Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 13 % (24)
Anežka Kotoučová: 16 % (18)
Jan Pařízek: 17 % (59)
Jiří Landa: 18 % (52)
Helena Grégrová: 19 % (50)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 12.6.2019)
Obrovský problém - umístění. Skoro celé představení byly slyšet koncerty ze Smíchova, vrcholem pak byl ohňostroj, během kterého jsem absolutně nevnímal představení (problém i ve 2020).
2019: Výkony hlavních představitelů (Kohoutová, Lupták) nepříliš zajímavé... naopak v company naprosto září Holá, následována Faltusem a Koskovou. Hezké letní představení - spíš koncert s písněmi z legendárního díla při západu slunce nad Prahou. 60 %
2020: Výborná Kosková v hlavní roli, fantastické Příhodová a Adamovská. Lupták konečně získal hereckou jistotu. Konečně se jedná o divadlo. 70 %
(zadáno: 7.9.2020)
Obrovský omyl.
Prvních 30 minut vlastně jen zpívání písniček, bez jakéhokoliv děje, poté přijde Z. Stivínová a začne mluvit sprostě a předvádět matku, která zabila své děti.
Strašně vulgarismů, scéna kterou si Stavovské divadlo opravdu nezaslouží.
Hlouběji už to klesnout opravdu nemohlo. Bylo mi strašně líto skvělých herců jakými P. Batěk a Z. Stivínová jsou. Tohle je hodně špatné i na A. Fialovou.
(zadáno: 5.12.2021)
Po několika reprízách musím upravit hodnocení - choreografie je stále strašná, P. Režný stále hrát neumí (ale zpívá skvěle), nicméně celému jevišti vládne fantastická S. T. Fořtová - je zajímavé sledovat zejména její mimiku, kdy roli dodává i ten nejmenší detail. Výborná též Ch. Režná, která ve společných scénách s P. Režným má jasně navrch.
Snad si to představení časem sedne a company "vynechá" některé choreografické prvky, protože to opravdu nefunguje.
Ale stále si myslím, že S. T. Fořtová mohla dostat lepší výroční roli než vysloužilou herečku.
(zadáno: 18.12.2021)
Vůbec nechápu místní vysoká hodnocení.
Hra trvá 2,5 hodiny a je vlastně jen o tom, že Suzan (A. Polívková) jede na dovolenou, tam pije a snaží se sbalit barmana. Děj, který by byl příliš málo i na 60 minut. Navíc si jej A. Polívková sama natahuje a vlivem toho zejména ve druhé části už ani ona sama nemá energii a už se to táhne. V roli je skvělá, ale zkrátit a hlídat jí, aby se držela textu.
(zadáno: 4.10.2019)
Nevyužitý potenciál...
Strašný zvuk, scéna není o moc lepší (působí dost levně a uměle). S company se nějak moc nepracuje - vždy se jen objeví, zatančí a odejdou. Tragický Vojtko - z gorily udělal opilého staříka, kterého bolí záda.
Excelentní Gemrotová (už jen díky ní jsem vydržel do konce), Vojtková také konečně v dobré roli, která ji sedla.
(zadáno: 15.10.2021)
Tohle dílo mělo zůstat v historii a nevracet se.
Lucie Bílá je Lucie Bílá a své role prostě nehraje. Bohužel lidem stačí, když si stoupne na jeviště a tleskají. Režie zde snad není vůbec žádná ale jedná se jen o koncert s činoherními výplněmi.
Z obsazení jednoznačně vyniká Lobl, Pazderková a Mertová/Fialová - ti to alespoň trochu zachraňují.
Bohužel tohle není ani pro děti, ani pro dospělé. Ale HDK má rádo komerci a sází na jména.
(zadáno: 7.11.2019)
Viděny obě alternace v Ypsilonce.
Adam/Pekárek - to mě úplně nebavilo, chyběly tomu emoce. Lukáš Adam mě vůbec nepřesvědčil v herecké části.
Krpec/Živnůstka - skvělé! To mělo přesně to, co chybělo v prvním představení- perfektně zahráno i zazpíváno - až z toho mrazilo.
