Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 12 % (22)
Anežka Kotoučová: 17 % (16)
Jan Pařízek: 17 % (56)
Jiří Landa: 18 % (49)
Iva Bryndová: 19 % (54)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 14.3.2020)
Hlavní představitelka Machačová neumí hrát a je bez charismatu. Vedle excelentní Markéty Procházkové (Rizzo) naprosto zaniká, ačkoliv ona má být tím středem pozornosti, kdo prodělá změnu. To se ani trochu nepovedlo (závěrečná scéna v jejím podání děs a hrůza). Přemysl Pálek dobrý, nicméně i on je zastíněn jinou rolí - Doddym (J. Tenkrát) - pěvecky, herecky a hlavně tanečně fantastický.
Většina ostatních postav zbytečně přehrává (proč to bylo nutné?), pitvoří se a už by to chtělo i omladit obsazení.Scéna zastaralá a reprodukovaná hudba v Kalichu prostě umocňuje dojem, že se jedná o karaoke.
(zadáno: 27.2.2020)
Nastudovat muzikál s čistě americkým tématem a celý v angličtině je už samo o sobě obrovská výzva. Plzeňský soubor ji zvládl s přehledem. Mladí členové mají energie na rozdávání, hraní je baví. Opět byly pokořeny možnosti Malé scény. I přes to, že některým to mohlo připomínat spíš koncert, je velice dobře zpracovaná i dějová linka.
Pěvecky a herecky naprosto vynikají E. Staškovičová a P. Klimenda. Ostatní je velice dobře doplňují a krom A. Reznera se nenajde slabý moment.
Bohužel 10 % dolů za právě A. Reznera a jeho pokusy o angličtinu, zpěv a hraní.
(zadáno: 22.2.2020)
Herecký koncert Libora Stacha, Moniky Švábové a hlavně Kláry Krejsové.
Celé představení se podařilo udržet napětí i přes některé komické scény. Atmosféra a herecké výkony na poměry plzeňské činohry nadprůměrné.
(zadáno: 9.2.2020)
Tohle se stane, když je špatně obsazený muzikál s nevhodnou režií. Typově se na postavy nehodí hned několik osob - zejména T.Savka (ten se na Tonyho typově nehodí vůbec-kazí celý dojem), Strenačik či J. Daniel. Samostatnou kategorií je J. Rusnák, který byl 2. nejrušivějším elementem. Z pánů nadějný jen Novák. Holky jednoznačně dominují představení (M. Polyáková byla výborná, Jelínková potřebuje na Anitu dopilovat hereckou důraznost). Režie postrádá energii, nápaditost - je příliš stojická. Mnohdy se na jevišti jen sedí. Se scénou bojují i herci - Savka na schodech málem upadl.Zklamání.Velké.
(zadáno: 3.2.2020)
Děj a zápletky za které by se nemusela stydět dobrá brazilská telenovela. Bohužel zbytečně moc dlouhé, děj na sebe plynule nenavazuje - spíš je to vždy snaha o výplň mezi další písničkou bez jakékoliv promyšlenosti - jedno z nejhorších libret vůbec.
Edit po shlédnutí všech alternací - fantastická M. Polyáková a zejména J. Tenkrát, dobrá je i Marie Křížová a T. Lobl.
Bohužel ani R. Tomeš ani J. Kříž se nedokáží krotit a na své role herecky nestačí (pěvecky výborní), což platí i o R. Pekárkovi, který neskutečně přehrává. Tomešová nestačí pěvecky ani herecky. Hodně zde tak záleží na alternaci.
(zadáno: 1.2.2020)
Konečně jsem v Hybernii viděl skvělý muzikál. Krásné texty, hudba, scéna.
Petr Ryšavý s Karolínou Gudasovou jsou výborní a do rolí se naprosto hodí. Jiří Zonyga podal také dobrý výkon. Velice pobaví scény se studentskou 3 - L. Randák, A. Holá a L. Korbel - je hezké vidět, jak někoho hraní baví a užívá si to!
(zadáno: 28.1.2020)
Role Diany bohužel hodně nad pěvecké možnosti D. Šinkorové - při vyšších tónech není rozumět textu. Nicméně to, co nemá ve zpěvu, má v herectví a tuto obtížnou roli zvládla se ctí. Jednoznačně je však zastíněna K. Herčíkovou, která byla ve všech ohledech dokonalá - pěvecky i herecky daleko předčila ostatní a dle mého názoru její role nejvíce gradovala.
Komorní muzikál, který by si ale zasloužil "dotáhnout do konce" - například lepší scéna, lepší nazvučení,...
Nicméně velice povedené! A to hlavně díky herectví Daniely Šinkorové a herectví i zpěvu K. Herčíkové. Z ostatních dobrý Komárek.
