Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 13 % (26)
Anežka Kotoučová: 16 % (24)
Jan Pařízek: 17 % (68)
Helena Grégrová: 18 % (67)
Jiří Landa: 18 % (67)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 5.2.2022)
(zadáno: 5.2.2022)
Je skvělé vidět, jak herce baví toto představení hrát - sami si to užívají, interagují s dětmi, radují se.
Hlavní předností je K. Krhovják, který je ztělesněním Petra Pana (a i skvělý zpěvák). Skvělí i K. M. Fialová nebo Zvonilka R. Matějíčková.
Hezká scéna, krásná hudba, svižná režie (vydrží to i děti) - opravdu velice povedené představení ve všech aspektech. Jen bych ubral rozmluv psí chůvy a přidal více Země Nezemě.
(zadáno: 3.2.2022)
Výborná Iva Janžurová v režii Alice Nellis - takové spojení vždy tvoří jen poklad. Nellis nechala vyniknout talentu paní Janžurové a zdůraznila všechny její polohy - od komičky po váženou dámu. Skvěle ji doplňuje i Igor Orozovič.
Scéna je jednoduchá, ale dostačující - toto představení opravdu stojí jen na hereckých výkonech obou herců.
(zadáno: 1.2.2022)
A. Bartošová je skvělou Lízou. V roli Freddyho je výborný i J. Tenkrát (škoda, že mu předloha nedává větší prostor).
Bohužel mě ani trochu nebavil P. Nečas - nebyl protivný, ale spíš zlý a naštvaný.
Nicméně celá tato předloha má jeden velký problém - je vcelku nudná - 3 hodiny, během kterých jsou 3 hezké písníčky a děj by se dal zkrátit na 30 minut.
V libereckém nastudování mi také chyběly větší taneční scény (asi způsobené karanténami) - nicméně do MFL prostě patří.
(zadáno: 28.1.2022)
Obrovské množství vulgarismů, laciných a zbytečných scén (proč musela probíhat interakce s diváky a učit je říkat "drž hubu sviňo"?). Scénu s neustálým litím vody nechápu - poté se tam akorát několik minut kouká na uklízeče, kteří ruší pozornost od ostatních postav.
Ze Shakespearova textu zbyla jen kostra. Komedie vždy nemusí znamenat levnost, trapnost a přehrávání - zde tomu tak bohužel je.
Z celého představení byla dobrá jen H. Drozdová, díky které jsem vydržel do druhé poloviny.
(zadáno: 28.1.2022)
Výborné E. Mertová a B. Slaninová v hlavních dětských rolích. Stabilně fantastická H. Holišová, která je opravdu neskutečně zlá, až z ní jde strach (a ještě vám pochválí boty, když sedíte v 1. řadě na kraji) - tato role zdůrazňuje její herecký talent.
Zaujmou i L. Matouš jako Florián nebo duo Vlka a Rampelníka, v menší roli D. Velčická a D. Křížová.
Velice povedená scéna a kostýmy.
Ale... bohužel hudba opsaná ze všech možných muzikálů a popových písniček (nebylo tam nic nového) a navíc 3 hodiny jsou opravdu hodně. Z nastudování je větším problémem choreografie a množství postav - až moc.
(zadáno: 26.1.2022)
Jana Paulová ukazuje, že opravdu umí víc než Kameňák. Celé 2,5 hodiny neskutečně baví (i samu sebe a ostatní kolegy) a celkem často improvizuje - ale vše funguje.
V menších rolích září manželé Křížovi. Marie je v záskokové roli úžasná a krom toho, že je fantastická zpěvačka, je i výborná herečka. Honza v roli trenéra neskutečný - jak kdyby to ani nehrál.
Negativem je výkon pana Suchařípy. Bohužel ten si žádá o škrt. Délka by také mohla být kratší - zápletek je až moc. Na mě i moc vulgarismů a levných vtipů - ale diváci se baví.
(zadáno: 25.1.2022)
Rap, disko či vulgarismy dle mého názoru do klasického textu nepatří.
Bohužel toto představení je toho plné. Z první věštby byl udělán stařík (hraje jej paní Preissová), který potřebuje napovídat co má říct (proč???).
P. Batěk mě bohužel v hlavní roli ani trochu nezaujal. Ačkoliv jsem byl v 7. řadě, tak jsem mnoho jeho monologů ani neslyšel.
20 % za Janu Strykovou (která však přichází až ve druhé půli) a J. Preissovou.
Jinak bohužel děs a bída. Kdyby to mělo přestávku, tak divadlo zůstane poloprázdné. A ti, co zůstanou, tak budou čekat, jak hrozné to ještě bude.