Za mě druhá alternace rozhodně lepší po všech stránkách!
Klavírní doprovod a jednoduchost scény dodává na dramatičnosti, nicméně Ypsilonka má špatné osvětlení i zvuk, což ubíralo na zážitku.
(zadáno: 28.2.2021)
Záznam.
Úchvatné spojené Anety Langerové a Marty Kubišové - jejich hlasy k sobě perfektně ladí, pěvecky ale obě i herecky perfektní.
Velkou slabostí muzikálu je role pana Heina a jeho výkon - totální degradace celého představení (bohužel).
(zadáno: 14.9.2020)
Martina Randová i Iva Pazderková patří k našim nejlepším herečkám. Hra jim dává možnost se herecky ukázat a vyřádit a obě toho náležitě využívají.
Nicméně představení by pomohlo odebrání přestávky, která zbytečně ukončila skvělou atmosféru, jež se už nepodařilo tolik navodit ve druhé části.
(zadáno: 26.11.2021)
Výborný text, dokonalé herecké obsazení. A. Talacková a D. Bambas předvádí na jevišti úctyhodné výkony a jejich postavy ztvárňují jak kdyby vůbec nehráli - oba je vystihli naprosto přesně, zbytečně nepřehrávali, byla mezi nimi vidět souhra a chemie.
Velice povedená je i scéna. Představení má spád, netáhne se, má jasnou myšlenku a hlavně neskutečně působí na emoce - v první části naivní A. Talacková, ve druhé pak dominantnější D. Bambas.
Opravdu perfektní! Víc takových představení.
(zadáno: 23.12.2019)
Herecky skvělý Karel Roden, pěvecky pak Hana Seidlová. Operní pasáž byla kontraproduktivní - nebylo rozumět ačkoliv to bylo potřeba kvůli ději. Nicméně velice hezké vánoční představení s pěknou atmosférou, které by prospělo schování orchestru, lepší ozvučení a herce, kteří nečtou text...
(zadáno: 29.10.2021)
To lepší z činohry ND.
Bohužel však ani v tomto případě není ctěn úžasný Gorkého text a je z toho jen "estráda". Nicméně herecky výborné - Stivínová, Lazorčáková, Beretová a Pidrmanová.
V tomto případě se nejedná ani o moderní divadlo (jak je to prezentováno). Spíše fantasmagorní představy režiséra.
Důkazem kvality je poloprázdné hlediště během premiéry a desítky odcházejících diváků v průběhu (2 hodiny bez přestávky se neskutečně táhnou). Nicméně lešení, vulgarismy apod. do Stavovského divadla prostě nepatří.
(zadáno: 7.1.2020)
Kontinuální děj to má sice velice slabý ale jako sled scének velice povedené. Eva Holubová předvádí klasicky výborný výkon, následována paní Remundovou. Paní Janžurová je úžasná herečka, nicméně už byly dost časté výpadky textu. Ale její charisma zastíní veškeré nedostatky. Pan Roden, ačkoliv se snažil, tak byl zastíněn všemi 3 ženami. Ačkoliv hra trvá 3 hodiny, tak děj je svižný, hravý, zábavný (asi jsem viděl jinou hru než většina zdejších recenzentů). Možná chvílemi moc sexismů ale na večerní odreagování naprosto dokonalé!
(zadáno: 12.6.2019)
Naprosto dokonalá Ivana Chýlková! Za mě nejlepší role, ve které jsem ji viděl. Děj jednoduchý, nicméně zajímavý. Asi nejlepší činohra ve Studiu v současnosti.
(zadáno: 18.1.2020)
Klasická opereta, která však nebyla dotažena do konce.
Přeměny scény jsou mnohdy dlouhé a na jevišti se nic neděje, některým hercům nebyla rozumět slova. Tanečně skvělé díky souboru baletu.
(zadáno: 9.9.2019)
Upřímně - nevěděl jsem, jestli odejít nebo být nadšený.
