Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 13 % (24)
Anežka Kotoučová: 16 % (18)
Jan Pařízek: 17 % (59)
Jiří Landa: 18 % (52)
Helena Grégrová: 19 % (50)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 4.3.2021)
Neskutečně silný zážitek, v divadle bude asi ještě silnější.
Výborné herecké výkony všech (za mě nejlepší F. Němec).
Přesně takové inscenace by měly vznikat na půdě Národního divadla.
(zadáno: 18.10.2021)
To, že Pavlína Štorková je v roli úžasná zde bylo napsáno už několikrát.
Nicméně nelehkou roli Vaška Havla ztvárnil perfektně Jiří Böhm, který si hodně často představení strhával pro sebe. Jeho pojetí bylo naprosto bezchybné a ukázal své přednosti i v dramatičtější roli.
Velice pěkně působí celé prostředí vily - opravdu jak u Havlových v obýváku, hned u vchodu vás přivítá sama Olga a kouřící Vašek, který interaguje s diváky.
Toto představení má obrovskou vnitřní sílu, z manželů nedělá bohy ale ani ďábly - opravdu působí jako krásný portrét doby.
Scéna stavění plotu skvělá!
(zadáno: 12.6.2020)
Fantastické představení, které se vidí jen málokde.
5 hereček neuvěřitelně vyrovnané, všechny nechávají na jevišti duši a emoce přenáší neuvěřitelnou měrou. Příběh Adiny, Lídy a dalších vězeňkyň z věznice na Pankráci se podařilo zpracovat minimalistickou, avšak efektní cestou.
(zadáno: 22.2.2020)
Herecký koncert Libora Stacha, Moniky Švábové a hlavně Kláry Krejsové.
Celé představení se podařilo udržet napětí i přes některé komické scény. Atmosféra a herecké výkony na poměry plzeňské činohry nadprůměrné.
(zadáno: 14.3.2020)
Hlavní představitelka Machačová neumí hrát a je bez charismatu. Vedle excelentní Markéty Procházkové (Rizzo) naprosto zaniká, ačkoliv ona má být tím středem pozornosti, kdo prodělá změnu. To se ani trochu nepovedlo (závěrečná scéna v jejím podání děs a hrůza). Přemysl Pálek dobrý, nicméně i on je zastíněn jinou rolí - Doddym (J. Tenkrát) - pěvecky, herecky a hlavně tanečně fantastický.
Většina ostatních postav zbytečně přehrává (proč to bylo nutné?), pitvoří se a už by to chtělo i omladit obsazení.Scéna zastaralá a reprodukovaná hudba v Kalichu prostě umocňuje dojem, že se jedná o karaoke.
(zadáno: 4.3.2021)
On-line předpremiéra.
Maryška Jany Ondruškové bohužel postrádá to, co Hrabal napsal, Vašáryová zahrála. Ačkoliv je to skvělá herečka, zde (pravděpodobně režií) je její výkon spíš negativním elementem. Stejně tak další skvělý herec Libor Stach neměl možnost se ukázat. Ikonická scéna lezení na komín velkým zklamáním.
Celkově mi představení přišlo nudné, utahané, s dlouhými prostoji, mnohdy ani nenavazující.
Je velice těžké toto představení zahrát důvěryhodně v divadle. Zde se to nepovedlo. Možná s jiným obsazením, režií i scénou ano.
(zadáno: 10.9.2021)
Nevyužitý potenciál.
Celé představení táhne Hanka Holišová, která je klasicky fantastická (bylo překvapující ji vidět v takové jemnější poloze). Bohužel však nefunguje charisma s P. Gazdíkem. Scéna klasická "brněnská" - tedy ne příliš povedená. Choreografie mnohdy působily ještě stále nedocvičeně (výborná však byla Z. Holbeinová a J. Musilová). I. Ondříček strašný.
V první půli je taktéž mnoho hluchých momentů a dlouhé přestavby. Druhá půle o poznání lepší.
Velký problém je také v překladu, který se úplně nepovedl (nebo spíše přebásnění). Mnohem lepší byly činoherní pasáže než pěvecké.
(zadáno: 11.12.2021)
Většina představení se neodehrává na jevišti, ale prostřednictvím projekce ze zákulisí. Tento fakt hodně odtrhuje diváka od představení. Také je problém technický - zvuk je pomalejší než obraz. Nechápu tedy, proč se jedná o inscenaci v divadle, když se mohlo jednat o film. Celkově režie působí spíše jen vyprávěcím dojmem, než diváka zaujmout či ho vtáhnout do děje. Herci absolutně bez energie, strašně přeřeků (což je klasika ŠD).
