Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 11 % (11)
Jan Pařízek: 18 % (41)
Jiří Landa: 18 % (32)
Lukáš Dubský: 20 % (26)
Iva Bryndová: 21 % (39)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 22.5.2020)
Chvílemi strašně dlouhé, příběh, který znáte z několika nekonečných seriálů. Bohužel ani Hana Maciuchová nedokázala věrně zahrát ony pocity, které se měly matce odehrávat.
Nicméně má to i světlé pasáže, vtipné, hravé i herecky skvěle zpracované. Bohužel převládají ale ty dlouhé a nudné dialogy.
(zadáno: 28.6.2019)
Nemohl jsem se dočkat přestávky, abych mohl odejít...
Vůbec nevím, co tohle má společného s L. Carrollem (mimo jména hlavních představitelů). Natálie Deáková opět experimentovala a tentokrát to bohužel nevyšlo.
(zadáno: 8.5.2019)
Toto představení stojí a padá na skvělých hereckých výkonech Martina Stránského a Zuzany Ščerbové. V první půli jsem se chvílemi nudil (dlouhé promluvy bez změny hlasu ze strany občanů). Závěr (od nástupu Vladimíra Pokorného) však udělal z této inscenace nezapomenutelný zážitek. Nicméně se bojím, že vzhledem k modernějšímu zpracování si představení nenajde v Plzni diváky... Ačkoliv stojí za vidění!
(zadáno: 22.2.2021)
On-line záznam.
Antika zasazená do současnosti.
Herecky výborné, scénografie dostačující. Nicméně jednou stačilo. Hudební vložka nadbytečná.
(zadáno: 26.1.2020)
Hra, která dává naprosto vyniknout hereckému talentu Ivy Janžurové (následované skvělou Táňou Medveckou) - hraje královnu snad i lépe než sama královna. Režie Alice Nellis funguje skvěle - herci mají možnost vyniknout a vy se nenudíte.
Scéna jednoduchá ale pro konverzační představení dostačující.
Možná by pomohla chronologie audiencí pro lepší orientaci (i já, který se v UK reáliích celkem vyznám, tak jsem chvílemi přemýšlel, co za premiéra to vlastně přišlo).
(zadáno: 15.5.2019)
Šimon Fikar a Jakub Průcha tančí a zpívají lépe než hlavní představitelé z nejmenovaných pražských divadel. Opravdu muzikál na české poměry nevídaný.
Z první části jsem měl rozporuplné pocity (hodně barevná, veselá - až moc), druhá část je naprosto dokonalá (emotivní, vážná) - jako celek to působí skvěle. Nezapomenutelný zážitek - scény s Billym, bábi a Soňou H. Borkovou patřily k vrcholu.
(zadáno: 27.4.2019)
Bylo mi opravdu hodně líto Ivany Chýlkové, že tohle musela "hrát"... Nesedět uprostřed, tak odejdeme.
1,5 hodiny trapných narážek a nenavazujících scén. Vlastně ani stále nevím, o čem to bylo...
(zadáno: 14.4.2019)
Ano, někdo by si mohl myslet, že LB je na Carmen už stará. Já si to nemyslím, pakliže to dokáže zahrát. A Lucie Bílá to (když chce a "nezlobí") umí. Je trochu škoda, že marketing tohoto muzikálu stojí právě na LB - lidé tedy chodí na Lucku a ne na Carmen. Protože mimo LB jsou v Carmen skvělí i Dasha, Hana Křížková, Pavla Břímková či Noid.
Celkově se jedná o povedené dílo, ze kterého vám zůstanou melodie v hlavě.
20 % ztrhávám za představení, kdy se Lucie Bílá nedržela a řádila + za některé alternace.
(zadáno: 11.9.2019)
Když jsem při příchodu viděl scénu, tak mne napadlo jediné - Fantom v zeleném. Nicméně tím negativa končí (ta scéna se mi opravdu nelíbila).
Dokonalá Markéta Pešková!!!Přesně takhle má vypadat (zpívat a hrát) hlavní představitelka "velkého muzikálu". Nikola Ďuricová chvílemi působí až afektovaně ale ve spojení s právě Markétou Peškovou jsou skvělými hlavními představitelkami. Skvělí byli i P. Ryšavý a L. Randák. Ústřední 4 byla na 1. předpremiéře naprosto sehraná, výborně zazpíváno i zatančeno. Role Mariána Vojtka je spíše taková...do počtu.
