Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 13 % (27)
Anežka Kotoučová: 16 % (25)
Jan Pařízek: 16 % (74)
Lukáš Dubský: 17 % (70)
Helena Grégrová: 18 % (78)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 15.2.2022)
Výborný Oskar Hes, doplňovaný neskutečně přirozeně ironickou Natašou Bednářovou. Stabilně herecky nedostatečný J. Grundman, kterému ani role násilníka nesedla.
Prvních 15 minut velice slabých, nicméně poté začíná O. Hes vyprávět svůj příběh a představení se "rozjede". Problematika znásilnění je vykreslena surově, upřímně - tak, jak se to může stát komukoliv.
Po těch posledních přešlapech konečně zas výborné představení ve ŠD.
(zadáno: 11.2.2022)
Výborné obsazení Ivany Vaňkové do hlavní role Diany - přesvědčivě zazpívané a hlavně zahrané - jedna Křídla prosím. Zejména ve druhé půli neskutečně emotivní (přesně takové, jaké by Next to Normal mělo být).
Skvělá též E. Skálová a L. Janota. Úplně mě nepřesvědčil J. Florián, který typově k E. Skálové nejde a roli jsem mu nevěřil (navíc pěvecké rezervy).
V čem je však největší problém je hudební nastudování a celkově zvuk - bohužel mnohdy není slyšet zpěv (a to i v těch nejklíčovějších partech - jako třeba Maybe). Nepovedl se ani překlad - vůbec nesedí do hudby.
(zadáno: 5.2.2022)
(zadáno: 5.2.2022)
Je skvělé vidět, jak herce baví toto představení hrát - sami si to užívají, interagují s dětmi, radují se.
Hlavní předností je K. Krhovják, který je ztělesněním Petra Pana (a i skvělý zpěvák). Skvělí i K. M. Fialová nebo Zvonilka R. Matějíčková.
Hezká scéna, krásná hudba, svižná režie (vydrží to i děti) - opravdu velice povedené představení ve všech aspektech. Jen bych ubral rozmluv psí chůvy a přidal více Země Nezemě.
(zadáno: 3.2.2022)
Výborná Iva Janžurová v režii Alice Nellis - takové spojení vždy tvoří jen poklad. Nellis nechala vyniknout talentu paní Janžurové a zdůraznila všechny její polohy - od komičky po váženou dámu. Skvěle ji doplňuje i Igor Orozovič.
Scéna je jednoduchá, ale dostačující - toto představení opravdu stojí jen na hereckých výkonech obou herců.
(zadáno: 1.2.2022)
A. Bartošová je skvělou Lízou. V roli Freddyho je výborný i J. Tenkrát (škoda, že mu předloha nedává větší prostor).
Bohužel mě ani trochu nebavil P. Nečas - nebyl protivný, ale spíš zlý a naštvaný.
Nicméně celá tato předloha má jeden velký problém - je vcelku nudná - 3 hodiny, během kterých jsou 3 hezké písníčky a děj by se dal zkrátit na 30 minut.
V libereckém nastudování mi také chyběly větší taneční scény (asi způsobené karanténami) - nicméně do MFL prostě patří.
(zadáno: 28.1.2022)
Obrovské množství vulgarismů, laciných a zbytečných scén (proč musela probíhat interakce s diváky a učit je říkat "drž hubu sviňo"?). Scénu s neustálým litím vody nechápu - poté se tam akorát několik minut kouká na uklízeče, kteří ruší pozornost od ostatních postav.
Ze Shakespearova textu zbyla jen kostra. Komedie vždy nemusí znamenat levnost, trapnost a přehrávání - zde tomu tak bohužel je.
Z celého představení byla dobrá jen H. Drozdová, díky které jsem vydržel do druhé poloviny.
