Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 12 % (22)
Anežka Kotoučová: 17 % (16)
Jan Pařízek: 17 % (56)
Jiří Landa: 18 % (49)
Iva Bryndová: 19 % (54)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 4.3.2021)
Neskutečně silný zážitek, v divadle bude asi ještě silnější.
Výborné herecké výkony všech (za mě nejlepší F. Němec).
Přesně takové inscenace by měly vznikat na půdě Národního divadla.
(zadáno: 4.3.2021)
On-line předpremiéra.
Maryška Jany Ondruškové bohužel postrádá to, co Hrabal napsal, Vašáryová zahrála. Ačkoliv je to skvělá herečka, zde (pravděpodobně režií) je její výkon spíš negativním elementem. Stejně tak další skvělý herec Libor Stach neměl možnost se ukázat. Ikonická scéna lezení na komín velkým zklamáním.
Celkově mi představení přišlo nudné, utahané, s dlouhými prostoji, mnohdy ani nenavazující.
Je velice těžké toto představení zahrát důvěryhodně v divadle. Zde se to nepovedlo. Možná s jiným obsazením, režií i scénou ano.
(zadáno: 28.2.2021)
Divadlo o divadle.
Inscenace viděna ze záznamu, nicméně i přes obrazovku skvělý zážitek. První režie Špinara, která se mi líbila (po Vítejte v Thébách, Stát jsem já a dalších). Nicméně hlavní zásluhu na tom mají všechny čtyři hlavní představitelky, zejména Jana Stryková podává fantastický výkon hodný Národního divadla.
(zadáno: 28.2.2021)
Záznam.
Úchvatné spojené Anety Langerové a Marty Kubišové - jejich hlasy k sobě perfektně ladí, pěvecky ale obě i herecky perfektní.
Velkou slabostí muzikálu je role pana Heina a jeho výkon - totální degradace celého představení (bohužel).
(zadáno: 28.2.2021)
Online záznam - Pěvecky i herecky perfektní Vendula Příhodová, následována Janem Cinou. Slabší výkony J. Zonygy a B. Cmuntové. Choreografie i hudba dobrá ale z příběhu zbyla jen kostra, mnohdy na sebe jednotlivé scény navazují jen s domyšlením. Některé scény jeden velký kýč.
V divadle - fantastický J. Tenkrát (pěvecky i herecky) a dobrá L. Šoralová. Naopak v divadle nefungují příliš choreografie a scéna. Pro děti nicméně vhodné představení.
(zadáno: 26.2.2021)
Hodně silné divadlo.
Nepoznamenán filmem, inscenace viděna z online záznamu a i tak obrovský zážitek. Největší dojem udělala Jitka Smutná.
Velice silný příběh, výborně herecky zahraný.
(zadáno: 25.2.2021)
V jednoduchosti je krása. Chebské divadlo opět předvedlo, že komorní inscenace prostě umí.
Fantastická Magdalena Hniličková. Ačkoliv se jednalo o online představení, její emoce byly fantastické. Víc takového divadelnictví!
(zadáno: 22.2.2021)
On-line záznam.
Celých 60 % jen za Evu Holubovou. Utáhnout sama celé představení (a ještě tak hloupě napsané) vyžaduje skvělé herectví, které tam paní Holubová dokonale prokazuje.
(zadáno: 22.2.2021)
On-line záznam.
Antika zasazená do současnosti.
Herecky výborné, scénografie dostačující. Nicméně jednou stačilo. Hudební vložka nadbytečná.
(zadáno: 22.2.2021)
On-line záznam.
Bohužel slibovaný obsah se nedostavil. Inscenace je afektovaná, nemá žádný vnitřní ani vnější smysl a význam. V některých případech inovativnost nepomáhá - jako například zde. Téma by mohlo být sice zajímavé, chtělo by však naprosto jiné zpracování.
(zadáno: 18.12.2020)
Naprosto dokonalé čisté herectví.
Během 90 minut se jen smějete, brečíte, bavíte se, užíváte si to. Každý příběh je jiný, každý herecky naprosto dokonale vystihnutý.
Na skvělé divadlo se prostě musí do Chebu.
(zadáno: 19.9.2020)
Tahle inscenace má nejlepší léta už za sebou.
Bohužel malý prostor, stará scéna, naprosto kýčovitá výprava, kostýmy stejné - snad ještě z minulého století. Alžběta Bartošová je skvělá ale bohužel v této roli mě nezaujala. Výkon pana M. Vojtka tragický. Jen J. Vágner byl světlým momentem v temnotě. Nejtrapnější vložkou jsou promluvy bohů. Muzikál by chtěl opravdovou obnovu - tedy včetně obsazení, pak by to zas možná byla ona skvělá Kleopatra.
Současné uvedení mi spíš evokovalo parodii či travesti show (pakliže sedíte v první řadě, tak hercům vidíte pod kostým).
(zadáno: 14.9.2020)
Martina Randová i Iva Pazderková patří k našim nejlepším herečkám. Hra jim dává možnost se herecky ukázat a vyřádit a obě toho náležitě využívají.
Nicméně představení by pomohlo odebrání přestávky, která zbytečně ukončila skvělou atmosféru, jež se už nepodařilo tolik navodit ve druhé části.
(zadáno: 12.9.2020)
Výborní Madgadelna Borová a Patrik Děrgel. Většina zbylých herců se jen pitvoří a přehrává (zejména Batěk a Juříčíková - což byl zřejmě režijní záměr, protože oni umí líp).
