Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 13 % (26)
Anežka Kotoučová: 16 % (24)
Jan Pařízek: 17 % (68)
Helena Grégrová: 18 % (67)
Jiří Landa: 18 % (67)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 14.9.2021)
Poměrně velké překvapení.
Ačkoliv děj to nemá téměř žádný, tak pokud připustíme myšlenku, že je to jen sled několika událostí, tak je to poměrně dobré.
Herecky výborní oba Polívkové. Nicméně některé improvizace Bolka byly navíc a působily rušivě. Vladimír skvělý ve všech částech. Celkově je ale inscenace dlouhá. Zejména druhá část je až moc natahovaná. Zkrátit na hodinu, uhlídat Bolka, ubrat vulgarit by neškodilo.
(zadáno: 14.9.2021)
Veřejná generálka
Tohle se opravdu hodně nepovedlo. D. Kraus nedokázal vlivem strašné režie ukázat svůj talent, celkově inscenace působí hlučně, uřvaně a vytrácí se z něj ten nadčasový děj, který byl ve filmu. S. Sandeva je hezká a tím to končí.
Bohužel zde se nepovedlo vůbec nic - zapojení kulisáků (působí akorát znuděně), přestavby (dlouhé), režie (Š. Caban má už nejlepší za sebou), hudební nastudování (uřvané), o scéně se raději rozepisovat nebudu... nebavilo mě se koukat na vše na jevišti.
Dobré jsou choreografické prvky. 10 % za V. Příhodovou (jediné světlo v temnu) a L. Prokopa.
(zadáno: 10.9.2021)
Nevyužitý potenciál.
Celé představení táhne Hanka Holišová, která je klasicky fantastická (bylo překvapující ji vidět v takové jemnější poloze). Bohužel však nefunguje charisma s P. Gazdíkem. Scéna klasická "brněnská" - tedy ne příliš povedená. Choreografie mnohdy působily ještě stále nedocvičeně (výborná však byla Z. Holbeinová a J. Musilová). I. Ondříček strašný.
V první půli je taktéž mnoho hluchých momentů a dlouhé přestavby. Druhá půle o poznání lepší.
Velký problém je také v překladu, který se úplně nepovedl (nebo spíše přebásnění). Mnohem lepší byly činoherní pasáže než pěvecké.
(zadáno: 27.8.2021)
Fenomenální Hana Holišová, která nemá konkurenci. Její scény jsou vrcholy celého představení a i její improvizace vypadá naprosto uvěřitelně ("dali mi tu prsa po Čvančarové a já nevím, co s nimi").
Ostatní podávají také velice solidní výkony, nicméně jsou opravdu spíše doplňkem a výplní mezi scénami jezerní královny.
Bohužel se však nepovedla scéna. Ta působí dětsky, nedokončeně a na takový muzikál by si zasloužila více.
(zadáno: 16.8.2021)
Naprosto fantastické představení! (škoda, že jsem viděl až derniéru).
Herecky i pěvecky naprosto perfektní Erika Stárková, herecky dokonalý Jiří Böhm (vrcholy představení jsou jednoznačně 50 odstínů šedi E. Stárkové a monolog Jiřího Böhma). Kombinace hudby a herectví působí celistvým dojmem, představení má spád a hlavně - myšlenku.
Přesně takto by mělo vypadat politické představení - aby nebylo jednostranné, přinutilo člověka kriticky myslet a "něco" v něm zanechalo. Vážné části se střídají s komickými ("mami, tati, já jsem heterosexuál").
Taková představení by vůbec končit neměla.
(zadáno: 10.8.2021)
Krásné prostředí Grébovky, výborný herecký výkon Matouše Zaha.
Tím pozitiva končí. Bohužel hra se mnohdy příliš táhne, řada scén je spíše jak kdyby byla improvizací. Inscenace opravdu připomíná ochotnické divadlo (jak je zde již napsáno).
(zadáno: 22.7.2021)
(zadáno: 25.6.2021)
Chebské divadlo činohry prostě umí.
I další premiérová inscenace nepostrádá vtip, svižnost a dobré herectví (zejména Vuk Čelebic, M. Hniličková a v první půli také Daniel Mišák).
Nicméně hra by šla o některé scény proškrtat. Zejména druhá půlka už se opravdu hodně táhne a 2,5 hodiny jsou prostě dost na tento typ hry.
(zadáno: 23.6.2021)
Na česká jeviště konečně vstoupil opravdový muzikál jako z Broadwaye.
Plzeňské provedení postrádá sebemenší nedostatek. Skvělá scéna, kostýmy, překlad a hlavně výkony všech na jevišti.
V hlavní roli naprosto září J. Hruškoci, kterému výborně sekunduje M. Holec. Role Shakespeara jak kdyby byla D. Krausovi napsána na tělo. Perfektní i S. H. Borková a K. Jagerová v rolích osudových žen Prcků.
