.2021)
Bohužel mě dílo úplně nechytlo - hlavně herecky. Existencionalismus se nepodařilo převést na diváky (v mnohých případech mi to připomínalo spíše vyprávění).
(zadáno: 12.6.2020)
Výborné Kristýna Frejová a Klára Cibulková. Herecky velmi slabý Luboš Veselý. Bohužel svou roli kouče si přišel jen odvyprávět. Ale ono je těžké velice něco hrát v takto komickém představení, které se v některých scénách jeví spíš jako improvizace. A navíc je zahráno 5 skvělými herečkami.
Jako oddychovka na páteční večer, u které se hodně nasmějete dobré, velmi dobré.
(zadáno: 7.8.2020)
Strašně dlouhé a nudné představení.
Daniel Krejčík texty spíše recitoval než hrál, výkon paní Horváthové na úrovni absolventského představení DAMU. Hudební scény J. Korna naprosto kýčové a zbytečné (proboha proč musel hrát i Lady Gagu???). Nahé scény nadbytečné, většinou do děje nezapadají.
Představení by šlo zkrouhnout na polovinu. Bohužel na mě nepůsobily žádné emoce, které by z tohoto představení měly být.
Možná jen špatná repríza, ale tohle se opravdu hodně nepovedlo.¨
10 % za šíleně přehrávající (ale hrající) Anetu Krejčíkovou.
(zadáno: 7.4.2019)
Otázkou není jestli znovu... ale kolikrát znovu.
S nastudováním v Plzni se to nedá moc srovnávat - obě verze jsou jiné (ať již v uchopení dialogů, scéna není přeexponovaná, kostýmy střídmější, počet "velkých" tanečních scén apod. Ostravská verze se mi líbí o něco víc. Z obsazení nejvíce zaujali Martina Šnytová (hlavně po herecké stránce, pěvecky je perfektní vždy), Eva Zbrožková, Adam Živnůstka a pánské kvarteto (pánové byli sehraní a bylo vidět, že je to baví). Na tomto provedení není opravdu co vytknout. I jednoduchý příběh byl zpracovaný tak, aby se divák 3 hodiny nenudil.
(zadáno: 27.9.2021)
Po zdejších recenzích jsem čekal mnohem více.
Námět je velice zajímavý, Miloslav König je skvělý herec (v činoherních pasážích byl dokonalý). Ale úplně se mi nelíbilo zpracování.
Proč na sebe musí 100 minut patlat med, mouku a hlínu? To nestačilo jen vyprávět příběh?
Bohužel z toho důvodu je pro mě hra totálně degradována. Nicméně chápu, že většině diváků stačilo vidět Miloslava Königa nahého (dle reakcí když se svlékal). Já šel na divadlo - činohru a té se mi příliš nedostalo.
(zadáno: 23.12.2019)
Bohužel tohle nebylo ani vánoční ani Andersenovské...
(zadáno: 28.6.2019)
Pokud zapomenu na scény s Danielou Šinkorovou, tak hezké :) Ona se mi mezi zbylé 4 hlavní představitele prostě nehodí...
(zadáno: 16.6.2019)
Že politické narážky do divadla nepatří? Vždyť se jednalo o popis reality, ve které žijeme - ať se nám to líbí nebo ne. Zdejší negativní komentáře k plytkému ději chápu spíš jako nedostatečné pochopení.
Chytlavá hudba, skvělá choreografie a výborní hlavní představitelé - Pecha, Holbeinová, Randák, Korbel a zejména pak Dita Hořínková! Pro mě jeden z nejlepších muzikálů v Praze.
Skupinové scény byly fantastické! Tak dobrou company najdete opravdu jen málokde.
(zadáno: 2.4.2019)
Asi nejsem cílovka. Levné a předvídatelné vtipy, protahování některých scén, zbytečné narážky... Z muzikálu jsem odcházel už 2x s tím, že si krom scény děvčat (Tenhle svět je náš) nepamatuji nic. Neutkvěla mi v hlavě žádná jiná písnička či cokoliv jiného. Bohužel zklamání, čekal jsem víc...
Těch 10 % je za skupinovou scénu holek a Venuši.
(zadáno: 18.11.2021)
Semafor by měl zůstat v Semaforu.