(zadáno: 19.1.2022)
Po místních recenzích jsem čekal představení plné smíchu a veselí.
A ono tomu bylo naopak - krásný dramatický děj (ano, občas se Chantal zasmála - alespoň došlo k odlehčení situace a bylo to velice vhodné).
Celé představení stojí na fantastickém hereckém (a tanečním) výkonu Chantal, která svou postavu úžasně vystavěla od sebevědomé ženy po nemocnou paní. Jejímu hereckému výkonu opravdu není co vytknout. Výborně ji doplňuje i M. Kraus a spolu tvoří opravdu výborné herecké duo.
Navíc ačkoliv představení trvá 2,5 hodiny, tak tam nejsou žádné nadbytečné scény a patosy.
(zadáno: 18.1.2022)
Úžasná Eva Staškovičová a L. Olšovský. Daniela Šinkorová neskutečně přehrávala a nepůsobilo to vůbec dobře (což ale asi k této inscenaci sedí).
Na to, že se inscenace hraje již 19 let, tak má stále své tempo a herci se nepitvoří (jak tomu bývá pokud s textem pracují už dlouho) - taková nenároční podívaná na odreagování.
(zadáno: 15.1.2022)
To lepší od Michala Davida. Co není od Bryana, to zkopíroval od sebe.
Nicméně tento muzikál stojí na výborných výkonech některých sólistů - Fišarová, Polyaková, Vojtek a hlavně Gránský, který je v roli skvělý!
Bohužel scéna mnohdy nefunkční, Trapl klasicky strašný, další účinkující už to mají za sebou - u B. Josefa jsem čekal kdy na jevišti vydechne naposled (působil tak).
Choreografie úplně šílená - je poznat, že to nedělal choreograf ale tanečník company.
Celkově se opět jedna o inscenaci pro nenáročného a muzikálu neznalého diváka.
(zadáno: 14.1.2022)
Ach ta Markéta Matulová... objev, zjevení - fantastická, úžasná, dokonalá - jak pěvecké, tak činoherní pasáže!
Tomuto představení toho lze vytknout opravdu jen pramálo (třeba některé lacinější scény, jednu slečnu herečku a další maličkosti).
Téměř 3 hodiny, ale skvělé!
(zadáno: 8.1.2022)
Nastudování, které nemusí sednout každému. Já byl však naprosto spokojen - herecky perfektní A. Fialová, následována P. Štorkovou a M. Borovou. D. Prachař měl místy problémy s chůdami a nebylo mu příliš rozumět (což je ale chybou nazvučení).
Inscenace je zasazena do prostředí cirkusu (čehož jsem se nejprve bál, nakonec se mi toto pojetí velice líbilo). Činoherní pasáže jsou doplněny krásnou hudbou a zpěvem A. Fialové.
Škoda jen toho useknutého konce - rozhodně by stálo za to ji rozpracovat víc.
Na Špinara výborné! Takovouto inscenaci chci vidět v Národním divadle.
(zadáno: 3.1.2022)
Pohádkové, plné fantazie, bez zbytečného pitvoření a přehrávání - a to jak pro děti, tak dospělé.
Ve svých rolích jsou výborní úplně všichni - od P. Štorkové a F. Kaňkovského v rolích dětí (bylo jim to opravdu uvěřitelné!) až po ostatní postavy, které je provází - Fialová, Rašilov, Vilišková, Mácha a další.
Krásná scénografie - jednoduchá, dává možnost si hodně věcí domyslet, zapojit fantazii - doplněné hrou světel. Velice příjemná je i interakce s publikem (dětmi).
Samotná hra je svým způsobem jednoduchá a ví se již od počátku, jak to dopadne, nicméně v ND se podařilo krásné zpracování.
(zadáno: 30.12.2021)
Tanečně perfektní K. M. Fialová (v hereckých partech mě nepřesvědčila - chyběla dravost, emoce). Hvězdou představení je však K. Krhovják, který je tanečně, herecky a i pěvecky bezchybný.
Velice pěkná scéna, úžasné taneční scény i hudba.
Nicméně představení by si zasloužilo kompletní překlad, protože ne na všechny dialogy jsou titulky, a navíc mnohdy byly tak rychlé, že se nestíhají číst. Velkým problémem je také španělština některých účinkujících - opravdu hodně s ní válčí (u K.M. Fialové to bylo poznat). Vynechat šly také hiphop/techno scény - nechat celé představení jen argentinské.
(zadáno: 19.12.2021)
Dlouhé, nudné, nezajímavé.