(zadáno: 28.1.2022)
Výborné E. Mertová a B. Slaninová v hlavních dětských rolích. Stabilně fantastická H. Holišová, která je opravdu neskutečně zlá, až z ní jde strach (a ještě vám pochválí boty, když sedíte v 1. řadě na kraji) - tato role zdůrazňuje její herecký talent.
Zaujmou i L. Matouš jako Florián nebo duo Vlka a Rampelníka, v menší roli D. Velčická a D. Křížová.
Velice povedená scéna a kostýmy.
Ale... bohužel hudba opsaná ze všech možných muzikálů a popových písniček (nebylo tam nic nového) a navíc 3 hodiny jsou opravdu hodně. Z nastudování je větším problémem choreografie a množství postav - až moc.
(zadáno: 26.1.2022)
Jana Paulová ukazuje, že opravdu umí víc než Kameňák. Celé 2,5 hodiny neskutečně baví (i samu sebe a ostatní kolegy) a celkem často improvizuje - ale vše funguje.
V menších rolích září manželé Křížovi. Marie je v záskokové roli úžasná a krom toho, že je fantastická zpěvačka, je i výborná herečka. Honza v roli trenéra neskutečný - jak kdyby to ani nehrál.
Negativem je výkon pana Suchařípy. Bohužel ten si žádá o škrt. Délka by také mohla být kratší - zápletek je až moc. Na mě i moc vulgarismů a levných vtipů - ale diváci se baví.
(zadáno: 25.1.2022)
Rap, disko či vulgarismy dle mého názoru do klasického textu nepatří.
Bohužel toto představení je toho plné. Z první věštby byl udělán stařík (hraje jej paní Preissová), který potřebuje napovídat co má říct (proč???).
P. Batěk mě bohužel v hlavní roli ani trochu nezaujal. Ačkoliv jsem byl v 7. řadě, tak jsem mnoho jeho monologů ani neslyšel.
20 % za Janu Strykovou (která však přichází až ve druhé půli) a J. Preissovou.
Jinak bohužel děs a bída. Kdyby to mělo přestávku, tak divadlo zůstane poloprázdné. A ti, co zůstanou, tak budou čekat, jak hrozné to ještě bude.
(zadáno: 19.1.2022)
Po místních recenzích jsem čekal představení plné smíchu a veselí.
A ono tomu bylo naopak - krásný dramatický děj (ano, občas se Chantal zasmála - alespoň došlo k odlehčení situace a bylo to velice vhodné).
Celé představení stojí na fantastickém hereckém (a tanečním) výkonu Chantal, která svou postavu úžasně vystavěla od sebevědomé ženy po nemocnou paní. Jejímu hereckému výkonu opravdu není co vytknout. Výborně ji doplňuje i M. Kraus a spolu tvoří opravdu výborné herecké duo.
Navíc ačkoliv představení trvá 2,5 hodiny, tak tam nejsou žádné nadbytečné scény a patosy.
(zadáno: 18.1.2022)
Úžasná Eva Staškovičová a L. Olšovský. Daniela Šinkorová neskutečně přehrávala a nepůsobilo to vůbec dobře (což ale asi k této inscenaci sedí).
Na to, že se inscenace hraje již 19 let, tak má stále své tempo a herci se nepitvoří (jak tomu bývá pokud s textem pracují už dlouho) - taková nenároční podívaná na odreagování.
(zadáno: 15.1.2022)
To lepší od Michala Davida. Co není od Bryana, to zkopíroval od sebe.
Nicméně tento muzikál stojí na výborných výkonech některých sólistů - Fišarová, Polyaková, Vojtek a hlavně Gránský, který je v roli skvělý!
Bohužel scéna mnohdy nefunkční, Trapl klasicky strašný, další účinkující už to mají za sebou - u B. Josefa jsem čekal kdy na jevišti vydechne naposled (působil tak).
Choreografie úplně šílená - je poznat, že to nedělal choreograf ale tanečník company.
Celkově se opět jedna o inscenaci pro nenáročného a muzikálu neznalého diváka.