(zadáno: 26.1.2020)
Hra, která dává naprosto vyniknout hereckému talentu Ivy Janžurové (následované skvělou Táňou Medveckou) - hraje královnu snad i lépe než sama královna. Režie Alice Nellis funguje skvěle - herci mají možnost vyniknout a vy se nenudíte.
Scéna jednoduchá ale pro konverzační představení dostačující.
Možná by pomohla chronologie audiencí pro lepší orientaci (i já, který se v UK reáliích celkem vyznám, tak jsem chvílemi přemýšlel, co za premiéra to vlastně přišlo).
(zadáno: 18.1.2020)
Neurazí ale také nenadchne. Krásná hudba, která by byla ještě lepší s živým orchestrem. Na scéně je poznat stáří.
Michaela Tomešová hlasově, herecky i tanečně velice slabá. Její role je jednoznačně zastíněna fantastickou Marií Křížovou, která si z malé role udělala hlavní. Skvělý taktéž H. Kříž, nicméně ten by mohl ubrat na sebevědomí a začít hrát (což je ale jeho problém ve víc muzikálech). Výborná Pavlovčinová - tanečně i herecky dokonalá a na jevišti nechává duši!
Pánové Podhůrský a Tesařík by už mohli být nahrazeni. Rozhodně to není muzikál pro děti..(kterých tam bylo poměrně dost)
(zadáno: 18.1.2020)
Klasická opereta, která však nebyla dotažena do konce.
Přeměny scény jsou mnohdy dlouhé a na jevišti se nic neděje, některým hercům nebyla rozumět slova. Tanečně skvělé díky souboru baletu.
(zadáno: 7.1.2020)
Kontinuální děj to má sice velice slabý ale jako sled scének velice povedené. Eva Holubová předvádí klasicky výborný výkon, následována paní Remundovou. Paní Janžurová je úžasná herečka, nicméně už byly dost časté výpadky textu. Ale její charisma zastíní veškeré nedostatky. Pan Roden, ačkoliv se snažil, tak byl zastíněn všemi 3 ženami. Ačkoliv hra trvá 3 hodiny, tak děj je svižný, hravý, zábavný (asi jsem viděl jinou hru než většina zdejších recenzentů). Možná chvílemi moc sexismů ale na večerní odreagování naprosto dokonalé!
(zadáno: 4.1.2020)
Skvělý text, který by chtěl něco jiného, než Špinarovu režii...
Bubeník ruší celé představení svým hlukem, některé scény zbytečné.
Nicméně fantastické herecké výkony (Stivínová, Juřičíková a překvapil i Rašilov), které vás ale po chvíli začnou nudit. Já tomu dal 45 minut, poté jsem odešel. Bohužel Špinar si "jede svou" a absolutně rezignuje na divadelní etiku, úctu k autorům - hlavně aby to byla "show". A to na scény Národního divadla dle mého názoru nepatří. Takové představení by se hodilo na alternativní scénu a ne do Stavovského (což konstatuji znovu po Vítejte v Thébách).
(zadáno: 29.12.2019)
Úžasní manželé Křížovi! Zejména Marie překvapila svým krásným herectvím a Honza zas fantastickými tanečními scénami. Výborná byla také paní Hošpesová. Kvalita muzikálu je vysoko nad českým průměrem - výborně zazpíváno, zatančeno, hezká funkční scéna. Dokonce se povedlo navodit i atmosféru 30. let.
Bohužel ozvučení horší (občas nebylo rozumět zpěvu) a chtělo by to více "velkých" tanečních scén - zde byla jen 1.
(zadáno: 23.12.2019)
Herecky skvělý Karel Roden, pěvecky pak Hana Seidlová. Operní pasáž byla kontraproduktivní - nebylo rozumět ačkoliv to bylo potřeba kvůli ději. Nicméně velice hezké vánoční představení s pěknou atmosférou, které by prospělo schování orchestru, lepší ozvučení a herce, kteří nečtou text...
(zadáno: 23.12.2019)
Bohužel tohle nebylo ani vánoční ani Andersenovské...
(zadáno: 22.12.2019)
Fantastická Marie Křížová! Bohužel na to, aby celé dílo zachránila je na scéně příliš málo často (těch 50 % je jen jejích).
Smysl jako Krysař nemá charisma ani dostatečně důrazný zpěv. Tomeš umí líp... Suchařípa to hrál jak kdyby to měl za trest, Sobotkové si z toho udělali frašku.
Bohužel 3 hodinové představení jen o 1 - přijde krysař. A co víc? Nic... Nudné, zdlouhavé, sexistické narážky nemístné. Pokud chcete vidět opravdový muzikál s dějem, hezkou scénou (která se nerozpadá) a živou hudbou, běžte jinam.
(zadáno: 2.12.2019)
Fialová, Vlček, Adam - skvělé výkony. Company výborně sehraná, tanečně dokonalá. Jen Lukáš Vlček měl občas slabší herecké momenty.