Ch. Režná si roli Lízy spletla s cikánkou/bezdomovkyní. Není jí absolutně rozumět (a to není cílem Lízy - ta má mít jen jinou řeč). Obrovské pěvecké rezervy. Další členové obsazení - zejména pak pan ředitel naprosto mimo - vůbec jsem netušil, co na jevišti dělají a proč to dělají.
Jediným pozitivem je výprava.
(zadáno: 18.12.2021)
Vůbec nechápu místní vysoká hodnocení.
Hra trvá 2,5 hodiny a je vlastně jen o tom, že Suzan (A. Polívková) jede na dovolenou, tam pije a snaží se sbalit barmana. Děj, který by byl příliš málo i na 60 minut. Navíc si jej A. Polívková sama natahuje a vlivem toho zejména ve druhé části už ani ona sama nemá energii a už se to táhne. V roli je skvělá, ale zkrátit a hlídat jí, aby se držela textu.
(zadáno: 12.12.2021)
Výborný Eva Hacurová a lucifer O. Rychlého. Hra má spád i myšlenku, nicméně hodně scén by chtělo vyškrtat a netlačit na pilu - ne vše musí být hned levné, vtipné a podbízivé. I tak se ale jedná o velice hezké představení.
(zadáno: 12.12.2021)
Nádherné vánoční představení - konečně je v Praze něco doopravdy vánočního!
Nejedná se jen o představení pro děti, ale mnohdy se tam dospělí (díky dvojsmyslům) baví více než děti. Z obsazení rozhodně vyniká Vendula Příhodová (obrovská poklona za to, že to nastudovala za 2 dny - fantasitcké!). Výborní i P. Pálek a M. Uberall. Role jednorožce si vyloženě říká o vyškrtnutí (minimálně jeho/jejího sóla).
Opravdu neskutečně povedené - hravé, milé, zábavné, perfektně zazpívané a z herců je obrovská energie.
(zadáno: 11.12.2021)
Většina představení se neodehrává na jevišti, ale prostřednictvím projekce ze zákulisí. Tento fakt hodně odtrhuje diváka od představení. Také je problém technický - zvuk je pomalejší než obraz. Nechápu tedy, proč se jedná o inscenaci v divadle, když se mohlo jednat o film. Celkově režie působí spíše jen vyprávěcím dojmem, než diváka zaujmout či ho vtáhnout do děje. Herci absolutně bez energie, strašně přeřeků (což je klasika ŠD).
Hra má obrovský potenciál, bohužel režijně a herecky se to ani trochu nepovedlo. Obrovská nuda, strašně diváků jen koukala na hodinky - jen aby už byl konec.
(zadáno: 5.12.2021)
Po několika reprízách musím upravit hodnocení - choreografie je stále strašná, P. Režný stále hrát neumí (ale zpívá skvěle), nicméně celému jevišti vládne fantastická S. T. Fořtová - je zajímavé sledovat zejména její mimiku, kdy roli dodává i ten nejmenší detail. Výborná též Ch. Režná, která ve společných scénách s P. Režným má jasně navrch.
Snad si to představení časem sedne a company "vynechá" některé choreografické prvky, protože to opravdu nefunguje.
Ale stále si myslím, že S. T. Fořtová mohla dostat lepší výroční roli než vysloužilou herečku.
(zadáno: 30.11.2021)
Zajímavá inscenace s ohledem na text. Nabourává tradiční genderové stereotypy, nicméně text je chvílemi až moc filozofický, kterému každý neporozumí.
Bohužel s ním měl problém i J. Grundman, který měl opravdu obrovské množství přeřeků. Naopak fantastická Marie Štípková (výborná feministka!) a tradičně skvělý J. Böhm, kteří této inscenaci dávají dojem opravdového herectví.
Některé sexuální scény jsou až příliš expresivní. Škoda, že gender a pohlaví byly degradovány jen na sex. Dále pak nefunguje chemie mezi některými herci (bylo vidět, jak jim není příjemné se vzájemně dotýkat).
(zadáno: 26.11.2021)
Výborný text, dokonalé herecké obsazení. A. Talacková a D. Bambas předvádí na jevišti úctyhodné výkony a jejich postavy ztvárňují jak kdyby vůbec nehráli - oba je vystihli naprosto přesně, zbytečně nepřehrávali, byla mezi nimi vidět souhra a chemie.
Velice povedená je i scéna. Představení má spád, netáhne se, má jasnou myšlenku a hlavně neskutečně působí na emoce - v první části naivní A. Talacková, ve druhé pak dominantnější D. Bambas.
Opravdu perfektní! Víc takových představení.