Konečně jsem viděl v Goje skvělý muzikál!Skvělé!
(zadáno: 20.6.2019)
Dokud to hrál M. Harich, tak jsem si to nedovolil hodnotit, neb by to bylo hodně špatné.
Pavel Klimenda je ale v roli skvělý - je mu rozumět text (ano, po roce a půl jsem konečně rozuměl překladu! - M. Harich bohužel neumí artikulovat), výborně tančí a roli hraje velice důvěryhodně. Spolu se Ch. Pščolkovou tvoří výborné duo. Příběh zpracovaný velice hravě, skupinové choreografie jsou efektní a závěrečné sólo Charlotty naprosto dokonalé. Nicméně stále tomu "něco chybí".
(zadáno: 10.9.2020)
Udělat broadwayský muzikál v podmínkách lokálních divadel je nesmírně těžké. Zejména když muzikálové role hrají činoherní herci. V Chebu/K. Varech se podařilo do hlavní role obsadit Daniela Mišáka, který perfektně zpívá, tančí a hlavně hraje! Jeho Frank nemá sebemenší chybu a celé jeviště mu právem patří.
Občasné pěvecké rezervy v company kompenzují výborným herectvím - hudebně se ale jedná o náročný muzikál, proto si zaslouží uznání.
Určitě ale stojí za vidění - zejména kvůli Danielovi - za něj i tak vysoké hodnocení (jeden z nejlepších muzikálových výkonů na české scéně).
(zadáno: 12.6.2020)
Výborné Kristýna Frejová a Klára Cibulková. Herecky velmi slabý Luboš Veselý. Bohužel svou roli kouče si přišel jen odvyprávět. Ale ono je těžké velice něco hrát v takto komickém představení, které se v některých scénách jeví spíš jako improvizace. A navíc je zahráno 5 skvělými herečkami.
Jako oddychovka na páteční večer, u které se hodně nasmějete dobré, velmi dobré.
(zadáno: 7.8.2020)
Strašně dlouhé a nudné představení.
Daniel Krejčík texty spíše recitoval než hrál, výkon paní Horváthové na úrovni absolventského představení DAMU. Hudební scény J. Korna naprosto kýčové a zbytečné (proboha proč musel hrát i Lady Gagu???). Nahé scény nadbytečné, většinou do děje nezapadají.
Představení by šlo zkrouhnout na polovinu. Bohužel na mě nepůsobily žádné emoce, které by z tohoto představení měly být.
Možná jen špatná repríza, ale tohle se opravdu hodně nepovedlo.¨
10 % za šíleně přehrávající (ale hrající) Anetu Krejčíkovou.
(zadáno: 7.4.2019)
Otázkou není jestli znovu... ale kolikrát znovu.
S nastudováním v Plzni se to nedá moc srovnávat - obě verze jsou jiné (ať již v uchopení dialogů, scéna není přeexponovaná, kostýmy střídmější, počet "velkých" tanečních scén apod. Ostravská verze se mi líbí o něco víc. Z obsazení nejvíce zaujali Martina Šnytová (hlavně po herecké stránce, pěvecky je perfektní vždy), Eva Zbrožková, Adam Živnůstka a pánské kvarteto (pánové byli sehraní a bylo vidět, že je to baví). Na tomto provedení není opravdu co vytknout. I jednoduchý příběh byl zpracovaný tak, aby se divák 3 hodiny nenudil.
(zadáno: 23.12.2019)
Bohužel tohle nebylo ani vánoční ani Andersenovské...
(zadáno: 28.6.2019)
Pokud zapomenu na scény s Danielou Šinkorovou, tak hezké :) Ona se mi mezi zbylé 4 hlavní představitele prostě nehodí...
(zadáno: 16.6.2019)
Že politické narážky do divadla nepatří? Vždyť se jednalo o popis reality, ve které žijeme - ať se nám to líbí nebo ne. Zdejší negativní komentáře k plytkému ději chápu spíš jako nedostatečné pochopení.
Chytlavá hudba, skvělá choreografie a výborní hlavní představitelé - Pecha, Holbeinová, Randák, Korbel a zejména pak Dita Hořínková! Pro mě jeden z nejlepších muzikálů v Praze.
