Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 13 % (8)
Jan Pařízek: 19 % (37)
Jiří Landa: 19 % (27)
Iva Bryndová: 21 % (37)
Lukáš Dubský: 21 % (25)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>

(zadáno: 7.1.2020)
Kontinuální děj to má sice velice slabý ale jako sled scének velice povedené. Eva Holubová předvádí klasicky výborný výkon, následována paní Remundovou. Paní Janžurová je úžasná herečka, nicméně už byly dost časté výpadky textu. Ale její charisma zastíní veškeré nedostatky. Pan Roden, ačkoliv se snažil, tak byl zastíněn všemi 3 ženami. Ačkoliv hra trvá 3 hodiny, tak děj je svižný, hravý, zábavný (asi jsem viděl jinou hru než většina zdejších recenzentů). Možná chvílemi moc sexismů ale na večerní odreagování naprosto dokonalé!
(zadáno: 4.1.2020)
Skvělý text, který by chtěl něco jiného, než Špinarovu režii...
Bubeník ruší celé představení svým hlukem, některé scény zbytečné.
Nicméně fantastické herecké výkony (Stivínová, Juřičíková a překvapil i Rašilov), které vás ale po chvíli začnou nudit. Já tomu dal 45 minut, poté jsem odešel. Bohužel Špinar si "jede svou" a absolutně rezignuje na divadelní etiku, úctu k autorům - hlavně aby to byla "show". A to na scény Národního divadla dle mého názoru nepatří. Takové představení by se hodilo na alternativní scénu a ne do Stavovského (což konstatuji znovu po Vítejte v Thébách).
(zadáno: 29.12.2019)
Úžasní manželé Křížovi! Zejména Marie překvapila svým krásným herectvím a Honza zas fantastickými tanečními scénami. Výborná byla také paní Hošpesová. Kvalita muzikálu je vysoko nad českým průměrem - výborně zazpíváno, zatančeno, hezká funkční scéna. Dokonce se povedlo navodit i atmosféru 30. let.
Bohužel ozvučení horší (občas nebylo rozumět zpěvu) a chtělo by to více "velkých" tanečních scén - zde byla jen 1.
(zadáno: 23.12.2019)
Herecky skvělý Karel Roden, pěvecky pak Hana Seidlová. Operní pasáž byla kontraproduktivní - nebylo rozumět ačkoliv to bylo potřeba kvůli ději. Nicméně velice hezké vánoční představení s pěknou atmosférou, které by prospělo schování orchestru, lepší ozvučení a herce, kteří nečtou text...
(zadáno: 23.12.2019)
Bohužel tohle nebylo ani vánoční ani Andersenovské...
(zadáno: 22.12.2019)
Fantastická Marie Křížová! Bohužel na to, aby celé dílo zachránila je na scéně příliš málo často (těch 50 % je jen jejích).
Smysl jako Krysař nemá charisma ani dostatečně důrazný zpěv. Tomeš umí líp... Suchařípa to hrál jak kdyby to měl za trest, Sobotkové si z toho udělali frašku.
Bohužel 3 hodinové představení jen o 1 - přijde krysař. A co víc? Nic... Nudné, zdlouhavé, sexistické narážky nemístné. Pokud chcete vidět opravdový muzikál s dějem, hezkou scénou (která se nerozpadá) a živou hudbou, běžte jinam.
(zadáno: 2.12.2019)
Fialová, Vlček, Adam - skvělé výkony. Company výborně sehraná, tanečně dokonalá. Jen Lukáš Vlček měl občas slabší herecké momenty.
Ježíše ukřižovali těžkooděnci. Ale proč ne? Je to rocková opera - moderní nastudování příběhu naprosto sedí. Velice dobré představení. Ostrava nikdy nezklame.
(zadáno: 30.11.2019)
Soňa Borková jako císařovna exceluje od prvního momentu po svou smrt. Ve všech částech života Sisi ji herecky vystihla velice precizně a všechna její sóla byla dokonalá. Velice překvapila i Venuše Dvořáková. Z company vyniká E. Staškovičová.
Scéna je jednoduchá ale o to funkčnější. Kostýmy nádherné!
Edit po shlédnutí všech alternací: Borková & Gemrotová - fenomenální rovnocenné alternace! Výborná i Podlipská. Kříž o úroveň výš než Režný ve všech ohledech. S přibývajícími reprízami však klesá kvalita v choreografiích (bohužel). Nicméně výborný muzikál!
(zadáno: 22.11.2019)
Proč to nešlo udělat čistě činoherní? Proč neměla Vendula lepší prostor ukázat její talent? Proč závěrečná scéna s Černockou? Proč tak hloupá a rádobyvtipná režie?
Obrovské zklamání. Studio je nádherné divadlo, do kterého se rád vracím ale tohle byl hodně velký omyl. Vendula Příhodová je skvělá ale takhle role jí nedává možnost vyniknout, choreografie výborně zatančené (zejména Kosková a Faltus). Bohužel záporáci to herecky nezvládli, většina triků a scén byla vidět a poznat. Fantastické byly scény s paní Remundovou - ona vnesla do představení něco dobrého. Obsazení Černocké bylo zbytečné.
(zadáno: 8.11.2019)
Herecky perfektní Dagmar Havlová, následována Terezou Terberovou. Role kostelničky jak kdyby byla napsána Dagmar Havlové na tělo. Naprosto výborné představení.
(zadáno: 7.11.2019)
Viděny obě alternace v Ypsilonce.
Adam/Pekárek - to mě úplně nebavilo, chyběly tomu emoce. Lukáš Adam mě vůbec nepřesvědčil v herecké části.
