Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 13 % (24)
Anežka Kotoučová: 16 % (18)
Jan Pařízek: 17 % (59)
Jiří Landa: 18 % (52)
Helena Grégrová: 19 % (50)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 21.6.2021)
Výborné herecké výkony Jany Plodkové a Petra Čtvrtníčka.
Kdo však nezná prostředí divadla, tak se v ději snadno ztratí. Taktéž některé scény úplně nadbytečné (zejména ty nahé).
(zadáno: 6.11.2021)
Ve své době to byl určitě jeden z nejlepších muzikálů v Praze. Nyní se jedná o horší podprůměr. Katastrofální libreto.
H. Kříž však svou roli stále zvládá dobře. Role Stephanie víc sedí M. Procházkové, která je výborná herecky i pěvecky. M. Tomešové víc sedí Stephanie, kterou nehraje ale přehrává - horší je jako Annette (na to se nedalo koukat vůbec).Naopak M. Křížová je fantastická Annette (určitě by byla dokonalou Stephanie). Nicméně vrcholem představení je sólo H. Tenkráta.
Tudíž zde opravdu hodně záleží na obsazení - viděl jsem více variant a nejlepší je Tenkrát & Křížovy, Procházková.
(zadáno: 25.6.2021)
Chebské divadlo činohry prostě umí.
I další premiérová inscenace nepostrádá vtip, svižnost a dobré herectví (zejména Vuk Čelebic, M. Hniličková a v první půli také Daniel Mišák).
Nicméně hra by šla o některé scény proškrtat. Zejména druhá půlka už se opravdu hodně táhne a 2,5 hodiny jsou prostě dost na tento typ hry.
(zadáno: 22.2.2021)
On-line záznam.
Celých 60 % jen za Evu Holubovou. Utáhnout sama celé představení (a ještě tak hloupě napsané) vyžaduje skvělé herectví, které tam paní Holubová dokonale prokazuje.
(zadáno: 21.4.2019)
Skvělé přestavení kterému vévodí Markéta Procházková, Noid a zejména Iva Pazderková. Rozhodně to není jenom pro děti ale i pro dospělé - zábavné, hravé, veselé se skvělými výkony (oceňuji zejména nejlepší čísla z Bonnie a Clyde a Sestry v akci). Jen mi chvílemi přišly zbytečně dlouhé promluvy režiséra, nicméně vzhledem k typu představení byly nutností.
(zadáno: 22.10.2021)
Role Jane Eyrové patří k nejtěžším muzikálovým rolím vůbec. A Kristýna Daňhelová je naprosto dokonalou volbou - pěvecky a herecky bezchybná. Její ztvárnění Jane je nezapomenutelný zážitek - výborné, úžasné, perfektní.
Výborní jsou i L. Janota či A. Antalová, které doplňuje skvělá company.
Scéna je na Brno hodně povedená! (konečně pořádná scéna)
Velkou devizou je i skvělá hudba. Z divadla máte odcházet s emocemi - tady tomu tak je bezezbytku.
Jednoznačně jedno z nejlepších představení, které kdy na jevištích v ČR vzniklo.
(zadáno: 8.11.2019)
Herecky perfektní Dagmar Havlová, následována Terezou Terberovou. Role kostelničky jak kdyby byla napsána Dagmar Havlové na tělo. Naprosto výborné představení.
(zadáno: 29.5.2019)
Viděna verze s Liborem Stachem v hlavní roli. Vlastně jsem od této činohry nečekal nic... A o to víc jsem byl překvapený hereckými výkony. Zejména pak právě Libora Stacha (+ standardně dobrých Andrey Mohylové a Jany Kubátové).
Příběh není pozitivní. Je to plné konfliktů, hádek a čekání na smrt.
Na plzeňské poměry velice vydařené představení, které se ale spíše hodí na původní Malou scénu (věřím, že tam by emoce fungovaly ještě mnohem více).
Doufám, že Libor Stach dostane v DJKT hodně prostoru. Uvedl se skvěle!
(zadáno: 18.11.2021)
I po letech má tato inscenace tempo a spád.