Skupinové scény byly fantastické! Tak dobrou company najdete opravdu jen málokde.
(zadáno: 2.4.2019)
Asi nejsem cílovka. Levné a předvídatelné vtipy, protahování některých scén, zbytečné narážky... Z muzikálu jsem odcházel už 2x s tím, že si krom scény děvčat (Tenhle svět je náš) nepamatuji nic. Neutkvěla mi v hlavě žádná jiná písnička či cokoliv jiného. Bohužel zklamání, čekal jsem víc...
Těch 10 % je za skupinovou scénu holek a Venuši.
(zadáno: 14.4.2019)
Verzi s Lucií Bílou znám i pozpátku. Bohužel už 2x jsem měl ve stejné roli v Karlíně Leonu Machálkovou, která na roli nestačí. Omlouvám se, ale v jejím věku opravdu už nemůže hrát mladou ženu, která je zamilovaná do Draculy. Nestačí na to herecky a už ani pěvecky. Skvělá je kombinace Vyoralová-Burešová - ty 2 dokážou zastínit i stabilně dobré výkony Vojtka. Představení mi místy přijde zbytečně moc přeexponované.
(zadáno: 14.4.2019)
ach ten překlad... hodně často doslovný, jindy zas velice se odlišující od originálu...
Zpracování je perfektní - jasně graduje, jsou tam emoce, žádné dlouhé scény. Ačkoliv jsou hlavními postavami Sam a Molly, tak celou show ovládá Oda - a to zejména pokud ji hraje Dasha. Viděl jsem obě alternace a Venušina verze je herecky přehnaná. Dasha roli perfektně hraje, zpívá i tančí (za mě její nejlepší role vůbec).
Dobře fungují i taneční scény (z company jednoznačně vyčnívají Soňa H. Borková, T. Drobil, P. Klimenda, K. Falcová a L. Hlavatý).
Úžasná je i Eva Staškovičová jako Molly!
(zadáno: 30.11.2019)
Soňa Borková jako císařovna exceluje od prvního momentu po svou smrt. Ve všech částech života Sisi ji herecky vystihla velice precizně a všechna její sóla byla dokonalá. Velice překvapila i Venuše Dvořáková. Z company vyniká E. Staškovičová.
Scéna je jednoduchá ale o to funkčnější. Kostýmy nádherné!
Edit po shlédnutí všech alternací: Borková & Gemrotová - fenomenální rovnocenné alternace! Výborná i Podlipská. Kříž o úroveň výš než Režný ve všech ohledech. S přibývajícími reprízami však klesá kvalita v choreografiích (bohužel). Nicméně výborný muzikál!
(zadáno: 28.4.2019)
Tenhle muzikál mám hodně rád. Bohužel zpracování ve Studiu se mi moc nelíbí...Pozitivy jsou Peter Strenárčik jako Che a Radka Fišarová jako Eva Duarte. Bohužel verze s Monikou Absolonovou se mi líbí míň (neuzpívá to).Jednoznačným negativem je Karel Roden jako Peron. Ten působí jako kdyby ho role vůbec nebavila. O tom, že by měl v muzikálu zpívat mu asi nikdo neřekl - on to vypráví a ještě špatně.
Edit-po shlédnutí verze s Davídkem měním na 60% (když hraje Roden, tak sotva 40).Stále mi tam ale chybí ta "legendární" Evita - zejména pak emoce. Bohužel stále zůstaly i gramatické chyby na scéně.
(zadáno: 30.3.2019)
Dokonalost sama. Míša Gemrotová je jako Evita perfektní. Od začátku do konce nezaváhala, roli si užívala a bylo to vidět. Nastudování se mi líbí víc než to ve Studiu. Občas bylo trochu rušivým elementem mnoho vjemů na tak malé scéně - ale to se dá odpustit. Efektní choreografie, krásné kostýmy, promptní režie a hlavně výkon hlavní představitelky dělají z tohoto muzikálu nezapomenutelný zážitek. Rozhodně doporučuji!
(zadáno: 28.6.2019)
Snaha o velkolepou výpravu, která však selhala na nefunkčním zvuku a špatných kulisách... Skvělá Gemrotová, Vojtko umí zpívat ale neumí hrát.

Další stránky hodnocení: 1 2 3 4 > >>