Hra má obrovský potenciál, bohužel režijně a herecky se to ani trochu nepovedlo. Obrovská nuda, strašně diváků jen koukala na hodinky - jen aby už byl konec.
(zadáno: 3.6.2021)
To snad ani nebylo divadlo ale skutečnost. Naprosto neuvěřitelně uvěřitelné výkony všech postav. Úžasné!
(zadáno: 7.11.2021)
Krásný komorní muzikál, který staví na výborných hereckých výkonech účinkujících (ze kterých vyniká Světlana Janotová).
Bohužel však některé scény se táhnou, D. Rymeš měl pěvecké rezervy (ale o to líp to zahrál) a hlavně chybí živý orchestr.
Pokud se necháte vtáhnout to děje, tak si představení určitě užijete - nicméně jak zde bylo psáno, hudba je spíše podkresovou a než muzikál se jedná o zpěvohru.
(zadáno: 12.9.2020)
Výborní Madgadelna Borová a Patrik Děrgel. Většina zbylých herců se jen pitvoří a přehrává (zejména Batěk a Juříčíková - což byl zřejmě režijní záměr, protože oni umí líp).
Bohužel samotný děj inscenace je tak na hodinu a zde dochází ke zbytečnému natahování, vkládání tanečních scén (které jsou po chvíli opravdu nudné až otravující). Scénografie pěkná - kdyby jen nebylo vidět celé jeviště a tam schované zbytky scény jiných inscenací.
(zadáno: 7.11.2019)
Moderní, velice aktuální ačkoliv si to zanechává rysy Čapkovy klasiky. Scéna působí velice funkčně, využito je celé jeviště. Mírným negativem je hlasité ozvučení některých scén. Úvodní scéna velice komická, závěrečná pak rychlá a dramatická.
Z hereckých výkonů jednoznačně nejlepší Andrea Mohylová. Velice dobré zpracování, které rozhodně stojí za vidění!
(zadáno: 14.4.2019)
Jednoznačně nejlepší muzikál, co jsem zatím viděl.
Výborný překlad, dobrá scéna, dokonalé výkony ústředních představitelek Martiny Šnytové a Michaely Horké. Zejména tyto dvě postavy a výkony těchto představitelek dělají z tohoto muzikálu nezapomenutelný zážitek.
Během celého představení jsem neustále cítil nějaké emoce, mrazení, husí kůži,... Opravdu dokonalé!!! Zejména pak Michaela Horká - její paní Danversová nemá chybu (a nechápu, proč tu Thalii nemá ona - bohužel paní Hasprová byla dobrá ale na Michaelu nestačí v hereckých částech).
(zadáno: 18.1.2020)
Neurazí ale také nenadchne. Krásná hudba, která by byla ještě lepší s živým orchestrem. Na scéně je poznat stáří.
Michaela Tomešová hlasově, herecky i tanečně velice slabá. Její role je jednoznačně zastíněna fantastickou Marií Křížovou, která si z malé role udělala hlavní. Skvělý taktéž H. Kříž, nicméně ten by mohl ubrat na sebevědomí a začít hrát (což je ale jeho problém ve víc muzikálech). Výborná Pavlovčinová - tanečně i herecky dokonalá a na jevišti nechává duši!
Pánové Podhůrský a Tesařík by už mohli být nahrazeni. Rozhodně to není muzikál pro děti..(kterých tam bylo poměrně dost)
(zadáno: 22.10.2021)
Fidlovačka by už opravdu měla vzdát své pokusy o muzikály.
Proč jsou činoherní herci obsazováni do pěveckých rolí, když na to nestačí a působí to jak karaoke? (Krejčík, Chaloupková). Na ego Lukáše Adama je i Fidlovačka malá. Bohužel roli Bejbyho neuzpíval a bylo vidět, jak se ve vysokých tónech trápí, nicméně sebevědomí na jevišti dostatek. Nemá ani ono charisma, které má filmová verze - spíše se jen předvádí. Company není pěvecko-taneční ale působí to tak, že koho našli, toho postavili na jeviště - špatná synchronizace tanečních scén i pěvecky.
Jediný sympatický výkon předvedla K. Tóthová.
(zadáno: 14.9.2021)
Poměrně velké překvapení.
Ačkoliv děj to nemá téměř žádný, tak pokud připustíme myšlenku, že je to jen sled několika událostí, tak je to poměrně dobré.
Herecky výborní oba Polívkové. Nicméně některé improvizace Bolka byly navíc a působily rušivě. Vladimír skvělý ve všech částech. Celkově je ale inscenace dlouhá. Zejména druhá část je až moc natahovaná. Zkrátit na hodinu, uhlídat Bolka, ubrat vulgarit by neškodilo.