Ježíše ukřižovali těžkooděnci. Ale proč ne? Je to rocková opera - moderní nastudování příběhu naprosto sedí. Velice dobré představení. Ostrava nikdy nezklame.
(zadáno: 30.11.2019)
Soňa Borková jako císařovna exceluje od prvního momentu po svou smrt. Ve všech částech života Sisi ji herecky vystihla velice precizně a všechna její sóla byla dokonalá. Velice překvapila i Venuše Dvořáková. Z company vyniká E. Staškovičová.
Scéna je jednoduchá ale o to funkčnější. Kostýmy nádherné!
Edit po shlédnutí všech alternací: Borková & Gemrotová - fenomenální rovnocenné alternace! Výborná i Podlipská. Kříž o úroveň výš než Režný ve všech ohledech. S přibývajícími reprízami však klesá kvalita v choreografiích (bohužel). Nicméně výborný muzikál!
(zadáno: 22.11.2019)
Proč to nešlo udělat čistě činoherní? Proč neměla Vendula lepší prostor ukázat její talent? Proč závěrečná scéna s Černockou? Proč tak hloupá a rádobyvtipná režie?
Obrovské zklamání. Studio je nádherné divadlo, do kterého se rád vracím ale tohle byl hodně velký omyl. Vendula Příhodová je skvělá ale takhle role jí nedává možnost vyniknout, choreografie výborně zatančené (zejména Kosková a Faltus). Bohužel záporáci to herecky nezvládli, většina triků a scén byla vidět a poznat. Fantastické byly scény s paní Remundovou - ona vnesla do představení něco dobrého. Obsazení Černocké bylo zbytečné.
(zadáno: 8.11.2019)
Herecky perfektní Dagmar Havlová, následována Terezou Terberovou. Role kostelničky jak kdyby byla napsána Dagmar Havlové na tělo. Naprosto výborné představení.
(zadáno: 7.11.2019)
Viděny obě alternace v Ypsilonce.
Adam/Pekárek - to mě úplně nebavilo, chyběly tomu emoce. Lukáš Adam mě vůbec nepřesvědčil v herecké části.
Krpec/Živnůstka - skvělé! To mělo přesně to, co chybělo v prvním představení- perfektně zahráno i zazpíváno - až z toho mrazilo.
Za mě druhá alternace rozhodně lepší po všech stránkách!
Klavírní doprovod a jednoduchost scény dodává na dramatičnosti, nicméně Ypsilonka má špatné osvětlení i zvuk, což ubíralo na zážitku.
(zadáno: 7.11.2019)
Moderní, velice aktuální ačkoliv si to zanechává rysy Čapkovy klasiky. Scéna působí velice funkčně, využito je celé jeviště. Mírným negativem je hlasité ozvučení některých scén. Úvodní scéna velice komická, závěrečná pak rychlá a dramatická.
Z hereckých výkonů jednoznačně nejlepší Andrea Mohylová. Velice dobré zpracování, které rozhodně stojí za vidění!
(zadáno: 11.10.2019)
Skvělé výkony Lucie Juřičkové, Jany Bouškové a Patrika Děrgela. Jako stand-up show by to šlo - kdyby jen se nejednalo o divadlo. Protože když už jsou v tomto díle snahy o hraní, tak jsou přehnané a zbytečné. Ve hře se objevuje plyšový penis či vibrátor - úplně si nemyslím, že tohle bych chtěl v divadle vidět. Hra je svým obsahem a podstatou hezká, bohužel jen to zpracování mi přijde až vysmívající se (režisér se pravděpodobně snažil být za každou cenu vtipný). Pokud vám nevadí nahota, sexuální pomůcky a trapné levné vtipy na scéně Národního divadla, tak se asi pobavíte :)
(zadáno: 4.10.2019)
Nevyužitý potenciál...
Strašný zvuk, scéna není o moc lepší (působí dost levně a uměle). S company se nějak moc nepracuje - vždy se jen objeví, zatančí a odejdou. Tragický Vojtko - z gorily udělal opilého staříka, kterého bolí záda.
Excelentní Gemrotová (už jen díky ní jsem vydržel do konce), Vojtková také konečně v dobré roli, která ji sedla.
(zadáno: 28.9.2019)
Skvělá předloha muzikálu. Bohužel potenciál nevyužitý.. ústřední Dont rain on my parade hodně zaniklo.
Bohužel se po roční pauze nevrátil v nejlepší síle. Hodně chyb, vypadávání textu. Nicméně pro ty, kteří se jdou podívat na Moniku, tak to bude stačit :) Sám doufám, že se to vrátí do kvalit před pauzou, neb to byl poměrně dobrý muzikál. Nicméně si myslím, že M. Absolonová (i přes její kvality) už na tuto roli nemá.
Edit 2021 - děs a hrůza - kvalita šla úplně neskutečně dolu. M. Absolonová již nezpívá ale řve a už vůbec nehraje. Herectví jejích kolegyň je také mimo (Temerová).