Herecky skvěle zahráno (zejména Jana Stryková předvádí excelentní výkon), zpracování také dobré. Některé dialogy jsou opravdu náročné. Je potřeba také částečně vědět historii (protože jinak vám postava Antigony přijde mimo). Jako celek vás to donutí přemýšlet o hrozně věcech - značná nadčasovost.
Nicméně co mi vadilo je zasazení takto moderního díla do Stavovského divadla. Tam to prostě nepatří. Na Novou scénu ND dobře ale do historické budovy ne.
(zadáno: 27.4.2019)
Povedené zpracování. Jsou to opravdu "jiné" Vlasy - zasazeny do moderní doby, což se může líbit jen někomu. Já byl spokojený. Konec neskutečně emotivní (kapesníky s sebou).
Nicméně na mě je tam moc nahoty ze strany Lukáše Adama... (což ale k tomu muzikálu sedí). Z obsazení jednoznačně vynikali Viktor Novák a Petra Vraspírová, naopak velké zklamání z Milana Peroutky.
(zadáno: 3.2.2020)
Děj a zápletky za které by se nemusela stydět dobrá brazilská telenovela. Bohužel zbytečně moc dlouhé, děj na sebe plynule nenavazuje - spíš je to vždy snaha o výplň mezi další písničkou bez jakékoliv promyšlenosti - jedno z nejhorších libret vůbec.
Edit po shlédnutí všech alternací - fantastická M. Polyáková a zejména J. Tenkrát, dobrá je i Marie Křížová a T. Lobl.
Bohužel ani R. Tomeš ani J. Kříž se nedokáží krotit a na své role herecky nestačí (pěvecky výborní), což platí i o R. Pekárkovi, který neskutečně přehrává. Tomešová nestačí pěvecky ani herecky. Hodně zde tak záleží na alternaci.
(zadáno: 21.4.2019)
Chvílemi zbytečně natahované scény (zejména pak ty bojové). Nicméně Westka je klasika a plzeňské zpracování bylo dobré. Roli Anity určitě líp zvládla Soňa H. Borková (Lucie Jagerčíková se mi prostě nelíbila - ačkoliv měla dost energie, tak to občas neuzpívala).
(zadáno: 9.2.2020)
Tohle se stane, když je špatně obsazený muzikál s nevhodnou režií. Typově se na postavy nehodí hned několik osob - zejména T.Savka (ten se na Tonyho typově nehodí vůbec-kazí celý dojem), Strenačik či J. Daniel. Samostatnou kategorií je J. Rusnák, který byl 2. nejrušivějším elementem. Z pánů nadějný jen Novák. Holky jednoznačně dominují představení (M. Polyáková byla výborná, Jelínková potřebuje na Anitu dopilovat hereckou důraznost). Režie postrádá energii, nápaditost - je příliš stojická. Mnohdy se na jevišti jen sedí. Se scénou bojují i herci - Savka na schodech málem upadl.Zklamání.Velké.
(zadáno: 28.2.2021)
Divadlo o divadle.
Inscenace viděna ze záznamu, nicméně i přes obrazovku skvělý zážitek. První režie Špinara, která se mi líbila (po Vítejte v Thébách, Stát jsem já a dalších). Nicméně hlavní zásluhu na tom mají všechny čtyři hlavní představitelky, zejména Jana Stryková podává fantastický výkon hodný Národního divadla.
(zadáno: 22.2.2021)
On-line záznam.
Bohužel slibovaný obsah se nedostavil. Inscenace je afektovaná, nemá žádný vnitřní ani vnější smysl a význam. V některých případech inovativnost nepomáhá - jako například zde. Téma by mohlo být sice zajímavé, chtělo by však naprosto jiné zpracování.
(zadáno: 10.8.2021)
Krásné prostředí Grébovky, výborný herecký výkon Matouše Zaha.
Tím pozitiva končí. Bohužel hra se mnohdy příliš táhne, řada scén je spíše jak kdyby byla improvizací. Inscenace opravdu připomíná ochotnické divadlo (jak je zde již napsáno).