(zadáno: 22.11.2019)
Proč to nešlo udělat čistě činoherní? Proč neměla Vendula lepší prostor ukázat její talent? Proč závěrečná scéna s Černockou? Proč tak hloupá a rádobyvtipná režie?
Obrovské zklamání. Studio je nádherné divadlo, do kterého se rád vracím ale tohle byl hodně velký omyl. Vendula Příhodová je skvělá ale takhle role jí nedává možnost vyniknout, choreografie výborně zatančené (zejména Kosková a Faltus). Bohužel záporáci to herecky nezvládli, většina triků a scén byla vidět a poznat. Fantastické byly scény s paní Remundovou - ona vnesla do představení něco dobrého. Obsazení Černocké bylo zbytečné.
(zadáno: 19.1.2022)
Po místních recenzích jsem čekal představení plné smíchu a veselí.
A ono tomu bylo naopak - krásný dramatický děj (ano, občas se Chantal zasmála - alespoň došlo k odlehčení situace a bylo to velice vhodné).
Celé představení stojí na fantastickém hereckém (a tanečním) výkonu Chantal, která svou postavu úžasně vystavěla od sebevědomé ženy po nemocnou paní. Jejímu hereckému výkonu opravdu není co vytknout. Výborně ji doplňuje i M. Kraus a spolu tvoří opravdu výborné herecké duo.
Navíc ačkoliv představení trvá 2,5 hodiny, tak tam nejsou žádné nadbytečné scény a patosy.
(zadáno: 28.4.2019)
Pokud čekáte vážný existenciální muzikál, tak na to nechoďte... je to hravé, barevné, zábavné. Nemá to ani nic společného s filmem (po hudební stránce), je to velmi dobré zpracování broadwayské verze.
Viděl jsem všechny alternace a mimo Lucie Bílé jsou skvělí Iva Pazderková, Markéta Procházková a zejména Vendula Příhodová. Samostatnou kategorií je Pavla Břínková (zvládá rapovat i tančit hip hop). Role Noida je sekundární a nemá tak prostor moc vyniknout.
Upřímně - viděl jsem lepší muzikály ale tenhle si tu 100 % zaslouží už jenom kvůli tomu, že se 3 hodiny smějete, bavíte a užíváte si to!
(zadáno: 28.6.2019)
Pro děti to moc není ale já jsem se bavil. Narážky Honzy Krause na aktuální politické dění (ovčáček čtveráček apod.) bych v pohádce nečekal ale hodily se tam. Jedná se o velice moderní zpracování a proto je třeba mít trochu nadhled při sledování :)
(zadáno: 16.8.2021)
Naprosto fantastické představení! (škoda, že jsem viděl až derniéru).
Herecky i pěvecky naprosto perfektní Erika Stárková, herecky dokonalý Jiří Böhm (vrcholy představení jsou jednoznačně 50 odstínů šedi E. Stárkové a monolog Jiřího Böhma). Kombinace hudby a herectví působí celistvým dojmem, představení má spád a hlavně - myšlenku.
Přesně takto by mělo vypadat politické představení - aby nebylo jednostranné, přinutilo člověka kriticky myslet a "něco" v něm zanechalo. Vážné části se střídají s komickými ("mami, tati, já jsem heterosexuál").
Taková představení by vůbec končit neměla.
(zadáno: 25.8.2020)
Natália Deáková opět experimentovala, tentokrát to celkem vyšlo - zejména díky skvělým hereckým výkonům všech herců (zejména Z. Ščerbové, která je fantastická vždy a překvapivě i M. Darnadyho).
Velkým problémem je scénografie - bohužel přestavby ruší děj a napětí a mnohdy probíhají během hraní.
Nicméně něco mi tam stále chybí, abych na to chtěl jít znovu...
(zadáno: 14.1.2022)
Ach ta Markéta Matulová... objev, zjevení - fantastická, úžasná, dokonalá - jak pěvecké, tak činoherní pasáže!
Tomuto představení toho lze vytknout opravdu jen pramálo (třeba některé lacinější scény, jednu slečnu herečku a další maličkosti).
Téměř 3 hodiny, ale skvělé!
(zadáno: 2.6.2021)
Chebský soubor patří k nejlepším v republice. Další svou inscenací to jen potvrdil. Skvělé!
(zadáno: 18.11.2021)
Velice rozporuplné představení. Zahrát tak strašný text mohou jen dobří herci (výborný Písařík, Šanda, Šťastná a Chaloupková).
Nicméně děj je opravdu tragický - nemístné vtipy, "náhody", trapné narážky a do toho značné množství sexuálních a sexistických scén.
Scénografie v této inscenaci snad vůbec není - jedna zeď a stůl. Jako zájezdové obecní představení dobré, na Fidlovačku bych očekával více.