(zadáno: 14.1.2022)
Ach ta Markéta Matulová... objev, zjevení - fantastická, úžasná, dokonalá - jak pěvecké, tak činoherní pasáže!
Tomuto představení toho lze vytknout opravdu jen pramálo (třeba některé lacinější scény, jednu slečnu herečku a další maličkosti).
Téměř 3 hodiny, ale skvělé!
(zadáno: 8.1.2022)
Nastudování, které nemusí sednout každému. Já byl však naprosto spokojen - herecky perfektní A. Fialová, následována P. Štorkovou a M. Borovou. D. Prachař měl místy problémy s chůdami a nebylo mu příliš rozumět (což je ale chybou nazvučení).
Inscenace je zasazena do prostředí cirkusu (čehož jsem se nejprve bál, nakonec se mi toto pojetí velice líbilo). Činoherní pasáže jsou doplněny krásnou hudbou a zpěvem A. Fialové.
Škoda jen toho useknutého konce - rozhodně by stálo za to ji rozpracovat víc.
Na Špinara výborné! Takovouto inscenaci chci vidět v Národním divadle.
(zadáno: 3.1.2022)
Pohádkové, plné fantazie, bez zbytečného pitvoření a přehrávání - a to jak pro děti, tak dospělé.
Ve svých rolích jsou výborní úplně všichni - od P. Štorkové a F. Kaňkovského v rolích dětí (bylo jim to opravdu uvěřitelné!) až po ostatní postavy, které je provází - Fialová, Rašilov, Vilišková, Mácha a další.
Krásná scénografie - jednoduchá, dává možnost si hodně věcí domyslet, zapojit fantazii - doplněné hrou světel. Velice příjemná je i interakce s publikem (dětmi).
Samotná hra je svým způsobem jednoduchá a ví se již od počátku, jak to dopadne, nicméně v ND se podařilo krásné zpracování.
(zadáno: 30.12.2021)
Tanečně perfektní K. M. Fialová (v hereckých partech mě nepřesvědčila - chyběla dravost, emoce). Hvězdou představení je však K. Krhovják, který je tanečně, herecky a i pěvecky bezchybný.
Velice pěkná scéna, úžasné taneční scény i hudba.
Nicméně představení by si zasloužilo kompletní překlad, protože ne na všechny dialogy jsou titulky, a navíc mnohdy byly tak rychlé, že se nestíhají číst. Velkým problémem je také španělština některých účinkujících - opravdu hodně s ní válčí (u K.M. Fialové to bylo poznat). Vynechat šly také hiphop/techno scény - nechat celé představení jen argentinské.
(zadáno: 19.12.2021)
Dlouhé, nudné, nezajímavé.
Ch. Režná si roli Lízy spletla s cikánkou/bezdomovkyní. Není jí absolutně rozumět (a to není cílem Lízy - ta má mít jen jinou řeč). Obrovské pěvecké rezervy. Další členové obsazení - zejména pak pan ředitel naprosto mimo - vůbec jsem netušil, co na jevišti dělají a proč to dělají.
Jediným pozitivem je výprava.
(zadáno: 18.12.2021)
Vůbec nechápu místní vysoká hodnocení.
Hra trvá 2,5 hodiny a je vlastně jen o tom, že Suzan (A. Polívková) jede na dovolenou, tam pije a snaží se sbalit barmana. Děj, který by byl příliš málo i na 60 minut. Navíc si jej A. Polívková sama natahuje a vlivem toho zejména ve druhé části už ani ona sama nemá energii a už se to táhne. V roli je skvělá, ale zkrátit a hlídat jí, aby se držela textu.
(zadáno: 12.12.2021)
Výborný Eva Hacurová a lucifer O. Rychlého. Hra má spád i myšlenku, nicméně hodně scén by chtělo vyškrtat a netlačit na pilu - ne vše musí být hned levné, vtipné a podbízivé. I tak se ale jedná o velice hezké představení.