Profil uživatele

RaB

Volby

Hodnocení

Redaktoři s podobným hodnocením
jméno redaktora: průměrný rozdíl hodnocení (počet společně hodnocených inscenací)
Jiří Koula: 11 % (12)
Anežka Hrebiková: 17 % (11)
Jiří Landa: 17 % (35)
Jan Pařízek: 18 % (44)
Pavel Širmer: 20 % (43)

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 > >>

(zadáno: 12.6.2020)
Jedna z nejlepších her v Národním divadle. Moderně pojatá klasika, která dává možnost vyniknout Patriku Děrgelovi i P. Štorkové (první jmenovaný mne herecky přesvědčil o dost víc). Velice hezká scénografie, jasná gradace příběhu. Právem takové dílo patří na jeviště Národního divadla!
(zadáno: 10.9.2020)
Udělat broadwayský muzikál v podmínkách lokálních divadel je nesmírně těžké. Zejména když muzikálové role hrají činoherní herci. V Chebu/K. Varech se podařilo do hlavní role obsadit Daniela Mišáka, který perfektně zpívá, tančí a hlavně hraje! Jeho Frank nemá sebemenší chybu a celé jeviště mu právem patří.
Občasné pěvecké rezervy v company kompenzují výborným herectvím - hudebně se ale jedná o náročný muzikál, proto si zaslouží uznání.
Určitě ale stojí za vidění - zejména kvůli Danielovi - za něj i tak vysoké hodnocení (jeden z nejlepších muzikálových výkonů na české scéně).
(zadáno: 14.9.2020)
Martina Randová i Iva Pazderková patří k našim nejlepším herečkám. Hra jim dává možnost se herecky ukázat a vyřádit a obě toho náležitě využívají.
Nicméně představení by pomohlo odebrání přestávky, která zbytečně ukončila skvělou atmosféru, jež se už nepodařilo tolik navodit ve druhé části.
(zadáno: 25.2.2021)
V jednoduchosti je krása. Chebské divadlo opět předvedlo, že komorní inscenace prostě umí.
Fantastická Magdalena Hniličková. Ačkoliv se jednalo o online představení, její emoce byly fantastické. Víc takového divadelnictví!
(zadáno: 28.2.2021)
Divadlo o divadle.
Inscenace viděna ze záznamu, nicméně i přes obrazovku skvělý zážitek. První režie Špinara, která se mi líbila (po Vítejte v Thébách, Stát jsem já a dalších). Nicméně hlavní zásluhu na tom mají všechny čtyři hlavní představitelky, zejména Jana Stryková podává fantastický výkon hodný Národního divadla.
(zadáno: 4.3.2021)
Neskutečně silný zážitek, v divadle bude asi ještě silnější.
Výborné herecké výkony všech (za mě nejlepší F. Němec).
Přesně takové inscenace by měly vznikat na půdě Národního divadla.
(zadáno: 2.6.2021)
Chebský soubor patří k nejlepším v republice. Další svou inscenací to jen potvrdil. Skvělé!
(zadáno: 6.9.2020)
Režie Marka Němce patří k těm nejlepším, které v Plzni vznikají - cílené na emoce a city diváků. I v tomto případě to vyšlo. Příběh vás donutí přemýšlet nad jednotlivými charaktery i několik dní poté.
Výborné herecké výkony K. Krejsové, M. Darnadyho a Z. Ščerbové. Výborným momentem je i monolog Karla Vondráška (škoda, že neměl větší prostor). Nicméně negativním momentem bylo arogantně a nepříjemně působící hraní J. Matějky (což je ale snad ve všech představeních bohužel).
Prostředí Malé scény je pro takováto představení naprosto ideální.
(zadáno: 14.4.2019)
U tohoto muzikálu hodně záleželo na daném představení. Někdy to bylo 100 % (derniéra), většinou ale 50 %... Bohužel dost často bylo vidět, že company nebyla kompletní. Celkově se jedná o zdařilé dílo. Alžběta Bartošová neuvěřitelně překvapila.
(zadáno: 14.4.2019)
Ano, někdo by si mohl myslet, že LB je na Carmen už stará. Já si to nemyslím, pakliže to dokáže zahrát. A Lucie Bílá to (když chce a "nezlobí") umí. Je trochu škoda, že marketing tohoto muzikálu stojí právě na LB - lidé tedy chodí na Lucku a ne na Carmen. Protože mimo LB jsou v Carmen skvělí i Dasha, Hana Křížková, Pavla Břímková či Noid.
Celkově se jedná o povedené dílo, ze kterého vám zůstanou melodie v hlavě.
20 % ztrhávám za představení, kdy se Lucie Bílá nedržela a řádila + za některé alternace.
(zadáno: 27.4.2019)
Skvělá Zuzana Kajnarová v nelehké roli. Některé scény zbytečně dlouhé (třeba u Leeho), některé by šly naopak přidat nebo zvýraznit (třeba z filmové kariéry MM). Nicméně celkem povedený muzikál, který přesně sedí na Malou scénu.