Výborná Sandra Pogodová, která si sice na jevišti dělá téměř co chce (narážky na covid apod.), nicméně to funguje v kombinaci s Ludmilou Molínovou (pěvecky je však S. Podogová slabší). Menší zklamání ze závěrečné scény - po tom, co se na jevišti dělo, tak jsem čekal velkolepější finále.
Pokud se chcete opravdu hodně nasmát, tak tato inscenace stojí za vidění. Režie Lumíra Olšovského je nápaditá, originální a hlavně nenudí.
Nicméně reprodukovaná hudba je opravdový problém...
(zadáno: 21.5.2019)
Fantastický Noid, výborná Dasha.
Bára Basiková se mi jako Magdalena prostě nelíbí (typově ani hlasově - alternovat se s Dashou je sakra těžké). Toužimský i Tomeš je dobře doplňují.
Své sólo s nadsázkou zvládá i Ondřej Brzobohatý (alt. Korn - to už je slabší ale stejně dobré). Nastudování je hodně klasické, ale dobré.
(zadáno: 2.12.2019)
Fialová, Vlček, Adam - skvělé výkony. Company výborně sehraná, tanečně dokonalá. Jen Lukáš Vlček měl občas slabší herecké momenty.
Ježíše ukřižovali těžkooděnci. Ale proč ne? Je to rocková opera - moderní nastudování příběhu naprosto sedí. Velice dobré představení. Ostrava nikdy nezklame.
(zadáno: 9.10.2021)
Fantastická Lucie Šoralová a stejně úžasný Honza Tenkrát. Této dvojici skvěle funguje chemie a jejich sóla patří k vrcholům představení (zejména Proklínám od Honzy Tenkráta a Spása od Lucie). Herecky naprosto dokonalí oba. Honza Kříž roli perfektně zazpíval, nicméně roli jsem mu nevěřil. Zonyga, Podhůrský a další by již měli přenechat své role jiným. Bohužel tomuto muzikálu by opravdu hodně prospělo přeobsazení.
Nicméně velice hezký zážitek pokud budete mít dobrou alternaci - Lucku a Honzu. Pak se jedná o neskutečný zážitek (viděny obě alternace).
(zadáno: 20.6.2019)
Nejlepší muzikál, co jsem zatím na Nové scéně viděl.
Největší obdiv patří Kateřině Falcové a Pavlu Klimendovi - skvělý výběr hlavních rolí.
(zadáno: 11.10.2019)
Skvělé výkony Lucie Juřičkové, Jany Bouškové a Patrika Děrgela. Jako stand-up show by to šlo - kdyby jen se nejednalo o divadlo. Protože když už jsou v tomto díle snahy o hraní, tak jsou přehnané a zbytečné. Ve hře se objevuje plyšový penis či vibrátor - úplně si nemyslím, že tohle bych chtěl v divadle vidět. Hra je svým obsahem a podstatou hezká, bohužel jen to zpracování mi přijde až vysmívající se (režisér se pravděpodobně snažil být za každou cenu vtipný). Pokud vám nevadí nahota, sexuální pomůcky a trapné levné vtipy na scéně Národního divadla, tak se asi pobavíte :)
(zadáno: 19.9.2021)
S jiným obsazením (než Trapl, Vojtko, Kolář) a jinou scénou by to mohla být i zajímavá inscenace.
Bohužel scéna (projekce) jsou neskutečně rušivý element. Lasery jsou také nevhodné.
Výkony Bartošové, Fišarové, Lobla a Procházkové jsou milé. Dámy tomuto představení dávají naději. Panské obsazení však absolutně neumí hrát (ale zpívají skvěle).
Na Michala Davida to není taková tragédie - znovu to vidět určitě nemusím.
(zadáno: 14.3.2020)
Bohužel plzeňská činohra opět šlápla vedle.
Během první části dobrá Veldová. Ostatní jak kdyby to hráli poprvé. Mnohdy na sebe několik postav jen kouká a neví co dělat. Pakliže se má jednat o komedii, tak se to ani trochu nepovedlo. Bohužel ani slibované téma se nekoná.