Inscenace se příliš táhne, role Ivana Luptáka režijně zpracována strašně. Na Z. Piškulovi bylo neskutečně vidět, že ho to nebaví. A činoherní herci by zpívat neměli (což je ale obecný problém MDP).
30 % za Danu Batulkovou a Ninu Horákovou...
(zadáno: 14.4.2019)
Verzi s Lucií Bílou znám i pozpátku. Bohužel už 2x jsem měl ve stejné roli v Karlíně Leonu Machálkovou, která na roli nestačí. Omlouvám se, ale v jejím věku opravdu už nemůže hrát mladou ženu, která je zamilovaná do Draculy. Nestačí na to herecky a už ani pěvecky. Skvělá je kombinace Vyoralová-Burešová - ty 2 dokážou zastínit i stabilně dobré výkony Vojtka. Představení mi místy přijde zbytečně moc přeexponované.
(zadáno: 14.4.2019)
ach ten překlad... hodně často doslovný, jindy zas velice se odlišující od originálu...
Zpracování je perfektní - jasně graduje, jsou tam emoce, žádné dlouhé scény. Ačkoliv jsou hlavními postavami Sam a Molly, tak celou show ovládá Oda - a to zejména pokud ji hraje Dasha. Viděl jsem obě alternace a Venušina verze je herecky přehnaná. Dasha roli perfektně hraje, zpívá i tančí (za mě její nejlepší role vůbec).
Dobře fungují i taneční scény (z company jednoznačně vyčnívají Soňa H. Borková, T. Drobil, P. Klimenda, K. Falcová a L. Hlavatý).
Úžasná je i Eva Staškovičová jako Molly!
(zadáno: 9.6.2021)
Fantastická Hana Seidlová v roli Edith Piaf! Herecky i pěvecky dokázala naprosto přesně vystihnout život Edith.
(zadáno: 19.11.2021)
Bohužel evidentně jen špatná repríza (dle zdejšího hodnocení).
Vanda Hauserová je v roli Edith výborná, nicméně mi chyběly některé velice důležité momenty z jejího života. Vlastně to byl jen obraz o jejích milencích. O čemž život Edith opravdu nebyl. Výkon Petry Bílkové byl na úrovni absolventského představení a ochotnického divadla - bohužel ani trochu nebyly její postavy zahrané.
Negativně také působí celé prostředí divadla - diváci s alkoholem v hledišti, dělají si fotky představení, nedodržují se opatření apod.
(zadáno: 30.11.2019)
Soňa Borková jako císařovna exceluje od prvního momentu po svou smrt. Ve všech částech života Sisi ji herecky vystihla velice precizně a všechna její sóla byla dokonalá. Velice překvapila i Venuše Dvořáková. Z company vyniká E. Staškovičová.
Scéna je jednoduchá ale o to funkčnější. Kostýmy nádherné!
Edit po shlédnutí všech alternací: Borková & Gemrotová - fenomenální rovnocenné alternace! Výborná i Podlipská. Kříž o úroveň výš než Režný ve všech ohledech. S přibývajícími reprízami však klesá kvalita v choreografiích (bohužel). Nicméně výborný muzikál!
(zadáno: 14.4.2021)
Online záznam.
Zajímavé téma, celkem dobří herci, nicméně tomu něco chybělo, abych to chtěl vidět znovu a chvílemi se nenudil.
(zadáno: 19.9.2021)
Komedie par excellance.
V titulní roli naprosto září Vendula Příhodová. Tolik energie, nadšení a přirozeného herectví se jen tak nevidí. Evu dokázala ztvárnit jak kdyby ani nehrála ale byla jí - nepotřebovala k tomu ani přehrávání. Jeden z nejlepších činoherních výkonů na českých jevištích.
Výborní i Danny Ratajský, L. Pečenka, L. Molínová. S. Pogodová sice neskutečně přehrává a je afektovaná, nicméně to k roli naprosto sedí.
(zadáno: 28.4.2019)
Tenhle muzikál mám hodně rád. Bohužel zpracování ve Studiu se mi moc nelíbí...Pozitivy jsou Peter Strenárčik jako Che a Radka Fišarová jako Eva Duarte. Bohužel verze s Monikou Absolonovou se mi líbí míň (neuzpívá to).Jednoznačným negativem je Karel Roden jako Peron. Ten působí jako kdyby ho role vůbec nebavila. O tom, že by měl v muzikálu zpívat mu asi nikdo neřekl - on to vypráví a ještě špatně.