Krpec/Živnůstka - skvělé! To mělo přesně to, co chybělo v prvním představení- perfektně zahráno i zazpíváno - až z toho mrazilo.
Za mě druhá alternace rozhodně lepší po všech stránkách!
Klavírní doprovod a jednoduchost scény dodává na dramatičnosti, nicméně Ypsilonka má špatné osvětlení i zvuk, což ubíralo na zážitku.
(zadáno: 7.11.2019)
Moderní, velice aktuální ačkoliv si to zanechává rysy Čapkovy klasiky. Scéna působí velice funkčně, využito je celé jeviště. Mírným negativem je hlasité ozvučení některých scén. Úvodní scéna velice komická, závěrečná pak rychlá a dramatická.
Z hereckých výkonů jednoznačně nejlepší Andrea Mohylová. Velice dobré zpracování, které rozhodně stojí za vidění!
(zadáno: 11.10.2019)
Skvělé výkony Lucie Juřičkové, Jany Bouškové a Patrika Děrgela. Jako stand-up show by to šlo - kdyby jen se nejednalo o divadlo. Protože když už jsou v tomto díle snahy o hraní, tak jsou přehnané a zbytečné. Ve hře se objevuje plyšový penis či vibrátor - úplně si nemyslím, že tohle bych chtěl v divadle vidět. Hra je svým obsahem a podstatou hezká, bohužel jen to zpracování mi přijde až vysmívající se (režisér se pravděpodobně snažil být za každou cenu vtipný). Pokud vám nevadí nahota, sexuální pomůcky a trapné levné vtipy na scéně Národního divadla, tak se asi pobavíte :)
(zadáno: 4.10.2019)
Nevyužitý potenciál...
Strašný zvuk, scéna není o moc lepší (působí dost levně a uměle). S company se nějak moc nepracuje - vždy se jen objeví, zatančí a odejdou. Tragický Vojtko - z gorily udělal opilého staříka, kterého bolí záda.
Excelentní Gemrotová (už jen díky ní jsem vydržel do konce), Vojtková také konečně v dobré roli, která ji sedla.
(zadáno: 28.9.2019)
Skvělá předloha muzikálu. Bohužel potenciál nevyužitý.. ústřední Dont rain on my parade hodně zaniklo.
Bohužel se po roční pauze nevrátil v nejlepší síle. Hodně chyb, vypadávání textu. Nicméně pro ty, kteří se jdou podívat na Moniku, tak to bude stačit :) Sám doufám, že se to vrátí do kvalit před pauzou, neb to byl poměrně dobrý muzikál. Nicméně si myslím, že M. Absolonová (i přes její kvality) už na tuto roli nemá.
(zadáno: 18.9.2019)
Herecký koncert Dagmar Havlové, která se role zhostila excelentně.
Bohužel děj jednoduchý, předvídatelný, chvílemi až nudný... Zbytečně moc herců na scéně, některé dialogy zbytečné.
Výbornou vložkou je vstup reportérky (na mé repríze D. Písařovičová), které role investigativní reportérky vyloženě sedne!
(zadáno: 11.9.2019)
Když jsem při příchodu viděl scénu, tak mne napadlo jediné - Fantom v zeleném. Nicméně tím negativa končí (ta scéna se mi opravdu nelíbila).
Dokonalá Markéta Pešková!!!Přesně takhle má vypadat (zpívat a hrát) hlavní představitelka "velkého muzikálu". Nikola Ďuricová chvílemi působí až afektovaně ale ve spojení s právě Markétou Peškovou jsou skvělými hlavními představitelkami. Skvělí byli i P. Ryšavý a L. Randák. Ústřední 4 byla na 1. předpremiéře naprosto sehraná, výborně zazpíváno i zatančeno. Role Mariána Vojtka je spíše taková...do počtu.
Konečně jsem viděl v Goje skvělý muzikál!Skvělé!
(zadáno: 9.9.2019)
Upřímně - nevěděl jsem, jestli odejít nebo být nadšený.
Herecky skvěle zahráno (zejména Jana Stryková předvádí excelentní výkon), zpracování také dobré. Některé dialogy jsou opravdu náročné. Je potřeba také částečně vědět historii (protože jinak vám postava Antigony přijde mimo). Jako celek vás to donutí přemýšlet o hrozně věcech - značná nadčasovost.
Nicméně co mi vadilo je zasazení takto moderního díla do Stavovského divadla. Tam to prostě nepatří. Na Novou scénu ND dobře ale do historické budovy ne.
(zadáno: 28.6.2019)
Excelentní Iva Janžurová (ostatně jako vždy) a Taťjana Medvecká. Bohužel role Prachaře naprosto hrozná a výstupy 450PEOPLE také v inscenaci nechápu.
(zadáno: 28.6.2019)
Pro děti to moc není ale já jsem se bavil. Narážky Honzy Krause na aktuální politické dění (ovčáček čtveráček apod.) bych v pohádce nečekal ale hodily se tam. Jedná se o velice moderní zpracování a proto je třeba mít trochu nadhled při sledování :)
(zadáno: 28.6.2019)
Snaha o velkolepou výpravu, která však selhala na nefunkčním zvuku a špatných kulisách... Skvělá Gemrotová, Vojtko umí zpívat ale neumí hrát.
(zadáno: 28.6.2019)
Pokud zapomenu na scény s Danielou Šinkorovou, tak hezké :) Ona se mi mezi zbylé 4 hlavní představitele prostě nehodí...
(zadáno: 28.6.2019)
Nemohl jsem se dočkat přestávky, abych mohl odejít...
Vůbec nevím, co tohle má společného s L. Carrollem (mimo jména hlavních představitelů). Natálie Deáková opět experimentovala a tentokrát to bohužel nevyšlo.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 > >>