Fantastická company jen dotváří úžasný pocit z celého představení.
V Plzni se stvořil další hit.
(zadáno: 22.6.2021)
30 % jen za celkem zdařilé herectví ústřední dvojice.
Scénografie strašná - opravdu divák nepotřebuje vidět jevištní techniky, jak se nedaří přestavby apod. Režijně pojaté spíše jako drama než komedie - zasmál jsem se tak 2x.
(zadáno: 21.6.2021)
Výborné herecké výkony Jany Plodkové a Petra Čtvrtníčka.
Kdo však nezná prostředí divadla, tak se v ději snadno ztratí. Taktéž některé scény úplně nadbytečné (zejména ty nahé).
(zadáno: 9.6.2021)
Fantastická Hana Seidlová v roli Edith Piaf! Herecky i pěvecky dokázala naprosto přesně vystihnout život Edith.
(zadáno: 3.6.2021)
To snad ani nebylo divadlo ale skutečnost. Naprosto neuvěřitelně uvěřitelné výkony všech postav. Úžasné!
(zadáno: 2.6.2021)
Chebský soubor patří k nejlepším v republice. Další svou inscenací to jen potvrdil. Skvělé!
(zadáno: 14.4.2021)
Online záznam.
Až na celkem časté přehrávání (a dle mého názoru zbytečné - zde však asi režijní záměr) celkem dobré. Stabilně výborná Klára Krejsová spolu s M. Stránským a A. Mohylovou jsou zárukou kvality.
Na jeviště DJKT konečně po delší době vstoupila komedie, která není fraškou.
(zadáno: 14.4.2021)
Online záznam.
Zajímavé téma, celkem dobří herci, nicméně tomu něco chybělo, abych to chtěl vidět znovu a chvílemi se nenudil.
(zadáno: 15.3.2021)
Online záznam.
Jiří Hána, Máša Málková a Jitka Smutná naprosto skvělí. Celkově se jedná o velice zdařilou inscenaci, která však dobu příliš popisuje a mnohdy zjednodušuje (což byl ale pravděpodobně cíl, vzhledem k cílové skupině diváků).
Jedno z mála představení, co se mě ze záznamu nalákalo to vidět i v divadle.
(zadáno: 14.3.2021)
Online záznam.
Režie Natálie Deákové - takže vlastně žádné překvapení.
Téma velice zajímavé a chtělo by jiné pracování. Nicméně N. Deáková se vyžívá ve výstřednosti a nevšednosti ale neumí uhlídat únosnou míru. Zde to bylo opět přehnané.
Herecké výkony podprůměrné. Erika Stárková neskutečně přehrávala a ačkoliv se to občas hodilo, jako celek to působilo nedobře.
(zadáno: 14.3.2021)
Online záznam.
Dramatizaci by neškodilo proškrtání - chvílemi se hra táhne, neposouvá.
Nicméně přirozené herectví S. Postlerové, P. Kostky a C. Mayerové stojí za vidění. Tradiční pojetí divadla, režie i scény.
(zadáno: 14.3.2021)
Online záznam.
Úžasná hudba a skvělé výkony S. T. Fořtové a K. Falcové (ostatně jako vždy). Dokonce i Adam Rezner překvapivě celkem obstojný.
Pro dětské publikum ideální, avšak by neškodilo více pohádkovosti v tradičním pojetí. Tohle bych chvílemi až moc velký "úlet".
(zadáno: 12.3.2021)
Online derniéra.
Výborný Marek Němec, opakem pak Miroslav Hanuš a jeho pobočníci.
Některé pasáže se neskutečně táhly, nicméně díky výkonu Marka Němce se to dalo vydržet.
(zadáno: 7.3.2021)
On-line derniéra.
Činohra Národního divadla bohužel nezklamala - opět představení dělané pro vizuální stránku, výborně zahrané ale režie strašná.
(zadáno: 4.3.2021)
Neskutečně silný zážitek, v divadle bude asi ještě silnější.
Výborné herecké výkony všech (za mě nejlepší F. Němec).
Přesně takové inscenace by měly vznikat na půdě Národního divadla.
(zadáno: 4.3.2021)
On-line předpremiéra.
Maryška Jany Ondruškové bohužel postrádá to, co Hrabal napsal, Vašáryová zahrála. Ačkoliv je to skvělá herečka, zde (pravděpodobně režií) je její výkon spíš negativním elementem. Stejně tak další skvělý herec Libor Stach neměl možnost se ukázat. Ikonická scéna lezení na komín velkým zklamáním.
Celkově mi představení přišlo nudné, utahané, s dlouhými prostoji, mnohdy ani nenavazující.
Je velice těžké toto představení zahrát důvěryhodně v divadle. Zde se to nepovedlo. Možná s jiným obsazením, režií i scénou ano.