Edit-po shlédnutí verze s Davídkem měním na 60% (když hraje Roden, tak sotva 40).Stále mi tam ale chybí ta "legendární" Evita - zejména pak emoce. Bohužel stále zůstaly i gramatické chyby na scéně.
(zadáno: 30.3.2019)
Dokonalost sama. Míša Gemrotová je jako Evita perfektní (pěvecky, herecky i tanečně). Od začátku do konce nezaváhala, roli si užívala a bylo to vidět. Výborně též funguje chemie se skvělým Lukášem Randákem, který je pro roli Cheho správnou volbou. Občas bylo trochu rušivým elementem mnoho vjemů na tak malé scéně - ale to se dá odpustit. Efektní choreografie, krásné kostýmy, promptní režie a hlavně výkon hlavních představitelů dělají z tohoto muzikálu nezapomenutelný zážitek. Rozhodně doporučuji!
Edit 2021 - představení si stále drží svou kvalitu a i řadě míst i zlepšuje!
(zadáno: 28.6.2019)
Snaha o velkolepou výpravu, která však selhala na nefunkčním zvuku a špatných kulisách... Skvělá Gemrotová, Vojtko umí zpívat ale neumí hrát.
(zadáno: 28.9.2019)
Skvělá předloha muzikálu. Bohužel potenciál nevyužitý.. ústřední Dont rain on my parade hodně zaniklo.
Bohužel se po roční pauze nevrátil v nejlepší síle. Hodně chyb, vypadávání textu. Nicméně pro ty, kteří se jdou podívat na Moniku, tak to bude stačit :) Sám doufám, že se to vrátí do kvalit před pauzou, neb to byl poměrně dobrý muzikál. Nicméně si myslím, že M. Absolonová (i přes její kvality) už na tuto roli nemá.
Edit 2021 - děs a hrůza - kvalita šla úplně neskutečně dolu. M. Absolonová již nezpívá ale řve a už vůbec nehraje. Herectví jejích kolegyň je také mimo (Temerová).
(zadáno: 11.3.2019)
Novotný, Chýlková, company - super. Poměrně dobře funguje i duo Vojtek a Kolář (ačkoliv mají nejlepší léta za sebou). S kým jsem měl ale obrovský problém byla Bibiána Surovčíková. Není ji pořádně rozumět text a pořádně se s rolí neztotožnila. A ta její viditelná tetování by mohla být skryta. Do té role se prostě nehodí. Obrovské zklamání... Těch 50 % je zejména díky výborně fungující company a scénám s Ivanou Chýlkovou, který je v té roli neskutečná!
(zadáno: 25.2.2021)
V jednoduchosti je krása. Chebské divadlo opět předvedlo, že komorní inscenace prostě umí.
Fantastická Magdalena Hniličková. Ačkoliv se jednalo o online představení, její emoce byly fantastické. Víc takového divadelnictví!
(zadáno: 27.2.2020)
Nastudovat muzikál s čistě americkým tématem a celý v angličtině je už samo o sobě obrovská výzva. Plzeňský soubor ji zvládl s přehledem. Mladí členové mají energie na rozdávání, hraní je baví. Opět byly pokořeny možnosti Malé scény. I přes to, že některým to mohlo připomínat spíš koncert, je velice dobře zpracovaná i dějová linka.
Pěvecky a herecky naprosto vynikají E. Staškovičová a P. Klimenda. Ostatní je velice dobře doplňují a krom A. Reznera se nenajde slabý moment.
Bohužel 10 % dolů za právě A. Reznera a jeho pokusy o angličtinu, zpěv a hraní.
(zadáno: 24.10.2021)
Daniel Špinar si z Hamleta udělal trhací kalendář a nechal jen základ.
Nicméně to funguje! Ale jedná se o úplně jinou hru, než je Hamlet - moderní pojetí, mnoho (většinou laciných) vtipů, hodně řevu, hudby. Patrik Děrgel v hlavní roli perfektní - na jevišti nechává úplně vše. Výborné též šílenství Ofelie (D. Barešová) a K. Cibulková.
Tedy pokud půjdete na Hamleta, tak se toho moc nedočkáte. Pokud půjdete na fajn drama, tak budete spokojeni.