(zadáno: 19.9.2020)
Tahle inscenace má nejlepší léta už za sebou.
Bohužel malý prostor, stará scéna, naprosto kýčovitá výprava, kostýmy stejné - snad ještě z minulého století. Alžběta Bartošová je skvělá ale bohužel v této roli mě nezaujala. Výkon pana M. Vojtka tragický. Jen J. Vágner byl světlým momentem v temnotě. Nejtrapnější vložkou jsou promluvy bohů. Muzikál by chtěl opravdovou obnovu - tedy včetně obsazení, pak by to zas možná byla ona skvělá Kleopatra.
Současné uvedení mi spíš evokovalo parodii či travesti show (pakliže sedíte v první řadě, tak hercům vidíte pod kostým).
(zadáno: 27.4.2019)
Krásné zpracování Koček. A konečně scéna, která se do toho muzikálu hodí!
(zadáno: 14.9.2021)
Veřejná generálka
Tohle se opravdu hodně nepovedlo. D. Kraus nedokázal vlivem strašné režie ukázat svůj talent, celkově inscenace působí hlučně, uřvaně a vytrácí se z něj ten nadčasový děj, který byl ve filmu. S. Sandeva je hezká a tím to končí.
Bohužel zde se nepovedlo vůbec nic - zapojení kulisáků (působí akorát znuděně), přestavby (dlouhé), režie (Š. Caban má už nejlepší za sebou), hudební nastudování (uřvané), o scéně se raději rozepisovat nebudu... nebavilo mě se koukat na vše na jevišti.
Dobré jsou choreografické prvky. 10 % za V. Příhodovou (jediné světlo v temnu) a L. Prokopa.
(zadáno: 7.3.2021)
On-line derniéra.
Činohra Národního divadla bohužel nezklamala - opět představení dělané pro vizuální stránku, výborně zahrané ale režie strašná.
(zadáno: 8.1.2022)
Nastudování, které nemusí sednout každému. Já byl však naprosto spokojen - herecky perfektní A. Fialová, následována P. Štorkovou a M. Borovou. D. Prachař měl místy problémy s chůdami a nebylo mu příliš rozumět (což je ale chybou nazvučení).
Inscenace je zasazena do prostředí cirkusu (čehož jsem se nejprve bál, nakonec se mi toto pojetí velice líbilo). Činoherní pasáže jsou doplněny krásnou hudbou a zpěvem A. Fialové.
Škoda jen toho useknutého konce - rozhodně by stálo za to ji rozpracovat víc.
Na Špinara výborné! Takovouto inscenaci chci vidět v Národním divadle.
(zadáno: 28.6.2019)
Excelentní Iva Janžurová (ostatně jako vždy) a Taťjana Medvecká. Bohužel role Prachaře naprosto hrozná a výstupy 450PEOPLE také v inscenaci nechápu.
(zadáno: 22.12.2019)
Fantastická Marie Křížová! Bohužel na to, aby celé dílo zachránila je na scéně příliš málo často (těch 50 % je jen jejích).
Smysl jako Krysař nemá charisma ani dostatečně důrazný zpěv. Tomeš umí líp... Suchařípa to hrál jak kdyby to měl za trest, Sobotkové si z toho udělali frašku.
Bohužel 3 hodinové představení jen o 1 - přijde krysař. A co víc? Nic... Nudné, zdlouhavé, sexistické narážky nemístné. Pokud chcete vidět opravdový muzikál s dějem, hezkou scénou (která se nerozpadá) a živou hudbou, běžte jinam.
(zadáno: 27.4.2019)
Přesně takové představení bych v ND očekával vždy (čemuž tak bohužel není).
Dokonalé moderní zpracování klasiky.
(zadáno: 12.6.2019)
Výborná scéna, excelentní Vojta Dyk + scény s Kretschmerovou. A tímto pozitiva končí... Bohužel Kristýna Daňhelová (ačkoliv je skvělá zpěvačka), tak vedle Dyka rozhodně její role zaniká - což je škoda. Písničky hezké ale po skončení si vlastně nic nepamatujete. Stojí za vidění ale 1 stačí.