(zadáno: 15.5.2019)
Šimon Fikar a Jakub Průcha tančí a zpívají lépe než hlavní představitelé z nejmenovaných pražských divadel. Opravdu muzikál na české poměry nevídaný.
Z první části jsem měl rozporuplné pocity (hodně barevná, veselá - až moc), druhá část je naprosto dokonalá (emotivní, vážná) - jako celek to působí skvěle. Nezapomenutelný zážitek - scény s Billym, bábi a Soňou H. Borkovou patřily k vrcholu.
(zadáno: 12.6.2019)
Naprosto dokonalá Ivana Chýlková! Za mě nejlepší role, ve které jsem ji viděl. Děj jednoduchý, nicméně zajímavý. Asi nejlepší činohra ve Studiu v současnosti.
(zadáno: 28.6.2019)
Pokud zapomenu na scény s Danielou Šinkorovou, tak hezké :) Ona se mi mezi zbylé 4 hlavní představitele prostě nehodí...
(zadáno: 28.6.2019)
Pro děti to moc není ale já jsem se bavil. Narážky Honzy Krause na aktuální politické dění (ovčáček čtveráček apod.) bych v pohádce nečekal ale hodily se tam. Jedná se o velice moderní zpracování a proto je třeba mít trochu nadhled při sledování :)
(zadáno: 7.1.2020)
Kontinuální děj to má sice velice slabý ale jako sled scének velice povedené. Eva Holubová předvádí klasicky výborný výkon, následována paní Remundovou. Paní Janžurová je úžasná herečka, nicméně už byly dost časté výpadky textu. Ale její charisma zastíní veškeré nedostatky. Pan Roden, ačkoliv se snažil, tak byl zastíněn všemi 3 ženami. Ačkoliv hra trvá 3 hodiny, tak děj je svižný, hravý, zábavný (asi jsem viděl jinou hru než většina zdejších recenzentů). Možná chvílemi moc sexismů ale na večerní odreagování naprosto dokonalé!
(zadáno: 28.1.2020)
Role Diany bohužel hodně nad pěvecké možnosti D. Šinkorové - při vyšších tónech není rozumět textu. Nicméně to, co nemá ve zpěvu, má v herectví a tuto obtížnou roli zvládla se ctí. Jednoznačně je však zastíněna K. Herčíkovou, která byla ve všech ohledech dokonalá - pěvecky i herecky daleko předčila ostatní a dle mého názoru její role nejvíce gradovala.
Komorní muzikál, který by si ale zasloužil "dotáhnout do konce" - například lepší scéna, lepší nazvučení,...
Nicméně velice povedené! A to hlavně díky herectví Daniely Šinkorové a herectví i zpěvu K. Herčíkové. Z ostatních dobrý Komárek.
(zadáno: 22.2.2020)
Herecký koncert Libora Stacha, Moniky Švábové a hlavně Kláry Krejsové.
Celé představení se podařilo udržet napětí i přes některé komické scény. Atmosféra a herecké výkony na poměry plzeňské činohry nadprůměrné.
(zadáno: 26.2.2021)
Hodně silné divadlo.
Nepoznamenán filmem, inscenace viděna z online záznamu a i tak obrovský zážitek. Největší dojem udělala Jitka Smutná.
Velice silný příběh, výborně herecky zahraný.
(zadáno: 28.2.2021)
Záznam.
Úchvatné spojené Anety Langerové a Marty Kubišové - jejich hlasy k sobě perfektně ladí, pěvecky ale obě i herecky perfektní.
Velkou slabostí muzikálu je role pana Heina a jeho výkon - totální degradace celého představení (bohužel).
(zadáno: 9.6.2021)
Fantastická Hana Seidlová v roli Edith Piaf! Herecky i pěvecky dokázala naprosto přesně vystihnout život Edith.
(zadáno: 21.4.2019)
Chvílemi zbytečně natahované scény (zejména pak ty bojové). Nicméně Westka je klasika a plzeňské zpracování bylo dobré. Roli Anity určitě líp zvládla Soňa H. Borková (Lucie Jagerčíková se mi prostě nelíbila - ačkoliv měla dost energie, tak to občas neuzpívala).
(zadáno: 27.4.2019)
Muzikál (spíš činohra s písničkami) stál a padal na skvělém výkonu Ivy Pazderkové a nezpívající (ale velmi dobře hrající) Drabiščákové.
(zadáno: 8.5.2019)
Toto představení stojí a padá na skvělých hereckých výkonech Martina Stránského a Zuzany Ščerbové. V první půli jsem se chvílemi nudil (dlouhé promluvy bez změny hlasu ze strany občanů). Závěr (od nástupu Vladimíra Pokorného) však udělal z této inscenace nezapomenutelný zážitek. Nicméně se bojím, že vzhledem k modernějšímu zpracování si představení nenajde v Plzni diváky... Ačkoliv stojí za vidění!

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 > >>