Bohužel samotný děj inscenace je tak na hodinu a zde dochází ke zbytečnému natahování, vkládání tanečních scén (které jsou po chvíli opravdu nudné až otravující). Scénografie pěkná - kdyby jen nebylo vidět celé jeviště a tam schované zbytky scény jiných inscenací.
(zadáno: 10.9.2020)
Udělat broadwayský muzikál v podmínkách lokálních divadel je nesmírně těžké. Zejména když muzikálové role hrají činoherní herci. V Chebu/K. Varech se podařilo do hlavní role obsadit Daniela Mišáka, který perfektně zpívá, tančí a hlavně hraje! Jeho Frank nemá sebemenší chybu a celé jeviště mu právem patří.
Občasné pěvecké rezervy v company kompenzují výborným herectvím - hudebně se ale jedná o náročný muzikál, proto si zaslouží uznání.
Určitě ale stojí za vidění - zejména kvůli Danielovi - za něj i tak vysoké hodnocení (jeden z nejlepších muzikálových výkonů na české scéně).
(zadáno: 7.9.2020)
Obrovský omyl.
Prvních 30 minut vlastně jen zpívání písniček, bez jakéhokoliv děje, poté přijde Z. Stivínová a začne mluvit sprostě a předvádět matku, která zabila své děti.
Strašně vulgarismů, scéna kterou si Stavovské divadlo opravdu nezaslouží.
Hlouběji už to klesnout opravdu nemohlo. Bylo mi strašně líto skvělých herců jakými P. Batěk a Z. Stivínová jsou. Tohle je hodně špatné i na A. Fialovou.
(zadáno: 6.9.2020)
Režie Marka Němce patří k těm nejlepším, které v Plzni vznikají - cílené na emoce a city diváků. I v tomto případě to vyšlo. Příběh vás donutí přemýšlet nad jednotlivými charaktery i několik dní poté.
Výborné herecké výkony K. Krejsové, M. Darnadyho a Z. Ščerbové. Výborným momentem je i monolog Karla Vondráška (škoda, že neměl větší prostor). Nicméně negativním momentem bylo arogantně a nepříjemně působící hraní J. Matějky (což je ale snad ve všech představeních bohužel).
Prostředí Malé scény je pro takováto představení naprosto ideální.
(zadáno: 25.8.2020)
Natália Deáková opět experimentovala, tentokrát to celkem vyšlo - zejména díky skvělým hereckým výkonům všech herců (zejména Z. Ščerbové, která je fantastická vždy a překvapivě i M. Darnadyho).
Velkým problémem je scénografie - bohužel přestavby ruší děj a napětí a mnohdy probíhají během hraní.
Nicméně něco mi tam stále chybí, abych na to chtěl jít znovu...
(zadáno: 20.8.2020)
Nemám problém s tímto zpracováním ale s inscenací obecně. Libreto prostě na 2 hodinový muzikál nevystačí (ideální délka 90 minut bez přestávky).
Nicméně excelentní Hanka Holišová, která herecky a pěvecky patří k tomu nejlepšímu v ČR, následována R. Rázlovou a I. Korolovou.
Daniel Bambas bohužel nemá příliš možnost ukázat co umí, což je škoda.
Zpracování hezké, které se hodí na Karlštejn a tam by také mělo zůstat.
Z company vyčníval (v negativním slova smyslu) R. Pekárek - jeho snaha být středem pozornosti byla odrazující.
(zadáno: 7.8.2020)
Strašně dlouhé a nudné představení.
Daniel Krejčík texty spíše recitoval než hrál, výkon paní Horváthové na úrovni absolventského představení DAMU. Hudební scény J. Korna naprosto kýčové a zbytečné (proboha proč musel hrát i Lady Gagu???). Nahé scény nadbytečné, většinou do děje nezapadají.
Představení by šlo zkrouhnout na polovinu. Bohužel na mě nepůsobily žádné emoce, které by z tohoto představení měly být.
Možná jen špatná repríza, ale tohle se opravdu hodně nepovedlo.¨
10 % za šíleně přehrávající (ale hrající) Anetu Krejčíkovou.
(zadáno: 12.6.2020)
Výborné Kristýna Frejová a Klára Cibulková. Herecky velmi slabý Luboš Veselý. Bohužel svou roli kouče si přišel jen odvyprávět. Ale ono je těžké velice něco hrát v takto komickém představení, které se v některých scénách jeví spíš jako improvizace. A navíc je zahráno 5 skvělými herečkami.
Jako oddychovka na páteční večer, u které se hodně nasmějete dobré, velmi dobré.
(zadáno: 12.6.2020)
Fantastické představení, které se vidí jen málokde.
5 hereček neuvěřitelně vyrovnané, všechny nechávají na jevišti duši a emoce přenáší neuvěřitelnou měrou. Příběh Adiny, Lídy a dalších vězeňkyň z věznice na Pankráci se podařilo zpracovat minimalistickou, avšak efektní cestou.
(zadáno: 12.6.2020)
Jedna z nejlepších her v Národním divadle. Moderně pojatá klasika, která dává možnost vyniknout Patriku Děrgelovi i P. Štorkové (první jmenovaný mne herecky přesvědčil o dost víc). Velice hezká scénografie, jasná gradace příběhu. Právem takové dílo patří na jeviště Národního divadla!
(zadáno: 22.5.2020)
Chvílemi strašně dlouhé, příběh, který znáte z několika nekonečných seriálů. Bohužel ani Hana Maciuchová nedokázala věrně zahrát ony pocity, které se měly matce odehrávat.
Nicméně má to i světlé pasáže, vtipné, hravé i herecky skvěle zpracované. Bohužel převládají ale ty dlouhé a nudné dialogy.